Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Bogner Alchemist


kostdouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας φίλοι. Θα ήθελα την γνώμη σας. Τον πήρα πρίν απο περίπου 4 χρόνια καινούργιο από DV247.

Θα ξεκινήσω με το ιστορικό των προβλημάτων. Περίπου χρόνο πίσω έβγαζε μικροφωνισμούς, αυξομείωση έντασης και χράτς χρουτς σε κάποια ποντεσιόμερτα. Τον πήγα σε έναν φίλο που γνωρίζει κάτι λίγο και βάλαμε καθαριστικό σπρέυ στα ποντεσιόμετρα. Τα φαινόμενα σταμάτησαν.

Τώρα στα ξαφνικά παρουσιάζει αυξομείωση έντασης,χρατς στα ποντεσιόμετρα τα οποία κυρίως τα μεσαία και στα δύο κανάλια δέν ακούνε. έπιπλέον στο footswich μερικές φορές μπερδέυονται οι εντολές πχ πατάς delay και ανάβει το reverb.

Μένω Πειραιά και απο Νακα μου δώσανε τηλ. απο ένα εξουσιοδωτημένο service στο Περιστέρι.

Ο προβληματισμός μου είναι κατά πόσο άν γνωρίζεται έιναι ο.κ το service του Νακα, ή αν εχετε να προτείνετε κάπου αλλού να τον πάω κοντά σε μένα, καθότι είμαι άσχετος με το άθλημα και δέν θέλω να βάλω χέρι.

Ο ενισχυτής παίζει ελάχιστα και μόνο στο σπίτι .

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα εκτημούσα αν απαντουσαν και φίλοι που έχουν ή είχαν τον ίδιο ενισχυτή και έχουν να προτείνουν κάποιο τεχνικό όπου έχει επισκευάσει τον δικό τους, έστω και για απλά αλλαγές λάμπας και biasing.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω τον εχω αγορασμένο 2ο χέρι και βρισκεται στο στουντιο μου. Ναι ειχα παρατηρησει το φαινομενο με τα ποντισιομετρα (στο καθαρο καναλι ) τα οποια εβαζαν και θορυβο και χαλουσαν αυτο τον πανεμορφο καθαρο ηχο! Με σπρευ ναι φτιαχνει αλλα γενικα αφου το ακουω και απο σενα μονο τυχαιο δεν ειναι για την ποιοτητα των knobs..

 

Επισης ναι και εγω παρατηρησα το φαινομενο με τους μικροφωνισμους οταν αρχιζαν να μου παραπονιουνται πελατες.. Τελικα ειδα οτι υπερθερμενεται και οφειλοταν στο οτι μια απο τις λαμπες ισχυος που ειχε (Sovtek 6550 αν θυμαμαι καλα. Για κλωτσιες) ειχε διαρροη και αρχιζε να μαυρισει και να μου ψηνει τον ενισχυτη. Τις αλλαξα, επισης πειραξα (ηλεκτρονικα) το καναλι παραμορφωσης αυξανοντας λιγο την παραμορφωση και τα μπασα και απο τοτε ειμαι πολυ ευχαριστημενος.. Ωστοσο μαλλον δεν θα αποφυγω να αλλαξω καποια knobs στο καθαρο καναλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περίεργο με τα knobs είναι ότι τα έπιασε όλα μαζί. γι΄αυτό λέω μήπως είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα, κάποια λάμπα ίσως. Αλλα κάτι τέτοιο θα έβγαζε τέτοια φαινόμενα με τα knobs ?

Πρίν λίγο τον άνοιξα και όταν πάω να ανεβάσω ένταση, και χωρίς να παίζω, αρχίζουν οι μικροφωνισμοί.

Εσύ τον πείραξες μόνος σου ή τον πήγες σε κάποιον τεχνικό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον εχω εδω και χρονια,τον ειχα αγορασει καινουριο.

 

Προβλημα με ποτενσιομετρα δεν ειχα,αλλα αν αφησεις ενα ποτενσιομετρο ακινητο για καιρο λογικο ειναι να θελει λιγο "παιξιμο" ή καθαρισμα.

 

Οι λαμπες με τις οποιες ηρθε ηταν μεν επωνυμες (ΕΗ) αλλα μαλλον απο "σκαρτη" παρτιδα.

 

Καποιες προενισχυτριες ειχαν μικροφωνικα θεματα,μια τελικη παρεδωσε πνευμα σε ενα αναμα,απο και και μετα αλλαχτηκαν,ρυθμιστηκε bias απο τον telegun και ολα καλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι την πρώτη φορά που παρουσίασε πρόβλημα είχα να τον ανάψω 3 μήνες. γενικά δεν πολυπαίζω με τα ρυθμιστικά εκτός απο τα gain και τα volume.

Οσων αφορά το service που με παρέπεμψαν απο τον Νακα, ίσως πρόκειτε για συνεργαζώμενο εξουσιοδωτημένο, αυτό που με ξένισε είναι ότι ενώ, απο τηλεφώνου, του είπα ότι έχω τον τάδε ενισχυτή, αυτός νόμιζε ότι πρόκειτο για κάτι άλλο. μόνο όταν του ανέφερα για βρόμικο κανάλι, κατάλαβε ότι μίλαγα για ενισχυτή κιθάρας. γι΄αυτό και οι αναστολές μου, και ζητάω πληροφορίες και για άλλους τεχνικούς όσον το δυνατόν πιο κοντά μου, πρέπει να αγκαρέψω φίλο για την μεταφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμη που δεν εισαι εντος εγγυησης ωστε να ψαξεις εξουσιοδοτημενο επισκευαστη,πηγαινε σε οποιον σε βολευει.

 

Σιγουρα τα παιδια απο την Αττικη θα σου προτεινουν αρκετους αξιοπιστους και καλους τεχνικους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι θα συμφωνήσω και εγω να τον πας ένα για ενα service.. Και σε μενα οι προενισχύτριες ειναι EH. Επίσης κρίνοντας απο το σχεδιο του γενικά τις δουλευει στα 200-250 Volt αρα θα αντεξουν στο χρόνο..  Οι ισχυος θα θέλουν λογικά αλλαγμα συντομα ειτε παίζεις ειτε δεν παίζεις! Δεν ξερω αλλά όσοι ενισχυτές πέρασαν απο τα χερια μου και ειχαν stock 6550 Sovtek πηγαιναν για αλλαγμα λογω προβλημάτων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το service του Νάκα στο Περιστέρι η μόνη εμπείρια που έχω είναι για ένα σεταπ πριν χρόνια που ήταν απο τα καλύτερα που μου έχουν κάνει... αλλά δεν ξαναπήγα απο τότε :P

Γενικά ακούγονται καλά πράγματα πάντως...

 

Για ενισχυτές όμως ίσως Αθήνα καλύτερος να ήταν ο Κουρμπής στη θεμιστοκλέους που είναι χρόνια εκεί έχει όνομα απο ότι λένε έχει και τη χάρη και μιας και φτιάχνει και τους δικούς του ενισχυτές λογικά θα μπορεί να κοιτάξει και τον δικό σου! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον δικό μου ενισχυτή πάντως που τον είχα πάει στο Περιστέρι (εντός εγγύησης) μια χαρά δουλειά μου κάνανε..αν στο κάνει συχνά θα σου πρότεινα να τους το πας να πάρεις μια γνώμη ενός επαγγελματία και γενικά μίλα μαζί τους, θα σου πουν τι έχει και αν/πως μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου την επόμενη φορά.

 

Ένα "μπακαλίστικο" κόλπο που μου είχε πει ένας ηλεκτρολόγος παλιά πάντως είναι πριν ή αφού παίξεις με τον ενισχυτή να γυρνάς όλα τα ποτενσιόμετρα 2-3 φορές από το ελάχιστο στο μέγιστο. Αυτό ουσιαστικά καθαρίζει την διαδρομή από σκόνες που μαζεύονται και σιγά σιγά σκληραίνουν και δημιουργούν τα προβλήματα. Απλό αλλά πιάνει.

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου