Προς το περιεχόμενο

Ειμαστε οι drummer λιγο "γαιδούρια" ???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

και ένα stage για λάιβ ικανό να χωράει άνετα μια μπάντα μέχρι 8 μέλη. Και όχι να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο και να μας φταίει κι ο ήχος. Αυτό για μένα είναι η γαϊδουριά!

 

... Οσο πας και παιζεις, οσο απο κατω καποιος καθεται σε ακουει, κανει τζιρο στο μαγαζι

και φευγει με χαμογελο τοσο θα μικραινουν οι σκηνες ;)

 

Ον τοπικ

Μηπως πριν αποφασισει η μπαντα να παιξει σε ενα χωρο να ριχνει μια ματια στον χωρο

για να ξερει τι και εαν θα φορτωθει?

(εχω την γνωμη οτι η μπαντα κουβαλαει και οχι ο ντραμερ, ο κιθαριστας, ο μπασσιστας

κλπ)

 

 

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

 

Σεσσιονας + αντιεπαγγελματισμος δε πανε μαζι νομιζω. Δηλαδη ζητας χρηματα για σεσσιον και δεν μπορεις να υποστηριξεις ηχητικα το x project που θα συμμετεχεις?

Πολλα ++ σε αυτα που λεει ο Hwept..

Γενικα νομιζω οτι υπαρχει μια παρανοηση σχετικα με το τι σημαινει session μουσικος...

Οποιος πληρωνει εναν session μουσικο δεν πληρωνει μονο την τεχνη του..αλλα εν μερη και τον ηχο του..

Ταμπουρο και πιατινια ειναι αν μη τι αλλο...ειναι Must!!! και θεωρω αναγκαιο ακομα κι αν παιζουμε με ηλεκτρονικα να επενδυσουμε τουλαχιστον σε αυτα..

Ενα καλο ταμπουρο και 1 καλο σετ πιατινιων στην προβα η στο live .

Πιστεψτε με θα κανει την διαφορα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν και κιθαριστας επιτρεψτε μου να εκφρασω την αποψη μου.

για τρια χρονια,οταν ειχα το ibiza, το φορτωνα με δυο κιθαρες,τον super reverb,δυο βαλιτσες αλουμινιου με τη πεταλιερα και τα καλωδια-μικροφωνο-τζιτζιλι μιτζιλι....α και τη τραγουδιστρια...α και μετα και τη δευτερη τραγουδιστρια..

απο θεσσαλονικη πηγαιναμε κατερινη αφου πρωτα επρεπε να τις παρω αφου το μινι ηταν απαγορευτικου μεγεθους..και μετα εννοειτε να τις επιστρεψω σπιτι τους.

για οσους ξερουν μονο οfenderαποτελειωνει το πορτ παγκαζ ενος μικρου αυτοκινητου.

ποτε δεν ανεβηκα στη σκηνη καθαρος,αφου καθε εβδομαδα στησε ξεστησε ολο και καπου θα πιανοταν κανενα παντελονι,κανενα πουκαμισο...

ποτε δεν ευχαριστηθηκα τον ηχο μου,(κλασικα πραγματα δηλαδη...)

εκεινο το λαμπατο προενισχυτη που πηρα για το μικροφωνο...τζαμπα χρηματα αφου ματαια προσπαθουσα να πεισω τον ηχοληπτη οτι δεν σφυριζει το δικο μου αλλα του σκυλου του μαυρου του αλλου τραγουδιστη που το gain ηταν στο και τεταρτο..(ενω το δικο μου το καλωδιο βγαλμενο....αλλα αντε να το εξηγησεις...)

στο φιναλε,επερνα τα 100 ευρω μου(που τα 30 πηγαιναν στα εξοδα της μετακινησης και στις 6 7 το πρωι αντε ξεστησιμο αντε γυρνα πισω,αντε να ξεφορτωσεις τις αλλες,αντε να κανεις τρια δρομολογια ωστε να ανεβασεις τα πραγματα στο σπιτι κανοντας ησυχια...

στο τελος επερνα μια κιθαρα,μια βαλιτσα με τη πεταλιερα και τιποτα αλλο.μεχρι και μικροφωνο επερνα απο το μαγαζι.

θα μου πειτε γιατι δεν τααφηνα εκει..γιατι η υγρασια εκει μπορει να ηταν και 800%.

οσο αφορα τον συναδελφο σας ντραμερ,αυτος ερχονταν απο ενα χωριο εκει γυρω παντα με το δικο του αυτοκινητο και του πατερα του που ερχονταν γιατι στο 106 του δεν χωρουσε ολο το σετ και ερχονταςν ξανα ο ανθρωπος το πρωι για να τα παρει πισω...και αυτος για να παρει 100 ευρω...

παρολα αυτα το παιδι ποτε δεν πηρε κανενα εξτραδακι παραπανω,ποτε ο ηχοληπτης του μαγαζιου δεν τον βοηθησε να κατεβασει και να στησει και οταν το παιδι παραπονεθηκε για το ενα μεροκαματο την εβδομαδα του εδωσαν και ποδι.

πρωτο και καλυτερο γαιδουρι ειμαι εγω που δυστυχως η ευτυχως εχω καποιοες μουσικες γνωσεις και δεν μπορω να ακουω οτι το gain ρυθμιζει το ποση αποσταση θα εχει το μικροφωνο απο τα χειλη,ή βαλω ολα τα fader στο 0 και παιζω με το gain για να κανω τη μιξη,ουτε οτι η παραμορφωση δεν πηγαινει σε καποια κομματια,χωρις να αντιδρασω!!!

.παραλληλα σας λεω οτι σε μια συναυλια,οπου ημουν μονο εγω(κιθαρα -φωνη),μιλωντας με την εταιρια που θα εφερνε τον ηχο,ακουσα το εξης...οτι θες το εχω.

μου φανηκε απιστευτο και ετσι φορτωσα (το νεο αυτοκινητο) με ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ.οι ανθρωποι ειχαν μεχρι και βαση για κιθαρα και στις 3 το πρωι,στο τελευταιο τραγουδι μου ο ηχοληπτης ηταν πανω απο τη κονσολα και "πειραζε".

ξερω οτι πλατιασα,αλλα το ουσιαστικο θεμα δεν ειναι αν οι ντραμερ η οι κιθαριστες ειναι γαιδουρια,αλλα ποσο εχουμε παρει σοβαρα αυτο που κανουμε.ο τυπος που ερχεται μονο με τις μπαγκετες του μπορει να εχει λογο που το κανει.συνηθως ομως ειναι ο τυπος που μαθαινοντας σε κατσαρολες το "παιζει"ντραμερ και απλα κερδιζει επεπλεον χρηματα στο βιοπορισμο του.

ειναι επισης ο λογος που ενω υπαρχουν (ΠΧ) 300 επαγγελματιες ντραμερ στην ελλαδα και το μεροκαματο τους ειναι(πχ) 200 ευρω,να υπαρχουν τωρα 5000 και λογω της προσφπρας το μεροκαματο να ειναι 30 ευρω και ο επαγγελματιας μουσικος η μενει ανεργος η γινεται και αυτος γαιδουρι ωστε να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.

να ειστε καλα που με ακουσατε γιατι εν μερη εβγαλα και το παραπονο μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

GKETS φιλαρακι εισαι και εσυ του σωματειου "μουσικοχαμαληδων '' βλεπω .Ετσι ειναι τα πραγματα αλλα  ισχυει για επαγγελματιες η ημιεπαγγελματιες .Αυτα που εζησες τα εχω ζησει πολλες φορες ( βαλε και κανα ψαλιδι στο νυχτοκαματο , βαλε και καμμια καψουροτραγουδιστρια

που θελει γλυκο 6 ωρα το πρωι και εχουμε το πανοραμα της δουλειας μας ).Χαιρετω τη ομορφη Θεσσαλονικη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καρμοίρη hwept, μαθε να παιζεις σωστα τα τραγουδια, που μας εκανες ρομπα στο "White Room" κι ασε τους drummers με τα κομμενα crash. Αϊντε...αντι να μελετας κανα κομματι, χαλβαδιαζεις στο noiz.gr!  8)  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι δεν ηξερε το white room  ο Hwept ; γρηγορα φροντιστηριο .Αμαν τον  εθαψες ( μια ερωτηση : η ρομπα ηταν ξεκουμπωτη; )Θα οργανωσω επιτροπη αξιολογησης των Ντραμμερ του noiz  για να μην εχουμε τετοιου ειδους φαινομενα τυπου Hwept που περιοδευοντας σε μουσικες σκηνες & LIVEΑΔΙΚΑ  των Αθηνων πετανε και μια ρομπα κια οποιον παρει ο χαρος.Ελεος ( κατα τηυν προσφιλη ρηση του hwept) .Ελα πλακα κανω μην μ'αρχισεις τωρα στις ατακες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι δεν ηξερε το white room  ο Hwept ; γρηγορα φροντιστηριο .Αμαν τον  εθαψες ( μια ερωτηση : η ρομπα ηταν ξεκουμπωτη; )Θα οργανωσω επιτροπη αξιολογησης των Ντραμμερ του noiz  για να μην εχουμε τετοιου ειδους φαινομενα τυπου Hwept που περιοδευοντας σε μουσικες σκηνες & LIVEΑΔΙΚΑ  των Αθηνων πετανε και μια ρομπα κια οποιον παρει ο χαρος.Ελεος ( κατα τηυν προσφιλη ρηση του hwept) .Ελα πλακα κανω μην μ'αρχισεις τωρα στις ατακες.

 

Οχι, ευτυχως ηταν κουμπωμενη η ρομπα...  ;D

 

[move]HWEPT ΓΕΡΑ, ΜΑΘΕ 5/4 ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ!!![/move]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περηφανε αητε του καμελοτ πως και εμφανιστηκες??????????????????

 

Θα σε λιανισω οταν σε πετυχω απο κοντα. Και θα σε εξετασω σε ολα τα κομματια. Για καθε λαθος που θα εντοπισω θα σε βαλω να μου κουβαλας τις βασεις, τα πεταλια, τα πιατινια, το ταμπουρο και επιπλεον να μου φερνεις σουβλακια στην προβα.

 

GKETS πολυ σωστα τα λες και χιλια δικια εχεις. Ομως εγω ανοιξα το θεμα (και το τονισα απο την αρχη) αναφορικα με ερασιτεχνες - χομπιστες. Που παιζουν περιστασιακα και για το κεφι τους και πανω σε αυτα στηριζω ολη τη συλλογιστικη μου

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pericles....χαιρετω και εγω με τη σειρα μου!!!

ακριβως οπως τα λες!!μα ακριβως ομως...τοσα χρονια και το σκηνικο δεν λεει να αλλαξει!!

τελος παντων αυτα που εγραψα ειναι μια απο τις προσωπικες εμπειριες και οχι φιλος φιλου που μου ειπε οτι....

οταν εισαι πιτσιρικας το βλεπεις λιγο και σαν παιχνιδι,περιπετεια..οσο μεγαλωνεις ομως προσπαθεις να κανεις το "μεροκαματο" σου λιγο πιο ευκολο.

απο τον τροπο που παιζεις (εννοω οτι 22 ρης ντραμερ θα τις σπασει τις μπακετες.....ο 50ρης θα παιζει...ανετα!!),μεχρι και τη φαια ουσια που καταναλωνεις για αυτο.

και ξαναλεω,παρολο που ειμαιτης αποψης οτι τον μαστορα τον κανουν τα εργαλεια,δε βρισκω πλεον το λογο μετα απο τοσα χρονια που βρισκομαι στα παλκο,να κουβαλαω εξοπλισμο 100 κιλων,για να

1)παιρνω μεροκαματο πλεον 50 ευρω

2)να ακουω τον καθε ασχετο που λογω κρισης το παιζει ηχοληπτης και τουλαχιστο δε με αφηνει να κανω τις ρυθμισεις που εγω θελω στο οργανο μου.

3)να εχω παει τον fender που εκτος απο εργαλειο εχει και απιστευτη συναισθηματικη αξια( ο θειος μου επαγγελματιας μουσικος,καπου προς το 70 παρατησε το μαγαζι που εκανε εμφανισεις στη γερμανια,απο το αεροδρομιο της γερμανιας πηρε τηλεφωνο τον πατερα μου ,τον εστειλε σε ενα μαγαζι να τον αγορασει,τον περιμενε στο αεροδρομιο της θεσσαλονικης του τον εδωσε ηιπαν ενα καφε και εφυγε καπακι σε δουλεια στη κρητη...οταν μετα εγω αρχισα να κανω live στα 18 ο θειος μου τον εστειλε πισω να τον συνεχισω εγω..)και ο αχαρακτηριστος κλαριντζης(και οχι κλαρινιστας)να ριχνει το ουισκι του πανω...

αυτο που λεω δεν αποτελει εξαιρεση,αλλα δυστυχως κανονα.

εκτος αν ειμαι τοσο ατυχος η τοσο κακος μουσικος που στα 14 χρονια στο χωρο πεφτω μονο σε κακες συνεργασιες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OΧΙ δεν εισαι κακος μουσικος ειναι η δουλεια της μισοαρπαχτης ετσι (γιατι 1-2 νυχτοκαματα την εβδομαδα σε επαρχιακα μπουζουκο/κλαρινομαγαζα δεν λεγεται σαιζον ετσι δεν ειναι ; Δεν πειραζει λιγο γυμναστικη παραπανω + ωτοασπιδες +χαβαλε και περναει η νυχτα τι να κανουμε ρε φιλε (παντου τα ιδια ).Και παλι χαιρετω σε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου