Προς το περιεχόμενο

Guitar festival


Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Η κιθάρα έχει την τιμητική της για μια ολόκληρη εβδομάδα αυτό το καλοκάιρι στη Σύρο. Κορυφαίοι κιθαριστές, μουσικοί και παιδαγωγοί θα βρεθούν στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» από 18 – 24 Ιουλίου για να παίξουν, να διδάξουν και να ανταλλάξουν ακούσματα και μουσικές εμπειρίες. Παράλληλα νέοι κιθαριστές απ’ όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν στους 3ους Κιθαριστικούς Αγώνες. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το «Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ερμούπολης» σε συνεργασία με το "Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο” και το Πανεπιστήμιο “Fullerton” των Η.Π.Α., υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ¶γγελου Νικολόπουλου.

 

Το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από μια πολυσυλλεκτική διάθεση εξερεύνησης διαφόρων ειδών μουσικής, με κεντρικό πλοηγό την κιθάρα. Η αναγεννησιακή μουσική, τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, η τζάζ και το ισπανικό φλαμένκο συνυπάρχουν και γοητεύουν.

 

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε όμορφους χώρους της Ερμούπολης, αναδεικνύοντας το πολύπλευρο αρχιτεκτονικό της προφίλ, όπως το θέατρο «Απόλλων», το Πνευματικό κέντρο και το κηπάριο της Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται πολλά happening μεταξύ των οποίων café concerts και κιθαριστικό πάρτι στη παραλία!

 

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Συναυλίες και ρεσιτάλ

Gerard Abiton (Γαλλία), David Grimes (ΗΠΑ), Andrea Dieci (Ιταλία), Daniele Bazzani (Ιταλία), Shayne Gray (Καναδάς), «Trio Tierra» (Ελλάδα), κουϊντέτο «ΕΨΙΛΟΝ» (Ελλάδα).

 

Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://www.guitarfestival.gr) θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους συντελεστές, το πρόγραμμα εκδηλώσεων την ιστορία του φεστιβάλ και το νησί της Σύρου".

 

Πηγή www.avopolis.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου