Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ευχαριστω εκανα ενα research κι εγω και το ενα απο τα βιβλια που μου προτινεις μαζι με αλλα ειναι στο δρομο. Θα επιστρεψω με νεες ερωτησεις για τα ελληνικα δεδομενα.

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Να ρωτησω αν καποιο απο τα παρακατω βιβλια βγαινει στα ελληνικα ?

How to Build A Small Budget Recording Studio From Scratch

Author : Mike Shea, F. Alton Everest

 

Building a Recording Studio

Author: Jeff Cooper

 

Basic Home Studio Design

Author: Paul White

 

οπως επισης καποιο αλλο βιβλιο σχετικου περιεχομενου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου πήρα 4 από τα βιβλια που προταθηκαν εδώ και σε αλλα forums και μετα απο πολλή μελετη εχω να παρατηρησώ τα εξής. Πρώτον οτι δεν νομίζω να εχώ πάει σε studio στην αθήνα που να εχει γίνει με σωστές προδιαγραφές και δευτερον οτι παρόλο που υπάρχουν αρκετοι που γνωρίζουν πραγματα σχετικά με το αντικείμενο κατα γενιή ομολογία ο κόσμος αγνοέι βασικές αρχες της ακουστικής. Ξέρω ότι η οικονομική κατασταση απαγορευει τετοια ανοίγματα γενικώς αλλα επειδή είμαι στην αρχή θα ήθελα να το κάνω σωστα. Ξέρει κανείς κανενα site η τιμές οικοδομικών υλικων οπως γυπσοσανίδες και πετροβαμβακα κτλ?Απο ολους εσάς που έχετε studio σε πολυκατοικίες ποσο ευκολο ηταν να περασει απο το πλανο στην κατασκευη?Θα με βοηθουσαν ολες οι αποψεις και θα σασ ήμουν υπόχρεος. Τα βιβλία που μελετησα ηταν τα εξής ¨

 

1)Building a recording studio - jeff cooper - synergy group inc

 

2)How to build a small budget recording studio from scratch - F. Alton Everest/Mike Shea - McGraw/Hill Publishing

 

3)Sound Reinforcement Handbook - Gary Davis/Ralph Jones - Hal Leonard Publishing

 

4)Recording Studio Design - Philip Newell - Focal Press

 

Να συμπληρώσω οτι παρόλο που εψαξα αρκετα δεν μπορεσα να βρω τίτλους στα ελληνικα. Τουλαχιστον στο διαδύκτιο -μιας και μένω στο εξωτερικο.

 

Επίσης παρόλο που πιστευο οτι με αρκετή δουλεια και διάβασμα θα μπορούσε καποιος να σχεδιάσει και να χτίσει μονος του, ακομα δεν αποκλείω την πιθανότητα να το αναθέσω σε καποιο ειδικό (links welcome).

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου πήρα 4 από τα βιβλια που προταθηκαν εδώ και σε αλλα forums και μετα απο πολλή μελετη εχω να παρατηρησώ τα εξής. Πρώτον οτι δεν νομίζω να εχώ πάει σε studio στην αθήνα που να εχει γίνει με σωστές προδιαγραφές και δευτερον οτι παρόλο που υπάρχουν αρκετοι που γνωρίζουν πραγματα σχετικά με το αντικείμενο κατα γενιή ομολογία ο κόσμος αγνοέι βασικές αρχες της ακουστικής.

 

Καλώς ήρθες στη ζώνη του λυκόφωτος ... a.k.a Ελληνική πραγματικότητα :D

 

Ξέρει κανείς κανενα site η τιμές οικοδομικών υλικων οπως γυπσοσανίδες και πετροβαμβακα κτλ?
Γι αυτά παίρνεις τηλεφωνάκι ένα χονδρέμπορο και ρωτάς.

Ελληνικά Sites

Κούρτης

Γυψοπλάκ - (Έχει τομοκατάλογο)

Isoren

Εξαμιλιώτης

Knauf

Polykem

Καλλιακμάνης

Pirotek

 

 

Απο ολους εσάς που έχετε studio σε πολυκατοικίες ποσο ευκολο ηταν να περασει απο το πλανο στην κατασκευη?Θα με βοηθουσαν ολες οι αποψεις και θα σασ ήμουν υπόχρεος.

 

Πολύ εύκολο …θέλει μεγάλη προσοχή. Καλό είναι να υπάρχει floating πάτωμα και η όλη κατασκευή να είναι αναρτημένη σε ειδικά ελαστικά υλικά που δεν μεταδίδουν τον ήχο. Τέτοια υλικά υπάρχουν για τα πατώματα για τα ταβανια ( σε μορφή αναρτήσεων με ελατήρια) αλλά και για τους τοίχους. (Πχ ειδικά ελαστικά κανάλια που ακουμπάνε οι γυψοσανίδες για να αναρτηθούν στο σκελετό). Σημαντικό όπως θα έχεις καταλάβει είναι και η απόσταση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του σκελετού του στούντιο από το σκελετό της πολυκατοικίας. Η καλύτερη ηχομόνωση επιτυγχάνεται με τη χρυσή τομή μεταξύ μάζας και αποστάσεως

 

Επίσης παρόλο που πιστεύω οτι με αρκετή δουλεια και διάβασμα θα μπορούσε καποιος να σχεδιάσει και να χτίσει μονος του' date=' ακομα δεν αποκλείω την πιθανότητα να το αναθέσω σε καποιο ειδικό [/quote']

 

Πριν δοκιμάσεις κάποιον ειδικό επί πληρωμή μπορείς να αποφανθείς σε ειδικούς που δίνουν πληροφορίες δωρεάν σε αυτά τα fora:

Acoustics Forum

Recording Studio Design

 

¶λλα χρήσιμα links:

Acousticsciences

Acousticsfirst

Auralex

ESR

Illbruck - Sonex

RPG Diffusor Systems

Tubetrap

Primacoustic - Acoustics for broadcast, post-production & project studios

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Παντώς παιδιά οταν πριν 6 χρόνια έστηνα το πρώτο ερασιτεχνικο στούντιο η διπλανή οικοδομή που χτιζόνταν σιγουρα θα πόνεσε αφου εμείνε χωρις δείγμα απο υαλοβάμβακα και ηχομονώσεις. Το ιδιο και ο μανάβης με τις αυγοθήκες! :twisted: :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου