Προς το περιεχόμενο

θεωρια βοηθεια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η γνώμη μου είναι να βρεις κάποιον να σου κάνει μερικά ιδιαίτερα για να σου δείξει τα βασικά, κυρίως ως προς την τεχνική, για να μην ξεκινήσεις εντελώς λάθος. Αφού υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, μπορείς να κάνεις 4-5 μαθήματα για αρχή, ούτως ώστε να ξέρεις τουλάχιστον πώς πρέπει να μελετάς, να συνεχίσεις μόνος σου, και να επανέλθεις όταν τα οικονομικά σου θα είναι καλύτερα. Άλλη επιλογή είναι να κάνεις δύο αντί για τέσσερα μαθήματα το μήνα.

Γενικά, τα ιδιαίτερα είναι πιο ευέλικτα και, παρότι δεν ξέρω τι παίζει σήμερα από τιμές, υπάρχει ενδεχόμενο να σου κοστίζουν λιγότερο ανά μάθημα από ότι το ωδείο, αφού θα πληρώνεις μόνο το δάσκαλο.

 

Το βασικό είναι να βρεις ένα δάσκαλο που ξέρει τι ακριβώς κάνει και δεν βλέπει το μάθημα σαν αγγαρεία (όπου το κόβεις με τη μία). Αλλά υπάρχουν αρκετοί καλοί δάσκαλοι πλέον, οπότε δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς.

 

Πάντως αν θέλεις να μάθεις, θα μάθεις όποιο τρόπο και να επιλέξεις.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

wannabe drummer...θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους.Πάνε σένα ωδείο γιατι η αρχή είναι .Οχι μόνο για θεωρία (που είναι πολύ βασική) , υπάρχουν πολλά παιδιά που μάθαν τύμπανα μόνοι δουλέυοντας κυρίως με το αυτί κ τζαμάροντας.Αλλά είναι βασικό να πάρεις μια καλή βάση.Να μην μάθεις λάθος η σχεδόν σωστά κάποια πράγματα .πχ σωστό κράτημα της μπακέτας , παίξιμο με καρπό , σωστή θέση του σώματος σου κλπ.Ετσι ξέροντας τι είναι το καθετι αρχίζεις κ συνδιαζεις ασυναίσθητα το κάθε πραγμα που έμαθες.Αυτά δεν τα λένε σε κανένα dvd.Στα dvd o καθένας παρουσιάζει την δικια του εκδοχή για κάποιες τεχνικές όμως αυτοι που το βλέπουν πρέπει να εχουν γνωση των βασικών πραγμάτων αλλιώς το μόνο που θα καταφέρεις ειναι να χαωθείς.Γιυτο πρέπει να στα δείξει ο δάσκαλος να σε τοποθετήσει σωστά.Είναι διαφορα σημεία(μυες) πανω στα χερια - ποδια  που πρεπει να δουλεψεις όπως οι αθλητές.Οχι οτι η αλλη οδός ειναι τελείως loser αλλα απλ'α είναι σίγουρα περιοριστική και λόγω προσωπικής φασης σου λέω οτι αν αρχίσεις και πορεφτείς μόνος φτάνεις σε τέλματα και αδιέξοδα και δεν μπορείς να προχωρίσεις τεχνικά και γιαυτό αναγκάζεσαι να πας σε ωδείο μετα από 10 χρονια  ;D και να αρχισεις απτην αρχη (οπως ο γράφων), που δεν ειναι κακό απλά γλυτώνεις χρόνο όπως ειπαν και καποια απτά παιδια πριν...καλή συνέχεια... 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συναδελφοι τα ειπαν ολα πανω κατω για το ποσο απαραιτητο ειναι να ξεκινησεις με δασκαλο ωστε να μαθεις σωστα, να μην αποκτησεις κακες συνηθειες που δυσκολα κοβονται αργοτερα κλπ. Κατι που δεν ειπαν (αν κ δε διαβασα καθε γραμμη) και κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο σημαντικο, ειναι το οτι με το δασκαλο θα παρεις σωστες βασεις και θα εισαι σε θεση στο μελλον να μελετας μονος.

Με ενα καλο δασκαλο μπορεις μετα απο ενα διαστημα (οχι 3 μηνων φυσικα) να αποκτησεις την ικανοτητα να μην τον χρειαζεσαι πια, αλλα να εισαι σε θεση να αξιοποιησεις τα απειρα βιβλια, DVD και το γιου τουμπ ωστε να μελετησεις και να βελτιωθεις εκει που εσυ θελεις.

 

+ τοις αλλοις ειναι πιο οικονομικο απο αποψη χρονου.....αυτα που θα "μαθεις" μονος θα ερθουν σε πολυ λιγοτερο χρονο με ενα δασκαλο

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο την μεχρι τωρα διδακτικη μου εμπειρια , εχει αποδειχτει απειρες φορες οτι ο πιο σωστος δρομος για να αρχισει και να εξελλιχτει καποιος "υποψηφιος" μουσικος , ειναι να ακολουθησει την "κλασσικη μουσικη παιδεια" , οχι ομως με την εννοια της "κλασσικης" μουσικης , αλλα με την εκμαθηση , τοσο στοιχειων κλασσικης θεωριας , οσο και σωστης εισαγωγης - παρουσιασης του οργανου που επελεξε , των δυνατοτητων του , σε συνδυασμο με την σωστη -απο πλευρας του δασκαλου/καθηγητη- καθοδηγηση.

 

οσα παιδια εχω αρχισει κιθαρα χωρις να ξερουν την βασικη θεωρια και εχοντας μαθει λαθος τροπο κρατηματος , παιξιματος κλπ κλπ , ειτε τα παρατησαν διοτι δεν μπορουσαν να διορθωθουν , ειτε προσπαθησαν να ερθουν στον "σωστο δρομο" , μετα απο πολυ κοπο , επιμονη , υπομονη , και μεθοδικοτητα.

 

η γνωμη μου επομενως ειναι να βρεις εναν δασκαλο και να μιλησετε πρωτιστως.

ζητησε αν ειναι δυνατον να παρακολουθησεις μαζι του ενα μαθημα , αλλου μαθητη , λιγο πιο προχωρημενου η και αρχαριου , και μετα αποφασισε.

 

καλη τυχη ευχομαι

;)

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Wannabe drummer, εγώ ξεκίνησα μόνος μου για κανα 3μηνο, και το μονο που κατάφερα ήταν μια τρύπα στο νερο! Μετά βρήκα ένα καθηγητή και ξεκίνησα τα ιδιαίτερα,είδα δραματική διαφορά στην εξέλιξη μου, μου ελυνε τις απορίες έμαθα τεχνικές (Moeller, slide κλπ).

 

Όταν πήγα δεν είχα καλή θέση στο σετ, δεν είχα καλές κινήσεις, και μου πήρε κανα 2μηνο για να στρώσουν αυτά, γιατι τους προηγουμενους 3 μήνες έπαιζα με λάθος τεχνικές  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 10 μήνες αργότερα...

Σωστό κράτημα μπαγκετας νομίζω είναι το α και το ω.Έχω αρχίσει κι εγω μαθήματα και αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο αυτες τις ασκησεις πανω στο πρακτις παντ με τα διαφορα rudiments και ασκησεις για stick control έχω πιό μεγάλη άνεση πάνω στο κιτ.Νιώθεις τη μπαγκετα ένα με το χέρι σου μετά απο κάποιο σημείο,σαν προέκταση του χεριού σου.Και αυτο δε μαθαίνεται σε ένα μάθημα.Δηλαδη δε θα κατσεις θα παρεις τη μπαγκετα θα κανεις ενα single roll στα 120bpm θα σου πει ο καθηγητης τη κρατας λαθος(πχ σφικτα,ή λάθος ύψος) τη κρατάμε έτσι κανονικά θα πεις εσύ :"a ok" και μετα θα τη κρατάς σωστά.Θα το αντιληφθεις μόνος σου μέσα απο τις ασκήσεις ότι αν ακολουθεις τισ συμβουλες του καθηγητη :"νιώσε άνετα,μη τη κρατάς σφηκτα,προσπαθησε η κινηση να βγαινει απο το καρπό και ολο το χερι να βοηθαει" μετά θα μπορείς να βγάζεις πιο δύσκολες ασκησεις γιατί θα βελτιώνεις την τεχνική σου.Και απο τη μικρή μου εμπειρία αυτό που έχω να πω ειναι οτι καλες οι οδηγίες του καθηγητη αλλα θελει λιγο ψαξιμο και μονος,εννοω για το κρατημα της μπαγκετας τη θεση σου στο κιτ κτλ,πως εσυ νιωθεις πιο ανετα,τα εφαρμοζεις και μετα σε διαρθωνει ο καθηγητης.Και δεν εννοω να παρεις τη μπαγκετα και να τη κρατας αναποδα η να τη κρατας σε παγωτο επειδη ετσι σ'αρεσει,αλλά τις μικρές λεπτομέριες που σου λενε για το κρατημα ποσα εκατοστα πρεπει να απεχει το κατω μερος απο τη παλαμι κτλ.Αυτά θα τα "νιώσεις" εσυ πάνω σου.

Αυτή είναι η γνώμη μου.Αν κάνω κάπου λαθος διορθώστε με.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω κι εγώ μ΄όλους τους παραπάνω, η παρουσία καλού δασκάλου είναι απαραίτητη,τουλάχιστον για ένα διάστημα μέχρι να μάθεις σωστή τεχνική και πώς να διαβάζεις.Απ' την άλλη μεριά αν δεν είσαι σίγουρος ότι θες να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα,η έχεις  τεράστια σιγουριά για τον εαυτό σου, ή απλώς έτσι γουστάρεις και δεν θες ή δεν μπορείς να επενδύσεις στην εκπαίδευσή σου, σου προτείνω τα dvd του Steve Smith και προπαντός ατέλειωτες ώρες παιξίματος με τα ακουστικά να παίζουν αγαπημένους ρυθμούς.Άλλωστε κάπως έτσι ξεκινήσαμε και πολλοί από μας όταν όχι μόνο δάσκαλοι δεν υπήρχαν αλλά και απλώς για να βαρέσεις τους ντενεκέδες που είχες για τύμπανα έπρεπε ν'ανοίξεις πόλεμο με όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τί ωδείο και μ... δες αυτό http://www.youtube.com/watch?v=LFTeJQu06Ic, πάρε μερικούς κουβάδες και ξεκίνα. 8) 8)..

αν το'χεις θα φανεί  ;D

 

;D :D ;) :) 8)

 

...κουβαδες....χαχαχαχαχαχααχ.....εχει να πεσει σφουγγαρισμα...

κι εγω εκκλησιαστικο οργανο ετσι ξεκινησα..απο μικρος εξω απο την Αγγλικανικη γυρνοβολουσα...ή το χεις..ή δεν το χεις...

παντως που και που λιγη θεωρια..που αφορα τις αξιες,τα τεμπο και τα μετρα...δεν κανει κακο.....και οσους κουβαδες να χεις....

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τί ωδείο και μ... δες αυτό http://www.youtube.com/watch?v=LFTeJQu06Ic, πάρε μερικούς κουβάδες και ξεκίνα. 8) 8)..

αν το'χεις θα φανεί  ;D

 

Βέβαια ο συγκεκριμένος πριν παίξει τους κουβάδες έπαιζε αυτό: :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου