Προς το περιεχόμενο

Wah Pedal! Vox Vs Dunlop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

dunlop υπερ κλασσικο wah και με κατι τετοιο επαιζε και ο hendrix νομιζω

το μονο θεμα που μπορει να χετε ειναι να καταλαβει αρκετη διαφορα στον ηχο με το που μπει στην αλυσιδα γιατι "τρωει" αρκετα το σημα.

αλλα η μετατροπη σε tbp ειναι παμφθηνη και συνηθισμενη στο πεταλι αυτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν τα είχα ακούσει δίπλα-δίπλα οι εντυπώσεις μου ήταν ότι το Vox ήταν πιο γλυκό και μουσικό, ενώ το Dunlop πιο επιθετικό και με λίγο μεγαλύτερη διαδρομή.Ίσως καταλληλότερο για leads και πιο βρώμικα παιξίματα.

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα και να τα δοκιμάσεις ο ίδιος.Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να τα βρείς διαθέσιμα.Καλή τύχη στην επιλογή σου!

To wah δεν ειναι για εμενα και προσωπικα δεν ξετρελαινουμε εως και μου την σπαει το wah :P Ειναι για δωρο και σκεφτομαι να κανω σημερα τι παραγγελια οποτε ουτε προλαβαινω να τα δοκιμασω ουτε και εχει νοημα καθως δεν ειναι για εμενα. Επισης το wah o φιλος το θελει για hard rock/blues και solo. Οποτε οπως λες μαλλον ταιριαζει το dunlop

dunlop υπερ κλασσικο wah και με κατι τετοιο επαιζε και ο hendrix νομιζω

Σωστος. Dunlop Crybaby GCB95, Wah Wah, the legendary wah wah pedal used by Jimi Hendrix, Eric Clapton and others.

το μονο θεμα που μπορει να χετε ειναι να καταλαβει αρκετη διαφορα στον ηχο με το που μπει στην αλυσιδα γιατι "τρωει" αρκετα το σημα.

αλλα η μετατροπη σε tbp ειναι παμφθηνη και συνηθισμενη στο πεταλι αυτο

Ετσι και αλλιως ο φιλος δεν χρησιμοποιει καθολου πεταλια/εφφε και κατα βαση τα απεχθανεται με μοναδικη εξαιρεση την λατρεια του στα wah. Οποτε δεν νομιζω να υπαρχει θεμα ετσι και αλλιως.

My spirit sighs in peace - Opeth

O jimi έπεζε με το vox V846 και ήταν το πρώτο wah

http://www.voxamps.com/pedals/wahwah_v846/

VOX created the world's first wah-wah pedal back in the 1960s; forever changing the sound of rock music. In 1967, guitarists from around the world rushed to embrace the original V846 Wah Wah Pedal, known for its inimitable VOX sound. The V846 has more than earned its place in rock history, being used on countless legendary performances, including the famous playing of Voodoo chile at the Woodstock Music & Arts Fair in 1969

πρόσεξέ το στο 0,54

Woodstock 1969 Jimi Hendrix

και νομίζω πως το 847 το φέρνει πιο πολύ αλλά δεν το λέω με σιγουριά

Flying High Again

@kbasilis

Οντως ετσι ειναι. Εγω απλα εκανα quote το description που ειχε στο πεταλι της dunlop στο thomann. Απλα εκεινη την εποχη το crybaby με το v846 ειχανε τα ιδια κυκλωματα. Ετσι και αλλιως την εκανα την παραγγελια οποτε τωρα δεν αλλαζει τιποτα :p

My spirit sighs in peace - Opeth

@kbasilis

Οντως ετσι ειναι. Εγω απλα εκανα quote το description που ειχε στο πεταλι της dunlop στο thomann. Απλα εκεινη την εποχη το crybaby με το v846 ειχανε τα ιδια κυκλωματα. Ετσι και αλλιως την εκανα την παραγγελια οποτε τωρα δεν αλλαζει τιποτα :p

Και γω το 95 έχω απλά ρώτισες για Hendrix και κάναμε  μια κουβεντούλα.

Το 95 είναι το "κλασσικό" wah είναι στα βασισμένο στο VoX αλλά έχουν διαφορές στις συχνότητες.

Το 95 έχει λίγο πιό πολλά μεσαία,εγώ ήθελα να το κάνω μια μόντα με διακοπτάκι,στην μία θέση να είναι το κλασσικό 95 και στην άλλη το VOX.

Τελικά έτυχε να σπλιντάρω τους μαγνήτες και το 95 με μονό μαγνήτη με ικανοποιεί για VOX ήχο(πρσωπικά)και έτσι δεν μπήκα στον κόπο να μοντάρω το 95  ;)

Flying High Again

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση:

Απο τα συγχρονα οχι-πολυ-ακριβα Wah-Wah (τιμη<100Ε), ποιο φερνει πιο πολυ σε '60s ηχο;

Εαν αληθευει οτι τοτε τα Vox & τα Dunlop Wah-Wahs ειχαν τα ιδια κυκλωματα, και δεν "επαιζε" αλλο ευρειας μαζικης παραγωγης Wah-Wah pedal, αυτο σημαινει οτι μιλαμε κυριως για εναν συγκεκριμενο ηχο Wah/ τροπο/τυπο φιλτραρισματος;

Σε τοσα γκαραζ και ψυχεδελικα ηχογραφημενα τραγουδια;

-.OLD SCHOOL BROTHERS, OLD SCHOOL SISTERS, unite.-

αυτο σημαινει οτι μιλαμε κυριως για εναν συγκεκριμενο ηχο Wah/ τροπο/τυπο φιλτραρισματος;

Υπάρχει μια διαφορά στις συνότητες των 95 με τα VOX τα 95 έχουν λίγο παραπάνω μεσαία.Σε άλλους μπορεί να περνάει και απαρατήρητη,γούστα είναι αυτά

Flying High Again

Αναρωτιεμαι συχνα οι Stooges στον πρωτο τους δισκο με τι παιζανε. Με τι κιθαρα/ φαζ/ γουα/ ενισχυτη.

π.χ. The Stooges - 1969

Σε συνεντευξη εχω δει οτι live παιζαν με "Marshall, stacks of 10".

-.OLD SCHOOL BROTHERS, OLD SCHOOL SISTERS, unite.-

... Εαν αληθευει οτι τοτε τα Vox & τα Dunlop Wah-Wahs ειχαν τα ιδια κυκλωματα, και δεν "επαιζε" αλλο ευρειας μαζικης παραγωγης Wah-Wah pedal, αυτο σημαινει οτι μιλαμε κυριως για εναν συγκεκριμενο ηχο Wah/ τροπο/τυπο φιλτραρισματος;

Θα σου λυσει ολες σου τις αποριες

Cry Baby: The Pedal That Rocks The World on Vimeo

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου