Προς το περιεχόμενο

tremolo issue


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Θα ηθελα βοηθεια για ενα θεμα που αφορα το τρεμολο της κιθαρας μου.Προκειται για μια strato american standard με 2-point tremolo.Λοιπον οταν την αγορασα (εργοστασιακη) τον Απριλη,το τρεμολο ηταν πολυ λειτουργικο κ δεν ξεκουρδιζε σχεδον καθολου.Πριν ενα μηνα την εδωσα για (το πρωτο της)σεταρισμα στο μαγαζι που την αγορασα.Ενω λοιπον οταν την πηρα πισω ειχε πολλες θετικες αλλαγες κ κυριως ειχε πολυ καλο action πλεον,δυστυχως το τρεμολο ειχε σφιξει τοσο πολυ ,που πια ειχε καταστει αδυνατο να το χρησιμοποιω.Και επειδη δε σκοπευω να αρχισω γυμναστηριο για να δουλευω το τρεμολο,θα ηθελα να μαθω πως μπορω να το χαλαρωσω χωρις να πειραξω το action.Απο τις 2 βιδες που το συγκρατουν στο σωμα?Η μηπως απο τα ελατηρια?Ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εννοείς οτι δυσκολεύεσαι να πατήσεις το bar προς τα κάτω για να ξεκολλήσει το τρέμολο απο το ξύλο, τότε πρέπει να ξεσφίξεις λίγο τα ελατήρια.

 

χμμμμ μήπως σου βάλανε λεπτότερες χορδές?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως αυτο το προβλημα εχει.Απαιτειται μεγαλη δυναμη για να κουνηθει το τρεμολο.Οι χορδες ηταν 9ρες ,οπως κ αυτες που της φορεσαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσα μεγάλα ελατήρια έχει στην πλάτη της κιθάρας το τρέμολο?

Αν είναι 5, τότε καλό είναι να βγούν 1(το μεσαίο) ή 2 (τα δεξιά κι αριστ του μεσαίου) ώστε να χαλαρώσει λίγο το τρέμολο. Αν είναι μόνο 3 τα ελατήρια, τότε ξέσφιξε λίγο και τις 2 βίδες που βρίσκονται στην πλάτη της κιθάρας, στο cavity του τρέμολο και πιάνουν τα μεγάλα ελατήρια στο σώμα (ίσο αριθμό βόλτες σε κάθε βίδα για να μην χαλαρώσει μόνο απ τη μια πλευρά). Μετά κάνε τέστ, αν θέλει κι άλλο ξέσφιξε λίγο ακόμη κ.ο.κ. Μην το παρακάνεις όμως.

Αλλη μια ερωτηση: το τρέμολο "πατάει" στο σώμα στην πίσω πλευρά, ή είναι στον αέρα και πιάνεται μόνο από τις 2 άλλεν βίδες? Έχω δει και τα δυο σε 2 point tremolo κιθάρες.

back-of-body-springs-exposed.jpg.13b040947c5a68b8026644dc2bd04af6.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού έχεις εννιάρες άσε 2 ελατήρια. Στην αναγκη βάλε τα σε διάταξη V να συγκλίνουν, και σφίξε τις βίδες που πιάνουν την  λάμα που κουμπώνουν τα ελατήρια όσο χρειάζεται για να είναι το τρέμολο εκεί που πρέπει (κατά τη γνώμη μου κολλημένο :D, αλλά αν το θες στον αέρα άστο εκεί που σηκώνει μισό ή έναν τόνο στο περίπου ακριβώς ;))

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπ'όψην πως άμα αρχίσεις να βγάζεις ελατήρια και να χαλαρώνεις τις βίδες που πιάνουν το κούρδισμά σου θα πάει περίπατο (με όοοοτι άλλο αυτό συνεπάγεται). Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται διαφορετικά.

 

Πιθανολογώ κι εγώ πως είναι τα ελατήρια, αλλά εφόσον και πρίν είχες 9άρες, μάλλον κάτι θα παίχτηκε στο σετάρισμα από 'κεί. Μπορεί ο μάστορας να'ναι βιτζιόζος και να γουστάρει 40 ελατήρια πίσω!  ;D

Πάντως 5 δε νομίζω να έχεις. Μάλλον 2-3.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προτείνω εφόσον δεν γνωρίζεις τι και πώς ακριβώς να το κάνεις,

να πάς την κιθάρα στο μαγαζί που σου έκανε το setup και να τους πείς τι ακριβώς θέλεις.

 

Πιστεύω θα στο κάνει χωρίς κάποια extra χρέωση και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεί να σου βάλανε χορδές με μικρότερο tension, οπότε να υπερνικά η δύναμη απο τα ελατήρια και να το κάνει να κολλάει με δύναμη στο ξύλο.

 

βγάλε 1 ελατήριο και δοκίμασε να παίξεις με τη ρυθμιστική βίδα που έχει απο πίσω, μέχρι να δεις το τρέμολο να σηκώνεται μια τρίχα απο το ξύλο.

 

πρόσεχε όμως να βάζεις ίδια μάρκα χορδές για να μην εισαι βιδωσε ξεβίδωσε όλη την ώρα σε κάθε αλλαγή.

 

αν και είσαι τυχερός που δεν έχεις floyd rose... ;D ;D

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποσο μαλακο ειναι το τρεμολο εξαρταται απο των αριθμο των ελατηριων. Ο τυπος που σεταρε την κιθαρα μαλλον ηθελε να στο "κλειδωσει" οποτε προσθεσαι ελατηριο(α).

Βγαλε οσα θελεις ωστε το τρεμολο να ειναι οσο μαλακο το θες. Και αφου κουρδισεις δες που "ηρθε" η γεφυρα. Σφιξε μετα τις 2 βιδες απο πισω, ωστε η γεφυρα να ειναι παραλληλη με το σωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον τα ελατηρια που εχει η κιθαρα ειναι 3.Οι βιδες που τα συγκρατουν ηταν σφιγμενες εντελως,σιγα-σιγα τις ξεσφιξα περιπου 5 βολτες καθε μια.Το τρεμολο χαλαρωσε σε ικανοποιητικο βαθμο.Προφανως το κουρδισμα επηρεαστηκε πολυ.Η γεφυρα ομως πλεον δεν ειναι παραλληλη με το σωμα.Πρεπει να τη "φερω" απο τις 2 βιδες στο pickguard ή δε χρειαζεται κατι τετοιο?(Η γεφυρα στηριζεται στο σωμα απο τις βιδες αυτες κ το πισω μερος της ειναι στον αερα).Και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου