Προς το περιεχόμενο

Synth VST για (Harsh)Industrial/EBM/(Dark)Electro μουσική


metalmike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείτε να μου προτείνετε το καλύτερο ή τα 3 καλύτερα synth vst για τη σύνθεση (Harsh)Industrial/EBM/(Dark)Electro κομματιών;

 

Ορίστε και κάποια video clips για να πάρετε μια ιδέα τι synths θα ήθελα να χρησιμοποιήσω (αν μου πειτε πως λέγονται αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στα clips που πόσταρα ακόμα καλύτερα, ωστε να εχω μια βασική ιδέα).

 

Grendel - Harsh Generation

 

Grendel - New Flesh

 

 

 

 

 

Eυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων (και συγνώμη για τα πολλά clips) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι θα εισαι καλυμενος με το Stylus RMX για την δημιουργια electronic drums και percussions.

Για syhth το Nexus 2 και το Massive στα οποια μπορεις να φτιαξεις τα παντα απο basses-lead-arpeggios

Και τα 2 πολυ καλα synth, το καθενα εχει δικο του υφος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Stylus RMX όντως είναι πολύ καλό εργαλείο, αλλά να σου επισημάνω ότι πρόκειτε για sampler που έρχεται με δικά του δείγματα απο drum kits και διαφορους άλλους ''ρυθμικούς ήχους''.

 

Πάνω κάτω το ίδιο παίζει και με το Nexus2 (της reFX) απλά έρχεται με ήχους απο synth.

 

Τσέκαρε το και το Prophet V (Arturia).  ;)

I'll follow the signal to the end...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν γνωρίζεις πως να προγραμματίζεις ένα synth οι ήχοι που ψάχεις μπορούν να φτιαχθούν με οποιοδήποτε vitrual analog VSTi ακόμα και με freeware προγράμματα π.,χ. Synth 1 (http://www.kvraudio.com/get/214.html).

Όλοι οι lead ήχοι στα video που παραθέτεις είναι detuned sawtooth κυμματομορφές σε unison mode περασμένες από άφθονο reverb, delay και κάποιο modulation effect (π.χ. chorus).

 

Τώρα για το rhythm section το Stylus RMX είναι "πολύ" γι' αυτό που θέλεις από κάθε άποψη(ακριβό, πολύπλοκο, κυρίως φοβερά loops ακουστικών kits)

Τα κρουστά που θέλεις είναι δείγματα από drum machines της Roland κυρίως του TR909 και οι ρυθμοί απλοί (4/4).

Συνεπώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάλι οποιοδήποτε freeware emulation VSTi του TR909 (υπάρχουν πολλά!). Διαφορετικά κοίτα τη σειρά της D16 group και κυρίως το Drumazon (http://www.d16.pl/index.php?menu=14).

Aπόλυτο εργαλείο βέβαια δεν είναι άλλο από το Microtonic (http://www.soniccharge.com/microtonic) με το οποίο μπορείς να φτιάξεις κάθε ηλεκτρονικό ήχο κρουστών και όχι μόνο. Έχει πολλά Presets επίσης.

 

Τέλος βρες και μελέτησε την τεχνική sidechain compression αν θέλεις να αναπαράγεις το pumping feeling που έχουν αυτού του είδους τα tracks.

 

A! για να μην το ξεχάσω όλα τα παραπάνω, εκτός από την ηχογράφηση φωνητικών μπορείς να τα κάνεις άριστα εντός του Reason (http://www.propellerheads.se/products/reason/).

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινα σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις συμβουλες σας, θα τις ακολουθησω, θα τσεκαρω και αυτα που μου ειπατε και θα δω τι μου ταιριαζει καλυτερα. Δεν εχω καθολου εμπειρια στο να προγραμματιζω ενα synth αλλα σκοπευω να ασχοληθω αρκετα και θα τα καταφερω μιας και θεωρω πως το κατεχω το tweaking γενικοτερα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου