Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια στην επιλογη ενισχυτη


FrosT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια και χαρα σας,

Καταρχας ειμαι νεος εδω (1st post... YAY :P) και θελω τα φωτα σας στο θεμα "Ενισχυτης". Λοιπον, ξεκινωντας εχω μια Edwards Les Paul Custom με EMG, και θελω να αγορασω εναν καινουργιο ενισχυτη. To budget μου ειναι 650 με 700 Εβρα και θελω εναν σχετικα μεγαλο ενισχυτη (δηλαδη και για το σπιτι αλλα να μπορει να τραβηξει και καμια μικρη συναυλια...). Ψαχνω για καλο και βαθυ distortion μιας και τα ακουσματα μου ειναι In Flames, Metallica, Maiden κλπ αλλα και καλο clean. Δεν με νοιαζει ιδιαιτερα αν ειναι κανουργιος η μεταχειρισμενος. Κοιταζοντας και ρωτωντας ειχα δει στον Thomann καποια πραγματα απο τιμες κλπ και εκει που καταληξα -τουλαχιστον απο αυτα που ξερω- ηταν:

 

Line6 Spider III 150αρης με καμπινα Harley Benton Vintage 2x12 - Αλλα απορριφθηκε μετα απο διαβασμα σχολιων...

 

Μετα ενθουσιαστηκα με τον Peavey Valveking κεφαλη και Peavey 4x12 καμπινα, αλλα απορριφθηκε και αυτο υστερα απο διαβασμα σχολιων σε αυτο το forum...

 

Οποτε εχω ξεμεινει απο ιδεες :) Ξερω πως το θεμα λογικα θα εχει συζητηθει πολυ αλλα, οπως ειπα, ειμαι καινουργιος εδω. Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη. Α!, ξεχασα να αναφερω πως μενω Αθηνα οποτε αν ξερετε που θα μπορουσα να παω να δοκιμασω τους ενισχυτες που προτεινετε πειτε το.

 

'Φχαριστω...

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Moderator

Αν κατέβεις μια βόλτα στο κέντρο (Εξάρχεια) πήγαινε στο Guitar Store, στον Κουρμπή, στο Bon Studio, στον Διαμαντόπουλο και στον Νάκα.

 

Έχωντας ακούσει διάφορους ενισχυτές μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, και εδώ θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν καλύτερα και θα διαλέξεις εσύ στο τέλος...

 

Τώρα αν θες την άποψή μου, εγώ στη θέση σου μάλλον θα χτύπαγα τον παρακάτω ενισχυτή...

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=162628.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Χτύπα τον screamer, στανταρ θα σου κάνει και σε αυτά τα λεφτά δε νομίζω να βρεις κάτι άλλο ολοκληρωμένο (άλλα πιο φθηνά που έχω βρει είναι κεφαλές και καμπίνες που ξεφεύγουν όμως). Το πολύ να χρειαστεί κάποιο overdrive για λίγο παραπάνω παραμόρφωση, δίχως αυτό να είναι απόλυτο. Βέβαια αν δεν πολυκολάς, ψάξε καμπόσο στα μεταχειρισμένα. Εγώ από εδώ χτύπησα τον 5150 combo σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση και είμαι τρισευτυχισμένος!

Πάντως να έχεις το νου σου, πολλά βατ και θηρία καμπίνες δε θα τα απολαύσεις ποτέ, εκτός κι αν ξεκινήσεις για κανά live σε κάποιο στάδιο!!! Στα 30 βατ θα είναι σου είναι αρκετός ο ενισχυτής και για μικρομεσαία live. Τον 5150 που είναι στα 60 βατ, έκανα το κόλπο που λέει η peavey για να ρίξω την ένταση στα 30 βατ και πάλι πολλά είναι.

 

2) Εννοείται όμως ότι στην τελική πρέπει να κάνεις βόλτα στα μαγαζιά να δοκιμάσεις εσύ ενισχυτές, καθώς τα γούστα καθενός είναι τραγικά διαφορετικά. Πάντως αν θες κάποιον άλλον σε αυτά τα λεφτά δοκίμασε και τον fallen angel της ashdown. Νομίζω ότι κάποτε τον είδα στο guitar store, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τον έχουν ακόμη.

 

3) Πάντως για να πω και την αλήθεια ο ήχος που θες είναι πολύ ετερόκλητος βάσει των συγκροτηάτων που έφερες ως παράδειγμα. Πχ δεν έχει και πολύ σχέση ο ήχος μεταξύ αυτών των 3 συγκροτημάτων, έτσι δεν είναι;

 

4) Ποια edwards έχεις; Πως σου φαίνεται σαν κιθάρα; Καμιά κριτική;

 

Πάντως αν δεν βαριέσαι τράβα εδώ:

http://www.ultimatemetal.com/forum/andy-sneap-151/ και ψάξε στο equipment και στο production tips καθώς κάνουν πάρα πολλές αναφορές σε ενισχυτές για τον ήχο που θες, αν και για να πω και του στραβού το δίκιο πολύ αναφορά στον 5150 κάνουν  ::)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητε bouka,

 

1) Screamer??? Μπι μορ σπεσιφικ πλιζ... :)

 

2) Αυτος ο Fallen Angel ποσο παει??

 

3) Αυτο ακριβώς ηθελα να δειξω, το ποσο διαφορετικοι ειναι οι ηχοι μεταξυ τους... Γιατι θελω εναν ενισχυτη που απο τη μια να μου δινει το πολυ heavy των In Flames (Οι οποιοι 5150 χρησιμοποιουν νομιζω...) αλλα να μπορει να βγαλει και τον πιο bluesy ηχο των maiden...

 

4) Λοιπον φιλε : Edwards Les Paul Custom Black (νομιζω το μοντελο ειναι E-LP-92CD) Ειναι μια γαματη κιθαρα ειδικα για τα λεφτα της (700 Εβρα μαζι με τα εξοδα αποστολης απο αυστραλια). Ουσιαστικα ειναι μια καλη Les Paul χωρις να γραφει Gibson πανω στο Headstock (και χωρις την αναλογη τιμη ;) ) Κοιτα καμια καλη κριτικη δεν νομιζω να παιζει πουθενα, ιδιως στην ελλαδα που δεν την ξερουν καθολου σαν μαρκα! Η μονη Edwards που εχω δει Αθηνα περα απο την δικιά μου ειναι μια Flying V στην Ηχορυπανση... Τεσπα ισως κατσω και γραπσω καμια κριτικη στην οποια θα την συγκρινω με την αντιστοιχη Gibson του ξαδερφου μου...

 

 

Και κατι τελευταίο, ειπες πριν για μεταχειρισμενα... απο που? Εννοω εκτος απο τις Αγγελιες, εγω ξερω μονο το Vibrato στα εξαρχεια...

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Engl Screamer, σου εδωσε και λινκ για μια αγγελια εδω στο φορουμ απο εναν που πωλειτε μεταχειρισμενος.

Ο φολεν ειντζελ παλια που ειχα ακουσει μου αρεσε, αλλα τα κινεζικα μοντελα που ακουσα προσφατα δεν...

Οι ιν φλειμς παλια ειχαν 5150, νομιζω τωρα εχουν αλλους. Οι ρυθμισεις στο eq του ενισχυτη και στο tone της κιθαρας μπορει να αποβουν πολυ ευελικτοι και να επιτυχεις και τους 2 αυτους ηχους.

Edwards ειναι μαρκα της ESP, και βγαζει πολυ καλες αντιγραφες σε κιθαρες της ESP, Gibson κτλ, με πολυ καλη ποιοτητα και τιμη. Κυριως κυκλοφορουν Ιαπωνια, αλλα καμια φορα βρισκεις και αλλου απο παραεισαγωγη ή μεταχειρισμενες (ειναι μονο για την Ιαπωνικη αγορα).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορουσε επίσης καποιος να μου πει 2 λογια για τον Peavey ValveKing (Κεφαλη-Καμπινα)??? Το μονο που εχω ακουσει ειναι "Ειναι Μαπα" "Χαλια" κλπ Αλλα γιατι? Αποσο ακουσα στο youtube ( Απο ο,τι ακουγεται τελοσπαντον) ακουγεται καλος, ειδικα για τα λεφτα του - Γιατι αυτο ειναι για μενα το μεγαλο προβλημα. Που θα μπορουσα να τον βρω να τον δοκιμασω??? Ειναι και λαμπατος και κανει και 700 Εβρα απο Thomann Μαζι με την Καμπινα του!

 

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες την ιστορία της edwards και του τι ρόλο βαράει την ξέρω καλά, απλά μιας και βρήκα κάτοχό της στην Ελλάδα είπα να τον ρωτήσω, να δω αν επιβεβαιώνει τα όσα μου λένε από εξωτερικό μεριά. Εγώ πάντως έψαχνα την 117ctm και με το που το πήρα απόφαση να την πάρω την κατήργησαν και δεν την έβρισκα ούτε στο ishibashi!  :'(

 

Για valveking είναι περίεργα τα πράματα. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, με τους τελευταίους να προτείνουν αντί αυτού, αυτόν: http://www.thomann.de/gr/peavey_classic_30.htm  ή την κεφαλή του http://www.thomann.de/gr/peavey_classic_30_black_head.htm καθώς θεωρούν ότι τα καλύτερα καθαρά του σε συνδυασμό με κανά καλό πεταλάκι κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά. Ούτως ή άλλως τα βρώμικα και των δύο, δε σου κάνουν για τον ήχο που ψάχνεις.

 

Edit: Τώρα που το θυμήθηκα, οι fallen angel δεν ξέρω κατά πόσο βγαίνουν ακόμη και τώρα, καθώς απ' ότι θυμάμαι η ashdown διαχώρισε την εταιρία που κατασκεύαζε τους ενισχυτές κιθάρας από αυτήν με το μπάσο, ως κάτι άλλο άσχετο και με άλλη ονομασία (νομίζω hayden την ονόμασε), οπότε το νέο όνομα του ενισχυτή αυτού δεν το ξέρω. Πάντως βρίσκονται και τώρα σε διάφορες τιμές, συνήθως στα 400-500€, αν και δεν ορκίζομαι σε αυτό!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα ενθουσιαστηκα με τον Peavey Valveking κεφαλη και Peavey 4x12 καμπινα, αλλα απορριφθηκε και αυτο υστερα απο διαβασμα σχολιων σε αυτο το forum...

 

Αν ενθουσιάστηκες επειδή τον έπαιξες με την κιθάρα σου, έχει καλώς. Αν σου άρεσε από κλιπάκια τρίτων, ξέχνα τον. Το έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να τον θάβω μέχρι να καταργηθεί, αλλά ειλικρινά θα ήμουν χαρούμενος αν μας έλεγες ότι σου αρέσει και τον πήρες.  :) Ο καλύτερος κριτής είσαι εσύ, και το φόρουμ είναι απλά συμβουλευτικό και μια συλλογή ετερόκλητων απόψεων, όμως τίποτα παραπάνω από αυτό...

 

Τώρα για άγριο & ντιστορσιονάτο ενισχυτή μέχρι τα 700, συνιστώ κόμπο ή το μάξιμουμ μια καμπίνα 2x12. 4x12 θα αποδειχθεί μπελάς, και καλύτερα να προβείς σε μια τέτοια αγορά μόλις γνωρίσεις και ο ίδιος τα μειονεκτήματά της μετά από λίγο καιρό εμπειρίας με τα καινούργια σου αποκτήματα.

 

Όμως, προσωπικά πιστεύω ότι αν και μπορείς να βρεις ειλικρινά θαυμάσιους ενισχυτές μέχρι τα 700, αυτοί θα διακρίνονται για τα καθαρά τους κι όχι για το φυσικό τους high gain. Οπότε η λύση θα ήταν καθαρός ενισχυτής και πετάλια.

 

Αν επιμένεις για φυσικό distortion μέχρι τα 700 (και βλέπω ότι είσαι των βάρβαρων ήχων), δεν μπορώ να προτείνω κάτι που να με ικανοποιεί... Αυτούς τους δυο δεν τους έχω ακούσει αυτοπροσώπως αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

http://guitare.playback-europe.com/egnater-rebel-20-51611.html

http://www.thomann.de/be/krank_revolution_jr.htm

 

Αν πάμε στους μεταχειρισμένους, τα πράγματα αλλάζουν και οι επιλογές γίνονται πολλές.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου