Προς το περιεχόμενο

κιθάρα flamenco


GRiNd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια κιθάρα flamenco και θα ήθελα οτιδήποτε πληροφορίες μπορεί κάποιος να μου δώσει σχετικά με το τι υπάρχει στην αγορά.

 

Καταρχήν υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα να έχει διάφορες κιθάρες για flamenco να μπορώ να παίξω και να συγκρίνω; Δε θα το ήθελα, αλλά στην ανάγκη θα καταφύγω και σε παραγγελία απ' το Internet, αν και δεν ξέρω από πού. Σκέφτομαι οικονομικά να κινηθώ περίπου στα 500ευρώ, max 700, ξέρωντας οτι γενικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις, με τη σκέψη να πάρω κάτι αξιόλογο για πρώτη ενασχόληση, αλλά όχι και πολύ ακριβό. Τι παίζει με κατασκευαστές, τιμές-ποιότητα κτλ? Προτάσεις, πληροφορίες άλλες, οτιδήποτε..

 

Λίγο ψάξιμο στο google πιο πολύ με μπέρδεψε θα έλεγα, οπότε σκέφτηκα να ρωτήσω κι εδώ μήπως ξέρει κανείς κάτι αν και ξέρω ότι δεν είναι και πολύ διαδεδομένο το άθλημα, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι σαν να ψάχνεις μπουζούκι στην Ισπανία.

Πληροφοριακά, διδάσκεται κιθάρα flamenco, από κάποιον Κο Χρήστο Τζιφάκη στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας, μπορείς να περάσεις μια βόλτα και να ρωτήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα, είμαι Πάτρα, αλλά θα το έχω υπόψιν, ευχαριστώ για την πληροφορία.

 

Πάντως σε μια πρώτη φάση ακόμα και καμιά πληροφορία σχετικά με τις διάφορες μάρκες αξιόπιστες/λιγότερο καλές θα μου έφτανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου απ'ότι ξέρω η Manuel Rodriguez (διανομή από τη Fender) έχει παράδοση στις flamenco, δες το ιστορικό τους.

 

Επίσης, από Thomann δες μερικές στο budget σου:

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?gf=4-4_size_classical_guitars&sw=flamenco&pr=0a500&oa=pra

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.guitarraspostigo.com/

 

έχω την study (350 euro), καλή μου φαίνεται για αυτά τα λεφτά, δεν ξέρω αν στέλνει όμως.

 

edit: τρομερο design το site της Manuel Rodriguez !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αφού σου αρέσει το flamenco, ρίξε μια ματιά στο παρακάτο site, μπορεί να βρεις κάτι ενδιαφέρον.

http://www.ioannis.org/flamenco/

Όσον αφορά τις κιθάρες, οι flamenco κιθάρες διαφέρουν από τις κλασσικές στα ξύλα και συνήθως στις χορδες και το action. Εάν σου αρέσει ένας ποιό bright γενικά ήχος, τότε προτίμησε ξύλα έλατου (spruce) και σφένδαμου (maple), ξύλα από τα οποία φτιάχνονται συνήθως όσες κιθάρες τις χαρακτηρίζουν flamenco. Στις κλασικές χρησιμοποιούν συνήθως κέδρο, μαόνι και στις ποιό ακριβές κατασκευές τριανταφυλιά. Τα ξύλα αυτά δίνουν συνήθως ποιό ζεστή χροιά. Επίσης υπάρχουν και κατασκευές που συνδυάζουν τις δυο προσεγγίσεις χρησιμοποιόντας έλατο και μαόνι ή τριανταφυλιά προσπαθώντας να βρεθούν ηχητικά κάπου ενδιάμεσα.

Αν έχεις καταλήξει στον ήχο που σου αρέσει περισσότερο, τότε το action και τις χορδές τα προσαρμόζεις ανάλογα με το παίξιμό σου και τις προτιμήσεις σου. Η τεχνική του flamenco (κυρίως στο δεξί, αν είσαι δεξιόχειρας) καθώς και οι τρόποι που χρησιμοποιεί είναι η ποιο σημαντική διαφορά του είδους.

Καλή συλογή από κιθάρες στην Αθήνα έχει ο Παπαγρηγορίου - Νάκας (Πανεπιστημίου 39 στη Στοά), και ο Ανδρομηδάς (Νικηταρά 3 κάθετη στη Θεμιστοκλέους). Επίσης αφού είσαι στην Πάτρα ρίξε και μια ματιά στις Esteve που φαίρνει ο Στόλλας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου