Προς το περιεχόμενο

To tonelab or not? That's the question!


elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον παιδες :D ! την παρασκευη μου ηρθε η tonelab se και παρ' ολο που ακομα δεν την εχω χαρει παρα πολυ γιατι δεν προλαβα, εχω βγαλει καποια συμπερασματα. τα μειονεκτηματα της εχουν υποθει πιστευω σε ολο τους το συνολο και δεν εχω να προσθεσω πολλα παραπανω:

 

το οτι δεν μπορεις να βαλεις ξεχοριστα καποια πεταλια, και ειδικα το wah και τον κομπρεσορας που θα επρεπε να ειναι εντελως ξεχωριστα κομματια της πεταλιερας. ακομη το οτι μπορεις να βαλεις το loop μονο μπροστα. θα μου πειτε τωρα γιατι εχουν send καi return. αυτο πιστευω οτι χρησιμευει πολυ αν εχεις πεταλια χωρις true bypass κι ετσι μπορεις με το insert να τα βγαζεις και να τα βαζεις απο το σημα σου οποτε θελεις (ετσι τουλαχιστων εκανα εγω και με την gt-8) στην tonelab δεν το εχω δοκιμασει ακομα.

φτανει μα τα μειονεκτιματα γιατι τα ++++++ ειναι παρα πολλα!!

 

κανει true bypass και αυτο ειναι εκπληκτικο! και μαλιστα λογο λαμπας ο ηχος γινεται απιστευτος ακομη και με απενεργοποιημες προενισχυσεις και εφφε. και οσο για το αν η λαμπιτσα ειναι μονο για μοστρα ειμαι κατηγορηματικος. εγω παντως που δεν ειχα ποτε λαμπα ουτε σε πεταλι ουτε σε ενισχυτη καταλαβα αμεσως πως ειναι ο περιβοητος ηχος της λαμπας. εχει κορυφεα πεταλια, ειδικα το super overdrive, το boutique (αν γραφεται ετσι :D ) το tube, και το treble booster. καποια πολυ καλα και αξιολογα μοντελα ενισχυτων τα οποια σε συνδιασμο με πεταλια μαμανε!

τα εφφε της ειναι λιγα αλλα αληθινα!εχει τα βασικα που χρειαζεται ενας κιθαριστας στο live και τιποτα παραπανω. δεν χρειαζεται να πω παραπανω διοτι επαναλαμβανω τα οσα ειχα ακουσει τοσο και καιρο τα οπια βγακαν και αληθινα. :D εχω να πω ομως το εξης: οσα λενε για τα γκαζια της διαφωνω. εχω παιξει ακομη και death metal και δεν με απογοητευσε. (ειναι αναλογα και τι κιθαρα και μαγνητες εχεις) συμφωνω με τον superfunk στο οτι η παραμορφωση και τα γκαζια που ακουμε απο σκληρα συγκροτηματα δεν βγαινουν μονο απο τον ενισχυτη, και δεν εχουν καμια σχεση με το πως ηταν πριν περασουν απο την κονσολα και την επεξεργασια του ηχοληπτη με το πως καταληγουν στα αυτια μας απο το cd. δειτε πως ακουγοταν ο kirk hammett στο dvd για το blavk album και πιο ηταν το αποτελεσμα μετα. ευτυχως η tonelab δεν εχει "ξυραφια" ουτε καν στη πολυ βρωμια της. ειναι απλως απιστευτη....

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ποιος θα ανεβασει κανε κλιπακι highgain να δουμε τι πιανει

παρεπιπτοντως ενα ενδιαφερον λινκ

http://bossgtcentral.com/forum/showthread.php?t=14176

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως μπορουμε να σηκωσουμε mp3? Αν ακουσουν αυτοι που λενε οτι δεν βγαζει γκαζια , τι εβγαλα χθες με την πεταλιερα, θα τους κοπουν τα γονατα. το τονιζω παντως παιζει μεγαλο ρολο το τι κιθαρα εχεις και με τι μαγνητες. εγω ας πουμε εχω πανω τον sh-invader ο οποιος εχει πολυ μεγαλο output και ειναι οτι πρεπει για δυνατα ρυθμικα. και τον συστηνω ανεπιφυλακτα σ' αυτους που γουσταρουν σκληρες μεταλιες, για πιο απαλα πραγματα ομως δεν κανει κι ετσι χρησιμοποιω τους αλλους μαγνητες.

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως και στην τελικη αυτο που παιζει ρολο ειναι η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & το "μουσικο" ΜΥΑΛΟ του κιθαριστα που ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ την TL.

 

Aλλο ηχο θα σου βγαλει με την TL ο Mick Harvey και αλλο ο ..Μπαμπης ο Σουγιας που το ονειρο του ειναι να παιξει "ροκ" με τον Βασιλη Παπακων/νου.... :roll:

 

Απλα ,οτιδηποτε ψηφιακο θελει ΨΑΞΙΜΟ & ΚΟΠΟ για να βγαλει ηχο σε αντιθεση με τα αναλογικα που ειναι plug in and play.. :wink:

 

Προσωπικα και εχοντας την TL στην κατοχη μου 3 χρονια μονο τον τελευταιο χρονο νομιζω οτι καταφερα να την κανω να ακουγεται ισαξια (η και καλυτερα) με τα πεταλια μου (πολλα απο τα οποια ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΚΟΜΗ.....) και βεβαια αυτο που,τουλαχιστον εμενα,με ενδιαφερει ειναι το πως ακουγεται ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ η στην ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (γιατι σχεδον ποτε μου δεν παιζω μονος μου στο σπιτι κιθαρα) το πως ακουγομαι μονος μου στην κρεββατοκαμαρα μου ποσως με ενδιαφερει γιατι ,για εμενα ,δεν εχει καμμια αξια.... (για αλλους ομως εχει και το σεβομαι απολυτα αυτο....) :wink:

 

Εξαλλου δεν μπορει υστερα απο 25 χρονια που παιζω με πεταλια (κατα τη διαρκεια τον οποιων οποτε εβλεπα/ακουγα οποιουδηποτε ειδους πεταλιερα η Rack εκανα ....εμετο) να τρελλαθηκα ξαφνικα και να ανακυρηξα την TL ΠΑΝΑΚΕΙΑ δια πασαν νοσον & πασαν μαλακια...... :lol: κατι πρεπει να ακουσα ο...ερμος.... :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και οσο για το αν η λαμπιτσα ειναι μονο για μοστρα ειμαι κατηγορηματικος. εγω παντως που δεν ειχα ποτε λαμπα ουτε σε πεταλι ουτε σε ενισχυτη καταλαβα αμεσως πως ειναι ο περιβοητος ηχος της λαμπας.

 

πως κατάλαβες πως είναι ο περιβόητος ηχος λάμπας εφόσον δεν είχες ποτέ πριν κάτι λαμπατο για να το συγκρίνεις??....νομίζεις ότι κατάλαβες!!! 8)

 

εχει κορυφεα πεταλια' date=' ειδικα το super overdrive, το boutique (αν γραφεται ετσι :D ) το tube, και το treble booster. καποια πολυ καλα και αξιολογα μοντελα ενισχυτων τα οποια σε συνδιασμο με πεταλια μαμανε!

τα εφφε της ειναι λιγα αλλα αληθινα!εχει τα βασικα που χρειαζεται ενας κιθαριστας στο live και τιποτα παραπανω. ....[/quote']

 

εφόσον οι κιθαρίστες δεν χρειαζόμαστε πολλά εφφε στην σκηνή(που συμφωνώ απόλυτα)γιατί να πάρουμε πεταλιερα και να μην έχουμε λίγα και κορυφαία σε ήχο πετάλια? :wink:

 

συμφωνω με τον superfunk στο οτι η παραμορφωση και τα γκαζια που ακουμε απο σκληρα συγκροτηματα δεν βγαινουν μονο απο τον ενισχυτη' date=' και δεν εχουν καμια σχεση με το πως ηταν πριν περασουν απο την κονσολα και την επεξεργασια του ηχοληπτη με το πως καταληγουν στα αυτια μας απο το cd.

δειτε πως ακουγοταν ο kirk hammett στο dvd για το blavk album και πιο ηταν το αποτελεσμα μετα..[/quote']

 

για Ρώτα κανέναν ηχολήπτη να σου πει τι είναι πιο σημαντικό για σωστό αποτέλεσμα, η πηγή του ήχου και το take η η επεξεργασία στην μίξη και θα δεις ότι θα πάρεις αντίθετη απάντηση από αυτό που πιστεύεις. :wink:

Με λίγα λόγια όλοι οι μεγάλοι κιθαρίστες που κατά τα άλλα θαυμάζουμε και υποκλινόμαστε στο ταλέντο τους,είναι ηλίθιοι επειδή ενώ μπορούν να έχουν τον ίδιο ήχο με πεταλιερες προτιμούν τα πετάλια. :?

Ζήτω το εθνος!!! 8)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λίγα λόγια όλοι οι μεγάλοι κιθαρίστες που κατά τα άλλα θαυμάζουμε και υποκλινόμαστε στο ταλέντο τους' date='είναι ηλίθιοι επειδή ενώ μπορούν να έχουν τον ίδιο ήχο με πεταλιερες προτιμούν τα πετάλια. :?

Ζήτω το εθνος!!! 8)[/quote']

 

επειδη εμεις λοιπον δεν ειμαστε μεγαλοι κιθαριστες, ουτε μας θαυμαζει κανεις και πανω απ ολα ειμαστε ηλιθιοι, θα παιζουμε με tonelab. :D

 

οι μεγαλοι κιθαριστες εχουν endorsements, roadies να ασχολουνται με το gear τους κ με τον ηχο τους και πανω απ ολα πολλα λεφτα! υπαρχει κανενα νοημα να συγκρινομαστε με αυτους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εμεις λοιπον δεν ειμαστε μεγαλοι κιθαριστες' date=' ουτε μας θαυμαζει κανεις και πανω απ ολα ειμαστε ηλιθιοι, θα παιζουμε με tonelab. :D

 

οι μεγαλοι κιθαριστες εχουν endorsements, roadies να ασχολουνται με το gear τους κ με τον ηχο τους και πανω απ ολα πολλα λεφτα! υπαρχει κανενα νοημα να συγκρινομαστε με αυτους?[/quote']

πρώτον δεν σε είπε κανένας ηλίθιο. 8O

δεύτερων δεν σου ζήτησε κανείς να συγκριθείς με τους star(είναι λογικό να έχουν απίστευτο εξοπλισμό γιατί εκτός του ότι έχουν χρήματα, είναι επαγγελματίες και δεν χρειάζεται να πληρώσουν καν…μάλλον το αντίθετο :wink: )

αλλά δεν μπορεί όμως κανένας να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει διαφορά στον ήχο. 8O

αν το καλοσκεφτείς τα χρήματα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά για να έχεις ένα μικρό αλλά πολύ καλό rig. 8)

ΥΓ : συζήτα…μην επιτίθεσαι

:?

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου