Προς το περιεχόμενο

Ζέσταμα πριν τα drums...

Alexei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλησπερα βλεπω πολλα καινουργια μελη η κανω λαθος.Παιδια καλοσωρισατε .Αν ανατρεξετε σε προηγουμενα Τhreads  εχουμε συζητησει σε 3-4 τετοια το θεμα του ζεσταματος πριν το παιξιμο η και την μελετη.Μπορειτε να βρειτε με τιτλο :τενοντιτιδα η ζεσταμα ποστ που αναφερονται και στο ζεσταμα και σε τυχον βλαβες που προκυπτουν απο την ελλειψη ζεσταματος. Αν δεν το μπορεσετε επανερχεσθε και το αναλυουμε .

Αλλα το να τρεξει κανεις 2-3 χλμ.πριν το live ας πουμε στο afterdark ειναι κομματι δυσκολο .

Υπαρχουν αλλοι πιο '' ευγενεις τροποι '' να ζεσταθουμε αρκει να εχουμε χρονο και μερος στα παρασκηνια (οταν τα βρειτε στα περισσοτερα μαγαζια πεστε μου και εμενα  :P).Και παλι καλως ηρθατε (οσοι απο σας ειστε πραγματικα καινουργια μελη η ειστε παλια και μου διαφευγει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδες...

Το ζέσταμα πριν την πρόβα η live για μένα τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό.

Επειδή συνήθως παίζω metal (δηλαδή βαράτε όσο μπορείτε και γρήγορα  ;D) αν δεν κάνω ζέσταμα μετά έχω συμπτώματα τενοντίτιδας. Μερικοί φίλοι μου δεν νοιώθουν τίποτα, βαράνε και μετά είναι κομπλέ. Εξαρτάται από τον άνθρωπο φαντάζομαι..

Ενας φίλος πρόσφατα έπαθε τενοντίτιδα (βαριάς μορφής φαντάζομαι) και του είπε ο γιατρός να μείνει 3 μήνες εκτός! So be careful!

Εγώ είμαι κομπλέ με τεντώματα, και μετά παίζω περίπου 15-20 λεπτά practice pad. Όχι πολύ γρήγορα πράγματα, medium tempo απλά για να νοιώθω ζεστό το χέρι. Αυτό κανα τέταρτο πριν το live-πρόβα.

Σε practice σπίτι μου συνήθως (μάλλον κακώς) δεν κάνω ζέσταμα. Απλά ξεκινάω με κάτι χαλαρό.

Music is what feelings sound like...

Εγώ πάντως αν είναι να παίξω για πάνω απο 2ώρες,κάνω ένα μισάωρο ζέσταμα στο pad μου,όλα όσα rudiments μου έρχονται στο μυαλό...(το ίδιο και στα πόδια)Στην αρχή είχα μαζί μου συνέχεια την σελιδα 5 του stick control :)....Με είχε βοηθήσει πάρα πολύ...Τώρα όσον αφορά το τρέξιμο,δεν το είχα σκεφτεί...:/

Αν υπαρχει η ευκαιρια για ζεσταμα στα τυμπανα, τοτε για λιγα λεπτα ενα μικρο σολο, αυτοσχεσιασμοι χωρις πολυ πολυ σκεψη. Αυτο θα ζεστανει χερια και ποδια και κυριως μας βοηθαει πολυ στη προσαρμογη του εκαστοτε χωρου και ντραμσετ (εαν δεν ειναι το δικο μας).

Αν δεν ειναι δυνατον αυτο, σε ενα pad, single και double stroke roll, ισως καμια φραση απο καποιο rudimental solo που μας εχει αποτυπωθει καλα στη μνημη, επαναλαμβανομενα (ενα σολο απ το βιβλιο του Wilcoxon π.χ) και ολα καλα. Το υπολοιπο ζεσταμα επι σκηνης :P

‘You gotta be willing to die for the motherf@cker.’

-Elvin Jones

Εγω κανω ζεσταμα καρπωv με τις μπακετες(δε βρηκα καποιο βιντεο να σας δειξω πως.Χοντρικα κρατωντας τις μπακετες και με τα δυο χερια σφιχτα μεσα σε "γροθιες",με τις γροθιες κολλημενες,τα δαχτυλα προς τα πανω και κανοντας κυκλικη κινηση περνωντας τις μπακετες κατω απ το χερι :o ,μαλλον καταλαβατε :P).Λιγες διατασεις σε χερια και ποδια και single stroke roll μετρωντας μεχρι το 100(συνηθως).Δε το κανω για αποφυγη τενοντιτιδας,τραυματισμου η κατι τετοιο απλα αισθανομαι καλυτερα πριν κατσω να παιξω και πιο "λυμενος" :).

Γιατί το κουράζετε ρε παίδες? Δεν υπάρχει ειδικό ζέσταμα. Κάντε λίγες διατάσεις στα άκρα πάρτε και ενα pad και παίξτε 10' χερια και αλλα 10' πόδια, ότι θελετε singles, doubles, paraddidles? ότι τραβάει ο νους σας αρκει να έχετε σε κίνηση το "σύστημα" και είστε εντάξει.

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Γιατί το κουράζετε ρε παίδες? Δεν υπάρχει ειδικό ζέσταμα. Κάντε λίγες διατάσεις στα άκρα πάρτε και ενα pad και παίξτε 10' χερια και αλλα 10' πόδια, ότι θελετε singles, doubles, paraddidles? ότι τραβάει ο νους σας αρκει να έχετε σε κίνηση το "σύστημα" και είστε εντάξει.

+ 1ΟΟΟΟΟΟ.

Εγω στα νιατα μου ζεαταινομουν με ΚΑΡΒΟΥΝΑ (σαν τον Βαμβακουλα ) και στα μαγαζια που δουλευα με οινοπνευμα (ποτο δηλ.)

Γειά σου ρε Περικλάρα ... Γίγα! Πάντως παίδες, σαν ερασιτέχνης ντράμμερ και σαν "επαγγελματίας" γιατρός, πέρα απο την φιλολογία όλη, θα πω οτι λίγη άσκηση πριν, αυξάνει τις ενδορφίνες, γινόμαστε πιο χαλαροί, βελτιώνεται πολύ η διάθεση, μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα του stress και αυξάνει η ικανότητα συγκέντρωσης!  ;)

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Εγω στα νιατα μου ζεαταινομουν με ΚΑΡΒΟΥΝΑ (σαν τον Βαμβακουλα ) και στα μαγαζια που δουλευα με οινοπνευμα (ποτο δηλ.)

Χα χα καλό !!

Όντως χρειάζεται σωματικό ζέσταμα πρίν αλλά παιδιά μην ξεχνάμε και το ψυχολογικό ζέσταμα που είναι και πιο σημαντικο....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου