Προς το περιεχόμενο

Αντοχή στα 170-180bpm


dalla_vale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά, εντελώς άκυρο. Τώρα κατάλαβα ότι μιλούσες για drums.

 

Πάντως, από εμπειρία γνωστού μου ντράμερ, είναι θέμα καθημερινής εξάσκησης. Και λίγη γυμναστική δε βλάπτει βέβαια. Καθώς και ζέσταμα κλπ πριν το παίξιμο (αυτά τα ξέρεις σίγουρα καλύτερα από μένα).

 

Γυμναστική δεν πιστεύω οτι κολάει με το drumming κυρίος στο extreme drumming νομίζω οτι βοηθάει ποιο πολύ.Αλλα εκεί μιλάμε για ταχύτητες που μόνο στα ονειρά μας φτάνουμε.Και αφου λές οτι η γυμναστική παίζει ρόλο τοτε με το κάπνισμα τι γίνεται το κόβουμαι όλοι;Πάντα φιλικά δεν θέλω να προσβάλω την άποψη σου. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όπως και να'χει η καλή φυσική κατάσταση δεν βλάπτει, το να είσαι γυμνασμένος βοηθάει και στην αντοχή και στον έλεγχο του τι παίζεις. Μιλάω φυσικά για νορμάλ γυμναστική και όχι το "γίνομαι τρίφυλλη ντουλάπα"  ;)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω rudiment όπως λέει και ο chembeast(πάντα συμφονώ με αυτό το παιδί ρε γαμώτο)

 

Είναι απαραίτητα κακό αυτό?.... ;D ;D ;D

Just joking.... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω την τεχνικη που αναφερεις φιλε μου, αλλα θα ηθελα να επισημανω το εξης:

οταν το θεμα (σε οποιοδηποτε μουσικο οργανο) ερχεται στην ταχυτητα/αντοχη, δεν πρεπει ποτε να ξεχναμε το εξης:

Οικονομια κινησεων! που σημαινει να φερνεις το επιθυμητο αποτελεσμα οσο πιο ανεξοδα απο αποψη ενεργειας (δηλαδη εργου, αποστασης κλπ) μπορεις!

-.OLD SCHOOL BROTHERS, OLD SCHOOL SISTERS, unite.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλα αυτά είναι στον εγκέφαλο:Ρ και εγω το παθαίνω στις κακές μέρες+) κάτσε μια μέρα που θα είσαι στα φόρτε σου και θα δεις πως θα φύγει το χέρι αστραπι=)

Κατασκευή ιστοσελίδων[

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι,να παιζεις ακομα πιο ΧΑΛΑΡΑ. ;)

 

κατα τα αλλα με την εξασκηση θα ερθει και η αντοχη.

 

Αυτό ακριβώς. Πόνος στο παίξιμο σημαίνει σφίξιμο. Όταν ζορίζεσαι στις ψηλές ταχύτητες ¨αγχώνεται" το χέρι και σφίγγεται. Το ξέρω απο το πιάνο αυτό. Δεν ξέρω αν οι τέχνικές ή οι γυμναστές δαχτύλων βοηθήσουν, εγώ κατάφερα να το αποβάλω εγκεφαλικά. Μόλις αρχίσεις να σκέφτεσαι να μην σφίγγεις το χέρι και το κάνεις για λίγο το χέρι θα συνηθίσει έτσ, διότι είναι σαφώς βολικότερο αφού δεν πονάς και στο τέλος θα σου βγαίνει αυθόρμυτα. Trust me. Είχα αυτο το πρόβλημα για πολύ καιρό μέχρι να μου πει κάποιος τί να κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

Κατ' αρχήν να πώ ότι όλα τα πόστ και οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν σωστές και με βοήθησαν και σας ευχαριστώ. Rudiments εξασκώ αρκετό καιρό τώρα, και εννοείται ότι θα συνεχίσω γιατί απλά δεν τελειώνεις ποτέ  ;D ;D Τέθηκε και θέμα της ψυχολογίας που έχεις και το να είσαι πιο χαλαρός, και αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο, χθές έκατσα στο σπίτι χωρίς να είναι κανένας εδώ, με την άνεση μου, έπαιξα πράγματα τα οποία δεν με νοιάζουν πως να τα βγάλω γενικά απλά έκατσα για να περάσω καλά και όχι με το άγχος "άντε να βγάλω τα τραγούδια το Σάββατο έχουμε live" και πήγε πολύ καλά, αν καταφέρω να αποβάλω το σφίξιμο και το άγχος και με παραπάνω εξάσκηση (νταξει ούτε χρόνο δεν παίζω, στις 3 Ιανουραρίου 2008 ξεκίνησα  ;D) ελπίζω και να λυθεί το μυστήριο  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν φίλος ντράμμερ που παίζει χρόνια και πού γρήγορα μου είπε ότι η ταχύτητα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο απλά δύσκολο. Θέλει καθημερινή εξάσκηση για 5 λεπτά με rudiments:

1)single strokes

2)double strokes

3)inverted paradiddle

4)paradiddle

5)accents

Κάνε ένα μικρό πρόγραμμα σε ταχύτητα που τα παίζεις καθαρά. Ακολουθησέ το κάθε μέρα ,αφού κάνεις ένα μικρό ζέσταμα(δεν χρειάζεται παρά μόνο ένα ζευγάρι μπαγκέτες και ένα pad).Ακόμα και κουρασμένος από την δουλειά να είσαι εαν είναι μικρό σε διάρκεια πχ 5λεπτά  με 10 το πολύ δεν έχεις πρόβλημα να το ακολουθείς πιστά κάθε μέρα. Στη πορεία και όσο αισθάνεσαι άνετα ανέβασε ταχύτητα. Αργά ή γρήγορα τα χέρια σου θα χαλαρώσουν στις ταχύτητες που τα ένιωθες σφιγμένα και άκαμπτα και θα ανεβάζεις ταχύτητα με μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο. Απλά θέλει πρόγραμμα ,υπομονή και συστηματική εξάσκηση .  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hi παίδες!!! Συμφωνώ με τον chembeast, το tip ειναι να χαλαρώσουν τα χέρια και να μην ειναι ακαπτα. Αυτο θα ερθει σιγα-σιγά με sigle και double strokes και με τον συνδιασμό τους (paradiddle). Υπάρχει πρόγραμμα για την αυξηση της ταχύτητας, λεπτά σε σχέση με bpm και εβδομαδιαια αυξηση του μετρονόμου. Αλλα στηρίζεται σε δέκατα έκτα και σε εξάηχα. Το συγκεκριμένο πράγραμμα είναι απο φυσικοθεραπευτή σε συνεργασία με drummer και συμπεριλαμβάνει ζέσταμα, άσκηση και τέλος την αποθεραπεία.

Όσο για τα τονίσματα που αναφέρει ο φίλος μας ο chembeast έχει να κάνει με το control (που φυσικά είναι απαραίτητο!!!).

Εγω από προσωπική εμπειρία θα έλεγα οτι μεγάλη βοήθεια και χαλαρώτητα και control φέρνει η "μη στατικότητα", δηλαδή, το sticking να μην γίνεται μόνο σε ένα τύμπανο ή practice pad, αλλά, να γίνεται groupin π.χ. 4 χτυπήματα σε κάθε τύμπανο (feeling δέκατουέκτου) ή ανα 5, 6,... κ.τ.λ.

Και τέλος είναι η τεχνική. Θα πρέπει (κατα την άποψη μου) όλα τα παραπάνω να μελετηθούν με κάποιες τεχνικές όπως moller, fingures control, βραχίονες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου