Προς το περιεχόμενο

Τα σχόλια σας για κομμάτι "ηλεκτρονικής dance μουσικής"


ex-infectme247

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδες. Τελειώνω ένα κομμάτι που παιδεύω καιρό και το ανεβάζω για να μου πείτε τις απόψεις σας. Δεν είχα την ευκαιρία να το ακούσω σε πολλά ηχοσυστήματα, μόνο στα μόνιτορ που έκανα την μείξη, στο αμάξι μου και στο hi-fi ενός φίλου, οπότε κυρίως εκεί θέλω να επικεντρωθείτε -στο πώς ακούγεται- αλλά όλα τα σχόλια καλοδεχούμενα, κυρίως τα αρνητικά, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Βέβαια, ξέρω ότι δεν πρόκειται να αρέσει στους περισσότερο "έντεχνους" ή rock-inclined που ίσως το ακούσουν, καθώς είναι ηλεκτρονική dance (θα το χαρακτήριζα ένα αργό, χαλαρό μείγμα prog house και prog trance) πάντως δεκτές όλες οι απόψεις.

 

Το μπάσο είναι που φοβάμαι περισσότερο... Αυτό στο κομμάτι, έχει θεμέλιες μέχρι και τα 45Hz και φοβάμαι ότι ίσως είναι πολύ χαμηλά για ένα συνηθισμένο ηχοσύστημα χωρίς subwoofer. Καμιά ιδέα για αυτό; Να βάλω κανένα layer μία οκτάβα πιο πάνω με ένα απλό sine wave χωρίς αρμονικές και επεξεργασία, για να του δώσω λίγο περισσότερο όγκο; Ή θα γίνει χαμός; Δεν έβαλα eq, απλά έκοψα μόνο τα πολύ χαμηλά και ένα απότομο lowpass στα 500Hz. Προσπάθησα να δώσω την παρουσία που ήθελα με compression.

Πείτε μου κυρίως αν είναι ευδιάκριτο, καθαρό, αν η στάθμη είναι οκ, κτλ. Φοβάμαι μήπως μπουμάρει και είναι "θολό"... Ο σκοπός μου είναι πάντως να έχει "αρκετούτσικη" παρουσία στη μείξη. :) If you know your numbers, στη μείξη βγαίνει με -21dbFS rms και -17,5 peak rms.

Ακούγεται λίγο το sidechaining με την μπότα, αλλά δεν με πειράζει... Το βρίσκετε ενοχλητικό;

 

Επίσης μπορεί να έχω καμιά "μαύρη" τρύπα πουθενά στο φάσμα (ή άσπρη!) και να μην τo κατάλαβα, αν δεν βαριέστε πειράξτε το λίγο με ένα eq (αν έχει ο player που χρησιμοποιείτε) και πείτε μου αν ακούγεται καλύτερα με λίγο πάνω-κάτω εδώ κι'εκεί...

Χρησιμοποίησα επίσης και ένα sample φωνητικό, αλλά έχει πολύ έντονο πρόβλημα συριγμού, και τα delay/reverb μόνο χειρότερο το κάνανε. Το ξέρω, δοκίμασα τα πάντα (όχι, ultrex δεν δοκίμασα) και είναι το μόνο για το οποίο δεν είμαι 100% ικανοποιημένος.

Για το τελικό στάδιο, έκανα ένα ψευτομάστερινγκ με λίγο high end στο eq, στερεοφωνική διεύρυνση, λίγο compression στα χαμηλά για να σφίξει, harmonic exciter, και dithering στα 16bit.

Όπως σας είπα, δεκτά κάθε είδους σχόλια, με ενδιαφέρουν όλες οι απόψεις, οτιδήποτε δεν σας αρέσει, ή σας ακούγεται πολύ ξεκάρφωτο ή ερασιτεχνικό. Για τις μελωδίες προφανώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα... τα άλλα ελπίζω να διορθώνονται.

 

Οι ήχοι που χρησιμοποίησα σ'αυτό το κομμάτι είναι φτιαγμένοι από μένα σε ένα roland sh-32, εκτός από το glass synth που είναι από ένα preset του synth1 που ακουγόταν *πολύ* καλύτερα απ'ότι κατάφερα να φτιάξω, και το προτίμησα. Τα percussion είναι από samples από περιοδικά. Όλα τα μέρη είναι παιγμένα από μένα σε ένα midi keyboard με το κατάλληλο quantization φυσικά. Από plugs, χρησιμοποίησα τα "μανίσια" του cubase και την δωρεάν σειρά της kjaerhus. Το μόνιτορινγκ έγινε με ένα ζευγάρι tascam vl-x5 και ένα M-audio SBX αλλά ο χώρος μου είναι ακουστικά απαράδεκτος... Ελπίζω να μην ακούγεται στη μείξη.

 

 

 

Και λίγα λόγια για μένα, αν σας ενδιαφέρει...

Είναι μόλις το δεύτερο κομμάτι μου, είμαι χομπίστας, δεν έχω μουσική παιδεία (δεν είμαι μουσικός, απλά έχω διαβάσει βασική θεωρία μουσικής) και προσπαθώ να ακούω αρκετή μουσική. Από μικρός είχα αρκετά αρμόνια, καθώς ο πατέρας μου είχε παρατηρήσει ότι ψιλοέπαιζα ό,τι άκουγα, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, και μια προσπάθεια να πάω ωδείο όταν ήμουν στο γυμνάσιο, έληξε άδοξα σε έναν χρόνο. (Μα είναι δυνατόν; Εγώ άκουγα black sabbath και η άλλη με έβαζε να παίζω "ένα πρωϊνό"!!! πόσο να το αντέξω ο άνθρωπος?!?)

Δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στην παραγωγή μουσικής (αυτό το κομμάτι μου πήρε καναδυο μήνες!!!), αλλά τώρα πρόσφατα έχω δώσει αρκετά λεφτάκια -για τα δεδομένα μου- για εξοπλισμό και προσπαθώ να στήσω έναν αξιοπρεπή χώρο για να κάνω το χόμπι μου. (ναι, εκεί που κοιμάμαι!!!)

 

Θα το ανεβάσω σε 2 αρχεία γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάρκεια και σε μέγεθος. Έκοψα και καναδυο λεπτά απ'την αρχή μπας και γλυτώσω κανένα megabyte.

 

Συγνώμη αν είναι πολύ μεγάλο το post, και ευχαριστώ για την όποια συμμετοχή. Ελπίζω να σας αρέσει.

Σιδέρης.

 

Βασικά, ελπίζω να απαντήσει κανείς και να μην καταλήξει σαν μερικά τόπικ που απλά από ευγένεια δεν σου λέει κανένας ότι είσαι χάλια... lol

proto_meros.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μπράβο ρε φίλε!  ;) Πολύ ωραίος.

 

Άκουσα το κομμάτι σε ένα ζευγάρι ακουστικών AKG και βρήκα την μίξη πολύ καλη. Το μπάσσο είναι ευδιάκριτο κ το sidechaining του δίνει ωραίο groove. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν μάλλον το mastering (αν κ το κομμάτι ακούγεται πολύ επαγγελματικό).

 

Είδα ότι ψυρίζεις πολύ τον ήχο σου (από αυτά που έγραψες), κάτι που αξίζει συνχαρητήρια!  :)

 

Περιμένουμε κ άλλα κομμάτια....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ που το άκουσες!  ;)

Να πω την αλήθεια, φοβόμουν πώς θα ακούγεται σε ακούστικα γιατί δεν έχω κανένα ζευγάρι, και δεν το έχω ακούσει καθόλου.

Το υποτιθέμενο "mastering" το έκανα αναγκαστικά εγώ και δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο. Απλά τα απαραίτητα...

 

[...]Είδα ότι ψυρίζεις πολύ τον ήχο σου[...]

Είμαι πολύ ψείρας... τι να κάνω;  ;D

Γενικά, δεν μπορώ να γράψω όλα τα μέρη, να πω αυτό θα μπει εδώ το άλλο εκεί, να βάλω και ένα beat από κάτω και να το πω "έτοιμο". Μ'αρέσει να ακούω αυτό που φτιάχνω σταδιακά, να προσπαθώ να δω τι λείπει και "πού πάει" και να συνεχίζω ανάλογα. Αρκετές φορές πετάω τη δουλειά ωρών/ημερών/εβδομάδων επειδή αποφασίζω ότι θέλω να βάλω κάτι καινούργιο που δεν κολλάει με τα προηγούμενα, οπότε φεύγουν τα προηγούμενα!!!

Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε. Ελπίζω να γράψω κι'άλλα σύντομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου