Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με bridge μαγνήτη σε epiphone-καλώδια;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό μήνα!

 

Η κιθάρα μου είναι μια epiphone classic. Ο bridge μαγνήτης δεν παίζει. Δηλαδή στον τριθέσιο επιλογέα το Rythm παίζει με τον neck (μπορεί να τα έχω γυρίσει και ανάποδα, αν ναι ας το πει κάποιος), στο κέντρο παίζει πάλι με τον neck μόνο χωρίς καμία διαφοροποίηση στον ήχο και στο treble ακούγεται μόνο ο φυσικός ήχος των χορδών.

Επίσης τα tone και volume pots του bridge δεν δημιουργούν καμία διαφοροποίηση. Ανοίγοντας την κιθάρα δεν βρήκα κάποιο καλώδιο  ξεκολλημένο και οι συνδεσμολογίες ήταν ίδιες με του Neck.

Φαντάζομαι ότι το jack δεν φταίει, το ίδιο φανταζόμουν και για τον επιλογέα αλλά το search μου ανέτρεψε αυτή την άποψη.

 

Και έρχομαι (επιτέλους) να ρωτήσω:

 

Φαντάζεται / ξέρει κάποιος ότι πιθανότατα φταίει ένα πολύ συγκεκριμένο καλώδιο, του στύλ το κόκκινο που συνδέει το μαγνήτη με το volume pot, ώστε να το ψάξω μόνος μου με ένα κολλητήρι να το ενισχύσω; Δεν μπορώ να το κάνω για όλα τα καλώδια, αλλά άν είναι μια μόνο ενωσούλα προτιμώ να το κάνω μόνος μου απ' το να την πάω σε μάστορη...

 

Ευχαριστώ σας και σόρι αν ρωτάω χαζαμάρες ;)

Ι CAN ONLY SHOW YOU THE DOOR, NEO

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kοίτα τον επιλογέα των μαγνητών. All time classic πρόβλημα των epiphone. Κανονικά θα έπρεπε να το αλλάζουν πριν ακόμα φύγει η κιθάρα από το κάθε κατάστημα. Ξεκόλλα τα καλώδια που έρχονται από τον κάθε μαγνήτη και ενωσέ τα πρόχειρα ένα ένα με το καλώδιο που φέυγει για το βίσμα της κιθάρας σου να δεις αν προέρχετε το πρόβλημα από μαγνήτη ή είναι τελικά όντως ο διακόπτης που μάλλον θα είναι.

For Those About To Rock We Salute You

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου