Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια στην επιλογή ακουστικής κιθάρας!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, ετοιμάζομαι να αγοράσω μια low-budget ακουστικής ή ηλεκτρακουστικής κιθάρας και είμαι ανάμεσα σε 2 συγκεκριμένες

 

1) την Epiphone EJ-200 Artist (limited edition)

http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=337&CollectionID=19

 

2) την Epiphone AJ-220 SCE

http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=84&CollectionID=10

 

Οι τιμές τους είναι 138 η EJ-200 και 215 η AJ-220!

 

Είναι και οι 2 πολύ καλές κιθάρες, η καθεμία βέβαια για διαφορετικούς λόγους! Για την EJ-200 συγκεκριμένα απ'ότι κατάλαβα είναι ακριβώς όπως οι πιο ακριβές EJ-200 με τη γέφυρα "μουστάκι" τα σχέδια στο pickguard και τα inlays απλά αρκετά πιο φθηνή!

 

Το θέμα του μαγνητη δεν με απασχολεί και τόσο γιατί μπορώ να πάρω ξεχωριστά και για την EJ-200 ή σε κάποιο live για αρχή να την χρησιμοποιώ με μικρόφωνο.. απλώς αν κάποιος έχει/είχε κάποια εμπειρία με μια από τις 2 ή και τις 2 θα ήθελα κάποια γνώμη παραπάνω!

Μετράνε και οι γνώμες ως προς την εμφάνιση! Εμένα προσωπικά μ'αρέσει πιο πολύ η EJ-200!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αυτό http://www.recordingking.com/guitars_rd27.html. Ειναι η rd 27. Στοιχιζει γυρω στα 300+, ισως και κάτω απο 300 σε περίοδο εκπτωσεων, και ειναι με ολά της τα ξυλα solid. Απ' οσο εψαξα δεν βρηκα κιθαρα με μασιφ ξύλα παντου (και οχι μονο στο καπακι) σε αυτή την τιμή. Εχει διαφορά και υποτίθεται οτι μελοντικα ο ηχος ενός solid οργάνου βελτιώνεται. Την δικιά μου την πήρα απο το νορεμι στην θεσ/νικη. Τώρα πιθανον να τις φερνει ο στολας (;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς, γενικά αν δώσεις τα λεφτά που κοστίζει μία ηλεκτρακουστική για να αγοράσεις μία ακουστική, σχεδόν σίγουρα θα πάρεις καλύτερη κιθάρα. Το μειωνέκτημα βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει το cutaway στο σώμα, επομένως δεν μπορείς να φτάσεις εύκολα πέρα απ' το 12ο ή 14ο τάστο αν παίζεις και σόλο.

 

Έπειτα, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει "καλύτερο" ξύλο, είναι θέμα γούστου. Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προτερήματα σε κάποια ξύλα, αλλά και πάλι ποτέ δεν στέκομαι σ' αυτά τόσο.

Επομένως πρέπει να σκεφτείς τι ήχο προτιμάς να έχεις.

Σύγκρινε το Maple που έχει η EJ με το Mahogany που έχει η AJ.

Με ένα πρόχειρο search στο google πχ βρίσκεις αυτό

 

Επίσης, ένας ακόμα λόγος που συγκρίνεις λίγο ανόμοιες κιθάρες είναι ότι η EJ είναι Jumbo, ενώ η AJ εμένα μου μοιάζει για Dreadnought.

Άρα μιλάμε πάλι για διαφορετικό ήχο.

Στο ίδιο site πχ σου λέει πιο κάτω τι είναι Jumbo και Dreadnought.

 

Εμφανισιακά μ' αρέσει η EJ γιατί εγώ θα ήθελα μία ακουστική να μου θυμίζει λίγο old time blues.

 

Τέλος, το σημαντικότερο είναι να τις ακούσεις ο ίδιος και να αποφασίσεις σύμφωνα με αυτό που ακούς, και όχι σύμφωνα με το τι θα σου πει κάποιος εδώ μέσα. Να γουστάρεις τον ήχο.

 

Και κάτι τελευταίο, εγώ αν έψαχνα κάτι σ' αυτά τα λεφτά μάλλον θα κοίταγα και άλλες εταιρίες

 

Good luck!

🌴 Hakuna Matata 🌴

🙊🙉🙈 μπορείτε να στηρίζετε μέσω του Patreon.com στο /NassosConqueso

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους μέχρι εδώ..

 

Τώρα ως προς τα ξύλα μπαίνει το εξής θέμα το οποίο έχω διαβάσει, οτι δηλαδή to maple είναι κακή επιλογή για dreadnaught κιθάρα αλλά στις Jumbo είναι πολύ διαφορετικό!

Και έτσι φαίνεται και το οτι είναι 2 διαφορετικές κιθάρες!

 

Το cut-away είναι ένα θεματάκι γιατί ναι θέλω να κάνω και σόλο..

 

Ως προς τον ήχο μ'αρέσουν και οι 2 σίγουρα και η Jumbo και η άλλη που είναι Advanced Jumbo το σώμα της (προφανώς διαφορετικό απο τις Dreadnaught-- πιο βαθύ)

 

Για άλλες εταιρίες που κοίταξα υπάρχει στα 200ε η applause AE-128 ώς ηλεκτρακουστική η οποία είναι super shallow body δηλαδή ρηχή και άρα ο ήχος θα είναι πιο bright από τις άλλες και μαρέσει το μπάσσο..

τώρα για ακουστική δεν γνωρίζω και πολλές άλλες μάρκες γιαυτό δεν επεκτείνομαι τόσο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα!Κοίτα και αυτήν: http://www.thomann.de/gr/ibanez_aw370ece_nt.htm  & http://www.ibanez.co.jp/products/ag_page11.php?area_id=2&data_id=11&color=CL01&year=2011&cat_id=3&series_id=411 .Σαφώς πιό καλά τα ξύλα της (solid cedar top, solid rosewood back & sides, mahogany neck) απο αυτές που ανέφερες γι'αυτό και λίγο πιό ακριβή.Αλλά της αξίζει αυτό το κάτι παραπάνω. Την έχει νομίζω ο Τρίμμης (αντιπρόσωπος της Ibanez),πήγαινε και δοκίμασε την.  ;)

The player makes the guitar, not the opposite.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια καλες ΟΛΕΣ οι προτασεις αλλα ξεχνατε μαλλον ενα καπως "περιπλοκο" θεμα

οπως ξερετε (οι περισσοτεροι) υπαρχουν ηλ.στικες κιθαρες που με το που βαρας ακορντο ακουγεται κατι μαγικο - αλλα στο βυσμα παιζει αθλια

εχω ακουσει ovation των 2000 ευρω εξω απο βυσμα και μου εχει σηκωθει η πετσα και μολις την καρωνεις στον ενισχυτη να ακουγεται χαλια

 

πρεπει να εξεταστουν ολα - αν εχεις σκοπο να παιζεις με μικροφωνο τοτε παρε οποια σου κανει στο αυτι και με τις προδιαγραφες που θελεις (ειτε ειναι mahogany ή οτιδηποτε αλλο)

δεν ειναι στανταρακι οτι θα παρει draed και θα ειναι καλυτερη ακουστικα απο μια jumbo ή και το αντιθετο..............

ολα παιζουν τον ρολο τους (ειδικα στις ακουστικες)

η δικη μου προταση μιας και την εχει ο κολλητος μου και την αγορασε μετα απο δικη μου προτροπη ειναι αυτη http://www.thomann.de/gr/fender_tbucket_300ce_fmt_bk.htm

απιστευτο μπρατσο βουτηρο και για σολο που θελεις και fishman μαγνητες - το μονο της μειον ειναι το κουρδιστηρι το οποιο εχει πολυ φωτεινα λαμπακια ;D ;D ;D

και ειναι και κοντα στο budget σου

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλές και οι 2 και ειδικά την Fender την έχω ήδη στα υπόψην!! Για την ibanez δεν ξέρω αν θα διέθετα τόσα λεφτά έχει καλές απ'ότι έχω δει γιατί έχω δοκιμάσει αρκετές στον Τρίμη αλλά αν μάζευα λεφτά για μια θα ήταν αυτή

 

http://www.deanguitars.com/schenkerperformer.php

 

και αυτό γιατί μ'αρέσει και σαν εμφάνιση και ξύλα και όλα, συν του ότι και η ηλεκτρική μου είναι μία Dean (Cadillac 1980) και είναι απίστευτη! :)

Βέβαια την έχω βρει να την παραγγείλω μόνο απο κάτι αμερικάνικα μαγαζιά και δεν ξέρω τι παίζει με φόρους κλπ :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχαχα ε όσο να ναι! :D αλλά είναι απίστευτες και οι 2!!

 

Τώρα στην ηλεκτρική άλλαξα και το wiring σε 50's και απλά τα σπάει! κάποια στιγμή πρέπει να πάρω και καλό ενισχυτή βέβαια :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου