Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τάστο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

ΟΚ περίεργο...εγώ τουλάχιστον (όπως προανέφερα) δεν έχω συναντήσει τέτοια saddles.

Μπορείς βέβαια να γυρίσεις αριστεροστροφα (κατά 1/4 της στροφής...και βλέπεις) τη δεξιά από τις 2 βίδες που κρατάνε τη γέφυρα.

(Στην "Εδώ δεν έχει βιδουλες" εικόνα, τη δεξιά από αυτές τις μεγάλες που είναι 2 τον αριθμό .... όχι από αυτές που είναι 6).

Θα σηκωθεί λίγο και η ΣΙ και λιγότερο η ΣΟΛ και ακόμα λιγότερο οι τυλιχτές (αλλά μάλλον θα είσαι ΟΚ).

Μην εμπιστεύεσαι "το μάτι σου".... δώσε μία πολύ μικρή περιστροφή και δοκίμασέ την παίζοντας. Αν χρειάζεται, μπορείς να "δώσεις" λίιιιγο ακόμα. 

 

 

Βέβαια το καλύτερο είναι να την πας πίσω στο "γιατρό" που τη σέταρε και να του πεις ότι δεν "παίζει σωστά" περιγράφοντας το πρόβλημα.  Τα παραπάνω στα γράφω -βασικά- χαριν της κουβέντας και επιπλέον γιατί δεν πρόκειται να κάνεις ζημιά "παίζοντας"λίγο μία βίδα της γέφυρας.

Γενικά.... και ατέλειες να έχουν τα τάστα, το πρόβλημα είναι πολύ λιγότερο έντονο αν έχεις ψηλό action (δηλαδή είναι ρυθμισμένη η κιθάρα να απέχουν αρκετά οι χορδές από την ταστιέρα.) Το ψηλό action πάντως κάποιους δεν τους βολεύει και δεν είναι για όλους  η σωστή λύση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ο μαστερ(ο μαστορας) θα την ξαναδει το σαββατο οποτε λες να μην την πειραξω . τα εξτρημ σολο αναβαλλονται για λιγο  :P Ευχαριστώ harilatron και τα αλλα παιδια για τη βοηθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα την ξαναπηγα τον μαστορα και του είπα τι συμβαίνει.. Την κοίταξε επιτόπου ειδε το πρόβλημα, ρύθμισε λίγο τη βέργα, σήκωσε λίγο τη γέφυρα από τις μεγάλες βίδες στα πλαινα ξαναέλεγξε το intonation , καθάρισε λιγο και το input jack και ειμαι οκ.....ολα αυτα δωρεαν φυσικα.. :P ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου