Προς το περιεχόμενο

Τενοντιτιδες??Πως τις αντιμετωπιζετε?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι τενοντιτιδες ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα προβληματα και αρριωστες που χτυπαν τους οργανοπαιχτες,και δη αυτους που  παιζουν εγχορδα.

Τις τελευταιες 2-3 μερες αρχισα να νιωθω μερικες ενοχλησεις στο πανω μερος της παλαμης,απο εκει που ξεκιναει ο καρπος μεχρι εκει που ξεκιναν τα δαχτυλα(πολυ μπακαλιστικα το λεω,αλλα να καταλαβετε... ;D).ΟΙ πονοι αυτοι με πιανουν μετα που παιξω λιγη ωρα και αμα σταματησω μειωνεται δραματικα η ενταση του πονου μεχρι σε σημειου που ποναω καθολου η ειναι τελειως ανεπαισθητος.Με πιανει κυριως αφου παιζω τραγουδια που εχουνε πολλα μπαρε και κτλ.

Εχετε εσεις τετοια προβληματα?

και αν ναι πως τα αντιμετωπιζεται?

 

 

Στον κοσμο δεν υπαρχουν εξαιρεσεις(LP,strat... :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλημέρα,

Σίγουρα με γιατρό, αλλά για πες, με τι χορδές παίζεις?

Σε τί κιθάρα? Το action είναι ψηλά?

Σε ποιό ύψος έχεις το όργανο όταν παίζεις όρθιος?

Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά αυτά είναι κάποιοι απο τους παράγωντες που "βοηθάνε" να αποκτήσεις τενοντίτιδα.

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα παιζει και να μ συμαβαινει αυτο που συμβαινει επειδη τις τελευταιες 10 μερες.Εχω εδω μαι κλασσικη,παλια με χορδες που εγω προσωπικα δεν τις εχω αλλαξει καμια φορα και απλα την εχω για τις διακοπες μ,να την παιρνω μαζι σε νησια(εχει παει αυτη σκιαθο,κρητη,παρο,χιο) παραλια και ετσι.Εχει action στο θεο(και δεν ξερω να το κατεβασω στην κλασσικη).

Και ο μονος λογος που παιζω με αυτη ειναι γιατι οταν ηρθα εδω που σπουδαζω δεν ειχα χωρο να μεταφερω και την ηλεκτρικη και θα την παρω μολις ξαναπαω!!

Στον κοσμο δεν υπαρχουν εξαιρεσεις(LP,strat... :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη εχω κ γω μια κλασσικη (της πλακας) στο εξοχικο, μπορω να πω οτι η ταστιερα της μου φαινεται εντελως ανετη, εκτος απο powerchords, και κυριως τα powerchords που ειναι στη θεση του ανοιχτου ΛΑ, εκει την ακουω κανονικα....

μηπως αυτο ειναι που σε δυσκολευει κ σενα και καταπονειται το χερι σου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παίδες!!

 

Εμένα με ταλαιπωρεί χρόνια η τενοντίτιδα και το μέγα λάθος μου ήταν ότι

δεν έκανα αρκετό ζέστα αλλά επαίζα με τη μία μαλιακούβαρα  :( :(

 

Το αντιμετοπίζω με καλό ζέσταμα και που-και-που με ένα χαλαρό επίδεσμο

στο καρπό. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω επαιζα και παιζω χρονια κλασσικη και ειχα κι εγω παρομοιο προβλημα καποια στιγμη και αλλαξα την σταση του καρπου και των δαχτυλων .Θα στο πω κι εγω μπακαλιστικα γιατι είναι δυσκολο να στο περιγραψω. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η   Η παθηση που είχα εγω μπορει να μην έχει σχεση με το προβλημα σου και αντι για καλο να το κανεις χειροτερο,απλα σου περιγραφω το δικο μου προβλημα και τιποτε άλλο.....

Λοιπον ανακαλυψα οτι τα δαχτηλα μου στο σημειο πισω απο το νυχι λυγιζε προς τα μεσα (αν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω) αυτο σημαιν ι οτι τα δαχτυλα μου ηταν αδύναμα  οποτε πλεον κανω την λαβη της γατας !!!!  ;D ;D σοβαρα κανω το χέρι μου οπως περιγραφουμε την γατα οταν δειχνει τα νυχια της ,δηλαδη τα δαχτυλα τελειως προς τα μεσα λυγισμένα !!! βεβαια δεν χρειαζετε να κανεις τον ηχο της γατας οταν παιζεις !!! ;D Προσεχοντας επιπλεον και την σταση του αγκωνα να μην το κολλαω στα πλευρα αλλα να ειναι σε μια νοητη ευθεια με τον καρπο δεν ξαναπονεσα ποτε.Επεζα 5 χρονια με λαθος σταση και ο καθηγητης μου δεν το είχε παρει χαμπαρι.Απλα αλλαξα δάσκαλο και Ωδειο και απο τοτε δεν ξαναπονεσα ποτε τελειωσα και το Ωδειο και τωρα αν και δεν παιζω συχνα κλασσικη οπως επεζα δεν ποναω.

Πολλα εγραψα μου φαίνεται..............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον ανακαλυψα οτι τα δαχτηλα μου στο σημειο πισω απο το νυχι λυγιζε προς τα μεσα (αν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω) αυτο σημαιν ι οτι τα δαχτυλα μου ηταν αδύναμα  οποτε πλεον κανω την λαβη της γατας !!!!  ;D ;D σοβαρα κανω το χέρι μου οπως περιγραφουμε την γατα οταν δειχνει τα νυχια της ,δηλαδη τα δαχτυλα τελειως προς τα μεσα λυγισμένα

Βγαλε μια φωτο πριν και μετα :P

Δηλαδη τα ακροδαχτυλα ειχαν μεγαλη κλιση πανω στην ταστιερα ενω τωρα τα τοποθετεις σχεδον καθετα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και γενικά δεν μου αρέσει να γράφω σε αυτό το ύφος, θα αναγκαστώ να το κάνω, γιατι μετά απο 2 τενοντίτιδες νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω μια μικρή γνώμη.

 

Κατ αρχάς το γεγονός ότι παίζεις σε κλασσική δεν είναι πρόβλημα. Αν σε παρηγορεί έπαιζα και παίζω 15 χρόνια σε κλασσικές κιθάρες εκ των οποίων η αγαπημένη μου είναι μια Ramirez (οι οποίες είναι διασημες για τις ογκώδεις ταστιέρες και τα μπράτσα τους).

 

1) Επισκέψου γιατρό και πάρε γνώμη.

 

2) Όταν αρχίζεις και πονάς σταμάτα αμέσως και μην συνεχίσεις τη μελέτη όλη την υπόλοιπη ημέρα. Μια τενοντίτιδα θα σε πάει πίσω μήνες τη μελέτη σου . Μια μέρα όχι...

 

3) Διόρθωσε την κιθάρα σου, και αν δεν μπορείς εσύ πήγαινέ την σε κάποιον που μπορεί. Μην διαλυθείς απο μια κακορυθμισμένη κιθάρα...

 

4) Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και δεν φτιάξει το πράγμα, διορθωσε τον τρόπο που κάνεις μπαρε. Το μπαρέ πρέπει να είναι άνετο και ξεκούραστο. Δοκίμασε να πιάσεις χωρίς δύναμη (πιεση) και αντι για πίεση άσε το βάρος του χεριού να τραβήξει προς τα κάτω.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

By the way, την πρώτη τενοντίτιδα την αντιμετώπισα με βελονισμό. Τη δεύτερη συντηρητικά. Μια πρα ολιγον τρίτη την πρόλαβα με την παραπάνω μέθοδο.

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου