Προς το περιεχόμενο

gkourmoul1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9.389
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    88

gkourmoul1 ήταν Μέλος της ημέρας 4 Μαΐου

gkourmoul1 είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Style
    Alt. Rock
    Blues
    Classic Rock
    Hard Rock
    Rock
  • My Band(s)
    Triple Trouble
  • Day job
    Τουρισμός
  • Soundcloud
  • Τόπος
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

12.074 προβολές προφίλ

Συμμετοχή gkourmoul1

  1. Έχω κάνει μια αγορά, και ήρθε αρκετά γρήγορα. Γενικότερα, έχει στοκ και καλές τιμές. Για εξοπλισμό χαμηλής και χαμηλομεσαιας αξίας πιθανότατα να το εμπιστευόμουν ξανά. Τσεκαρε και το musicstore μήπως έχει διαθεσιμότητα σε αυτό που ψάχνεις.
  2. Οι μετρήσεις μοιάζουν σωστές, αν και για το τι alnico είναι ο prs διατηρώ επιφυλάξεις. Το σίγουρο είναι ότι ηχητικά δεν μοιάζουν καθόλου. Μέρα με τη νύχτα, κυριολεκτικά. Σίγουρα επηρρεάζει και το πόσο πριμάτη είναι η κιθάρα. Βέβαια, όταν ξηλωσα τους 85/15s, τους έβαλα σε μια prs se 245, και η συμπεριφορά τους δεν άλλαξε. Παρέμειναν scooped, χωρίς όγκο, και με πρίμα που ξύριζαν. Δεν τους αρέσει και το πολύ gain. Πολύ vintage το ηχόχρωμα. Από την άλλη, οι probuckers έχουν πολύ μπάσο, έντονα μεσαία, και γλυκά πρίμα. Έχουν πολύ καλό καθαρό bluesy/jazzy ήχο. Με distortion θελουν προσοχή διότι λασπώνουν, λόγω μπάσου, και δεν έχουν καθόλου definition (το αντίθετο με τους prs στην θεση bridge). Δεν τους έχω στην κατοχή μου, πλέον, αλλιως θα έκανα ένα μίνι συγκριτικό.
  3. Έχω στην κατοχή μου και τους δυο μαγνήτες. Δεν παίζει να είναι alnico 2 o bridge. Δεν έχει κανένα ηχητικό χαρακτηριστικό που να το δικαιολογεί. Είναι πιο αδύναμός, πιο thin, scooped, με πιο scratchy πρίμα. Οι probuckers είναι αρκετά πιο hot, μπασάτοι και στρογγυλοί. Η se custom μου είναι μακράν η πιο πριματη κιθάρα που έχω, με scale κάτω από 25,5 inch. Και όντως ισχύει οτι τα κλειδιά θα χάσουν κούρδισμα με επαφή από την θήκη, κατά τη μεταφορά. Καμία σχέση πχ με μια tele με vintage tuners.
  4. Το μολυβακι δεν αρκεί εάν οι εγκοπές του nut είναι κακοκομμενες και οι χορδές σκαλώνουν. Πρώτα θέλει δουλειά το nut και μετά λιπαίνουμε τις εγκοπές με μολυβακι ή άλλο υλικό. Γενικοτερα, κάθε νέα κιθάρα αξίζει να επισκεφτεί έναν ειδικό μόνο και μόνο για να φτιάξει το nut (και να κάνει ένα καλο πρώτο σεταπ, εννοείται). Τα slots μπορεί να θέλουν άνοιγμα, μπορεί να θέλουν χαμήλωμα ή μπορεί να είναι χαμηλά και να χρειαστεί αντικατάσταση το nut. Εξίσου σημαντικό είναι όλα αυτά να γίνουν σε σοβαρό και αξιόπιστο επαγγελματία. Δεν είναι καθόλου εύκολο ο εντοπισμός ενός προβλήματος, και πολύ παραπάνω η επίλυση του. Τα κλειδιά συνήθως τα αλλάζει κάποιος διότι: 1. Νομίζει ότι φταίνε αυτά που ξεκουρδιζει η κιθάρα, 2. Για να διευκολυνθεί κατά την αλλαγή χορδών, βάζοντας vintage ή locking tuners, 3. Για αισθητικούς ή ψυχολογικούς λόγους.
  5. Έλα ρε Πανο! Ευχαριστώ! Άντε να σάξουμε κάνα παρέα!
  6. Δεν μελέτησα, ακόμα, τα πολύ ωραία θέματα των JJ και Shelter. Εγραψα πρώτα τα ακόρντα, χωρίς να ασχοληθώ με αρμονία και τι κλίμακα είναι. Στη συνέχεια αρχισα να τζαμάρω πάνω και κατέληξα σε μια βασική κλίμακα (νομίζω Αb phrygian ειναι), με κάποιες διαφοροποιήσεις σε κάποια μέρη. Την όλη μελωδία την "οδήγησε" η αρμονία με τον ρυθμό. Τα περισσότερα μερη γράφτηκαν με στρατ και plexi καθαρό ήχο συν tube screamer. H ρυθμική εχει λίγο τρεμολο. Σας ευχαριστώ πολύ Απόστολε και Μπάμπη!
  7. Μου κόλλησε στο μυαλό η μελωδία και έπρεπε να την κάνω κομμάτι...
  8. gkourmoul1

    Riverside

    Πολύ ωραίο Νικ. Ωραιο και το ντιστορσιο της lead κιθάρας. Ευγε!
  9. Ωραίος καθαρός ήχος και όντως ακούγεται δυναμικό. Και το rock n roll riff μου άρεσε.
  10. Μπορείς να αναφέρεις τα αρχικά ακορντα που παίζεις σε κάθε mode, και για ποιον λόγο τα χρησιμοποιείς αντί ενός απλου πχ ματζορε ακόρντου?
  11. τρεμολιαστό σόλο tremolosolo.mp3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου