Προς το περιεχόμενο

ποια κλασική για αρχή?


ibanezion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την θέλω για την ανιψιά μου η οποία είναι 12 χρονών και θα πάει σε μουσικό γυμνάσιο.

Οπος καταλάβατε θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για να την βοηθήσω να διαλέξει

μια κιθάρα για αρχή. Το μόνο που γνωρίζω είναι οτι θέλει κλασική (έτσι είπαν από το σχολείο)

και ότι διαθέτει μέχρι 200€.

Εγω γνωρίζω μόνο από ηλεκτρικές (αυτοδίδακτος) και δεν έχω ιδέα για τι πρέπει να προσέξουμε.

Τι μέγεθος να πάρει ? 4/4 ?

Τι άλλο θα πρεπε να προσέξω ? (ξέρω είναι λίγα τα λεφτά για να ψάχνω λεπτομέρειες, αλλά...)

 

Δυστυχώς στην πόλη μου υπάρχουν μόνο 2 καταστήματα (και δεν νομίζω ότι συμφέρει να κάνω

παραγγελία μέσο νετ γιατί σε τέτοιο χαμηλό κόστος και η διαφορά θα είναι φαντάζομαι μικρή, και πιθανόν με τα μεταφορικά να έρθει το ίδιο). Το ένα είναι Νακας με Yamaha, Washburn κτλ

και το άλλο Λογοθέτης με Cort και κάτι άλλες Antalusia (απ οτι βλέπω στον κατάλογο).

 

Πείτε την γνώμη σας και οτι άλλο ξέχασα/θέλετε.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε κάποια cort, σ'αυτά τα χρήματα τολμώ να πώ πως είναι απ'τα καλύτερα value for money, και συναγωνίζονται άνετα ακόμα και ακριβότερα μοντέλα. Τώρα όσον αφορά το μέγεθος, δεν νομίζω να τη δυσκολέψει μια "κανονική" κλασσική, αλλά και πάλι, δεν έχω δεί να βγαίνουν και μικρότερες...  :-X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σου προτεινα να πας στον Παπαγρηγορίου-Νακα (σε μια στοα στην πανεπιστημιου, στο υψος της αρχης της Ιπποκρατους). εχει πολυ καλες κιθαρες για αυτα τα χρηματα και καλη εκπτωση στις αρχικες τιμες

 

αν ενδιαφερεσαι στειλε π.μ. να σου πω λεπτομερειες

 

ΟΥΑΚ! λαθος! σε ποια πόλη είσαι είπαμε?

 

Οι Κορτ εχουν πολυ καλο ονομα οσο αφορα τιμη προς αποδοση αλλα δεν εχω καθολου προσωπικη εμπειρια. Οι Γιαμαχα ειναι, κατα τη γνωμη μου παντα, 'σκυλιά'. Αξιόπιστες κιθαρες, αντεχουν κακομεταχείριση, δεν φαλτσαρουν. Με αυτα τα λεφτα δεν παιρνεις ένταση, βαθυ ηχο κλπ αλλα ενα καλο πρωτο οργανο

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν η κιθάρα να έχει μασίφ καπάκι. Ο έλατος (spruce) συνήθως παρουσιάζει σχετικά λαμπρή χροιά, ο κέδρος (cedar) γενικά είναι ποιο melow. Οι περισσότερες κιθάρες σε αυτά τα χρήματα, επώνυμες ή ισπανικές συνήθως, είναι laminated και ηχητικά μου φαίνονται ψιλοαδιάφορες, έως κακές. Οι καλύτερες περιπτώσεις έχουν laminated τα πλαινά και το πίσω μέρος, αλλά έχουν μασίφ καπάκι και παρουσιάζουν γενικά μεγαλύτερο ηχητικό ενδιαφέρον. Επίσης σε αυτή την κατηγορία τιμής μερικές κιθάρες έχουν και βέργα ρύθμισης του μπράτσου, ενώ το μπράτσο τους γενικά είναι λεπτότερο σε σχέση με αυτών που δεν έχουν. Ένα μπράτσο σχετικά παχύ βοηθάει σε ποιό ξεκούραστο παίξιμο όταν τα χέρια δεν είναι παιδικά. Ίσως στην δική σου περίπτωση να είναι καλύτερο ένα λεπτότερο μπράτσο. Καλό θα ήταν όμως το παιδάκι να δοκιμάσει τις διαστάσεις σε 4/4 και 3/4 κιθάρα καθώς και την άνεση του μπράτσου. Γενικά υπάρχουν "ελαφριές" κατασκευές με πολύ καλό ήχο που αισθάνεσαι την δόνηση όταν παίζεις, και άλλες "βαρύτερες" με λιγότερο προβολικό ήχο και σχετικά αναίσθητες. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ζητάω από μια κλασσική κιθάρα είναι η ισορροπία και μια melow χροιά (προσωπική προτίμηση).

Μην απορίπτεις το net για αγορά...

Ρίξε μια ματια στις δυο παρακάτω:

Καπάκι μασιφ έλατος στα 116 ευρώ, με ενδιαφέρον ήχο (προσωπική άποψη), λεπτό σχετικά μαονένιο μπρατσο με βέργα ρύθμισης.

http://guitare.playback-europe.com/ibanez-g100-nt-25311.html

και το κατά την γνώμη μου best buy μέχρι σήμερα, καπάκι μασιφ κέδρος, πλαινά και πλάτη μασιφ μαόνι και μαόνι μπράτσο στα 256 ευρώ

http://guitare.playback-europe.com/ibanez-g850-nt-25351.html

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων. Ωστε δεν έχουν όλες βέργα ε ?  Να κάτι που δεν ήξερα!

Οσες βλέπω σε καταλόγους γραφούν spruce καπάκι και μαόνι τα αλλα! Πώς θα ξέρω όμως

αν είναι μασίφ ή όχι και μάλιστα σε τόσο χαμηλές τιμές???

Ωραίες οι ibanez (βλέπε user name)αλλά εδώ που είμαι δεν παίζει να βρω εύκολα.

 

Ρίξτε προτάσεις να μαθαίνουμε  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων. Ωστε δεν έχουν όλες βέργα ε ?  Να κάτι που δεν ήξερα!

 

 

 

Οι πιο πολλές δεν έχουν.

 

Τα 4/4 θα είναι μάλλλον οκ για το παιδάκι, καλού κακού δές και 3/4 αν βρεις αλλά να ξέρεις ότι η 3/4 σε κανα 2 χρόνια θα είναι άχρηστη.

 

Οι cort στο λογοθέτη είναι φτηνές και αξιοπρεπείς.Μια που δοκίμασα,αν και ο ήχος της ήταν οκ αλλά τίποτα ιδιαίτερο, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο ακριβή και smooth κλειδιά είχε.

 

Επίσης δες απο thomann κάποιες harley benton ή thomann.Κατα καιρους βγαίνουν κάποια διαμάντια για λίγο καιρό.Πχ πέρσι ένας μαθητής  πάει μια κιθάρα στον καθηγητή μου (πολύ έμπειρος κιθαρίστας) και αφού τη δοκιμάζει την αξιολογεί στα 500 περίπου ευρώ.Οταν το παιδάκι του είπε ότι του κόστισε 130 έμεινε μαλάκας.

Πχ http://www.thomann.de/gr/thomann_hcg78.htm ΠΡΟΣΟΧΗ αυτή στο link είναι bstock αλλά δε βρήκα καινουργια πρέπει να τελείωσαν.Υπόψην ότι εδώ υπάρχει ρίσκο καθώς δεν μπορεις να δοκιμάσεις την κιθάρα και δεν υπάρχει και κανένας που να δοκίμασε την ίδια για να σου πει...αλλά φαίνονται να αξίζουν.Your call...υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να αγοράσεις μια και αν δεν είναι καλή ή δε βολέυει το κοριτσάκι τη στέλνεις πίσω.

 

 

Τώρα η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω.

Πάρε μαζί σου κάποιον γνώστη.Κάποιον φίλο σου που να ξέρει, έναν καθηγητή απο ωδείο, κάποιον πάντως.Μπορει σε μαγαζί να πετύχεις 3 ίδια μοντέλα και να έχουν τρελές διαφορές μεταξύ τους.Μπορεί επίσης να πετύχεις κανα διαμάντι.Πχ εμένα την κλασσική μου μου την είχε διαλέξει ο καθηγητής μου απο ένα μικρό μαγαζάκι που εγώ ποτέ δε θα έβρισκα και όντως ήταν κλάσεις ανώτερη απο άλλες που κοίταγα στα ίδια λεφτά.Ρώτα σε κάποιο τοπικό ωδείο κάποιο καθηγητή, μπορεί να βοηθήσει πολύ.ειδικά αν βρεις κάποιον να έρθει μαζί σου για να πάτε για δοκιμές.

 

 

Οσο για τις yamaha, ένας φίλος μου είχε πάρει το πιο φθηνό μοντέλο και όντως είχε καλά τάστα και ήταν καλοφτιαγμένη.Ο ήχος όμως ήτανε ψιλομάπα (κατα τη γνώμη μου).Για τις πιο ακριβές δε ξέρω πάντως το τελείως entry μοντέλο (100 ευρώ?) απέφυγέ το.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πώ κι εγώ οτι καλύτερα είναι να πάρει 4/4 λόγο του ότι είναι 12 χρόνων και μια μικρότερη θα της είναι ''άχρηστη'' σε 2-3 χρόνια. Εγώ όταν ξεκίνησα κλασσική κιθάρα στο ωδείο, 4/4 είχα και ήμουν μόλις 8 χρόνων.  :) (Ήμουν λίγο ανεπτυγμένος για την ηλικία μου όμως.)

 

*Πολύ καλή επιλογή η κλασική κιθάρα. Υπέροχο όργανο (πολύ σημαντικό σχολείο για τους κιθαρίστες ανεξαρτήτως με το τι είδος κιθάρας παίζουν) και εάν θελήσεις αν μεταπηδήσεις σε ακουστική, ηλεκτρική η ακόμα και μπάσο, μετά τα πράγματα είναι ποιο εύκολα στην εκμάθηση των νέων τεχνικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσες βλέπω σε καταλόγους γραφούν spruce καπάκι και μαόνι τα αλλα! Πώς θα ξέρω όμως

αν είναι μασίφ ή όχι και μάλιστα σε τόσο χαμηλές τιμές???

 

To αν είναι μασίφ το καπάκι φαίνεται εύκολα. Εφόσον τα νερά του ξύλου του καπακιού συνεχίζουν να είναι εμφανή στην τομή της τρύπας του αντηχείου τότε πρόκειται περί ξύλου.

Επίσης σημαντικός είναι και ο έλεγχος του μπράτσου για πιθανές στρεβλώσεις οι οποίες γενικά ενοχλούν έως και δυσκολεύουν στο παίξιμο. Γενικά, οι περισσότερες στρεβλώσεις σε κλασικές που έχω παίξει ήταν σε κατασκευές χωρίς βέργα ρύθμισης.

Επίσης μου έχει τύχει να παίξω δυο κιθάρες ίδιας μάρκας και τύπου οι οποίες είχαν παρόμοιο ηχητικό χαρακτήρα, όχι όμως ίδιο.

Λόγω των παραπάνω καλό θα ήταν να γίνει δοκιμή του οργάνου, ιδιαίτερα δε επιβάλλεται στις περιπτώσεις που τα χρηματικά ποσά ανεβαίνουν, καθώς ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις.

Αν κατά λάθος αγοραστεί κιθάρα με πρόβλημα (πχ στρεύλωση στο μπράτσο) το οποίο διαπιστωθεί μετά από λίγες μέρες από την αγορά η κιθάρα συνήθως αντικαθίσταται από το κατάστημα το οποίο αγοράστηκε.

Απ' όσο γνωρίζω (από προσωπική εμπειρία) ο Thomann επισκευάζει στρευλώσεις που παρουσιάζονται σε μπράτσα αρκετό χρόνο μετά την αγορά τους και εφόσον η κιθάρα καλύπτεται από την εγγύησή του (χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις σε μεταφορικά κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια, υπάρχει κλασσική κιθάρα με βέργα?

 

4/4 οπωσδήποτε, δεν συζητιέται άλλο μέγεθος για 12 χρονών παιδί.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου