Προς το περιεχόμενο

Γιατί relicing;

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σήμερα το πρωί έπεσε η κιθάρα μου απο το κρεβάτι και έφυγε λίγο χρώμα απο πίσω...  :(

το περίεργο όμως που με ξενέρωσε είναι ξαφνικά αυξήθηκε το tension στις χορδές και είναι

σαν να παίζω με 11αρες ενώ εχω 9αρες  >:(

τι παίζει?  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Administrator

Το θεμα relicing έχει ως εξής:

Υπάρχει η players' guitar και η bedroom guitar.

Η πρώτη θα ταξιδέψει (βάλε-βγάλε), θα ακουμπήσει στον ενισχυτή (με όποια επιτυχία), θα εκτεθεί σε τσιγαρίτιδα και θα φάει και την περιστασιακή τούμπα. Οπως και να 'χει όμως θα παραμένει μια καλοδουλεμένη και στρωμένη κιθάρα που αποτελεί εργαλείο δουλειάς.

Η δεύτερη δεν θα έχει τα παραπάνω ή θα τα έχει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Συνήθως δεν είναι εργαλείο αλλά αντικείμενο απολαυσης και θαυμασμού.

Η Generation X αλλά και η Υ που έχει λεφτά αλλά και το χόμπυ, όταν διηγείται στις γκόμενε... τα σολιστικά της επιτεύγματα, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος κραδένοντας μια μπαρουτοκαπνισμένη relic Stratocaster παρά μια καλογυαλισμένη Les Paul.

"Point taken!" είπαν οι κατασκευαστές που βρήκαν άλλο ένα χαρτί στο μανίκι τους για marketing. Και εγένετο relic line.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Live and let Live.

• Moderator

Aυτη ειναι χειροτερη αρρωστια απο το relicing.

Εμενα δεν με νοιαζει καθολου.

Φυσιολογικα πραγματα ειναι αυτα και θα γινουν θες δεν θες. (για να μη  οτι ειναι πιο πιθανο να γινουν οταν δεν θες)

Μονο αν επηρεαζε λειτουργικα το οργανο, θα διορθωνα ζημιες.

Φυσικά είναι αρρώστια.  Το relicing δεν το θεωρώ αρρώστια. .....χαζομάρα,  ναι.  Έγω, αν τα κεφάλια απο τις καρφίτσες στο συρτάρι του γραφείου μου δεν ατενίζουν ......το βορρά,  δεν μπορώ να κοιμηθώ,  γιατί θεωρώ τον χώρο. ......ακαταστατο..... ;D

Έγω, αν τα κεφάλια απο τις καρφίτσες στο συρτάρι του γραφείου μου δεν ατενίζουν ......το βορρά,  δεν μπορώ να κοιμηθώ,  γιατί θεωρώ τον χώρο. ......ακαταστατο..... ;D

somehow ήμουν σίγουρος.... ;)  (τώρα γιατί μη με ρωτάς...  ;D)

με σήμα το μπιφτέκι

Εμενα παλι μου αρεσει και η καινουργιλα και το relic....οπως και τα ατσαλακωτα και σενια πσντελονια αλλα και τα used jeans.Αν δεν εισαι κιθαριστας που να περιοδευει για 700 χρονια και να παιζει κιθαρα οχι σε σταδια αλλα κατα τη διαρκεια μαχων σε παγκοσμιους πολεμους δεν προκειται ποτε να γινει η κιθαρα σου σαν του Gallagher η του ΣΟΥ ΡΟΥ ΒΟΥ!Οπως και αν δε δουλευεις οικοδομη,σκαλωΣά και απροσεχτα μιστρι δεν προκειται να γινει ποτε ετσι το jean σου...εχουν φαει λιγους τρακους οι κιθαρες μου καθως και nitro checking και δε μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα απο τη χαρα μου οταν εγινε αυτο αλλα "αφτερ ολ ιτς μπατλ σκαρς" .Εχω φτιαξει και κιθαρα ρελικαρισμενη.Ειναι αλλο το ενα αλλο το αλλο....ειναι εις γνωση μου ομως!Στη ρελικαρισμενη δεν πουλας παραμυθι οτι ειναι battle scars...απλα δινει (κατα τη γνωμη καποιων....και τη δικη μου)...χαρακτηρα.Οπως χαρακτηρα δινει βεβαιως και η καινουρια(η και παλια) απαστραπτουσα κιθαρα.ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

απ την άλλη είναι ότι έχεις την αίσθηση ότι στραπατσάροντας την κιθαρούλα θα έχεις και τα χεράκια του σρβ και του Ρόρυ....

;)

με σήμα το μπιφτέκι

• Moderator

@ leon7pap

Επειδή, αν θυμάμαι καλά, είσαι  στρατιωτικός, στο λέω (και επειδή αναφέρθηκες και σε ρούχα  ;D) :

Συνήθεια των φαντάρων ήταν, με το που έπαιρναν τα ρούχα τους, να τα σκίζουν και να τα βρωμίζουν για να φαίνονται ….παλιοί.

Ήμουν σειρά απόλυσης, δηλαδή τι σειρά απόλυσης, σε 2 μέρες απολυόμουν......

Τελευταία υπηρεσία μου ήταν να μεταβώ σε μια μονάδα (ήμουν αποσπασμένος αλλού) και να κάνω μια δουλειά.

Οι ψαράδες εκεί…..λόγο γυαλίσματος και αφθαρσίας της στολής μου…..με πέρασαν και νεοσύλλεκτο ……και προσπάθησαν ….να με ψαρώσουν.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Administrator

Και για να πω και την προσωπική μου άποψη, είχα και έχω κιθάρες "σερβάντες" που λέει κι ο ΣΦ, τις οποίες προσέχω σαν τα μάτια μου. Σίγουρα πάντως όχι όσο ο LK.

Την σχεδόν ιδιοκατασκευή την Στραβοκάστερ που χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο, την ακουμπάω όπου να'ναι και δεν με πειράζει αν φάει καμμιά στραβή. Οχι όμως και επίτηδες.

Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρώ πως οι κιθάρες είναι για να παίζονται. Κι αυτό έχει την φυσική φθορά του.

Παλαιότερα το '80, είχα μια μαύρη Gibson Les Paul Custom που δούλευα πολύ σε ξενύχτια.

Είχε αυτοκόλλητο λιοντάρι πίσω απο την γέφυρα, κανα δυο χτυπήματα γερά και κανονικό facelift. Απο κρεμ pick-up rings, αφαιρεμένο pickguard, αφαιρεμένα καπάκια μαγνητών... τα πάντα. Αυτην είχα, αυτήν παίδευα. Και ήταν εξαιρετική κιθάρα κι εργαλείο. Αναρωτιέμαι ποιός την έχει σήμερα. (γαμώτ...)

Πολύ αργότερα μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάρω μια ολοκαίνουργια Tele relic με το όνομα ενος πανκ κιθαρίστα που δεν θυμάμαι και που είχε θαυμάσιο ήχο. Η γεφυρα ήταν σκουριασμένη και τα κλειδιά επίσης ενω η τΟστιέρα είχε υπολείματα γλύτσας. Ημαρτον! Ε... δεν την πήρα κι ας ήταν κιθαρούκλα.

Live and let Live.

Καλα οποιος φαν των παραπανω θρυλων νομιζει οτι ρελικαροντας τη στρατ του θα παιζει σαν τον srv η τον Gallagher τοτε υπαρχει θεμα...ξερεις τι μπορει να συμβει ομως;Μπορει να του αρεσει πολυ το οργανο που "μοιαζει"  πλεον με τα αλλα που εχουν οι θρυλοι και να τον εμπνεει να ασχολειται συνεχως μαζι του με αποτελεσμα να βελτιωθει (οχι να γινει απαραιτητα srv)

LK καλα θυμασαι και εχουμε και Παρμενιωνα τωρα....μαλλον περασε και αυτη η μοδα του "relic φανταρου" εχω πολυ καιρο να δω κατι τετοιο.(Πραγματι συνεβαινε αλλα μονο απο μικρους ηλικιακα φανταρους!!!Κανενας σοβαρος φανταρος δεν εμπαινε σε τετοιες διαδικασιες.)

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Σιγα μην ειναι και ο Henry Ford.... ;D ;D

2nd line μανατζερακος ειναι ο ανθρωπΑς... :)

Δε το έπιασες  ::). Δε μιλάω για τον luthier/μανατζεράκο αλλά για την fender.

"Point taken!" είπαν οι κατασκευαστές που βρήκαν άλλο ένα χαρτί στο μανίκι τους για marketing. Και εγένετο relic line.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου