Προς το περιεχόμενο

Κατοχύρωση ονομάτων


ex-OurDarkness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ενα συστημενο γραμμα στο εαυτο σου το οποιο θα περιεχει το ονομα, το λογοτυπο, τραγουδια κλπ και δεν θα ανοιξεις.

 

ο πιο απλος τροπος κατοχυρωσης, δεν κανει?

www.LowerCut.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα συστημενο γραμμα στο εαυτο σου το οποιο θα περιεχει το ονομα, το λογοτυπο, τραγουδια κλπ και δεν θα ανοιξεις.

 

ο πιο απλος τροπος κατοχυρωσης, δεν κανει?

 

Νομίζω το έχουμε καλύψει πολλάκις ότι νομικά η συγκεκριμένη μέθοδος είναι γενικά αβάσιμη.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τζαμπα κουραζεστε επειδη το εχω κατοχυρωσει το δικο μας ονομα,η διαδικασια ειναι ΜΙΑ (και ΤΡΑΓΙΚΑ πολύπλοκη και μεταξυ μας με τα χαλια της ελληνικης δισκογραφιας παντελως αχρειαστη μια και οτι ονομα και να εχεις..αποτυχημενος εμπορικα θα καταληξεις.. ;D ;D ;D)

 

http://www.gge.gr/4/organ.asp?191

 

τωρα αν μιλας για...ξενικό ονομα  ;D,μετα συγχωρησεως κι ολας,χεστηκε ο Αγγλος/Αμερικάνος αν ενα ελληνικο γκρουπ  του εκλεψε το ονομα... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που παραθέτεις superfunk είναι για κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μου κάνει εντύπωση ότι κατοχυρώσατε όνομα συγκροτήματος. Κι' αν όντως κατοχυρώσατε συγκρότημα, σε ποιά κλάση το βάλατε;

 

Γενικά πάντως ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων, προβλέπει πως δεν χρειάζεται ειδικός τύπος κατοχύρωσης έργων της διανοιας - και το όνομα συγκροτήματος ως τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί - ενώ το όνομα μιας εταιρίας απαιτεί τη διαδικασία που παραθέτει ο sf, καθαρά για λόγους διάκρισης από εταιρίες που ασχολούνται με παρεμφερές αντικείμενο στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

 

Με απλά λόγια άπαξ και κατέβασε μια ιδέα η γκλάβα σου, θεωρείται πως σου ανήκει η πατρότητα αυτής της ιδέας χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Υπάρχουν βέβαια τυπικότεροι τρόποι διασφάλισης (κατάθεση σε συμβολαιογράφο με βέβαιη ημερομηνία), αλλά αυτοί χρησιμοποιούνται από φτασμένους καλλιτέχνες, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι προφανείς στόχοι προσβολής της πατρότητας μιας ιδέας. Για κάποιον άγνωστο αρκεί να πορεύεται με το όνομα που διάλεξε και απλά να ελπίζει ότι κάποια μέρα θα είναι γνωστό μέχρι τα βάθη της Αφρικής  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μονος λογος να κατοχυρωσεις ενα ΟΝΟΜΑ ή μαλλον να κατοχυρωσεις την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ενος ονοματος (γιατι η εμπορικη χρηση του θα σου προκαλεσει ενδεχομενως προβληματα Trademark) ειναι να φτιαξεις "εταιρια" και να κατοχυρωσεις το ονομα αυτο στο υπουργειο εμποριου (αναφεροντας τη σχεση ΧΡΗΣΗΣ-ΟΝΟΜΑΤΟΣ δηλ.μπορεις να φτιαξεις συγκροτημα που να ονομαζεται .....Coca Cola στην Ελλαδα ,αλλα δεν μπορεις να φτιαξεις αναψυκτικο) ,αλλος τροπος που να σε καλυπτει 100% νομικα (και εμπορικα) δεν υπαρχει.

 

Οπως ειπε και πολυ σωστα ενα παλικαρι παραπανω αυτος ειναι και ο λογος που αν δεις προσεκτικα σε ολα σχεδον τα ονοματα των συγκροτηματων του εξωτερικου υπαρχει στα ..ψιλα γραμματα και ενα LTD στο τελος ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Γειἀ σας παιδιά, βρήκα αυτό το παλιό θέμα που είχατε ανοίξει ψάχνοντας σήμερα γι τον ίδιο λόγο ακριβώς.

 

Υπάρχει ένα θέμα πρόσφατα με δύο ελληνικές μπάντες (το οποίο θα αναφέρω σε σε λίγο). Να πω πρώτα πως απ ότι ξέρω ένα όνομα πρέπει να έχει εμπορική χρήση για να κατοχυρωθεί, αλλιώς ως τι θα το κατοχυρώσεις? είναι σα να πάω εγώ και να κατοχυρώσω το Χρήστος. Δεν έχει νόημα από την στιγμή που δεν βγάζεις λεφτά και δεν είσαι ενεργός δισκογραφικά. Οι μεγάλες μπάντες έχουν κατοχυρωμένα ονόματα προφανώς γιατί λογιστικά αναγράφονται στα χαρτιά τους ως εταιρίες, διότι κάνουν χρήματα από την δουλειά τους. όπως πολύ σωστά είπατε για το LTD, έτσι είναι και οι Metallica και οι Maiden και οι RHCP και όλοι όσοι κάνουν busyness!

 

Οπότε επίσημη κατοχύρωση ονόματος μπάντας δεν υπάρχει απ όσο έχω ψάξει και έχω μιλήσει με ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Μόνο μια άτυπη κατοχύρωση όταν κυκλοφορείς άλμπουμ που αυτό δείχνει απλά και μόνο από πότε έχεις το όνομα(μόνο λογότυπο μπορείς να κατοχυρώσεις και αν είσαι εταιρία η αν είσαι οι Metallica ας πούμε).

 

Λοιπόν αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι πρόσφατα υπήρξε μια σύγχυση από την πλευρά μιας παλιάς ελληνικής μπάντας η οποία δεν έκανε καριέρα η τίποτα τέτοιο (ένα άλμπουμ έχουν βγάλει, διαλύθηκαν και τώρα μετά από πόσα χρόνια αποφάσισαν να επανενωθούν.) Ανακάλυψαν ότι μια νέα ελληνική μπάντα 3 χρόνων στον χώρο και εντελώς διαφορετικού είδους έχουν το ίδιο όνομα. Το όνομα πρέπει να πω ότι είναι ένας παγκόσμιος ανθρωπολογικός όρος, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι έμπνευση κάποιου εκ των δύο μπαντών. Η παλιά μπάντα θεώρησε ότι πρέπει να πει στην νέα να αλλάξει το όνομα της επειδή θα τους μπερδεύουν στα live :| (WTF!), απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις. Και προτείνει την εισαγωγή ενός άρθρου μπροστά ώστε να αλλάξει και καλά.

 

Θέλω να μου πείτε αν το θεωρείτε σοβαρό αυτό το πράγμα που κάνει η παλιά μπάντα στην νέα! (το όνομα αυτό το έχει και μια μπάντα από την Ιταλία το 1970 κιόλας αλλά δεν έχει να κάνει αυτό επειδή είναι σε άλλη χώρα, και άλλες 5-6 σε όλο τον κόσμο) από την στιγμή που δεν έχει κατοχυρώσει το όνομα κανείς διότι δεν γίνεται κιόλας και σε Underground μπάντες. Γίνεται όντως να μηνύσει την νέα μπάντα γι αυτόν τον λόγο?? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη ολα αυτα ειναι παιδιαρισματα των Ελληνων..

Το 99,9% των ελληνικων συγκροτηματων δεν θα κανει ποτε διεθνη καριερα (σοβαρη,ε? οχι να κανει μια συναυλια εκτος Ελλαδος), τωρα αν καποιος θελει να ασχοληθει οκ, ας το κάνει πάλι σε συμβιβασμό θα καταλήξει..

 

Η κατοχύρωση της μπαντας, οι διαδικασιες ιδρυσης της εταιριας - μπαντας οπως και τα λογιστικα ειναι κατι που το αναλαμβανει η δισκογραφικη, οποτε σε ερασιτεχνικο επιπεδο χεστηκ* η φοραδα στο αλωνι.

 

Θα μου επιτρεψετε και μια παρενθεση, πλεον για να κατοχυρώσεις κατι αρκει να αποδειξεις οτι το κατοχύρωσες πρωτος καποια συγκεκριμενη ημερομηνια, αυτο γινεται ειτε με συστημενο στον εαυτο σου (αδυναμος τροπος), ειτε σε συμβολαιογραφο (μια χαρα αλλα πληρωνεις), ειτε με αναρτησεις σε διεθνεις servers οπου δεν μπορεις να επεμβεις στην ωρα και ημερομηνια.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η παλιά μπάντα έχει βγάλει άλμπουμ, νομίζω ότι η νέα μπάντα (εσείς;) πρέπει να ψάξει για άλλο όνομα.

Και σημειωτέον ότι ο καθένας μπορεί να μηνύσει όποιον θέλει. Αν θα κερδίσει, είναι άλλο καπέλο. Μόνο τα δικαστικά έξοδα να βάλεις όμως και τα τρεχάματα, δεν αξίζει.

Η νέα μπάντα γιατί κολλάει σε ένα όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν έτσι κι αλλιώς;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα! Και εγώ αυτό πιστεύω ότι είναι παιδιαρίσματα χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο. Επίσης απ όσο έψαξα πάλι, αν είσαι γραμμένος σε ξένη εταιρία τότε καμία εγχώρια μπάντα δεν μπορεί να σου κάνει κάτι τέτοιο γιατί ισχύουν οι νόμοι της χώρας όπου εδρεύει η δισκογραφική.

 

Μίλτο23 αυτό εννοώ άτυπη κατοχύρωση, το ότι μπορείς με το άλμπουμ σου να δείξει απο πότε υπάρχεις στην ουσία.

 

RayDTutto, προφανώς μπορεί να μηνύσει ο καθένας τον καθένα αλλά ο λόγος είναι που μετράει γιατί με βάση αυτόν θα πάρεις ημερομηνία για εκδίκαση του θέματος. Τώρα να πάνε στο δικαστήριο και να πουν στον δικαστή ΤΙ? έχουν το όνομα μας και θα μας μπερδεύουν στα Live (κάτι που δεν θα γίνει ποτέ διότι ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη.????! Θα τους πετάξει έξω ο δικαστής και αν ισχύει και στην χώρα μας ο νόμος που υπάρχει στην Αγγλία για κατάχρηση χρόνου χωρίς νόημα εις βάρους του δικαστή (το λέω απλοικά) θα τους μηνύσει ο δικαστής  και θα πάρει και λεφτά!  :P

 

Η μπάντα δεν είναι δικιά μου. Γιατί να αλλάξει όνομα ? επειδή κάποιος θυμήθηκε να τους πει την βλακεία του?! επίσης το άλμπουμ των παιδιών είναι έτοιμο και αν αλλάξει το όνομα ποιος θα κάτσει να ξαναφτιάξει λογότυπα να τα περάσει photoshop και να τα εγκαταστήσει ξανά όπου υπάρχει το παλιό όνομα!?! (συν του ότι 3 χρόνια τώρα υπάρχει αυτή η μπάντα με αυτό το όνομα, υπάρχουν μπλουζάκια κλπ. Αυτός απο την παλιά μπάντα ΤΩΡΑ που αποφάσισε ότι θα ξαναφτιάξει την μπάντα του τους βρήκε?? δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτα!) Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν το όνομα τους γι αυτό το θέμα πιστεύω. Τέλος πάντων, πιστεύω απο την στιγμή που κανείς  δεν κερδίζει λεφτά δεν υπάρχει νόημα να τρέξει ο άλλος σε δικηγόρους και να ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλα του για ένα όνομα τώρα στα "γεράματα"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου