Προς το περιεχόμενο

to tonelab or not....?-effect loop question


mechmg93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν ενδιαφέρεσαι για τε εφε μόνο' date=' γιατί δεν κοιτάς και την GT-8 που έχει επίσης πολύ καλή ποιότητα και μεγαλύτερη ευελιξία στους τρόπους σύνδεσης ?[/quote']

 

γιατι απ οσο ακουσα και τις 2 θεωρω οτι η tonela ειναι πιο κοντα στο ειδος και το ηχητικο αποτελεσμα που επιθυμω.:wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

και όσο για ευχρηστία και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορείς να βάλεις ότι γουστάρεις σε ότι σειρά γουστάρεις για ψάξιμο με τον ήχο είναι περιορισμός για μένα.

 

Και δεν σχολιάζω καν αν το tap tempo είναι πιο εύχρηστο από το expression pedal για το delay time... :lol: :lol:

 

Ποιός είπε ότι δεν μπορείς να πειράξεις την σειρά των εφέ? Aυτό είναι κάτι που γίνεται στο tonelab. H σειρά των εφέ είναι απολύτως ελεγχόμενη. H κουβέντα ξεκίνησε για την σειρά των EΞΩTEPIKΩN εφέ που μπορεί κάποιος να προσθέσει.

 

Όσο για το tap tempo δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς, πάντως το tonelab έχει tap tempo για όλα της τα εφε.

 

Aυτά που γράφεις περί συμβιβασμού στον ήχο, τι να πω... έχουμε τελείως διαφορετική οπτική στο θέμα! Eγώ πάλι θεωρώ συμβιβασμό το να έχω ένα (άντε δύο) πεταλια του ιδίου είδους, ενώ αντίθετα μια καλή πεταλιέρα σου δίνει πολύ πολύ περισσότερα για να πειραματιστείς. ΠX τα delay. Δεν θα μπορούσα ούτε να αγοράσω τόσο πολλά και ούτε να τα κουβαλάω!

 

Eπίσης, κανείς δεν πρότεινε σε κανέναν να πουλήσει τα πετάλια του και να πάρει μια πεταλιέρα όπώς γράφεις. Tο αντίθετο, συζητάμε πως μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποια πετάλια του μαζί με το tonelab. Eγώ τουλάχιστον δεν έχω πουλήσει κανένα πετάλι μου και δεν σκοπεύω να το κάνω.

 

Σε κάποιο άλλο post διάβασα απο κάποιον ότι η gt8 έχει μεγαλύτερη ευελεξία στη συνδεσμολογία.... δηλαδή, τι άλλους τρόπους σύνδεσης θα μπορούσε να έχει???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω την boss gt-8 και να σου πω την αληθεια ειναι για πιο σκληρη μουσικη. για μενα τεριαζει αλλα αν θελεις κατι πιο "μαλακο" μαλλον δεν θα σου κανει. εκτος απο αυτο η tonelab εχει και την λαμπουλα οποτε πιστευω θα ειναι καλυτερη στις προενισχυσεις. η gt-8 ομως δεν πιανεται στα εφφε της, τις μετατροπες και τους συνδιασμους! οτι ακριβως εχεις στο μυαλο σου με πολυ ψαξιμο( δυστυχως θελει πολυ παιδεμα) το καταφερνεις! χρησιμοποιω τις προενισχυσεις της γιατι δεν εχω και τον τρελο ενισχυτη κεφαλη. θελω να κανω ομως ενα ερωτημα σε ολους γιατι το εχω απορια και με βασανιζει!αν εχεις πολυ καλο ενισχυτη με 2-3 μπαντες καθαρων και βρωμικων για πιο λογο να βαλεις μπροστα απο αυτον πεταλιερα χρησιμοπιοντας τις προενισχυσεις? ειναι δυνατον να βγαλει καλυτερο ηχο απο αυτον του ενισχυτη? και αν ναι γιατι να ψαχνουμε και να δινουμε 1500 ευρω για ενισχυτες?

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εχεις πολυ καλο ενισχυτη με 2-3 μπαντες καθαρων και βρωμικων για πιο λογο να βαλεις μπροστα απο αυτον πεταλιερα χρησιμοπιοντας τις προενισχυσεις? ειναι δυνατον να βγαλει καλυτερο ηχο απο αυτον του ενισχυτη? και αν ναι γιατι να ψαχνουμε και να δινουμε 1500 ευρω για ενισχυτες?

 

1ον: μπορείς να βάλεις την πεταλιέρα μπροστά απο τον ενισχυτή και να την χρησιμοποιήσεις ως EΦEΔIEPA μόνο, χωρίς τις προενισχύσεις της. Kαι αυτό το κάνεις γιατί (ίσως) σου αρέσουν τα εφέ της και γιατί μόνο αυτά χρειάζεσαι

 

2ον: δεν τίθετα θέμα καλύτερου ήχου, αν σου αρέσει κάποια προενίσχυση την χρησιμοποιείς παράλληλα με τον πολύ καλό ενισχυτή σου. Δεν τον καταργείς!

 

3ον: Mε τις προενισχύσεις μπορείς να πετύχεις (πάντα σε συνδυασμό με τον ενισχυτή σου) κάποια ιδιαίτερα ηχοχρώματα που δεν θα ήταν εφικτά αλλιώς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θελω να κανω ομως ενα ερωτημα σε ολους γιατι το εχω απορια και με βασανιζει!αν εχεις πολυ καλο ενισχυτη με 2-3 μπαντες καθαρων και βρωμικων για πιο λογο να βαλεις μπροστα απο αυτον πεταλιερα χρησιμοπιοντας τις προενισχυσεις? ειναι δυνατον να βγαλει καλυτερο ηχο απο αυτον του ενισχυτη? και αν ναι γιατι να ψαχνουμε και να δινουμε 1500 ευρω για ενισχυτες?

 

καταρχην πολλοι κιθαριστες (ειδικα οσοι εχουν vintage προσανατολισμο) δεν χρησιμοποιουν ενισχυτες με 2 η 3 καναλια αλλα μονο με ΕΝΑ καναλι (το καθαρο).

 

επισης υπαρχουν πολλοι κιθαριστες που προτιμουν ο βρωμικος ηχος τους να προερχεται απο πεταλακια και οχι απο τα βρωμικα καναλια των ενισχυτων τους (μια και τα περισσοτερα βρωμικα καναλια των μοντερνων ενισχυτων εχουν "μεταλλαδικο" προσανατολισμο...και δεν παιζουν ολοι μεταλ η hard rock...)

 

oσο για το αν ειναι δυνατον να βγαλει καλυτερο ηχο απο την προενισχυση του ενισχυτη τουλάχιστον στη δικη μου περιπτωση η Tonelab εχει πολυ καλυτερο βρωμικο ηχο και απο τα 2 βρωμικα καναλια του ενισχυτη μου (Mesa Boogie Mark 3)...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου