Προς το περιεχόμενο

Ειμαστε οι drummer λιγο "γαιδούρια" ???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφορμη για αυτο το θεμα αποτελεσε η προσφατη εμπειρια μου απο διαφορα liveαδικα της Αθηνας και θα ηθελα να ακουσω τις σκεψεις και τις εμπειριες των υπολοιπων ντραμμερ του φορουμ.

 

Παρατηρω λοιπον πολλους "συναδελφους" οι οποιοι ειναι μελη μαχιμων και giggin σχημάτων (στο ερασιτεχνικο πλαισιο παντα) να μην εχουν τον στοιχειωδη εξοπλισμο για live (1 σετ πιατα και 1 ταμπουρο) και μου κανει εντυπωση.

Δηλαδη γιατι περιμενουν οτι σωνει κ καλα το καθε μαγαζι θα πρεπει να εχει πληρες σετ τυμπανων? Δεν αποτελει αυτο μια ελλειψη σεβασμου και ενα δειγμα καλαμπορτζιας σε αυτο που κανουν?

Δε σε ενδιαφερει καθολου να εχεις τον ηχο σου? Πας και παιζεις σε οτι κατσαρολικο εχει το μαγαζι ? και αν δεν εχει  ε τοτε δεν πειραζει παιζουμε και με το σπασμενο crash που εχει για διακοσμητικο ο κιθαριστας?

 

Γιατι δεν υπαρχει κανενας κιθαριστας/μπασσιστας/πληκτρας που να μην εχει κιθαρα/μπασσο/πληκτρα?

 

Τελικα μηπως οντως εχουν δικιο που μας κοροιδευουν ως τους "ουγκα" των συγκροτηματων?

 

Παρακαλω για τις γνωμες σας

 

Υ.Γ. Το παρον δεν απευθυνεται σε 16χρονους οπου πιθανως παιζει ρολο το οικονομικο.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Υπάρχει livάδικο να διαθέτει πιάτα ??

Έχω την εντύπωση πως πάντα οι drummers είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν τα πιάτα και τα ταμπούρα τους .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφορμη για αυτο το θεμα αποτελεσε η προσφατη εμπειρια μου απο διαφορα liveαδικα της Αθηνας και θα ηθελα να ακουσω τις σκεψεις και τις εμπειριες των υπολοιπων ντραμμερ του φορουμ.

 

Παρατηρω λοιπον πολλους "συναδελφους" οι οποιοι ειναι μελη μαχιμων και giggin σχημάτων (στο ερασιτεχνικο πλαισιο παντα) να μην εχουν τον στοιχειωδη εξοπλισμο για live (1 σετ πιατα και 1 ταμπουρο) και μου κανει εντυπωση.

 

Δε σε ενδιαφερει καθολου να εχεις τον ηχο σου? Πας και παιζεις σε οτι κατσαρολικο εχει το μαγαζι ? και αν δεν εχει  ε τοτε δεν πειραζει παιζουμε και με το σπασμενο crash που εχει για διακοσμητικο ο κιθαριστας?

Παρακαλω για τις γνωμες σας

 

 

Νομίζω ότι αν κάποιος  θέλει να λέγεται σοβαρός drummer  και να έχει την απαίτηση να πληρώνεται για αυτό που προσφέρει, θα πρέπει εδώ στην Ελλάδα που ζούμε, να μεταφέρει το σέτ του στο liveάδικο, διότι δεν επενδύει ο μαγαζάτορας σε σετ τυμπάνων. Γαϊδούρια λοιπόν, ίσως να είναι όσοι αρκούνται στον ήχο από τα «κλαπατζίμπαλα» που βρίσκουν στα μαγαζια που παιζουν.

Ένας σοβαρός drummer, τα κουβαλάει μαζί του και εδώ: www.noiz.gr/index.php?topic=186153.0  

υπάρχει ένα thread του Vagelism όπου αναφέρονται τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να παίρνει μαζί του ο drummer (μαζι με το σετ του).  Η γαϊδουριά λέγεται και αντιεπαγγελματική προσέγγιση  και «γράψιμο» προς το κοινό που ξέρει και καταλαβαίνει, απορρίπτει και εγκρίνει. Aλλά  αναφέρεσαι στους ερασιτέχνες. Πιθανόν να μην θέλουν να γίνουν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Γνώμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε και ...ω τους τιτλους ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο hewpt πηγε να παιξει καπου και σαν ευσυνειδητος επαγγελματιας η μη ειχε παρει τον απαραιτητο εξοπλισμο μαζι του.Οπου καποιος αλλος ""συναδελφος" μπλεχτηκε και του ζηταγε πραγματα που ειναι φυσικο να μην τα εδωσε γιατι ποιος ξερει  τι φατσα εκοψε η τη φαση θα επετο (ο θεος βοηθος)

Δεν πιστευω οτι ολοι ειμαστε γαιδουρια αλλα λιγο η καφριλα του οργανου ,λιγο η αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα μερικων ,λιγο τα σαραβαλα που υπαρχουν ειδικα σε μουσικες σκηνες και που κυριως για την κατασταση τους εμεις ειμαστε υπευθυνοι ,λιγο γιατι ο εξοπλισμοςπου πρεπει να κουβαλησεις ειναι βαρυς αυτα ολα τεινουν να μας τον κολλησου τον χαρακτηρισμο.Εδω την περασμενη Πεμπτη επαιξα σε ενα event σε καποιο ''κυριλε "CLUB" και παρ'οτι ειχανε φερει ολοκαινουργιο σετ yamaha stage custom αυτος που ειχε παιξει 2 μερεσς πριν πανω στο ιδιο σετ του ειχε δημιουργησει λακουβες στα evans GII ,το ειχε αφησει ξεκουρδιστο (μιλαμε για κουφαλογο ) το πεταλι ηταν με το ελατηριο ετοιμο να φυγει κλπ.

Φαντασου στις διαφορες σκηνες τι γινεται ,Αυτα παιδια τα ειχε αναφερει και ο Βαγγελησ σε ενα προηγο\υμενο thread του. Περιττο να πω οτι παντα παιρνω μαζι μου : πιατινια,σκαμνι,πεταλι,βαση hihat,εξτρα βαση πιατινιου ,εργαλεια ,κλειδι κουρδισματος ,ειδικη ταινια (φαρδια ) για κολλημα δερματος η ενισχυση του,και αν ειναι εκτος Αθηνων και δερμα ταμπουρου(ποτε δεν ξερεις τι θα σου εχουν φερει ) .Οποτε αν πραγματικα σε ενδιαφερει να παιξεις καπως ανθρωπινα και σεβεσαι τον εαυτο σου πρωτα αλλα και τον κοσμο που θα σε ακουσει τοτε ΘΑΒΕΙΣ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ και εργαζεσαι με ευσυνειδησια και υπευθυνοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο τίτλος του θρεντ δε μου φαίνεται αστείος, αλλά κακός.

 

Κάπου έχει ξανασυζητηθεί κάτι αντίστοιχο και έχω τοποθετηθεί, αλλά το ξανακάνω κι εδώ.

 

Εγώ είμαι ένας απ αυτούς που κράζετε. Οπου μπορώ πάω μόνο με τις μπακέτες μου.

Είναι τρομερή ταλαιπωρία όλο το κουβάλημα και τις περισσότερες κρίνω ότι δεν αξίζει τον κόπο για κάπου που εξ ορισμού ο ήχος θα είναι κακός.

Γιατί να βγάζω βόλτα το πανάκριβο ταμπούρο μου σε σούπερ καπνιστικό περιβάλον ή σε συναυλίες που θα μου πετάνε μπύρες{πανκ} και σαμπάνιες{λαϊκό};

Γιατί να φέρω να εγκαταστήσω το hardware και τα πετάλια μου, μαζί με πιατίνια και ταμπούρο, ίσως και μερικά πιπλέον κρουστά που έχω στο σετ μου, αν είναι να παίξω σε ένα φεστιβάλ που παίζουν άλλες 6 μπάντες και ο καθένας έχει 10' να στήσει τα πάντα και 30' με το ρολόι να παίξει;

Μου έχει τύχει να πάω με το ταμπούρο μου και η βάση να είναι ρημαγμένη. Πιο άνετα θα έπαιζα αν έφερνα τη βάση μου, παρά το όργανο. Για να μη μιλήσω για τα διάφορα σκαμπό.

Θέμα πιατίνια: Εχω ένα πλήρες σετ εξειδικευμένο στο είδος που ασχολούμαι κατα βάση. Αν χρειαστεί να παίξω κάπου με μια διαφορετική μπάντα και δεν ταιριάζουν στον ήχο, τι να κάνω; Να πάρω να κοτσάρω τα dark deep oriental πιατίνια μου με το ζόρι στο λάτιν σχήμα που θα παίξω σεσιονάς; Δηλαδή τόσο κακό είναι να έχει τρία all around πιατινάκια το μαγαζί να κάνουμε τη δουλειά μας;

 

> και μη μου πείτε "φρόντησε να πάρεις εξοπλισμό που να σε εξυπηρετεί στα πάντα όλα"  8)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο καθενας κανει οτι καταλαβενει...αν για καποιον ειναι λογικο κ δθνατο να μεταφερει οτι περισσοτερο μπορει, το κανει.

 

αν παλι καποιος θεωρει οτι δεν ειναι οκ να μεταφερει εστω κ το παραμικρο τοτε παλι ολα καλα.

 

ο καθενας κανει τις επιλογες του αλλα μαζι με τις επιλογες του πρεπει να αναλαμβανει κ το βαρος τον ευθυνων που του αναλογουν.

 

 

PS αν κ καταλαβαινω την λογικη του ποστ νομιζω πως τα αποκαλουμε "γαιδουρια" την μια η την αλλη περιπτωση ειναι λιγο υπερβολικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O hwept ειναι παντα αιχμηρος φιλε WrTsXxx  Δεν εχει προσωπικα με κανεναν πιστευω αλλα κατι του συνεβη οπως και ο ιδιος αναφερει .Ενταξει οσο λιγοτερα κουβαλας τοσο καλυτερα (λιγοτερη βαβουρα ) Αλλα πιστεψε με 38 χρονια επαγγελματιας/ημιεπαγγελματιας παντα παιρνω τα ακρως

απαραιτητα αλλα και αυτα που ειναι δυνητικα απαραιτητα (υπαρχει δηλαδη η περιπτωση να τα βρουμε χαλασμενα η εκτος δικου μας γουστου)Ειδικα τα πιατινια που εχουν επιλεγει απο τον καθενα μας με προσωπικο αισθητηριο δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα παρω μαζι μου εκτος και εχω συννενοηθει με τον/τους αλλους ντραμμερ που τυχον παιζουν μαζι μου.Αυτα τα ολιγα που ελπιζω να ικανοποιουν τον κοινο νου.Αντε να μην το ζορισουμε το ΘΡΕΝΤ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑ .Ηρεμα για να ακουσθουν οσο περισσοτερες αποψεις γινεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου