Προς το περιεχόμενο

Ποια ηλεκτρακουστική μέχρι 1000 Ευρώ???


Smyro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου να με βοηθήσεις .

 

1) Πες μου την άποψη σου για το link γιατί μου αρέσει πολύ .

Έπαιξα σε ένα παρόμοιο μοντέλο της CRAFTER και με ενθουσίασε και όσο για την εμφάνιση τα λόγια είναι περιττά , τουλάχιστον για εμένα ...

 

2) Αυτήν την στιγμή δεν έχω καμμία κλασσική για αυτό και ψάχνομαι . Θέλω να μπορώ να παίζω και φυσικά αν και ξέρω οτι δεν θα είναι η ιδανική κιθάρα για φυσικό παίξιμο ...

 

Λοιπόν ???

ALOHAAAAAAAAAA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν έχεις παίξει και σου άρεσε τότε go for it!

 

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τη συγκεκριμένη γιατί δεν έχω ξαναακούσει καν για αυτή την εταιρία...

 

Αν όμως είναι η πρώτη σου κλασσική τότε για μένα είναι λάθος να πάρεις μια τέτοια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι έχω αλλάξει πολλές κλασσικές από μπέμπης ...

 

Απλά το είχα γυρίσει πολύ στο ροκ και τώρα ψάχνομαι και για άλλα .

 

όσο για τις CRAFTER μου φαίνεται οτι είναι ανερχόμενες ειδικά στα ακουστικά κομμάτια τους τα οποία και έχω δοκιμάσει ενδελεχώς ...

ALOHAAAAAAAAAA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια που έψαχνα για ηλεκτροακουστική, γύρω στα 250.000 δρχ. είχα τότε εκτιμήσει ως ειλικρινέστατες για την τιμή τους τις καναδέζικες κιθάρες, σΆ αντίθεση με τις αντίστοιχες ανατολίτικες που δεν μου άρεσαν καθόλου, εκτός από κάποιες Takamin. Ιδιαίτερα οι Norman αποτελούσαν κατά την ταπεινή μου γνώμη την καλλίτερη σχέση τιμής και ποιότητας κατασκευής, καλά ξύλα με Fisman ηλ/κά.

Τελικά λόγω κεραυνοβόλου έρωτος πήρα μια Ovation (μπαλαντέρ σπέσιαλ) την πλήρωσα γύρω στο μισό εκατομμύριο στο Διαμαντόπουλο. Την προτείνω γιατί κάνει ικανοποιητικότατα για όλες τις χρήσεις, εμένα με πήγε πολύ μπροστά από εκεί που ήμουνα! Και δεν μετάνιωσα ποτέ για την υπέρβαση!

Ατάλαντος

Guitarkiller

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nio16 αφού έχεις εμπειρία από μικρός το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις όργανα και να δεις τι σου κάθεται αφου αποκτήσεις άποψη περί της αγοράς στα χρήματα που δίνεις. .

 

Εγώ συνεχίζω να γυρνάω μαγαζιά και να δοκιμάζω. . Το θέμα είναι ότι αν δεν δοκιμάσεις τις κιθάρες στον ίδιο χώρο και σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κάνεις σύγκριση με την ανάμνηση του προηγούμενου οργάνου. Επίσης παίζουν ρόλο και οι χορδές κτλ κτλ..

 

Τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης έχουν το καθένα τις μάρκες τους πάνω κάτω εκτός απο τα μικρά - αλλά ψαγμένα, που έχουν λίγα μοντέλα λόγω χώρου. . Απ ότι έψαξα ο Διαμαντόπουλος στην Αθήνα φαίνεται να έχει μεγάλη ποικιλία και το NS Guitar Workshop στα Γιάννενα. . Απο εκεί και πέρα αν θέλω να συγκρίνω μια Martin με μια Yamaha και μια Norman πρέπει να πάω σε 3 μαγαζία 8O

 

Φίλε theos1960 τελικά είναι κανόνας ότι όσοι ασχολούνται με ήχο πάντα πληρώνουν παραπάνω απ'ότι έχουν να διαθέσουν, παράδειγμα ξεκινάνε να πάρουν κάτι με 500 και τελικά παίρνουν κάτι με 1000. . Εγώ το έχω κάνει 4-5 φορές και δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά, ειδικά αφού δεν είμαι και επαγγελματίας. .

 

Με τις Martin τι παίζει ρε παιδιά στη Θεσσαλονίκη? Κάθε κατάστημα έχει το πολύ μια? Μιας και ακόμη ερεθίζομαι με αυτήν http://www.mguitar.com/guitars/choosing/guitars.php?p=c&g=9&m=000CXEBLACK , ψάχνω να βρω μαγαζί με Martin ώστε τουλάχιστον να κάνω σύγκριση μεταξύ solid woold και hpl να δω αν έχει μέλλον ο έρωτας μου, αλλά τίποτα!!

 

Πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο, δεν έχω βρει κάτι να με ικανοποιεί και όσα μοντέλα με ενδιαφέρουν απο Thomann ας πούμε δεν τα έχει κανείς να τα δοκιμάσω. . Μάλλον αναγκαστικά θα ρίξω το budget μου και θα πάρω ότι η Ελληνική αγορά αποφάσισε να διαθέσει στο κοινο .. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.........Εγώ συνεχίζω να γυρνάω μαγαζιά και να δοκιμάζω. . Το θέμα είναι ότι αν δεν δοκιμάσεις τις κιθάρες στον ίδιο χώρο και σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κάνεις σύγκριση με την ανάμνηση του προηγούμενου οργάνου. Επίσης παίζουν ρόλο και οι χορδές κτλ κτλ..

......τελικά είναι κανόνας ότι όσοι ασχολούνται με ήχο πάντα πληρώνουν παραπάνω απ'ότι έχουν να διαθέσουν' date=' παράδειγμα ξεκινάνε να πάρουν κάτι με 500 και τελικά παίρνουν κάτι με 1000. . Εγώ το έχω κάνει 4-5 φορές και δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά, ειδικά αφού δεν είμαι και επαγγελματίας. .

:([/quote']

Η δοκιμή είναι η μόνη σωστή διαδικασία για την επιλογή οργάνου! δοκιμάστε λοιπόν, δεν είναι ντροπή τα λεφτουδάκια σας θα δώσετε. Ενας από τους λόγους που αγόρασα την OVATION ήταν το γεγονός ότι ο πωλητής από μόνος του άλλαξε τις χορδές με ένα καινούργιο γνήσιο σετ της Ovation για να τη δοκιμάσω!!!!

Ενας από τους λόγους που δεν πήρα την Τakamin, που μου άρεσε στον Στόλα στην Πάτρα, είναι ότι την έδινε για δοκιμή με κάτι χείριστες σκουριασμένες χορδές που αδικούσαν την κιθάρα.

Επίσης ήθελα να πω, επειδή η ακουστική κιθάρα χρειάζεται κατά καιρούς σέρβις και set-up πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και η στάση του καταστήματος απέναντι στο πελάτη. Προς θεού δεν θέλω να κάνω διαφήμιση στο Διαμαντόπουλο, αλλά όσες φορές πήγα εκεί τις κιθάρες μου για αλλαγή χορδών και servis δεν με χρέωσαν ούτε λεπτό παραπάνω από την αξία των χορδών!... Ας μου συγχωρεθεί το μακροσκελές μήνυμα, θα ήθελα να προσθέσω ακόμη ότι το καλό μουσικό όργανο είναι επένδυση!

Ατάλαντος

Guitarkiller

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έπαιξα σήμερα κάποιες Larrivee ακοστικές και ομολογώ εντυπωσιάστηκα! Ποιoτικός ήχος, πολύ καλές ταστιέρες και άνετες στο παίξιμο. . Παρατάω τις Martin και τα HPL σε αυτα τα χρήματα και πηγαίνω σε solid Larrivee ακουστική με ή χωρίς cutaway. . Το ξύλο πραγματικά είναι άλλη αίσθηση!

 

Είμαι ανάμεσα σε OM-03 και L-03. . Πιο πολύ προς την L πάω. . Τι λέτε?

 

http://www.larrivee.com/flash/products/guitars/L-03/l03.html

http://www.larrivee.com/flash/products/guitars/OM-03/om03.html

 

Τέλος ποιο κατάστημα είναι καλό για Larivee (ελλάδα ή εξωτερικό)? Θέλω να κάνω σύγκριση σε προσφορές που μου έγιναν αλλά θέλω και μια αξιοπιστία σαν βάση. .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Τέσσερις μήνες μετά το πρώτο post αυτού του θέματος και αφού εξαντλήθηκα με την έρευνα αγορας σε τρεις πόλεις της Ελλάδας και στο ίντερνετ έχω καταλήξει σε δύο φιναλίστ..

 

Lakewood M-1 Cut: http://www.logothetismusic.gr/product.asp?prID=523

&

Stoll PT-69: http://guitars.gr/stoll_guitars/stoll_PT69.htm

 

Η πρώτη είναι το προηγούμενο μοντέλο της M14-CP το οποίο δεν κυκλοφορεί άλλο, αλλά έχουν μείνει κάποια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βιομηχανοποιημένο όργανο, σε αντίθεση με τη δεύτερη 100% χειροποιήτη απο τον Christian Stoll (http://www.stollguitars.de/) όπου 8α έχω και επιλογές στα ξύλα, στην ταστιέρα και γενικώς θα έχω το όργανο όπως θέλω εγώ και με 100 ευρώ λιγότερα και με φοβερό ηλεκτρακουστικό σύστημα με τοποθέτηση και φιλικότατη τιμή απο τον Ντούκα. Τις έχω δοκιμάσει και τις 2 και δεν μπορώ να αποφασίσω, η Lakewood είναι πανέμορφη απο τη μία αλλά απο την άλλη και η Stoll είναι φοβερη. Και οι δύο έχουν πολύ καλό ήχο και πάω πιο πολύ προς την Stoll αλλά με ανησυχεί κάπως ότι δε βρίσκω στοιχεία και κριτικές στο διαδίκτυο για τον κατασκευαστή και τα μοντέλα του. Εμπιστεύομαι τα αυτιά μου και τα χέρια μου αλλά δεν είμαι και ειδικός!

 

Έχετε εμπειρία με κάποιο από τα δύο όργανα? Τι θα προτείνατε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για απαντήσεις και σχόλια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω ακούσει την Lakewood, οπότε ότι και να σου πω για αυτήν ψέμα θα είναι...

 

Για το ότι δεν βρίσκεις πολλές κριτικές στο εξωτερικό για τις stoll, δεν είναι περίεργο, μιας και το όνομα μιας τέτοιας κιθάρας δεν μπορεί να σταθεί εύκολα δίπλα σε εταιρείες κολοσσούς όπως Martin κτλ...

 

Έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά όργανα, και αυτά που μου έχουν μείνει και τα θεωρώ ως τα καλύτερα, τυχαίνει και είναι όλα χειροποίητα και μάλιστα από κατασκευαστές σχετικά αγνωστους (Huber, Stoll, Ραπακούσιος, Ευθυμιάδης, Hopf). Το μεράκι και την δουλεια του χειροποίητου οργανού πιστεύω δύσκολα τα βρίσκεις στα περισσότερα όργανα που κυκλοφορούν...

 

Αλλά από την στιγμή που εσύ έχεις παίξει και με τα 2 όργανα μόνο εσύ και κανένας άλλος δεν ξέρει τι είναι καλύτερο για σένα και τα γούστα σου... :wink:

www.intravenus.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οι δύο έχουν πολύ καλό ήχο και πάω πιο πολύ προς την Stoll αλλά με ανησυχεί κάπως ότι δε βρίσκω στοιχεία και κριτικές στο διαδίκτυο για τον κατασκευαστή και τα μοντέλα του. Εμπιστεύομαι τα αυτιά μου και τα χέρια μου αλλά δεν είμαι και ειδικός!

 

 

Tότε τι σκάς? Για τον κόσμο στο internet θα πάρεις την κιθάρα? Για σενα είναι! Αν σου κάθησε καλά και στα χέρια και σαν ήχος τότε δεν χρειάζετε να ψάχνεις άλλο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου