Προς το περιεχόμενο

Dream Theater Drum Cover


thorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεδομένης τόσο της δυσκολίας του κομματιού όσο και των τεχνικών προβλημάτων (βλ. μετρονόμος) μπορώ να πώ ότι η εκτέλεση σου ήταν αξιοπρεπέστατη.

 

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στο ότι σε συνθήκες ορχήστρας (ή σοβαρής μπάντας) ''ψήνεσαι'' σα μουσικός, αλλά το cover είναι άλλη κατάσταση. Θα την παρομοίαζα με το recording πιο πολύ, οπου εκεί πρέπει να είσαι μηχανή... Νομίζω οτι στη μία κατάσταση η δυσκολία είναι να κρατήσεις το σύνολο ενωμένο ενώ στην άλλη το οτι πρέπει να είσαι αψεγάδιαστος απο πρίν γιατί ο μετρονόμος και τα μικρόφωνα δεν συγχωρούν αυτό που σε μια live κατάσταση μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

 

Τώρα όσο για τις δυναμικές, για εμένα προσωπικά δεν είναι κάτι που θα το έθιγα αν δεν ασχολιόντουσαν οι υπόλοιποι. Γενικά είναι κάτι που μας ταλαιπωρεί και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό όσο μελετάμε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα σου δώσω 2 συμβουλές που εμένα με βοήθησαν αρκετά:

1ον. Τη σχετική μελέτη του stick control και syncopation για τονισμούς ΑΡΓΑ με σκοπό τα τονισμένα να ακούγονται στο θεό και τα υπόλοιπα ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ σιγά. (βλ. Gadd)

2ον. Μπορεί να σας φανεί εντελώς άσχετο αλλά εμένα με βοήθησαν οι βαριές μπαγκέττες. Έπαιζα με 5Α και κατέληξα στις 2Β (ακραίο, μπορεί να φταίει και η ανατομία του χεριού μου) αλλά περιέργως το πρόσθετο βάρος με διευκόλυνε στο να παίζω δυνατά εκεί που χρειάζεται χωρίς να χάνω τον έλεγχο όταν παίζω ήσυχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το πρόσθετο βάρος με διευκόλυνε στο να παίζω δυνατά εκεί που χρειάζεται χωρίς να χάνω τον έλεγχο όταν παίζω ήσυχα.

Σοφό!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ο ippex τα είπε όλα. Και συμφωνώ πολύ στη διαφορά μεταξύ: studio recording - και πρόβας με ορχήστρα/μπάντα κτλ..

Πιστεύω οτι χρειάζονται και τα 2. Ποιό είναι δυσκολότερο δε μπορώ να πω γιατί η πείρα μου σε recording είναι πολύ μικρή. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που έκανα την ηχογράφηση και το videο.

 

steve_arm σειρά εχει κάποιο τραγούδι απο Fates Warning ή Symphony X  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου