Προς το περιεχόμενο

καποιες προτασεις για ακουστικα dj?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα και παλι  :)

θα παρακαλουσα αν καποιος/α εχει κατι να μου προτεινει σχετικα με ακουστικα για dj εφαρμογες. δηλ τα θελω πιο πολυ για clubs κ οχι για σπιτι κτλ.

εχω καποια κατα νου αλλα μονο επιφανειακο ψαξιμο.

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/sennheiser_hd212_pro_kopfhoerer.htm

 

θεος μετα για αυτο που θες κ οχι μονο.Εγω κανω κ μιξεις κ ηχογραφησεις κ απ ολα μ'αυτα.Φτηνο κ καλο ακουστικο.Λιγο παραμορφωνει σχετικα ευκολα σε μπασαριστα πραματα κ ειναι αρκετα μπασαριστο απο μονο του.Λιγα παραπανω πριμα επισης καταλαβαινω.Φαντασου το eq σε κοιλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα......

 

Βασικά αυτό που πρέπει να προσέξεις σε τέτοιου είδους απουστικά είναι:

 

1) Να είναι κλειστού τύπου για να απομονώνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον εξωτερικό θόρυβο.

2) Να είναι αρκετών Watt,όταν μιλάμε για ακουστικά εννοούμε 3-3,5 Watt και να έχουν καλή απόδοση γύρο στα 115-120 dB για να ακούς δυνατά και για να μην καούν από τα μπάσα.Στα Ohm δές να είναι ή στα 32 ή στα 64 ή κάπου ενδιάμεσα.

Αυτά γιατί μπορεί να έχεις δίπλα σου ηχεία που να μην μπορείς να κλείσεις και να βαράνε,επειδή στην πολύ ώρα το αυτί κουράζεται και δεν ακούς οπότε χρειάζεται να δυναμώσεις αλλα και επειδή μετά από 3-4 ώρες θα έχεις και κάποια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σου που και αυτή επιδρά στην ακοή.

 

3) Να είναι ευλύγιστα και να κινούνται ικανοποιητικά σε όλους τους άξονες όχι όμως υπερβολίκα ελέυθερα και επίσης ούτε 360 μοίρες γιατί θα μπερδεύονται και θα είναι σπαστικό να τα ξεμπερδέυεις σε κάθε μίξη.

4) Να είναι μεγάλα γιατί στην πολύ ώρα επειδή πιέζουν λίγο για να πετύχουν αρκετή ηχομόνωση θα πονάς τα αυτιά σου.

 

5) Να έχουν καλώδιο μόνο στο ένα ακουστικό και χοντρό γιατί αν είναι λεπτό χαλάνε εύκολα με το βάλε βγάλε και αυτά με τα δύο καλώδια πάλυ είναι σπαστικά στο βάλε βγάλε επίσης.

6) Αν βρείς με ίσιο καλώδιο παρά με στριφτό είναι καλύτερα γιατί το στριφτό με τον καιρό χαλαρώνει και γίνεται τεράστιο και μπλέκεται απο δώ κ'απο κεί.

 

7) Αν είναι με μικρό καρφί και έχουν αντάπτορα για μεγάλο κοίτα να είναι από αυτούς που βιδώνουν γιατί χάνονται εύκολα.

8) Και εννοείται να έχουν όσο το δυνατό πιό ουδέτερο ήχο γιατί θα φτιάχνεις το κομμάτι σε αυτά και μετά θα κάνεις την αλλάγη και θα βλέπεις ότι τελικά δεν έπρεπε να κόψω από τα μπάσα ή ότι δεν έπρεπε να τονίσω τόσο τα μεσαία π.χ.

 

Μάρκες που θεωρούνται καλές στο χώρο αυτό είναι:

 

Pionner,Stanton,Technics,Sony  χωρίς εννοείτε να αποκλείουμε οτιδήποτε άλλο αξίζει

 

Προσωπική εμπειρία :

 

Έχω τα PIONEER SE-DJ5000 και τα AKG K-81-DJ....Τα πρώτα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής,Hi-fi ήχος,λίγο μικρό το μέγεθος όμως.Τα δεύτερα υπερτερούν μόνο στον ήχο ενώ στα υπόλοιπα είναι άθλια.

Τα Sennheiser τα έχω δοκιμάσει αλλά τα έκαψα... :-( (μου αρέσουνε γενικός οι δυνατές εντάσεις....) άλλα και αυτά επίσης λίγο μικρά και λίγη η ελευθερία τους.

Τα SONY MDR-V500DJ τα δοκίμασα πολύ free ακουστικό και μπερδέυεται εύκολα και αυτά τα έκαψα επίσης αλλά και η ποιότητα κατασκευής δεν είναι και ότι καλύτερο....σκίστηκε η προστατευτική μεμβράνη του σφουγγαριού γρήγορα.

 

Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα AKG K-181-DJ στην έρευνα σου γιατί φαντάζομαι θα είναι πολύ καλύτερα σαν κατασκευή από τα δικά μου και όπως τα έχω δεί σε μία βιτρίνα είναι και μεγάλα δλδ ξεκούραστα και η AKG είναι εταιρία με εύηχα ακουστικά γενικώς.

 

Συγνώμη άν κούρασα και ελπίζω να βοήθησα.....

Copyright© 1983-2009 by Pa.K.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pioneer και εγω θα σου προτεινα... Κορυφαια εταιρια στον χωρο...

 

http://www.thomann.de/gr/pioneer_hdj1000_djkopfhoerer.htm

 

Ακριβα, αλλα αξιζουν...

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pioneer HDJ-1000, Sony MDRV700, Allen & Heath XD53, Sennheiser HD-25, DENON DNHP1000, Technics rp1200, AudioTechnica ATH-PRO700 kai AKG K181.  :P

 

όλα των ιδίων προδιαγραφών (όπως αναφέρθηκαν πολύ σωστά πιο πάνω),full dj ακουστικά.

Βέβαια με κόστος απο 120-200 ευρώ αλλά άν θες ακουστικά σοβαρά, πρέπει να κινηθείς εκεί. Κλασσικότερες προτιμήσεις Pioneer & Sony και μετά Sennheiser/Technics.

Απο εκεί και πέρα αν μιξαρεις με τα ακουστικά στον ώμο βολεύουν και τα Pioneer se5000 που αναφέρθηκαν πιο πάνω λόγω του μαξιλαριού που έχουν στον ένα ακουστικό. (Εγώ αυτά χρησιμοποιούσα όταν δουλευα σε club παλιά και τα έχω ακόμα για events και παρτάκια  ;) )

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες.

οντως ειμαι αναμεσα απο ALLEN&HEATH XD-53, DENON DN HP 1000 και AKG K-181-DJ. τα pioneer 1000 ειναι οντως παρα πολυ καλα αλλα τα χε ενας φιλος κ του εσπασαν με το παραμικρο κ γενικοτερα δεν ειναι κ οτι πιο ανθεκτικο.

τα technics δεν εχω ψαξει καθολου κ εχω ακουσει καλα λογια.επειδη γενικως ειμαι φαν του οτι πληρωνεις παιρνεις θελω να δοκιμασω τα ALLEN&HEATH XD-53 που ειναι καινουργιο μοντελο κ σαν μαρκα θεωρειται καλη.

τι λετε?

κ παλι ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το παν είναι πως τα χρησιμοποιείς.

Θα σου πω κάτι χαρακτηριστικό, όλα αυτά τα ακουστικά γυρνάνε προς τα μέσα.Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να έχεις το Left στο αριστερό σου αυτί και το Right στο δεξί.Αν τα βάλεις ανάποδα για τον οποιονδήποτε λόγο θα σπάσουν στην ένωση με το υπόλοιπο σώμα λόγο στρέψης. Όλα τα πράγματα θέλουν την προσοχή τους. ;)

 

Πάντως αν μπορεσεις να ακούσεις και τα Sony πιστεύω ότι δεν θα χάσεις,αρκει να μην πετύχεις τίποτα μαιμού γιατί παρατήρησα ότι γέμισε το ebay με Sony στα 40 ευρώ ενώ η τιμή τους είναι πάνω απο 100!  ::)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οντως τα sony ειναι πολυ καλα, τα εχω τωρα σχεδον 3 χρονια, βεβαια μου εχουν σπασει μια φορα κ εχω αλλαξει βραχιονα αλλα τα ψιλοβαρεθηκα κ θελω κατι αλλο.

εδω μεσα παιζω: ALLEN&HEATH XD-53, DENON DN HP 1000 και AKG K-181-DJ. τα denon τα ειδα σημερα το πρωι σε ενα μαγαζι , δεν ηταν ασχημα, εδεναν στα αυτια μια χαρα. τα allen.. που εχω φαει το κολλημα δεν τα εχει κανεις κ αυτο ειναι το κακο οτι θα τα παρω αν τα παρω μονο κ μονο απο την κ....α χαχα

κ παλι ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου