Προς το περιεχόμενο

πετάλι για περισσότερο gain σε μονοκάναλο ενισχυτή


les kef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν ξερω την γνωμη σας αλλα ειμαι οπαδος του μαρσαλοηχου και ο class ειναι μαρσαλ κανει για σπιτι (που με ενδιαφερει αρκετα)αλλα δεν εχει reverb kai to gain του δεν ειναι αρκετο για να υποστηριξει lead solo πιστευω κατα τα αλλα ακουγεται παρα πολυ καλα για εμενα!ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ REVERB!!!!αλλα απο οτι βλεπω λυση δεν βρησκεται ωστε να με καλυψει και να εχω ολα οσα θελω με αυτον τον ενισχυτη και σκευτομαι πως ισως πρεπει να παω για κατι αλλο !(ειμαι και δυσκολος και απαιτητηκος να παρει και δεν μου καθεται τιποτα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Άκου τον marshall haze σε πρώτη ευκαιρία, παίζει αρκετά καλά και χαμηλά. Αν είσαι από Αθήνα, προσφέρομαι να ακούσεις και τον δικό μου. 'Ιδιον του η μαρσαλίλα σε πολύ μεγάλο βαθμό... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως ειμαι απο θεσσαλονικη ,σε ευχαριστω παρα πολυ παντως!the truth is οτι δεν εχω ακουσει και πολυ καλα λογια για τον haze !AΛΛΑ δεν τον εχω ακουσει απο κοντα ποτε! εσυ που τον εχεις θα μου πεις την γνωμη σου !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε, δεν έχω πετύχει ποτέ άνθρωπο που να έχει πει κακή κουβέντα για τον ήχο του ενισχυτή. Υπάρχει μια γενική ομοφωνία ότι έχει αυθεντικό marshall ήχο. Αυτό που έχω διαβάσει αρκετά από reviews είναι για προβληματικά κομμάτια. Έχουν παρατηρηθεί θέματα όπως θορυβώδης λειτουργίας και πρόβλημα που αφορά τα εφέ (Τα οποία αν δε τα θες βέβαια μπορείς να τα κλείσεις τελείως). Εγω υπήρξα ίσως τυχερός, δεν αντιμετώπισα εδω και 2 χρόνια το παραμικρό.

 

Σαν γνώμη τώρα, ο ενισχυτής καταρχάς είναι πολύ δυνατός. Σπίτι δε παίζω ποτέ πάνω από το 2-2,5. Βρώμα έχει αρκετή, ειδικά με μπουσταρισμένο od channel, δεν φτάνει όμως σε high gain. Tα καθαρά του είναι όμορφα και αρκετά μπασομεσαία, επειδή όμως δεν έχει master volume από το 5 και μετά (ανάλογα και τους μαγνήτες της κιθαρας) τα καθαρά σπάνε. Βέβαια δεν έχω φτάσει ποτέ να παίζω στο 5, ούτε καν σε live. Τα εφέ και το ριβερμπ είναι ικανοποιητικά, τπτ το απίστευτο πάντως. Διαθέτει ιδιαίτερο όγκο το μεγάφωνό του, και έχει τον κλασσικό χαρακτήρα των EL34. Αν πρέπει να βρω ένα χτυπητό μειονέκτημα, αυτό είναι το shared eq που προσωπικά με περιορίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε les kef, διευκρίνισε κάτι για το booster που θέλεις.

Το θέλεις για να σου δώσει "γκάζι" όταν παίζεις σε ένταση του marshall που βγάζει καθαρό ήχο ή όταν παίζεις πάνω απ'το 5.5-6 και "γκαζάρει" το θέλεις για επιπλέον boost?

 

Σου κάνω αυτή την απλή ερώτηση, διότι σε κάθε μία απ'τις παραπάνω περιπτώσεις θέλεις και διαφορετικό πετάλι(α).

 

σ.σ για το MXR Zakk Wylde: Βάλε τον Marshall στο 6-7 και το MXR βάλτο με gain στο 7,5-8 και volume στο 3-4, παίξε με το tone να βρεις που δεν τσιρίζει ή μπουκώνει και πες.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαθέτει ιδιαίτερο όγκο το μεγάφωνό του, και έχει τον κλασσικό χαρακτήρα των EL34.

 

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που έχω επισημάνει και στο παρελθόν. Βλέπω κόσμο να λέει "ποιο πετάλι να πάρω για τον ήχο των EL84? Θα ταιριάξει το Α - Β με τις 6L6?" κλπ κλπ. Ο τονικός χαρακτήρας των τελικών λυχνιών παίζει απειροελάχιστο έως μερικές φορές μηδενικό ρόλο μπροστά σε άλλους παράγοντες που είναι συντριπτικά σημαντικότεροι σε αυτόν τον τομέα, όπως πχ. το tonestack, η σχεδίαση του preamp και τι λυχνίες φέρει, το negative feedback και σε ποιο σημείο βρίσκεται, το πόσο hot είναι το bias κλπ κλπ. Κλασσικό παράδειγμα η παρεξήγηση πως οι EL84 βγάζουν... Voxίλα, οι 6V6 Deluxe Reverbίλα και οι 6L6 γενικά Φεντερίλα. Καμία σχέση. Υπάρχουν διαφορετικές υλοποιήσεις που το τελικό αποτέλεσμα μόνο αυτούς τους ενισχυτές δεν θυμίζει...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Custom Audio Electronics ειναι το καταλληλότερο για την δουλεια που θελεις.....Δεν μπορω να σκευτω κάτι καλύτερο...το καλύτερο clean boost τις αγοράς κατα την ταπεινή μου γνώμη..Δεν χρωματιζει καθολου τον ηχο σου!...Παρτοοοοοοο!!!!!  :o

--[CROATOAN]--

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θελω να μου δωσει gain αγου σπασει ο ενισχυτης και οχι στα καθαρα!δηλαδη μιλαω ακομα και για 8-9 volume!

Ωραία και δεν έκανε το MXR?

Περίεργο, το έχω βάλει μπροστά από peavey, fender, marshall και δεν μου άλλαξε τη χροιά κανενός. Προσωπική μου γνώμη.

Προσπάθησε να το δοκιμάσεις όπως σου περιέγραψα παραπάνω.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου