Προς το περιεχόμενο

προβληματα με την παλια μου pacifica


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η παλια μου κιθαρα ,yamaha pacifica εχει 2 προβληματα και για αυτο την εχω αφησει στην ακρη, δεν προλαβαινα να ασχολιθς κιολας φετος.(κωλοπανελληνιες..) Τωρα που τελειωνω λεω να το ψαξω ,να δω τι φταιει και να την φτιαξω αν αξιζει, γιατι εχει ωραιο ηχο και ειναι κριμα να την εχω στην αχριστια.

Προβλημα 1ο: η ψιλη μι και η σι χορδη οταν παιζω στα 3 πρωτα ταστα ακουγεται καπως σαν μπουζουκι, σαν να βρισκει καπου η χορδη και να κοβεται ο ηχος λιγο. Οταν περισυ την πηγα για σεταρισμα ο τυπος μου ειπε πως φταιει οτι την ειχα ενα χρονο ασεταριστη και γιαυτο φαγωθηκαν τα ταστα, και θελουν αλλαγη. Πραγματι εκει τα ταστα εχουν φαγωθει λιγο..Ειναι αυτο το προβλημα, και ποσο θα στοιχισει η αλλαγη, να δω αν αξιζει? (Αυτο το προβλημα παρουσιαζει τωρα και η δανεικη φθηνη και ασεταριστη epiphone που παιζω)

 

Προβλημα 2ο και σημαντικοτερο: Οταν πηγα την pacifica για σετ μου αλλαξε επισης τα καλωδια στο tone γιατι ειχαν κοπει (αγνωστο πως) και γυρναγε σαν τρελο και επισης εκανε καποιες αλλαγες στα ηλεκτρικα μεσα γιατι την ανοιξει και πειρα3ει ο λαλακας και κατι ειχα χαλασει οπως την εκλεισα μαλλον. ΜΕτα απο λιγο καιρο (δεν ξερω αν ειναι τυχαιο)οι μαγνητες αρχισαν να χανουν ενταση, κυριως στο καθαρο. Σιγα σιγα το σημα αρχισε να γινεται ολο και πιο αδυναμο και τωρα για να παιξω πρεπει να βαλω τον ενισχυτη μου παρα παρα πολυ δυνατα, και εννοειται μονο καθαρο γιατι στη βρωμα φινεται χαμος λογο των σφυριγματος απο τον ενισχυτη. Τι νομιζεται οτι φταει που το σημα ειναι τοσο αδυναμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...κανεις...????? :cry:

 

Κάτσε ρε μάστορα! Κυριακή πρωί και θες αμέσως απάντηση;

 

Το 1ο πρόβλημα που αναφέρεις μου θυμίζει: 1. nut 2. τάστα που θέλουν λίγο τρίψιμο. Με την προϋπόθεση ότι είναι σεταρισμένη σωστά.

 

Να θέλουν αλλαγή τα τάστα, χλωμό μου φαίνεται. Συνήθως τρίβονται πρώτα και αυτό διορθώνει την κατάσταση.

 

Αν έχω βγάλει λάθος διάγνωση, διορθώστε με.

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δευτερο προβλημαπου λες το ειχα και εγω και εφταιγε ο επιλογεας μαγνητων. Ισως βεβαια να φταιει και κατι αλλο στα ηλεκτρικα. Ο ενισχυτης ειναι λαμπατος? Μηπως τα φτυσανε οι λαμπες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι παίζει με τα ηλεκτρικά σίγουρα, τώρα τί ακριβώς δεν μπορούμε να μυρίσουμε τα νύχια μας.

 

Προτείνω με σειρά προτεραιότητας:

 

1. Έλεγχο κυκλώματος αν όντως είναι συνδεδεμένα σωστά.

2. Έλεγχο κολλήσεων (παίζει και η ψυχρή κόλληση).

3. Έλεγχο καλωδίων (μην έχουν φαγωθει/καεί κάπου και κάνουν βραχυκύκλωμα).

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου