Προς το περιεχόμενο

Γνωμη για ενα pc


stratigos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα. Θα ηθελα μια γνωμη για ενα pc να μου πειτε που σκεφτομαι να παραγγειλω. Δεδομενου οτι δε θελω να ξεπερασω τα 1300 ευρω και οτι θελω ενα pc ομως με δυνατοτητες για τις τωρα απαιτησεις αλλα και γενικα για αναβαθμιση αργοτερα επελεξα τα εξης :

 

Κουτι : THERMALTAKE VF8000BWS SWING RS 100 WINDOW BLACK

 

Επεξεργαστη : INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX

 

Μητρικη : Εvga x58 sli

 

Μνημες : KINGSTON KHX1600C9D3K3/6GX DDR3 6GB

 

Καρτα γραφικων : TwinTech Cuda GTS 250 SVGA 1GB

 

Οθονη : LG W2243T-PF 22'' TFT PIANO BLACK

 

Σκληρος δισκος : WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2

 

Τροφοδοτικο : THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W NVIDIA SLI CERTIFIED

 

Αυτα και το pc μου βγαινει στα 1250 ευρω. Περιμενω αποψεις . Ευχαριστω εκ των προτερων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε στρατηγε!!!

 

Λοιπον εγω θα προτεινα το εξης!! (μιας και το δικο μου pc μοιαζει αρκετα με αυτο που θελεις να φτιαξεις)

 

Επεξεργαστη καλυτερα να μην δοκιμασεις τον Ι7, ειναι σχετικα "καινουργιοι", και δεν υπαρχει σιγουρια για το ποσο αξοιπιστοι ειναι, αντιθετως με τα ιδια χρηματα, μπορεις να τσιμπισεις εναν Quad Core στα 2.83 ο οποιος απλα ειναι θηριο!!

 

Καρτα γραφικων τωρα, απ'οτι καταλαβαινω δεν θελεις να το χρησιμοποιησεις για ΓΕΡΑ παιχνιδια, γιατι αν ισχυει αυτο τοτε μαλλον πρεπει να στραφεις σε εταιρεια οπως η Gigabyte και η Asus!! Επισης βλεπω οτι στρεφεσαι σε nVidia, πραγμα που για μενα, μετα απο χρονια στα games :P δεν ειναι και η πιο εξυπνη κινηση, οταν με αντιστοιχα χρηματα περνεις τσιπακι της ΑΤΙ με αρκετα καλυτερες επιδοσεις, και μιλαμε για κατι που θα σου κρατισει χρονια, οχι 8 μηνες οπως η nVidia(αν θες να τα παιζεις ολα στο φουλ ;D)

 

Το πιο σημαντικο, για την μητρικη δεν ξερω πολλα, και γενικα για την συγκεκριμενη εταιρεια δεν ξερω πολλα, αλλα η καρτα φαινεται να ναι πολυ καλη αν ειναι οπως περιγραφεται!!Εγω και παλι θα στρεφομουν στην Asus βεβαια για απολυτη σιγουρια (η εστω μεγαλυτερη), αλλα δεν νομιζω να χεις προβλημα!!

 

Για τις RAM, ειναι πολυ πραμα τα 6gb, και φανταζμαι για να τα επιλεγεις μαλλον θα εχεις σκοπο να τα χρησιμοποιησεις!!Τσεκαρε ομως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την συμβατοτητα μητρικης-μνημων RAM γιατι πολλοι (και γω μεσα) την εχουν πατησει πολλες φορες!!Και το λογισμικο που θα βαλεις προφαβως θα ναι Vista η Windows7, τα ΧΡ με αυτες τις μνημες ξεχνα τα!!

 

Για το σκληρο , ειναι πολυ καλος εχω ενςν 500αρι!!Το μονο ειναι αν θες να τον χωρισεις σε δυο 500αριδες γιατι μολις αρχισεις να τον γεμιζεις και "βαρυνει" ειναι πιθανο να αργει λιγο να ανταποκρινεται, να παιρνει μπρος που λεμε :P

 

Τα αλλα ολα μια χαρα, το κουτι σου να ναι μεγαλου μεγεθους και οχι μεσαιου, και το τροφοδοτικο σου ειναι υπεραρκετο!!

 

Φιλε προσεξε τα αυτα που σου ειπα ειναι πραγματικα απο χρονια εμπειρια και ενασχολιση με το "αθλημα"!!Πανω απ ολα μητρικη και επεξεργαστες κοιτα!!!Το pc σου εκει βασιζεται κατα το 90%!!Επισης αν με αυτα που σου ειπα βγει κατιτις παραπανω απο 1300 η τιμη, μπορεις να βγαλεις λιγες ιντσες απ την οθονη γιατι με 22 θα τυφλωθεις βρε αδερφε ;Dεγω 20 εχω και πεθαινω!!

 

Οτι απορια εχεις η οτιδηποτε αλλο εχεις να με ρωτησεις γραψε εδω, η στειλε μου μηνυμα καλυτερα!!!Ελπιζω να σε βοηθησα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε λες πως θες να καλύψεις τις "τώρα απαιτήσεις" χωρίς όμως να τις περιγράφεις ώστε να πάρεις κατάλληλες αντιπροτάσεις

 

τέσπα αυτό που έχεις παραθέσει είναι θηρίο αλλά πάσχει στα εξής:

 

1. evga μητρική;;;;  :o 

 

2. δεν έχεις βάλει δύο δίσκους σε raid-1 για αξιοπιστία, κάποια στιγμή ο δίσκος σου μπορεί να  χαιρετήσει και... καταλαβαίνεις...  θα πέσει πολύ  :'(

 

καλές αγορές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε O_Menelaos :

 

να εισαι καλα για ολα! εχω παρει οντος πολυ σοβαρα τις συμβατοτητες και η μητρικη ειναι συμβατη με ολα και τις μνημες θα τις τρεχει στα 1600 που ειναι και οχι λιγοτερο.

Σκεφτομουν την asus p6t αλλα τελικα υπερταιρει σε λιγα σημεια αυτη και ετσι την επελεξα. Οσο για την καρτα γραφικων οχι δεν θελω games ενα call of duty 6 μονο , αν και εχει αρκετα καλους πυρηνες και καλα χρονισμενους η καρτουλα και φθηνη! Τωρα για το αν θα χρησιμοποιησω τις μνημες , βαζω ενα vst piano και κατι ορχηστρες και μου τις γονατιζει τις μνημες ( τις 2gb που ειχα μεχρι τωρα) χαχα  , καλα δε μιλαμε τι εκανε τον επεξεργαστη ( διπλοπιρινος σε laptop στα 1,73.........πφ κουραστηκα )!!!! Και οτι εχει να κανει με τον ι7 τον επεξεργαστη , εχω φιλω που εχει αυτον και ειναι super λεει , και πως η ταχυτητες στους υπολιπους πχ. σαν αυτον που μου λες δε συκγρινονται. Βγαζει λενε 8 πυρηνες ( 4 κανονικους και 4 virtual ) και ετσι τον εβαλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gdevelek : εχεις δικιο δεν ειπα τι θελω να κανω , αλλα οταν λεω τις τωρα απαιτησεις εννοω για τη  σημερινη εποχη οτι βγαινει να μπορεις να το χρησιμοποιησεις. Καταλαβες οποιο προγραμμα , οποιο game , οποιο .........! Τωρα βασικα η κυριοτερη ενασχοληση ειναι διμηουργια μουσικης οπως και τοσο καιρο με ενα laptopακι που κουραστηκε και αυτο και εγω!χαχα

να σαι καλα! και σε οτι αφορα την evga μητρικη παιρνει καλες κρητικες και ενω μπορουσα να βαλω και asus οπως ειχα σε ενα παλιο pc και ημουν απολυτα ικανοποιημενος δεν το εκανα κοιτοντας reviews και συκγρινοντας τη μια με την αλλη στα χαρακτηριστικα.Τωρα μπορει να εχω κανει και λιγο λαθος τι να σου πω θα δειξει αλλα να ειναι μαπα και να μην κανω τη δουλεια μου αποκλυεται , και η evga ειναι γνωστη στο χωρο των pc δεν ειναι η πρωτη φορα που την βλεπω!

και παλι ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η EVGA ενταξει φιλε δεν την ξερω πολυ καλα, απλως να ξερεις αν γινει βλακεια με την μητρικη το ενα θα φερει το αλλο, και θα αναγκαστεις ισως να κανεις πολλες αλλαγες αλλα μακρια απο μας  ;D!!

 

Αν εχεις ακουσει για τους ι7 καλα λογια τοτε παρτον!!Και αν ειναι τοσο βαρια αυτα που βαζεις στο pc που πιστευεις οτι με 4gb ram θα ναι οριακα, τοτε ναι παρε 6 να σαι σιγουρος!!Πολυ πραμα ομως ρε παιδι μου :P

 

Αν θελεις Call of Duty και μ'αυτη την καρτα θα σαι πολυ καλα, το πολυ πολυ της ριχνεις και σε κανα εναμιση χρονο και μια αναβαθμιση και ησυχαζεις!!

 

Σου ευχομαι καλες αγορες, και μακαρι να μη χρειαστει για χρονια να κανεις αλλαγες σ'αυτο το τερας :)!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εγώ έχω i7 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, και επίσης πετάει!

 

6 GB δεν είναι πολλά αν ασχολήσε με samples...

 

Μητρική κι εγώ θα πρότεινα ASUS αντί για κάποια άλλη, λόγο καλής φήμης των ASUS, αλλά χωρίς άλλο σοβαρό λόγο...

 

Σχετικά με το σκληρό: Οι Caviar Green είναι οικολογική με το να ρίχνουν την performance τους, και έτσι δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τους (αντίστιχους) Caviar Black. Πρόσεξέ το αυτό.

 

Μενέλαε: Εγώ με 6 GB τον τερματίζω πολλές φορές, όταν βάζω Kontakt 3.5 (64-bit) και αρχίζω και φορτώνω... LASS (LA Scoring Strings) βάζω (πολλά όμως) και τερματίζει. Δεν είναι καθόλου απίθανο να χρειάζεται κάποιος τόση μνήμη. Αν δουλέυει μάλιστα κάποιος με template και φορτώνει "στα τυφλά"... τότε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E κοιτα φιλε Νικολας, εγω το μεγαλυτερο "pushαρισμα" που κανω στον υπολογιστη ειναι για παιχνιδακια ;Dοποτε δεν ξερω ποια ειναι τα στανταρτς που ισχυουν σε τετοια προγραματα!!Επρεπε να το δηκωσω εξ αρχης, εγω μιλουσα για τις γενικες επιδοσεις του υπολογιστη!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι Νικολα καλα λες και εγω kontakt και το laptop κοκομπλοκε διαφορικο παθαινει με πολλα samples!!! χαχα . Τωρα για το σκληρο το ξερω και τον εβαλα αυτον για αρχη που ειναι και σχετικα φθηνος και αργοτερα περνω και καποιον καλυτερο . απλα για τα χρηματα του μια χαρα μου φαινεται! αμα δω και προβλημα στη μνημη τοτε αλλα 6 giga μνημη για το καλο αφου και η motherboard τα περνει!! ε??

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O_Menelaos ελπιζω να μη γρουσουζευουμε τη μητρικη χαχα γιατι καηκαμε! παντως το ειδες και μονος σου οτι εχει καλα στοιχεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου