Προς το περιεχόμενο

Ποια Fryette (VHT) Καμπινα για Sig X?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα επέλεξα να αγοράσω τον Sig X (αφού δοκίμασα και τον Ultra Lead και δεν έκανε για τα γούστα μου ).

 

Το θέμα είναι το εξής:

 

Γνωρίζει κάποιος ποια από τις 2 καμπίνες που βγάζει η Fryette "πηγαίνει" πιο καλά με τον συγκεκριμένο ενισχυτή? Τέλος, οι 4x12 "παλεύονται" για διαμέρισμα, ή να πάω για 2x12?

 

Οι καμπίνες της Fryette είναι οι εξής:

 

 

1)FatBottom  Front mounting the speakers also allows for a well sealed enclosure with virtually no air leaks, producing a tight focused low end quality, extended projection and excellent power handling capacity.

 

 

2)Deliverance Our Patented V-BRACE Technology allows specialized tuning of the Deliverance enclosure to produce a somewhat loose “old-school” feel with a pleasing omni-directional dispersion quality, while maintaining excellent low end response and power handling capacity.

 

 

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για διαμέρισμα και 1/12 είναι αρκετή.

Κάποιος εδώ, δίνει 2 καμπίνες 1/12 VHT 100 W

Ο ενισχυτής πού πήρες είναι καλός αλλά δύσκολα θα τον ανοίξεις σε διαμέρισμα.

Επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές καμπίνες σε διαμέρισμα, η 1/12 είναι η σωστή επιλογή.

 

POWER SHIFT feature, a single mini toggle switch on each channel enables channel assignable Tube/SS Rectifier and 100W/40W output power selection (operates like ENHANCE MODE on Fifty/CL/ST).

Παίζει στα 100/40 ο Sig X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το γνωρίζω ότι το κάθε κανάλι έχει επιλογή 100/40W. Τον ενισχυτή θα τον έχω στα χέρια μου σε δυό βδομάδες αν όλα πάνε καλά. To θέμα είναι ότι δεν μπορώ να συγκρίνω τις 2 αυτές καμπίνες γιατί δεν υπάρχουν στον Κουρπή (μόνο ο FatBottom)..

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1)FatBottom  producing a tight focused low end .

 

 

2)Deliverance produce a somewhat loose “old-school” feel

 

Οι περιγραφες ειναι αρκετα κατατοπιστικες. Οι παραδοσιακες καμπινες του Fryette οι οποιες κυκλοφορησαν στα 80's & 90's εχουν το ηχοχρωμα της FatBottom. Τight πολυ καθαρος ηχος με το Eminence/VHT 100αρι μεγαφωνο που δυσκολα το παραμορφωνεις. Ιδανικες για οποιους χρησιμοποιουν πολυ gain και θελουν ευκρινεια.

 

Ο Deliverance που ειναι καινουρια σχεδιαση κοιταει προς πιο old school 70's ηχους χωρις να του λειπει gain βεβαια, απλα ηχει διαφορετικα. Ετσι εχει σχεδιαστει και η matching καμπινα.

 

Λογικα η εταιρεια προτεινει με τον Sig X την FatBottom ή την αναλογη 4x12. Στον ηχο βεβαια δεν υπαρχουν κανονες, αν μπορουσες να συγκρινεις θα ηταν ιδανικο αλλα απ'οσο ξερω στον Κουρμπη υπαρχει μονο μια FatBottom και την κραταει για demo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα η εταιρεια προτεινει με τον Sig X την FatBottom ή την αναλογη 4x12.

 

Από το επίσημο site της Fryette δεν προτείνουν κάποιον συγκεκριμένα

"Recommended cabinet (for Sig X): Deliverance for loose feel, omni sound. FatBottom for tight feel, focused sound."

 

 

Από το forum του ίδιου site.

"The Deliverance cab sounds more open, more in the Plexi-style.

The Fat Bottom sound more focused, compressed and modern."

 

"Those who know have said that the FB is more focused, projects in a narrower beam and has a slightly tighter bottom. The Deliverance is more open sounding, and has wider dispersion.

By all accounts, the Deliverance is a very good match with the Sig, but I have a FB 2x12 and it sounds great."

 

Δυστυχώς οι περιγραφές που σημειώνω παραπάνω δεν είναι (και δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να είναι) κατατοπιστικές. Στα λόγια μου φαίνεται καταλληλότερος ο Deliverance. Από την άλλη όταν έκανα test drive τον Sig X, αν θυμάμαι καλά έγινε με την Fat Bottom και κάθε άλλο παρά άσχημη εμπειρία ήταν.

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μενα οι περιγραφες ειναι πολυ κατατοπιστικες. Εχω βεβαια δυο 1x12 που ειναι σαν την FatBottom και εχω ακουσει πολλες φορες την FatBottom.

 

Τη κιθαρα εχεις, τι μουσικη θες να παιξεις και τι ηχος (απο γνωστους κιθαριστες) σου αρεσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια Les Paul Classic 1960 Reissue. Κατά 99% παίζω μουσική που γράφω εγώ.

Αγαπημένοι ήχοι για κιθάρα θα μπορούσαν να είναι από  Isis, QOTSA, Karma To Burn (Almost Heathen LP), τα σχεδόν καθαρά από TOOL μέχρι Jeff Buckley (σιγουρα όχι με την Les Paul, με το καλό όταν κάποτε αγοράσω κάποια Telecaster :)). Γενικά, επειδή αλλάζω κριτήρια θα ήθελα την "λύση" που θα ήταν λιγότερο δεσμευτική ως προς τις δυνατότητες που προσφέρει.

 

Για παράδειγμα ο Ultra Lead που θεωρείται πιο "ανοιχτός" ενισχυτής συνιστάται να συνδιάζεται με Fat Bottom, για να τον συμμαζεύει λιγάκι και να τον σφίγγει. Από την άλλη ο Sig X είναι πιο focused, και σκέφτομαι ότι μια Deliverance καμπίνα θα τον "άνοιγε" και θα τον "ζέσταινε" παραπάνω.

 

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... Από την άλλη ο Sig X είναι πιο focused, και σκέφτομαι ότι μια Deliverance καμπίνα θα τον "άνοιγε" και θα τον "ζέσταινε" παραπάνω.

 

 

Και εγω αυτο σκεφτομαι και στη θεση σου θα επαιρνα την Deliverance εχοντας την ακουσει μονο απο clips. Επισης θα επαιρνα τον Deliverance 60 συμφωνα με τις μπαντες που ανεφερες. Οχι οτι ο Sig X δε κανει αλλα μου φαινεται οτι κλεινει πιο πολυ προς το metal ενω ο Deliverance σε σκληρο rock ηχο. Bεβαια αν εισαι καλος παικτης ολα αυτα ειναι λεπτομερειες... Συζητησε επισης με τον Παναγιωτη ποσο καιρο θα κανει να ερθει η καμπινα εκτος και ερθει μαζι με τον ενισχυτη σου μεγαλη παραγγελια που περιλαμβανει καμπινες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συζητησε επισης με τον Παναγιωτη ποσο καιρο θα κανει να ερθει η καμπινα εκτος και ερθει μαζι με τον ενισχυτη σου μεγαλη παραγγελια που περιλαμβανει καμπινες.

 

Χθες μου είπε ότι τις κεφαλές σκέφτεται να τις φέρει νωρίτερα (σε 2 βδομάδες) αν και το κόστος γι' αυτον θα είναι μεγαλύτερο. Οι καμπίνες θα έρθουν περίπου σε δυόμιση μήνες... Οπότε φοβάμαι ότι για το δεύτερο θα παίξει ρίσκο αγορά από αγγλικό ή γερμανικό κατάστημα.. Thanks Κώστα και Μάκη για το ενδιαφέρον.

www.myspace.com/pogr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου