Προς το περιεχόμενο

To tonelab or not? That's the question!


elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να & μια ηχογραφησουλα κοννεκτ δια του λογου το αληθες... ;D

Τι γ..ώ θέμα είναι αυτό? Ποιές παρασπονδίες, αυτές είναι όλα τα λευτά. Όπως επίσης δεν μ΄ενδειαφέρει ο ήχος καθ΄εαυτός (αν είναι sim ή όχι), αν είναι ν΄ακούσω τέτοια κομματάρα.

 

 

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Παιδια νομιζω οτι τα παραλετε.... ;D

 

Ευχαριστω παντως για τα καλα λογια

 

(για οσους εχουν ....υπομονη  ;D στο μαϊσπεσι μου εχω λινκ για free downloads & αλλων κομματιων)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίο και ταξιδιάρικο το κομμάτι... Το έχω εδώ και αρκετή ώρα στο repeat...

Μια μικρή ερώτηση: η κιθάρα (αριστερά) μεταξύ 3:02 και 3:25 τι ακριβώς εφέ έχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Treble boost & fast tremolo

 

Thanks. Προφανώς είναι το treble booster που κάνει τη διαφορά.

Λίγο off-topic αλλά μου θύμισε την κιθάρα του Ry Cooder στο Ely Nevada από το soundtrack του My Blueberry Nights (Sample εδώ: http://www.amazon.com/Ely-Nevada/dp/B001UWSVWQ)

Είναι κάτι παρόμοιο ή είμαι λάθος;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως μονο που ο Ry amp χρησιμοποιει tremolo (blackface Fender Vibroverb τωρα τελευταια και σε ολα τα παλια τον σουπερ κλασσικο Magnatone Custom 280 )

 

http://www.vibroworld.com/magnatone/280.html

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια η TL SE που εχω με εχει βγάλει ασπροπροσωπο σε live, studio, παντα connect σε live και αν στο στουντο που γραφω εχει μια καλή προενίσχυση εννοείται θα περάσω απο κει. To link που εχω εδώ είναι κομματι που εγραψα πριν 3 χρόνια όταν πρωτοαγόρασα τη vox και ειναι μια Parker Nitefly SA > Tonelab SE > M-audio audiobuddy > Audiophile 24/96 > Nuendo 3 όπου δεν έκανα ούτε EQ για να ακούσω ΜΟΝΟ τη πεταλιέρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νεος στο site,αν και το διαβαζω απο χρονια αρκετα τακτικα.Χαιρετω ολα τα παιδια εδω μεσα προκαταβολικα.  ;)

 

Αφου καταφερα και διαβασα και τις 80 σελιδες :o, αποφασισα να γραψω τη γνωμη μου για τη "γιαγια" πλεον πλεον Tonelab SE,χωρις να θελω να κουρασω(ελπιζω).

 

Παιζω απ'τα μεσα του '80 live αλλα τα τελευταια χρονια ειναι παρα πολυ πιο τακτικες οι εμφανισεις μου σε τοπικο κυριως επιπεδο.Το στυλ ειναι Blues-Rock,Classic+Hard αλλα και λιγο Greek Rock ;D

Συνηθως παιζω με Fender Hot Rod Deluxe και με διαφορα Marshall,ενω οι κιθαρες ειναι τις πιο πολλες φορες μια Custom Shop Classic Stratocaster και μια Les Paul Standard.Ενιοτε μπαινουν στο κολπο και καποιες παλιες αγαπημενες μου Kramer που δεν αποχωριζομαι απ'τα '80ς.

 

Ολα αυτα αλλαζουν,απο τραγουδι σε τραγουδι,απο live σε live...η TL ομως δεν αλλαξε ποτε!Απ'οταν την ανακαλυψα πριν 5-6 χρονια δεν εχει φυγει ποτε απ'τα διαφορα stage,ο elavd με γνωριζει,μπορει να το επιβεβαιωσει. ;)

Η μοναδικη αλλαγη που εχει γινει ειναι στη...λαμπα της.Οχι μια αλλα αρκετες φορες.Θα πει καποιος ευλογα: "ΟΚ φιλε μου,βρηκες τους ηχους σου και παιζεις συνεχεια μ'αυτους".Δεν ειναι ομως αυτο.

Αυτος ο ζεστος ηχος των drive της ειτε προερχεται απ'τους ενισχυτες ειτε απ'τα πεταλια της δεν συγκρινεται πολυ απλα!

Ειναι για μενα σα να παιζεις με στουντιακους ηχους σε live,δεν ακουσα κανενα πεταλακι-κι εχω χρησιμοποιησει απειρα και πολυ καλα κατα καιρους-να μου βγαλει τετοιο ηχο!Το ιδιο μου λενε και οσοι ακουν απο κατω και εχουν τουλαχιστο μια σχετικη αποψη.Οσες φορες κι'αν προσπαθησα στο στουντιο σε προβες να ξαναβαλω τα πεταλακια μου ατυχησα,ο ηχος ηταν σκετη απογοητευση,παντα σε συγκριση με τους νεους οριζοντες που μου ανοιξε η TL.

 

Να μην αρχισω να αναφερω για modulation,delays κλπ,τα ειπατε εκτενως στις παραπανω 80 σελιδες και καταλαβαινετε ευκολα με ποιους και γιατι θα συμφωνησω.

 

Θα συμφωνησω επισης  πως με εναν καλο λαμπατο ενισχυτη η TL ειναι σε γενικες γραμμες αψογη.Ακομα και μπροστα απ'τη προενισχυση την εχω βαλει και με καμπινες ανοιχτες και με 2 ενισχυτες την εχω δοκιμασει και,και,και...με 1-2 ρυθμισουλες στα eq μ'εβγαλε ασπροπροσωπο με λαμπατο.Οχι οτι και με τρανζιστορικο δε θα παιξει αλλα με τη λαμπα σε βγαζει πιο καλα και η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης.

 

Πιστευω πως με την κατανοηση της λειτουργιας της ειναι ιδανικη για πολλα στυλ παιξιματος και αν και "γιαγια" δεν τα'χει φαει τα ψωμια της ακομα κι'αυτο γιατι  ολοι εμεις οι χρηστες της ανακαλυπτουμε και κατι διαφορετικο καθε μερα πειραματιζομενοι μαζι της.

 

Αυτα και καλα παιξιματα να'χουμε! ;D ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις να μας πεις τι λαμπα εβαλες ,ποιες δοκιμασες και τι επιπτωση ειχε η καθε μια στον ηχο?ευχαριστουμε ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστως :)

Η αρχικη της ηταν μια κιτρινη made in Russia Electro Harmonix 12ax7eh.Μ'αυτην ειχα τους πρωτους ηχους που μου αρεσαν και πιο πολυ.Δε μπορεσα να βρω την ιδια ακριβως οποτε η πρωτη αλλαγη ηταν με μια Groove Tubes Gold series που ομως δε με ικανοποιησε γιατι ακουσα λιγο πιο σκληρο ηχο,με πιο πολυ γρεζι και σφυριγμα στα drives.Δεν αλλαξα ρυθμισεις για να τη προσαρμοσω ομως δοκιμασα 1-2 αλλες GT(πανω-κατω τα ιδια κι'αυτες),νομιζω και μια JJ ειχα δει τοτε αλλα και μια Sovtek 12ax7wa στην οποια κατεληξα ως πιο κοντινη στην αρχικη ΕΗ.

Πιο ζεστος και μαλακος ηχος μ αυτη οποτε εμεινε πανω μεχρι να ξαναβρεθει η κιτρινη που την αντικατεστησε. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου