Προς το περιεχόμενο

Πατέντες: Εδώ πραγματικά βλάπτουν...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι εξάλλου για να μην παρεξηγηθώ θα πω ότι είμαι υπέρ της δωρεάν περίθαλψης και φροντίδας γενικότερα.

 

Αλλά τους πιο νευραλγικούς τομείς της ανθρώπινης κοινωνίας ΔΥΣΤΥΧΩΣ τους έχουμε παραδώσει στα χέρια αδηφάγων αρπακτικών. Αλήθεια το ξαναλέω: πιστεύει κανείς, ότι κάποιος (γίγαντας πολυεθνική) βάζει τα ζεστά λεφτούλια του σε κάτι για την ψυχή της μάνας του;΄Η μήπως γιατί νοιάζεται για τον "κακομοίρη" που θα του πλασάρει το φάρμακο;

 

Αλήθεια η αγορά των φαρμάκων (και όλων των άλλων κοινωνικών αγαθών) σε τι διαφέρει από την αγορά μουσικού λογισμικού πχ; :cry: Και σίγουρα αυτό πρέπει να αλλάξει το συντομότερο

 

Η όλη μου διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι έρχεται άλλος ιδιό-της ( :wink: ) (λαμόγιο) εκμεταλλεύεται αυτά τα συναισθήματα ΌΛΩΝ μας, κλέβει, κοροϊδεύει και μετά μας καλεί για βοήθεια! Ή μήπως αυτή η ινδική εταιρία θα διαθέσει τα φάμακα τσάμπα; Αν το κάνει κι εγώ μαζί της :wink:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 83
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αλήθεια η αγορά των φαρμάκων (και όλων των άλλων κοινωνικών αγαθών) σε τι διαφέρει από την αγορά μουσικού λογισμικού πχ; :cry: Και σίγουρα αυτό πρέπει να αλλάξει το συντομότερο

 

Η όλη μου διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι έρχεται άλλος ιδιότης (λαμόγιο) εκμεταλλεύεται αυτά τα συναισθήματα ΌΛΩΝ μας' date=' κλέβει, κοροϊδεύει και μετά μας καλεί για βοήθεια! Ή μήπως αυτή η ινδική εταιρία θα διαθέσει τα φάμακα τσάμπα; Αν το κάνει κι εγώ μαζί της :wink:[/quote']

 

Πολύ καλός ο παραλληλισμός κ πετυχημένος κατά την γνώμη μου.

 

Ο συνάδελφος γεωπόνος έχει δικιο σε αυτό. Αν μια εταιρία κυκλοφορεί ένα προϊον το κάνει απλά κ μόνο για το κέρδος. Το κάποια άλλη εταιρία να κλέψει το προϊον της είναι μεγάλο θέμα. Αν η εταιρία έχει σύμβαση με κάποιον οργανισμό (π.χ. ΟΗΕ) για παροχή του φαρμάκου δωρεάν θα το δεχόμουν. Αλλά εδώ επικρατεί ο νόμος του καρχαρία: ο μεγάλος τρώει τον μικρό κ επιζεί. Ο μικρός...χεσ^%αμε... :( :( Όλα τα νομικά πλαίσια δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζοντας τα "δικαιώματα" του μεγάλου. Αν το δεχόμαστε σε πτοϊόντα όπως τα προγράμματα μουσικής, θα πρέπει να το δεχτούμε κ σε αυτή την περίπτωση.

Εκτώς κ αν κάποιος είναι υπέρ της πειρατίας, οπότε αλλάζει το θέμα.

 

Αν ήταν ο κόσμος αγγελικά πλασμένος ούτε ασθένιες θα είχαμε, ούτε εσχροκέρδια θα είχαμε, ούτε φαινόμενα όπως αυτό στην Ινδία θα είχαμε.

Let's talk vocals...any kind!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Ινδική εταιρεία διαθέτει το φάρμακο στα 100$ κόστους θεραπείας το χρόνο και η novartis στα 1500$... Μιλάμε για τα 2/3 του πληθυσμού της γής που ζούν με λιγότερο από 1¤ τη μέρα!!!

Δέκτά όλα τα επιχειρήματα περί Research & development αλλά μπορείς να το εξηγήσεις αυτό στους αφρικάνους που πεθαίνουν;;; Ειδικά όταν βλεπεις που ξοδεύονται τα κονδύλια στις " αναπτυγμένες" χώρες;;;;

Δε λεω, να υπάρχει καποια ανατροφοδότηση για να ζεί και η έρευνα, αλλά στη περίπτωση που μιλάμε για πανδημία (40.000.000 φορείς στον κόσμο), μπορείς να δικαιολογήσεις τους νόμους της αγοράς;

Δηλαδή, τι θα πείς σε κάποιον που έχασε πχ. τον γιό του, "ξέρεις έτσι είναι το σύστημα στην ευρώπη, οπότε ο δικός σου πήγε για να εξελιχθέι το research & development της χ εταιρείας";;;

 

:evil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι. Θα του έλεγα να αγωνιστεί ώστε αυτά τα τόσο ευαίσθητα θέματα να είναι υπό την εποπτεία του Ο.Η.Ε και να μην χρειάζεται ούτε τα 100e να δώσει :wink: . Όσο δεν το κάνει αυτό ας συμβιβαστεί! :cry:

 

Και πάλι αφού χώρες σαν αυτές τόσο αγαπάνε τον άνθρωπο γιατί δεν κάνουν τίποτα για την παιδική πορνεία, παιδική δουλία, τους εργάτες που σκοτώνονται σε ατυχήματα για πλάκα (ανθρακορύχοι) και καταστρέφουν τα διεθνώς προστατευμένα δάση και γενικότερα πλουτο του ανθρώπινου πολιτισμού; Ε μη χάσουνε και τα λεφτάκια τους ε; :wink: Και χρησιμοποιούν και επιλεκτικά την ευαισθησία των υπολοίπων όπου τους βολεύει; Και δυστυχώς πέφτουμε στην παγίδα τους! :evil: :evil:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν διαφωνούμε. Είναι όντως μεγάλη μ@λακί@. Το θέμα όμως είναι νομικό καθαρά. Δυστηχώς δεν διαχωρίζονται οι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων από αυτές που παράγουν κασσέτες ήχου από το διεθνές δίκαιο κ ισχύουν οι ίδιοι νόμοι κ στις δύο περιπτώσεις. Η novartis απλά κοιτάει να διαφυλάξει την κερδοφορία κ τα δικαιόματα που κάποιοι άλλοι της έχουν δώσει.

Είναι ένα είδος φαύλου κύκλου κ χαμένος βγαίνει μόνο ο αφρικανός, ο ινδός κ οι λοιποί μη έχοντες το αντίστοιχο εισόδημα. Η κλοπή όμως (γιατί περι αυτού πρόκειται) δεν είναι λύση. Λύση είναι να αλλάξουν οι νόμοι κ η διεθνής κοινωνική πολιτική. Λύση θα ήταν να τσοντάρουν όλοι μαζί οι έχοντες για να δώσουν στους μη έχοντες τα απαραίτητα φάρμακα. Λύση θα ήταν να χρηματοδοτούσαν την έρευνα τα κρατικά κεφάλαια, αυτών των χορών που έχουν χρήματα, ώστε (ελπίζοντας τουλάχιστον) να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Let's talk vocals...any kind!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν πήγαινα να απαντήσω και είδα μετά την απάντηση του boukaw7. Ακριβώς αυτό. Όταν μια εταιρία βάζει ένα κάρο λεφτά για το r&d κομάτι της δε μπορεί ο κάθε απατεώνας να πηγαίνει και να αντιγράφει τα προϊόντα τους, ΟΠΟΙΑ κι αν είναι αυτά.

 

Πέραν αυτού, για προϊόντα που δεν είναι luxury items, πρέπει να έχουν λόγο οι κυβερνήσεις/οργανισμοί στην τελική τιμή τους, και επιπλέον ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το κράτος πρέπει να φροντίζει να προμηθεύει τους πολίτες του (και συνολικά τα κράτη να προμηθεύουν τον κάθε άνθρωπο στον πλανήτη) με τα απαραίτητα φάρμακα.

 

Επιπλέον, μπορούν κυβερνήσεις να (συν)χρηματοδοτούν έρευνα ώστε μετά να έχουν τον πρώτο λόγο στις τιμές των φαρμάκων κλπ.

 

Σε κάθε περίπτωση ένας επιχειρηματίας κάνει μια δουλειά για να κερδίζει. Προφανώς όταν μιλάμε για φάρμακα εναπόκειται στην "ανθρωπιά" της εταιρίας να μην κερδοσκοπεί και φυσικά να σέβεται ολόκληρη την ανθρωπότητα, όμως σαφώς η τιμωρία για έναν "απάνθρωπο" κολοσσό δεν είναι να πάει ένας καραγκιόζης και να αντιγράψει το προϊόν του - και στην τελική να βγάλει αυτός τα λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε λεω' date=' να υπάρχει καποια ανατροφοδότηση για να ζεί και η έρευνα, αλλά στη περίπτωση που μιλάμε για πανδημία (40.000.000 φορείς στον κόσμο), μπορείς να δικαιολογήσεις τους νόμους της αγοράς;[/quote']

 

Σίγουρα όχι. Διεθνείς οργανισμοί πρέπει να έχουν μείζονα λόγο στις τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης, και επιπλέον να καλύπτουν τα έξοδα για τους ασθενείς, όταν μιλάμε για φάρμακα. Απλά η λύση δεν είναι αντί να τρώει 1000¤ το χάπι (αυτός που στην τελική έδωσε και 10δισ. ¤ για να βρει το φάρμακο) να τρώει 100¤ το χάπι ένας καθίκης που απλά το έκλεψε και τώρα μας το παίζει και Robin Hood ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ήθελα να απαντήσω σε αυτό το θέμα,αλλά με αυτά που βλέπω...

 

Πρόλογος:

 

Όταν με ρωτάει κανείς γιατί θεωρώ οτι όλα είναι σκατά,του παραθέτω αυτήν ακριβώς την υπόθεση :(

 

Κυρίως θέμα:

 

Λίγη ανθρωπιά ρε γμτ. :cry: :cry: Mουσικοί δεν είστε?Γιατί μιλάτε σαν στελέχη?Με τι να συμβιβαστεί ο τρίτος κόσμος κύριε boukaw7?Mε την ιδέα του ΘΑΝΑΤΟΥ μπροστά στο ύψιστο και ιερό ιδανικό των δικογοριλικιών?

Μιλάμε για ηθική στην κλοπή της πληροφορίας μπροστά στην εξαθλίωση του συνανθρώπου?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SOFTWARE,ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ.

 

Επίλογος:

 

we hope that your rules and wisdom will choke you

we hope that you choke

(radiohead-exit music)

 

Μιας και το θέμα έχει πάρει τροπή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ήδη, θεωρώ πως το καλύτερο θα ήταν να σβηστεί τελείως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ένα είδος φαύλου κύκλου κ χαμένος βγαίνει μόνο ο αφρικανός' date=' ο ινδός κ οι λοιποί μη έχοντες το αντίστοιχο εισόδημα[/quote'].

 

Πιστεύεται από τον κόσμο, πως ο ιός του AIDS κατασκευάστηκε

για τον αποδεκατισμό του πληθυσμού του «τρίτου» κόσμου.

Αλλά και αν δεν κατασκευάστηκε αλλά προέκυψε, θα τους ήρθε ως δώρο εξ ουρανού.

 

Αυτή την στιγμή η ανάπτυξη των τρίτων χωρών,

αποτελεί απειλή για την επιβίωσή μας στον πλανήτη. :!:

 

Μην ξαφνιάζεστε. Αυτό είναι πραγματικότητα.

Αν οι χώρες αυτές αναπτυχθούν, τότε θα έχουν την δυνατότητα να καταναλώνουν.

Κατανάλωση όμως, σημαίνει πως θα υπάρχει και η ανάλογη «παραγωγή».

Η παραγωγή απαιτεί πόρους ενέργειας, όπως η καύση γαιάνθρακα ή η πυρηνική ενέργεια.

 

Αν λοιπόν η Αφρική και η Ασία αναπτυχθούν και παράγουν,

με τον σημερινό τρόπο «βρόμικης» ενέργειας (καύση γαιάνθρακα ή η πυρηνική)

ο πλανήτης θα βρεθεί μπροστά στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει δει ποτέ. :!:

 

Για αυτό και οι ανεπτυγμένες χώρες κρατούν τις υπόλοιπες σε αυτό το επίπεδο της εξαθλίωσης,

για να ευημερούμε εμείς εις βάρος τους. :wink:

 

Και αυτό διότι τα οικονομικά συμφέροντα «κάποιων» :evil: δεν αφήνουν να βγουν προς τα έξω

οι νέες μορφές παραγωγής ενέργειας.

 

Απλά σκεφθείτε πως θα μπορούσαμε να έχουμε ο καθένας στο σπίτι μας

την δική μας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δωρεάν από τον ήλιο και τον αέρα,

αλλά αυτό απαγορεύεται, διότι έτσι δεν θα πληρώναμε ΔΕΗ. :wink:

 

Σκεφθείτε πως τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό

(αυτοκινούμενα, δίχως να πληρώνεις κάτι για την κίνησή τους)

δεν βγαίνουν σε παραγωγή

διότι αυτό δεν συμφέρει στις 7 «αδελφές» εταιρείες παραγωγής πετρελαίου. :twisted:

 

Και μετά λέμε για το AIDS και την τρύπα του όζοντος … :cry:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το προβλημα και ο "ενοχος στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι βεβαια η φαρμακευτικη εταιρεια αλλα η κυβερνηση της Ινδιας.

 

Η οποια κυβερνηση οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια των κυβερνησεων απο την Τουρκια και ...δεξια στο χαρτη μεχρι και την Ιαπωνια ειναι απλα μια...χουντα.(συγκεκαλυμενη η μη συγκεκαλυμενη δεν υπαρχει διαφορα για εμενα).

Και οι ...χούντες αυτες κρατανε ΓΕΡΑ τα χαλιναρια μια και υποστηριζονται απο την ιδια την κουλτουρα & ιστορια των περισσοτερων χωρων αυτων & τις θρησκευτικες & κοινωνικες πεποιθησεις των κατοικων τους (των ανδρων βεβαιως-βεβαιως....μια και οι γυναικες θεωρουνται κατοικιδια.. :roll: )

 

Σε ολα τα ασιατικα κρατη καθε εννοια δημοκρατιας,δικαιου,διεθνων νομων και λογικη απλα εχει καταλυθει ΕΝΤΕΛΩΣ.

 

Για αυτο και ανθει η κρατικη βια (& οταν μιλαμε για κρατικη βια μιλαμε για ΒΙΑ & οχι για τις...ψιλες που ριχνουν οι μπατσοι στην Αθηνα.... :? ) & ο αυταρχισμος ,η παιδικη εκμεταλευση,η πορνεια,το κλοπυράϊτ,η εξαθλιωση των εργαζομενων,η καταδυναστευση των γυναικων,οι ασθενειες κτλ.

 

(μια τουριστικη ..βολτα σε οποιαδηποτε ασιατικη χωρα,με ελαχιστες εξαιρεσεις ισως,θα σας πεισει για τα παραπανω...)

Μη χανουμε λοιπον το δασος για το δεντρο..... :roll:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου