Προς το περιεχόμενο

Ποια είναι η κατάλληλη ένταση ώστε να μην έχω θορύβους?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χμ όχι ακριβώς.

Η αλυσίδα είναι διπλή θα έλεγα.Συνδέω τα outs της κάρτας στην κονσόλα όπως κα ιτα outτων οργάνωn.Μετά χρησιμοποιώ ένα aux(άν και πρέπει 2 για να στέλνω στέρεο σήμα(άλλο θέμα αυτό))για να στέλνω στα ins της κάρτας.Φυσικά μετά η κονσόλα συνδέεται με τα μόνιτορ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Κοιτα.. λογικη φαινεται η αλυσιδα σου.. παρολα αυτα... οι εντασεις που πρεπει να χρησημοποιεις ειναι οι εντασεις κανονικης λειτουργιας..

 

Τι σημαινει αυτο?

 

Πχ, ας παρουμε το out τις καρτας ηχου σου απο τον υπολογιστη... εαν εχει καποια ενδειξη ως 0dB τοτε εκει πρεπει να βρισκεται το out.

 

Αν παλι δεν εχει, τοτε βαλε το out στην κονσολα σου, βρες ενα διακοπτη στην κονσολα που λεει για το input level... εχει επιλογες +4dBu και -10dBu. Εφοσον οπως ειπαμε δεν εχει το μηχανιμα ενδειξη για 0dB (η αλλιως unity gain) τοτε θεωρειται domestic appliance... αρα η επιλογη σου ειναι -10dB.

 

Γιατι το λεω αυτο? Διοτι στην πραγματικοτητα αυτο που ρυθμιζεται δεν ειναι το gain αλλα η εμπεδηση... οσο πιο καλα κανεις match την εμπεδηση τοσο το καλυτερο... λιγοτερος θορυβος, μεγαλυτερη πιστοτητα κλπ

 

συνεχιζω.. εφοσον η καρτα σου οπως ειπαμε δεν εχει ενδειξη για το που βρισκεται το unity gain στο output τοτε ρυθμιζεις αναλογα την κονσολα σου και ολα καλα.. αν παλι η κονσολα σου δεν εχει αυτη την ρυθμιση μην σκας.. η διαδικασια ειναι η ιδια... απλα τα συνδεεις, ανεβαζεις τα fader στο unity gain aka U.G aka 0dB και επισεις το out της κονσολας στο 0. Φτιαχνεις με το wavelab η με καποιο προγραμμα ενα mono-clipaki ροζ θορυβου και το κανεις normalize ωστε να πιανει ολη την δυναμικη περιοχη στο digital domain (θα αναφερθω ξανα σε αυτο).

 

Στην συνεχεια το κανεις playback απο την καρτα ηχου σου και με τα gain της κονσολας τερμα κατεβασμενα και ανεβαζεις την καρτα ηχου μεχρι η εισοδος σου την οποια μπορεις να την δεις πατωντας το κουμπακι pfl να αγγιξει το U.G.. 0dB δλδ.

 

αν δεν φτασει απλα κατεβασε την εισοδο λιγακι (πχ 1/5 τις συνολικης φυσικης κινισης του διακοπτη) και δωσε απο τα gain της κονσολας... μεχρι να φτασει το UG οπως ειπαμε... οκ.. και εισαι ετοιμος εκει...

 

το αμεσως επομενο βημα ειναι να συνδεσεις τα ηχεια... αφου τα συνδεσεις, σιγουρεψου οτι το gain τους ειναι τερμα χαμηλα και στην συνεχεια, σιγουρεψου οτι εχεις τα faders του out της καρτας σου στην κονσολα στο 0, ανεβασε τερμα το μαστερ και ξεκινα να ανεβαζεις σιγα σιγα το gain των ηχειων σου μεχρι το σημειο που θα αρχιζουν να χτυπανε κοκκινο ελαφρα.. μολις το κανεις και αυτο... βαλε το master σου ξανα στο 0 και εισαι ετοιμος... αυτο το κανεις απλα για να βεβαιωθεις οτι δεν θα κανεις καμια βλακεια με τις εντασεις και δε θα τα καψεις... (η καρτα πχ δε παιρνει πολυ επανω... τα gain στην κονσολα απο τα out της καρτας απλα δεν τα αγγιζεις ε και αν καταλαθως τερματισεις το master δε χαλασε και ο κοσμος :P)

 

οσον αφορα αυτο με το 9/10 που ειπε ο φιλτατος δεν ισχυει... η αρχη της αλυσηδας ειναι η καρτα.. αν εισαι στα 16bit τοτε η δυναμικη περιοχη σου περιοριζεται στα 96 περιπου dB... ασχετα με την δυναμικη περιοχη οποιουδιποτε αλλου μηχανιματος βρισκεται στην αλυσιδα... αν πας στα 24 τοτε ανεβαινει στα 114dB... η αρχη της αλυσιδας εχει σημασια που ειναι δεμενη.. οχι οι κρικοι της...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν από την κάρτα μου, έχω την ένταση στο 3/10 και ανοίγω υπερβολικά την ένταση από την κονσόλα ή από τα monitor, τότε δεν έχω "χαμηλό" πρώτο σήμα και φύσημα και θορύβο από τις δυνατές εντάσεις των επόμενων μηχανημάτων καθώς ο λόγος σήματος/θορύβου δεν είναι σωστός? Η κάρτα ήχου, έχει μέτρηση σε dbfs, πράγμα που σημαίνει ότι στο τέρμα (όχι 10/10 αλλά 9/10 ή 8/10)  δίνει το μέγιστο σήμα με τον χαμηλότερο θόρυβο και επομένως η αμέσως επόμενη συσκευή, παίρνει σωστό και δυνατό σήμα.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχην, το οτι εχει dBfs meter η καρτα σου αυτο σημαινει οτι η ενταση που δειχνει δεν ειναι η ενταση της αναλογικης εξοδου σου... αλλα η ενταση στο digital domain... δλδ πριν τον digital to analog converter... αρα το S/N ratio της εξοδου σου ειναι ασχετη με αυτη της εντασης στην εξοδο της καρτας σου.

 

παρολα αυτα εν μερη εχεις δικιο...

 

με απλα λογια για να καταλαβεις το concept...

 

Εστω οτι ενα μηχανημα εχει μια δυναμικη περιοχη απο το 0% μεχρι 100% (δε μιλαω για dB κλπ γιατι τα μαθηματικα θα σε μπερδεψουν).

 

αν το βαλεις να παιξει στα 20% και μετα το περασεις απο ενα μικτη ο οποιος εχει θορυβο 10% τοτε το συνολικο level θα παει στο 30% (20 το σημα σου + 10 ο θορυβος του μικτη).

 

Αν τωρα θελησεις αυτο το 30% να το κανεις διπλασιο στην εξοδο του μικτη πολυ απλα θα δυναμωσεις την εξοδο του μικτη...

 

αυτο σημαινει οτι το 30% το οποιο αποτελειται απο 10noise+20Signal θα γινει 20N+40S...

 

Συμπερασμα?? Ο θορυβος σου αυξηθηκε καθως και το σημα σου... το S/N ratio ομως παρεμεινε το ιδιο... αρα, μην μπερδευεις το S/N με τις κανονικες σταθμες λειτουργιας...

 

αυτο ποθ πρεπει να κανεις ειναι να χρησημοποιεις σηματα τα οποια καλυπτουν οσο το δυνατο περισοτερο την δυναμικη περιοχη της καθε συσκευης.. το καλυτερο ομως ειναι να χρησημοποιεις τις κανονικες σταθμες λειτουργιας... αυτα δλδ που ελεγα στο προηγουμενο ποστ για τα unity gain κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου