Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μεγαφώνου για Laney AOR


zakky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρεται παιδια. Κατεχω εναν Laney AOR combo 30 watt (με 6v6). Το μεγαφωνο που φορουσε οταν μου ηρθε στα χερια δεν ηταν το Fane που εργοστασιακα περιμενα να φοραει. Προφανως ο προκατοχος του το ειχε αλλαξει με ενα no name. Η αληθεια ειναι πως δεν με ικανοποιει ο ηχος του. Ακουγεται ξερο, ξυνει και γενικως υστερει. Tο μεγαφωνο που θα αγοραστει θα τοποθετηθει σε semi closed 1x12 καμπινα. Ο προβληματισμος εχει να κανει με το ποιο πρεπει να επιλεξω. Ο ηχος μου κινειται απο blues μεχρι heavy και παιζω με les paul. Αυτο που με αφορα ειναι η διαυγεια του ηχου, να μην λασπωνει δηλαδη, τοσα στα καθαρα οσο και στα βρωμικα. Ουσιαστικα ψαχνω ενα all around rock μεγαφωνο με αρκετη ενταση. Δυστυχως δεν μπορω να τα δοκιμασω ολα και πριν προβω στην αγορα καποιου standard (βλ. V30) θα ηθελα εμπειρικες γνωμες. Καθε προταση θα βοηθησει.

 

Ευχαριστω

SOSte ta FREEkia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιλογή μεγαφώνου είναι θέμα του κάθε οργανοπαίκτη και πως ακούγεται στα δικά του αυτιά...είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια παίζω με V30 και δε με έχουν απογοητεύσει ότι είδος και να έχω δοκιμάσει...

Μιας και ο ενισχυτής σου έχει jack έξοδο για ηχείο, η καλύτερη λύση θα ήταν να βρεις 1-2 άτομα με διαφορετικές καμπίνες και να δεις ποιος ήχος σου αρέσει περισσότερο.  :)

If life gives you melons, you may be dyslexic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτα που προτεινεις θεωρουνται δεδομενα πιστευω. Ομως το ευρος της γκαμας των μεγαφωνων που θα δοκιμασω με αυτον τον τροπο ειναι πολυ περιορισμενο. Το προσπαθω ομως ηδη. Ευχαριστω παρ' ολα αυτα για την απαντηση.

 

*ΥΓ: Επειτα απο ψαξιμο καταφερα να προσδιορισω τι μεγαφωνο φοραει τωρα. Ειναι ενα Pyle 12'' κατασκευης 1977 οπως καταδεικνυει ο κωδικος του. Ομως δεν μπορεσα να βρω περαιτερω πληροφοριες για αυτο (wattage για παραδειγμα).

SOSte ta FREEkia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου