Προς το περιεχόμενο

Blackstar HT-20 & Εgnater tweaker/rebel 20 Head


poll_18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα!

 Τις τελευταιες μερες διαβασα και ακουσα οτι βρηκα ( απο internet δυστηχως ) για τις κεφαλες της Egnater.  Γενικοτερα αν και εχουν καποια αρνητικα, οπως οτι δεν εχουν fx loop ουτε footswitch , μου αρεσει πολυ ο ηχος τους , και σκεφτομαι να τολμησω να κανω την αγορα της κεφαλης tweater η rebel20 με την αντιστοιχη καμπινα τους παρολο που στην ουσια θα παω λιγο πολυ στα τυφλα. Ο αντιπροσωπος δυστηχως δεν φερνει αυτα τα μοντελα οποτε δεν μπορω να τα δοκιμασω καπου.

Απο την αλλη πριν μερικες ωρες πηρα τη κιθαρα μου (telecaster baja) και πηγα σπιτι ενος φιλου που εχει ενα Blackstar ht-20 combo. Eπαιξα καπου μια ωρα και οι εντυπωσεις μπορω να πω ηταν πολυ καλες. Παιζοντας λιγο και με το volume της κιθαρας μου αρεσε το καθαρο οταν 'βρωμιζε' λιγο οπως επισης και οταν ανεβαζα το gain.

Οποτε ειμαι αναμεσα σε δυο περιπτωσεις τωρα.Ξεχασα να πω οτι εχω και μια καμπινα μερικα χρονια στην ακρη αλλα ειναι ολοκαινουργια.Την ακουσα και την εβαλα στην ακρη  ;D Ειναι παρομοια με αυτη στο link(νομιζω εχουν διαφορετικα μεγαφωνα).Η δικια μου εχει υφασμα μπροστα.

 

http://www.thomann.de/gr/behringer_bg412s_ultrastack.htm

 

Ισως αν της αλλαζα μεγαφωνα να μπορουσα να τη χρησιμοποιησω.Δεν ξερω αν θα ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο την 1x12 της Egnater που εχει Celestion G12H-30/Custom voiced Egnater celestion Elite-80 Speaker ,αντιστοιχα για τη καθε κεφαλη,η απο τη καμπινα της blackstar που αν εχει τα ιδια μεγαφωνα με τον combo θα εχει celestion, αλλα δυο. Επισης αν η ενταση ειχε μεγαλη διαφορα ισως να ηταν προβλημα.Ο Blackstar δηλαδη ηταν οκ σε επιπεδο εντασης για εμενα. Γενικοτερα δεν με πειραζει να ειναι κρυσταλο ο ηχος ουτε και metal θα παιξω ποτε. Πεταλακια η πεταλιερα θα χρησιμοποιησω,και δεν θα πηγαινοφερνω τον ενισχυτη συχνα οποτε δεν με πειραζουν κιλα/ογκος.

 Τις γνωμες για τις κεφαλες της Egnater τις εχω διαβασει και στο noiz και γενικοτερα.Για τη Blackstar απο αυριο πρωι θα ξεκινησω γιατι δεν την ειχα μεσα στο προγραμμα η αληθεια ειναι.Αν εχετε να μου πειτε κατι για αυτες τις δυο κεφαλες που ισως να μη διαβασα η θεωρειται σημαντικο καλοδεχουμενο θα ηταν.Οπως επισης και τι θα μπορουσα,αν μπορουσα, να κανω με τη καμπινα μιας και δεν εχω ιδεα απο μεγαφωνα.

 

Ευχαριστω προκαταβολικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή σου μέρα.

 

Έχω ακούσει τον rebel 20 και τον tourmaster, και τα δύο σε έκδοση κεφαλής (ο tourmaster με την καμπίνα του). Εξαιρετικός ήχος, ειδικά σε overdriven tones.Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα σου πρότεινα να κινηθείς προς τον rebel 30 καθώς είναι foot switchable (2 κανάλια) και έχει μεγαλύτερο headroom το οποίο θα σου χρειαστεί (ο 20αρης δυστυχώς μάλλον θα σου είναι λίγος για live σε μουσικές σκηνές όπου δεν θα έχεις δικό σου monitor).

 

Όσον αφορά την καμπίνα, καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να πάρεις μια καλή, παρά να σπαταλήσεις αυτά που έχεις και να αναβαθμίσεις την behringer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση!

Ωραιος ο rebel30 και εχει και αλλα θετικα οπως fx loop,silent record αλλα δεν θελω να παω στα 30watt. Θα τον χρησιμοποιω μονο στο σπιτι γι'αυτο το λογο σκεφτηκα και τη καμπινα. Οσο για τη καμπινα το περιμενα αυτο αλλα ειπα ας ρωτησω,ποτε δεν ξερεις!Αν καταληξω στη περιπτωση του Egnater παντως σκεφτομαι να παρω και set τη καμπινα του.Στη περιπτωση του Βlackstar απο την αλλη αν δεν παω σε combo τι καμπινα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω εκτος απο αυτη που δινει η Blackstar?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις τα λεφτά για τον rebel 30 μην κολάς τόσο στα βατ. Εξάλου έχει ενσωματωμένο τυπου attenuator που τον κάνει από 1 εως 30 βατ. Γενικά είναι πιο ευέλικτος από τον 20αρη καθως έχει δυο κανάλια footswitchable και fx loop και Reverb.

Ο blackstar είναι επίσης πολύ καλός αλλά το γκάζι του σε παέι μεχρι και σε πιο μεταλ ήχους. Αν πάντως δεν θες πολύ gain και δεν προκειται όπως είπες να παίξεις μεταλ με αυτον , κοίτα και τον Laney Lionheart L20H που επίσης έιναι πολύ καλός ενισχυτής με πιο vintage προσανατολισμό. (νομίζω τον έχει πάρει ο Earendil απο εδώ και είχε μείνει πολύ ευχαριστημένος)

Τωρα ότι και να πάρεις θα σου έλεγα για αρχή να μη δώσεις την καμπίνα σου πριν δοκιμάσεις τον ενισχυτή πάνω της. Δεν ξερεις ποτέ μπορει να σου αρέσει ο συνδυασμός τους.(Αν όντως τα μεγάφωνα είναι jensen made μπορεί να ακουγονται μια χαρά)

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H αληθεια ειναι οτι μου ειχαν αναφερει παλι τον Laney και δεν τον ειχα κοιταξει.Οσο για τη καμπινα ειχα συνδεσει μια κεφαλη Orange Tiny Terror και δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε ο ηχος.Αλλα εγω μπορω να διαθεσω μεχρι 300 ευρω για καμπινα η μεγαφωνα.Απ οτι φαινεται ομως μια καινουργια καμπινα θα ηταν καλυτερα.Πολυς κοσμος αγοραζει τη Framus 2x12 απ'οτι ειδα. Να τη προτιμησω αν παω απο την αντιστοιχη της Blackstar? (Aν καταληξω στο Blackstar)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο για τη καμπινα ειχα συνδεσει μια κεφαλη Orange Tiny Terror και δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε ο ηχος.

 

Λογικό είναι.

Ο Tiny terror ακούγεται γενικώς χάλια σε ότι καμπίνα και αν τον βάλεις.  ;D ;D ;D

 

Καλή η framus αλλά αν πας σε blackstar καλύτερα προτίμησε την artisan 2χ12 με τα vintage 30 μεγάφωνα από την HT212.

Παντως στη θέση σου πρώτα θα προσπαθούσα να αποφασίσω για ενισχυτή αφού έχω ήδη καμπίνα και μετα δοκιμάζοντας διάφορες, θα κατέληγα και εκεί.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτος η αληθεια ειναι οτι ειναι ο πιο σωστος δρομος..Απλως δεν εχω κανει και ποτε παραγγελια απο guitarguitar.co.uk και αυτο ειναι που με κανει να σκεφτομαι περισσοτερο τον Blackstar.Αν και δεν νομιζω να εχω προβλημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας φίλε Poll και οι δύο ενισχυτές που αναφέρεις (Rebel 20 και Tweaker) έχουν effects loop. Η έλλειψη του οποίου βεβαίως, δεν αποτελεί "μειονέκτημα" για οποιονδήποτε ενισχυτή (μερικοί από τους πιο καταπληκτικούς ενισχυτές της Ιστορίας δεν είχαν loop).

 

Δεν ξέρω αν μπορείς να περιμένεις, αλλά η Egnater βγάζει σύντομα των Tweaker και σε περισσότερα watt.

 

Τέλος, τα 15 ή 20 βατ είναι υπέραρκετά για live, αν η καμπίνα σου αξίζει τα λεφτά της.  ;) Γι'αυτό, και δεδομένου ότι θα κινηθείς προς κεφαλή, ψάξε αρκετά το θέμα της καμπίνας, αφού έχεις και την ελευθερία να το κάνεις.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εεε όπως και να το κάνεις ένα Delay - Chorus - Vibrato θέλεις να το βάλεις κάποια στιγμή μετα την παραμόρφωση σου , αν δεν έχει loop ο ενισχυτής πως θα το κάνεις? Για μένα είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο το loop , μιλάω πάντα για ενισχυτές με καλό drive ήχο στους οποίους δεν χρησιμοποιώ πετάλια για παραμόρφωση. Σε έναν φεντερ twin δεν θα με ενδιέφερε καθόλου. Γούστα βεβαια είναι αυτά , αλλά απο τη στιγμή που δινεις ένα σεβαστό ποσο για ενισχυτή τη σημερον ημερα τις θες και τις ευκολίες σου.

 

Παντως πολύ ωραίος ο rebel 30 και αναρωτιώμουν σε ποιο μαγαζί τον βρήκες.

πολύ ενδιαφέρον musicstore φαινεται αυτό το guitarguitar με μεγάλη ποικιλία ,

καλές τιμές και λογικά μεταφορικά.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοσο πολυ θα ανεβαζε το κοστος ενα fx loop?Τεσπα,τον Egnater φιλε μου δεν τον εχω ακουσει καπου,αν δεις το αρχικο ποστ θα καταλαβεις.Αν τον ειχα ακουσει τωρα θα ειχα εναν απο τους δυο  ;) . Απλως το ψαχνω οσο πιο πολυ μπορω και περιμενω μηπως κατα τυχη βρεθει καποιος που τον εχει κιολας και μπορεσω να εχω μια γενικη εικονα του ενισχυτη η και κανα clip (οτι πρεπει θα ηταν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου