Προς το περιεχόμενο

Αρμόνιο δίσκαλο ή Μπουζούκι?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalispera se olous,katarxin syxaritiria gia thn parea sas einai poli kali,gia auto k grafthka na ta leme.tha ithela na sas kanw mia erwthsh k thelw na mou apanthsete prin sas pw me ti asxoloume klp.klp. eixa mia diafwnia me ena filo gia to pio einai pio diskolo mousiko organo. to klasiko armonio to diskalo, me to pedal sto podi , i to mpouzouki?perimenw apanthseis.eyxaristw gia thn prosixi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο δυσκολότερη είναι η κιθάρα αο τα ντραμς.

:lol:

Δεν πίστεψα ποτέ οτι υπάρχει συγκριση δυσκολίας σε μουσικά όργανα. Την θεωρώ άτοπη, Το καθένα έχει την δυσκολία του και ανάλογα την κλίση που έχει ο καθένας κάνει τα πράγματα ευκολότερα για το κάθε όργανο.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

diladi pisteueis aspoume oti einai idia i diskolia tou na paixeis mia melwdia pou paizei kata basi to mpouzouki ( ektos exeresewn, aspoume ta seconda gia paradeigma), se sigkrisi as poume me ti armonio pou mporei taytoxrona na paizei k mpaso me to aristero podi, alla k ta alla dio xeria ta dika tous meri? egw exw antitheti apopsi, k kata tin gnwmh mou ta polifwnika organa einai pio diskola giati einai pio poliploka sto paiximo.kai se auto exeresi einai to bioli k ola ta organa tou mi sigkerasmenou systhmatos. thank u

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλως σε βρηκαμε!

ομως σε παρακαλω ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ :!: :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα οταν έκανα μικρός πιάνο, γι αυτούς τους λογους μου λέγαν οτι είναι ο βασιλιάς των οργάνων, και πάιζοντας πλήκτρα απο 5 χρονών μεχρι σήμερα, μετά απο την "συνεργασία" μου με άλλα όργανα , κατάλαβα οτι δεν μετριέται μόνο μαθηματικά το θέμα, και ούτε αρμονικά.

 

εγω στο επίπεδο που πάιζω πλήκτρα δεν θα μπορέσω να εκτελέσω κάτι ανάλογο στην κιθάρα όσο εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία να είχα, γιατι απλά δεν μπορώ την κιθάρα, δεν την καταλαβαίνω. Και ο ντράμερ μου δεν θα μπορέσει να παίξει τα πλήκτρα που παιζω εγώ , παρόλο που σκίζεται στην θεωρία και στα μαθήματα , γιατι αντίστοιχα δεν το έχει. Και δεν μιλάμε για απλό παίξιμο και για συνοδεία, ακόρντα. Μιλάμε για εκτέλεση, αρπισμό, τεχνική. Την θεωρία όλοι μπορούν να την μάθουν για όλα τα όργανα. Μετά τι γίνεται. Κια μιλάμε για ανώτερο επίπεδο , δεν μιλάμε για βασικά.

Αρα θα επιμείνω οτι την δυσκολία την καθορίζει τελικά η κλίση, και όχι η φύση του οργάνου χαχΑχαχ

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμχμ... ενδιαφέρον η αποπση σου.ομως θα πρεπει να δεις και κατι αλλο περα απο την κληση τοθ καθενα.το ποσο πολυπλοκο ειναι κατι.δεν ειναι το ιδιο δισκολο το να γραψεις κατι με το αριστερο χερι απο το να γραψεις κατι με το δεξι χερι και ταυτοχρονα να με το αριστερο να παιζεις μπεγλερι!!! εκει θελω να μεινεις λιγακι.περα απο το ταλεντο σου ειναι και θεμα πρακτικης κ εξοικοιωσης με κατι.οπως λες κ για τον ντραμερ σου δεν μπορει να παιξει οπως εσυ,αλλα αν το προσπαθησει να το καταλαβει,εστω με τα χρονια τα δικα σου,θα το καταφερει αρκει να του αρεσει κ να το θελει.ολα ειναι θεμα εγκεφαλου.κ εκει θα επιμεινω οτι αυτο που ζηταει ενα αρμονιο ειναι δισκολοτερο απο οτι ενα μπουζουκι,αλλο μονοφωνικο αλλο πολυφωνικο.οπως κ το βιολι που θα παιξει την ιδια μελωδια με το μπουζουκι ειναι πολυ πιο δισκολο,γιατι πολυ πιο ευκολα θα φαλτσαρει...δεν εχει ταστα.

 

οσο για τα αρπισματα κ την τεχνικη αυτη θα ερθει αφου μαθει τα βασικα.κ εσυ στα ντραμς παιζεις τσιφτετελι αλλα μποζα νοβα λιγο χλομο το κοβω,δεν σε ξερω κιολας μην λεω κ πολλα.

 

SUPERFUNK ποια ειναι η γνωμη σου??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

 

Το δίσκαλο είναι δυσκολότερο, ειδικά στην αρχή, για τρείς λόγους.

1) Θα πρέπει να διαβάζεις δύο πεντάγραμμα

2) Θα πρέπει να συγχρονίσεις χέρια πόδι

3) Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο εξίσου σε αυτοσχεδιασμό και συνοδεία.....εννοώντας ότι θα πρέπει να παίζεις μπάσο, αρμονία, μελωδία και σόλο....σε απλή διάλεκτο.

 

Στο μουζούκι θα δώσεις βάση στη μελωδία και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Αυτά σε πολύ πολύ γενικά πλαίσια και όσο πιό απλά γίνεται.

 

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να σε ενδιαφέρει είναι ότι με το δίσκαλο ή με οποιοδήποτε άλλο πληκτροφόρο όργανο μπορείς να παίξεις ότι είδος μουσικής θέλεις.

Με το μπουζούκι, καλώς ή κακώς περιορίζεσαι.

Πάντως, υπάρχουν και πολύ λαμπερές εξαιρέσεις.

 

Και τα δύο όργανα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό μόνο στα Ελληνικά μαγαζιά-σκυλάδικα μπορείς να δουλέψεις με το μπουζούκι.

 

Το πόση μελέτη θέλει το κάθε όργανο εξαρτάται από το πόσο καλός θέλεις να γίνεις.

Σε πρώτη φάση το δίσκαλο θέλει περισσότερη μελέτη.

 

Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι υπάρχει κάτι σαν ταλέντο, κλίση ή ότι άλλο αναγνωρίζεται ως μουσική καλλιτεχνική διάθεση.

 

Από εκεί και πέρα όμως εξαρτάται από το τι σου αρέσει...άλλος ο ρόλος και ο ήχος του μπουζουκιού και άλλος του δίσκαλου.

 

......και όλα καταλήγουν στο απλούστερο ερώτημα:

 

Σου αρέσει να'τσιμπάς' τις χορδές ή να πατάς τα πλήκτρα?

 

Είναι απλό και μου κάνει εντύπωση που ρωτάς....δεν ξέρω κανέναν που να ήξερε να γράφει και να μην καταλάβαινε τι όργανο πρέπει να παίξει....χωρίς παρεξήγηση γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και αποδεκτή.

 

Εγώ εάν ξεκίναγα τώρα και είχα να διαλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το δίσκαλο και μετά θα πήγαινα σε πιάνο.

Επιπλέον, δεν μου αρέσει το μπουζούκι και δεν αρέσει και στις γκόμενες (το είπα και αυτό, κακώς μεν αλλά θα έσκαγα...)

 

Τέλος, το μπουζούκι δεν είναι μονόχορδο...μονοφωνικό.

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μπορω να καταλαβω τι μας εχει πιασει με το να ανακαλυψουμε το δυσκολοτερο και το ευκολοτερο οργανο.

εγω πχ θεωρουσα το μπουζουκι, ενα οργανο ταχυτητας και η ταχυτητα για μενα δεν σημαινει τπτ, αρα το φτωχο μου μυαλο το θεωρησε και ευκολο οργανο... οταν ομως ειδα τον ΣΠΟΡΟ στο seven στην εκπομπη του "παιδιου απ την πατρα", επαθα σοκ με το τι μπορει να παιχτει στο μπουζουκι.

σχετικα με την κιθαρα κ τα αλλα εγχορδα που τα λεμε μονοφωνικα, εχω ακουσει κιθαριστες που παιζουν μονοι τους με μια κιθαρα, και νομιζεις οτι παιζουν τρεις μαζι.

 

ακουσα τον Μπαντουκ να παιζει φυσαρμονικα(οπως και κιθαρα οπως και να τραγουδαει) και αυτο με κομπλαρε ως ατομο που θελω να μαθω μουσικη.

 

συμπερασμα, οτι δεν υπαρχει ευκολο και δυσκολο οργανο. ανθρωποι με φαντασια κ ταλεντο ερχονται καθε μερα απο το παελθον και το παρον να αποδειξουν οτι αν εχεις αναγκη εκφρασης μεσα απο την μουσικη, ακομα και μια κατσαρολα μπορει να αναχθει σε οργανο κ μαλιστα δυσκολο :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μπουζουκι το λατρευω & το θεωρω απο τα δυσκολοτερα & πλεον "βιρτουοζικα" οργανα.θελει τρομερη μελέτη & βεβαια με ολα τα απιστευτα ΤΕΡΑΤΑ του μουζουκιου που υπαρχουν στη χωρα μας ο ανταγωνισμος ειναι φοβερος (αν και πλεον στα λαικα μαγαζια το μπουζουκι εχει γινει δυστυχως σχεδον διακοσμητικο οργανο :cry: )

σιγουρα το να παιξεις μερικες απλες συγχορδιες στο αρμονιο (ειμαι αποφοιτος του ωδειου στο κλασσικο πιανο,και παιζω πολλα χρονια πληκτρα.... :wink: ) ειναι πιο ευκολο απο το να κανεις το ιδιο στο μπουζουκι,οπως και να μαθεις τα βασικα (που ειναι οι νοτες στο κλαβιε π.χ) ομως απο καποιο σημειο και μετα για να γινεις πραγματικα καλος παιχτης πρεπει να δουλεψεις πολυ & στα δυο οργανα :wink:

προσωπικα παιζω και ντραμς & πληκτρα & κιθαρα και δεν θεωρω καποιο απο τα οργανα αυτα δυσκολοτερο απο το αλλο μια και ολα ΜΟΥΣΙΚΗ παιζουν :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην υπάρχει παρεξήγηση...συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι κανένα όργανο δεν είναι δυσκολότερο/ευκολότερο.

Εκβιαστικά μόνο μπορείς να δώσεις τέτοιες απαντήσεις, για το ποιό όργανο είναι δυκολότερο/ευκολότερο. Εγώ αυτό έκανα με σκοπό να σε κατατοπίσω βάσει των προβληματισμών σου.

Κατά τα άλλα η σύγκριση είναι άτοπη.

Το μόνο κριτήριο είναι η κλίση και φυσικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου....κάποιος με αδύναμα πνευμόνια δυσκολεύεται με την τρομπέτα...κάποιος με μικρά δάχτυλα δυσκολεύεται με το κοντραμπάσο...κάποιος με πολύ χοντρά δάχτυλα δυσκολεύεται με το μπαγλαμά κ.ο.κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου