Προς το περιεχόμενο

Fender Custom Shop


elavd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είναι σεβαστό το φετίχ του καθένα φίλε μου και φυσικά τα λεφτά του τα σπαταλά κανείς όπως γουστάρει.

εγώ απλά λέω την γνώμη-συμβουλή μου στο που πρέπει να ρίχνουμε το βάρος.

προσωπικά εγώ πλέον έχω ανάγκη από ένα πολύ καλό όργανο και μπορώ να καταλάβω την διάφορα στην ποιότητα και στις δυνατότητες χωρίς να με ενδιαφέρει η μάρκα η η τιμή του(εννοώ πως δεν πρέπει οπωσδήποτε να κοστίζει από τόσα χρήματα και άνω η να είναι τάδε μάρκα κλπ κλπ)

αν μου έδινες όμως μια τέτοια κιθάρα πριν αρκετά χρόνια δεν θα καταλάβαινα Χριστό,θα με εκστασιαζε ίσως η υψηλή τιμή της και το trademark.

πιστεύω πως τώρα είναι πιο κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσω μια τέτοια κιθάρα(αν και δεν πρόκειται γιατί δεν παίζουν φράγκα :cry: )

απλά λέω την γνώμη μου σεβόμενος την λογική του καθενός.

 

Ερωτήσεις κρίσεως .

 

Γιατί θέλεις το καλύτερο τρέμολο της αγοράς?

Ποτέ το χρησιμοποίησες τελευταία φορά?

 

Γιατί θέλεις sperzel locking tuners?παίζεις τόσο aggressive που πιστεύεις πως δεν σου κάνει οτιδήποτε οικονομικότερο?

 

Γιατί θέλεις birds eye maple?

 

Αν δοκιμάσεις 2 καλές κιθάρες με αρκετή διαφορά στην τιμή χωρίς να ξέρεις την μάρκα και την τιμή τους, μπορείς να καταλάβεις την διαφορά στην ποιότητα?

(άσχετο) γιατί θέλεις 100 watt ενισχυτή? έχεις παίξει πάνω απτό 1-2 άντε 3 με το ζόρι?

 

Καλοπροαίρετες και φιλικές οι ερωτήσεις μου έτσι για να έχουμε να κουβεντιάσουμε κάτι Κυριακή πρωί.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται η αιτία όλου του 'καυγά' (ή μήπως μπορώ? χμμμ...).

 

Τα CS όργανα, ανεξαρτήτως εταιρείας φυσικά και είναι υπερτιμημένα.

 

Όπως επίσης υπερτιμημένες είναι και οι διάφορες 'επετειακές', 'συλλεκτικές', 'περιορισμένων αντιτύπων' κλπ κλπ εκδόσεις αυτοκινήτων, γραμματοσήμων, συσκευών παρασκευής καφέ ή φιαλών ουίσκυ.

 

Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι συζητάμε για μουσικά όργανα εδώ.

 

Και έλεος με το 'κόστος των ξύλων' πια, ξέρετε πόσο στοιχίζει στον κατασκευαστή μια σανίδα 1Χ2 μέτρα από το καλύτερης ποιότητας μαόνι στον κόσμο; Και πόσες κιθάρες βγάζει απ'αυτό; Προφανώς δεν είναι εκεί το κόστος παραγωγής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε πο*στη μου ελεος με αυτην την ιστορια..! Τι ειναι η κιθάρα;;; Μεσο μεταφορας; Εχετε δει κιθαρες με τιμονια και ζαντες;;;; Αυτα τα λεει ο Καγμακης' date=' μην καθομαστε να λεμε τα ιδια και τα ιδια..! και τι παει να πει ποσο τοις εκατο αξιοποιω μια κιθαρα;;; Εχει καλουπια;;; Παρασημο ειναι η κιθαρα, οσο καλυτερη ειναι τοσο πιο υπεργαματος εισαι;;; Εγω εχω μια fender και μια Gibson. Εχω ακουσει ατομα με squier να παιζουν ετη φωτος καλυτερα απο μενα..Τι παει να πει αυτο;;; Πως δεν μου ''αξιζει'' η κιθαρα; Για Χ λογους εγω εκρινα πως θελω να παρω μια Gibson.Γιατι;;; Γιατι ετσι, γιατι γουσταρω τους AC/DC, Γιατι γουσταρω Aguilera και ο κιθαριστας της παιζει με sg, γιατι στο σκυλαδικο ο κιθαριστας του Γονιδη παιζει les paul, γιατι ο μπαμπας μου εχει φραγκα, γιατι ειμαι κολλημενος με την συγκεκριμενη κιθαρα και μαζευα τα χρηματα 3 χρονια, γιατι, γιατι, γιατι... Ειναι προσωπικα αυτα και δεν αφορουν κανεναν αλλον εκτος απ τον ιδιοκτητη. Kαι αυτες τις μαλακιες ποιος ειναι ικανος να τις κρινει; Ποιος νομιζει πως μπορει να πει τι αξιζει σε ποιον; Εχω αν ειχα χρηματα και custom shop θα αγοραζα και PRS με εξωτικα ξυλα θα αγόραζα και τα παντα θα εκανα. Απο κει και περα, δεν δεχομαι απο κανεναν να που πει τι κιθαρα ειναι αυτη που αγορασες και σουξου μουξου μανταλακια. Εκρινα πως θα την αγορασω, τελος. Εχω ακουσει διαφορους ''εξυπνους'' να αποκαλουν ορισμενες κιθαρες ''κουπια''. Και συγκεκριμενα Les Paul. Εμενα δεν μου πολυαρεσουν στο παιξιμο, προσωπικα. Και ποιος εισαι εσυ ρε φιλε που θα πεις την Les paul κουπι; Αν δεν μπορεις να εκτιμησεις τον ηχο της, δεν σημαινει πως ειναι κουπι. Το ''δεν μου κανει'', σεβαστο αλλα οχι και κουπι, η κιθαρα πανω στην οποια γραφτηκε η μιση ιστορία της rock!!!

 

Αυτα γενικα και οσο πιο καλοπροαιρετα γινεται.

Αν παρεξηγησα κατι, συγγνωμη και αν θιχτηκε καποιος προσωπικα, παλι συγγνωμη γενικα μιλουσα.[/quote']

 

Εννοειται....... και αυτο που ειπα σε καμμια περιπτωση δεν το ειπα για να ποινικοποιησω την ιδιοκτησια και κατοχη οποιουδηποτε ακριβου φετιχ(εξαλλου σε ολους μας αρεσουν οι καλες κιθαρες η κανω λαθος???)......απλα νομιζω πως ειναι σωστοτερο τα μεταξωτα βρακια να ταιριαζουν καλυτερα στους μεταξωτους κ.....ς ή αλλιως τα γνωστα περι "σωστης χρησης"......:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Λοιπόν επειδή μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε τίποτα, θα σας πω όλη την αλήθεια που μου την έχει πει ένας φίλος μου, που του την είχε πει o κουνιάδος του που δούλευε οδηγός στη Fender:

 

Στη δυτική ακτή των ΗΠΑ αλλά και λίγο ανατολικότερα ζει ένα σπάνιο είδος κροταλία το mojosnake, η λατινική ονομασία του οποίου είναι Mojus vintagius fenderalis. Κάθε χρόνο, τη νύχτα με την πρώτη πανσέληνο μετά το θερινό ηλιοστάσιο, μαζεύονται οι κροταλίες αυτοί σε ένα ξεροπήγαδο στην Corona, για να ζευγαρώσουν. ?Όταν -μετά τα μεσάνυχτα- τα mojosnakes πέσουν αποκαμωμένα για ύπνο, ειδικά εκπαιδευμένοι σοφοί καλιφορνέζοι γέροι κατεβαίνουν στο πηγάδι και μαζεύουν σχολαστικά τον ιδρώτα του πάθους των mojosnakes που έχει κάνει μικρές λιμνούλες στον πυθμένα. Ο ιδρώτας αυτός, τοποθετείται σε μικρά βαρελάκια από alder με καπάκια maple (και ένα πολύ λεπτό στρώμα nitro) και παλαιώνεται επί 12 χρόνια. Καθώς τα χρόνια περνούν, το πολύτιμο υγρό παίρνει μια ελαιώδη υφή και αποκτά θαυματουργές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη λίπανση του πηνιοσύρματος κατά την παρασκευή χειροποίητων μαγνητών. Ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι παρόλο που δεν τροποποιεί ουσιαστικά κανένα ηλεκτρικό / μαγνητικό χαρακτηριστικό τελικώς βελτιώνει δραματικά τον ήχο που παράγουν οι μαγνήτες κάνοντάς τον πιο ζεστό, πιο γλυκό, πιό μελωδικό και ταυτόχρονα πιο άγριο και πιο επιθετικό (ανάλογα τι θέλει ο μουσικός κάθε φορά). Επίσης αναμειγνύεται με το βερνίκι νιτροκυτταρίνης (μια σταγόνα αρκεί) και προσδίδει σκάσιμο, twang ή quack (ανάλογα τι είναι το όργανο) ενώ αποκλείει παντελώς το ξεκούρδισμα, τη στρατίτιδα και ότι ακόμα είναι ανεπιθύμητο.

 

Όποιος δεν τα πιστεύει αυτά, απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Είναι -για παράδειγμα- γνωστό σε όλους, ότι ο Gilmour χρωστάει όλο του τον ήχο στους μονοπήνιους που του έχει τυλίξει με τα χέρια του Ο ΙΔΙΟΣ ο Seymour Duncan γύρω στο '70 και ότι χωρίς αυτούς, ο Gilmour κατά πάσα πιθανότητα δεν πιάνει μία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ανεξάρτητα από την πλάκα, συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα έχουν γραφεί. Τα όργανα του custom shop νομίζω είναι πράγματι πιο προσεγμένα από αυτά της κανονικής γραμμής. (Μπορεί βέβαια να "σου κάτσει" καταπληκτικό όργανο mexican). Επίσης, στο custom shop οδηγούνται (από την κανονική παραγωγή) κομμάτια με ασυνήθιστο figuring στο maple ασυνήθιστα ελαφρά κλπ. Γίνεται πιο σχολαστικός έλεγχος και επίσης μπορείς να βρεις και μικρές λεπτομέρειες (όπως το φινίρισμα των τάστων) που να φέρνουν το όργανο ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Όλη αυτή η φασαρία σε συνδυασμό με το πιο έμπειρο προσωπικό μπορεί να ανεβάσει το κόστος ενός οργάνου κατά μερικές εκατοντάδες δολάρια. Από εκεί μέχρι τις 10.000, είναι τα έξοδα των ειδικών σοφών γέρων που μαζεύουν το φιδέλαιο. Αν βέβαια τα λεφτά δεν τα μαζεύεις ένα - ένα ευρώ αλλά σου περισσεύουν λίγες χιλιάδες το μήνα, τότε γιατί να μην τα σκάσεις? Ειδικά αν αντιμετωπίζεις τα όργανα με τη λογική της επένδυσης / μεταπώλησης τότε μάλλον δεν θα χάσεις. Το μόνο που με φοβίζει (και γράφω για φίδια) είναι μην υπάρχει κανένας πιτσιρικάς που νομίζει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε custom shop για να ακουστεί σωστά και μαραζώνει που δεν έχει.

Σε σχέση με το παράδειγμα "porsche και οδήγηση στο 70% των δυνατοτήτων, έχω να πω ότι οι κιθάρες δεν είναι έτσι.

Δεν μπορείς να σκοτωθείς αν το παρακάνεις με μια Tele. Γι αυτό και αν παίζεις ξεκούρδιστος δεν σε σταματάει η αστυνομία να σου ζητήσει άδεια και δίπλωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε σχέση με το παράδειγμα "porsche και οδήγηση στο 70% των δυνατοτήτων' date=' έχω να πω ότι οι κιθάρες δεν είναι έτσι.

Δεν μπορείς να σκοτωθείς αν το παρακάνεις με μια Tele. Γι αυτό και αν παίζεις ξεκούρδιστος δεν σε σταματάει η αστυνομία να σου ζητήσει άδεια και δίπλωμα.[/quote']

 

σωστοοος! 8)

να αλλος ενας..μη κολλημενος στο νοιζ που δεν απορριπτει ουτε την μια αλλα ουτε και την αλλη πλευρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που με φοβίζει (και γράφω για φίδια) είναι μην υπάρχει κανένας πιτσιρικάς που νομίζει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε custom shop για να ακουστεί σωστά και μαραζώνει που δεν έχει.

 

 

+100000000000000000000! :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω παιξει με καμια στρατ καστομ σοπ.

 

Εχω δει καμια 50ρια ομως απο κοντα.

 

1. Ειναι πιο προσεγμενες

2. Ειναι μερικα μοντελα μοναδικα

3. Το οτι εχουν καλυτερα ξυλα ... κλαιν μαιν... με 500-600ευ αγοραζω (απο οσα εχω ακουσει) ΤΟ καλυτερο μαονι ονδουρας, τριανταφυλλια βραζιλιας, μια βραζιλιανα να δωσει μοτζο..κτλ... δινω και αλλα 1000ευ σε εναν μαστορα και ησυχασα... εν ολοιγις... το κοστος στα ακριβα οργανα ΔΕΝ ειναι το ξυλο, εκτος και εαν μιλαμε για εξωτικα σπανια ξυλα.

4. Δεν θα αγοραζα καστομ σοπ φεντερ ουτε γκιμπσον. ΕΣΠ και Τοκαι καστομ σοπ μπορει, αν και εκει δεν βλεπω παλι τον λογο μιλοντας παντα προσωπικα...

 

5. Αν καποιος θελει καστομ σοπ, σουρ, αντερσον ή οτι αλλο τελως παντων νομιζει μαγκια του... εχει τα λεφτα εχει την διαθεση και το κανει. Δεν σημαινει αυτο ομως οτι αγορασε απαραιτητα καλυτερη κιθαρα απο τον Χ, Υ, Ζ που εχει απλο μοντελο παραγωγης.

 

6. Βιντατζ οργανα... κλαιν μαιν #2. Υπερτιμηθηκαν λογο γκρουπ επενδυτων της κατηγοριας μπεημη μποομερς με αρκετο "ξοδευσιμο" εισοδημα... σπουδασαν τα παιδια τους, ξεπληρωσαν τα σπιτια/γραμματια και τωρα τα χωνουν. Οταν φυγει αυτη η γενια.. ειμαι περιεργος το που θα πεσει η τιμη των βιντατζ οργανων.

 

7. Τα βιντατζ οργανα... δεν ηταν βιντατζ οταν τα χρησιμοποιουσαν οι ηρωες μας στις γνωριμες μας ηχογραφησεις/λαιβ. Ουτε ειχε αναπνευσει το ξυλο ουτε τιποτα... ειχαν ισως πιο παλιομενο ξυλο λογω αποθεματων.

 

8. Νιτρο... αναπνεει η κιθαρα? μπραβο... γιατι η δικια μου δεν αναπνεει.. ψοφησε και εχω ψοφιο ηχο. (Να το αναλυσω?)

 

Στο θεμα μας... πολυ ωραιες κιθαρες οι καστομ... καλο το σαιτ... αλλα μεχρι εκει, οτι λεφτα και να ειχα δεν θα τις αγοραζα... αν ηθελα ρελικ θα το εκανα εγω στο ιδιο αν οχι καλυτερο επιπεδο απο τις ετοιμες.

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου