Προς το περιεχόμενο

Moss board για Triton


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα, απλά, να εκφράσω κάποιες σκέψεις και να σχολιάσω, σχετικά με τις Moss board για triton που κατά καιρούς βλέπω να πουλιούνται στο noiz. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 550 εως 700 ευρώ. Οπότε :

 

Α) Στην τιμή αυτή, μπορεί κάποιος να αγοράσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Karma ή το Z1. Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε το Z1 για πούλημα, στο noiz, το παιδί το πουλούσε 650 ευρώ. Ακόμα κι αν χρειαστεί κάποιος να δώσει περισσότερα χρήματα, ας μην ξεχνάμε πως παίρνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ζ1 και όχι μόνο μιά πλακέτα.

 

Β) Η moss board είναι καλή, αλλά το ίδιο το Ζ1, καλύτερο. Και ουδεμίαν σχέση έχει, το ίδιο το μηχάνημα σαν σύνολο (μηχανή/ήχοι/πολυφωνία/μενού/χειρισμός), με την moss. Δηλαδή, με το Ζ1, έχεις το real machine, με τα όλα του, και κυρίως με τον δικό του αυθεντικό ήχο και όχι το "Z1", μέσα από το triton.

 

Γ) Το τελευταίο περίπου εξάμηνο της κυκλοφορίας του triton extreme και αμέσως μετά, για να "φύγουν" τα stock, καθώς η παραγωγή τελείωσε, όλα τα καταστήματα σε Αμερική και Ευρώπη, έδιναν το Triton Extreme ΜΑΖΙ με την moss board ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ. Συνεπώς, είναι μεγάλη ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, για να μην πω την άλλη λέξη, κάποιοι να προσπαθούν να βγάλουν ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ, πουλώντας κάτι το οποίο δεν το αγόρασαν ποτέ.

 

Δ)...και τελευταίο. Όποιος θέλει, πουλάει αυτό που έχει ΟΣΟ θέλει. Δεκτό. Όποιος θέλει όμως, αγοράζει αυτό που θέλει, όσο νομίζει ότι αξίζει. Συνεπώς, για όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της moss board, να είστε λίγο "ψιλιασμένοι" για να ξέρετε πόσο αξίζει πραγματικά μια moss board. Κατά την δική μου άποψη το ΠΟΛΥ 300 ευρώ, την στιγμή που το κολητάρι μου, έφερε 2 από Αμερική, με 150 δολλάρια την μία, πρίν 3 χρόνια.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ον) Πιάνεις το cutoff του triton.

 

2ον) Το γυρίζεις.

 

3ον)  :o

 

4ον) Απορείς πως γίνεται ένα συνθ με τόσο ΑΙΣΧΡΟ φίλτρο να είναι το δημοφιλέστερο στον κόσμο

 

5ον) Συνειδητοποιείς ότι το 99% των χρηστών παίζουν με presets  ;)

 

6oν) H moss έχει presets με λαικά κλάματα, δάκρυα και λυγμούς  ;D

 

 

Από το 5 και το 6 προκύπτει και η υπεραξία του triton στην ελληνική αγορά. Γιατί το Z1 είναι καλό, αλλά δεν έχει all around ήχους. Ενώ το triton έχει ακουστικά πιανάκια κλπ ΣΥΝ κλάματα, δακρυα και πόνους  ;D ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω και με τους 2. Αυτός είναι και ο λόγος που βλεπεις τα fantom-g 6 και 7 απο 1200 εως 1600  :D και τα triton classic, extreme κτλ να αγγιζουν το 2χιλιαρο  :o. Αν είναι δυνατον.

 

Βεβαια εχουμε δει και το cazio cz101 400 και 500 ευρω επειδη το χρησιμοποιει ενας συγκεκριμενος πανηγυρτζης, τη στιγμη που οι δυνατοτητες του αγγιζουν με το ζορι τα 200 ευρω.

 

Ηθελα απο καιρο να κανω θεμα οχι τοσο για τις τιμες καθεαυτες, οσο για να ενημερωσουμε καποια παιδια (οπως λεει και ο audiobox) για την νοοτροπια που κυκλοφορει στο χωρο των μεταχειρισμενων synths και να προσεχουν απο ατομα που πανε να βγαλουνε λεφτα πουλωντας μεταχειρισμενα. Οταν πουλάς μειωνεις απλα τη ζημια σου, δε βγαζεις λεφτα. Ετσι αυξανεις και τις πιθανοτητες να πετυχεις ενα καλό οργανο σε φυσιολογική τιμή στο μελλον.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πόσο αξίζει πραγματικά μια moss board. Κατά την δική μου άποψη το ΠΟΛΥ 300 ευρώ, την στιγμή που το κολητάρι μου, έφερε 2 από Αμερική, με 150 δολλάρια την μία, πρίν 3 χρόνια.

Συμφωνώ μαζί σου, είχα την moss board,την έδωσα 250 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιά MOSS και TRITON και Ζ1 ρε παιδία 2000 έχουμε?.....

Καλά synth δε λέω τα 'χω παίξει και τα ξέρω τα presets.... τα θυμάμαι μάλλον!...

χμμμ...αμυδρά...

Βγήκε η Μ από KORG τώρα όλοι με αυτή τη σειρά ασχολούνται με προγραμματισμό ήχων

Δωρεάν θα πρεπε να τις δίνουν τις MOSS συμφωνώ...

 

Έλεος έιναι σαν το 1999 να ακούω για κάρτες και ήχους από 01W και Μ1 ενώ έιχε κυκλοφορήσει Trinity και μόλις το Triton...

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ManosX, κι εσύ ωραία τα λες και σωστά, απλά εγώ δεν σχολίασα το Triton σαν όργανο, αλλά μόνο την moss. Θέλω να πω, πως προτιμώ να έχω ένα triton για all around ήχους κι από κάτω και ένα Z1 για κλαρίνα και κλάματα, παρά μία moss board μέσα στο triton, δίνοντας τα ίδια λεφτά που κάνει το Z1. Εκεί είναι η κοροιδία. Σε λίγο (σε κάνα μήνα δηλαδή) η moss θα εμφανιστεί και ξαφνικά θα είναι και ... vintage... (Άλλη απατεωνιά - ταμπέλα).

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας όψεται η Korg που εγκατέλειψε τη Physical Modelling.  :'(

Πέραν της παραπάνω (σωστής) διαπίστωσης, υπάρχει ένας ακόμη βασικός λόγος που μια μερίδα κόσμου ασχολείται ακόμα με τη Moss και τη χρυσοπληρώνει ενίοτε.

Αυτός ο λόγος είναι η πλειάδα έτοιμων ήχων που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια για τον συνδυασμό Triton-Moss.

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει την έκφραση "έτοιμο για δουλειά" ας πούμε και η οποία αναφέρεται στο γνώριμο σετ presets που είναι κατάλληλα για παίξιμο σε σκυλάδικα, μεζεδοπωλεία, πανηγύρια και λοιπές δουλειές του παταριού. ;D

 

Θα συμφωνήσω και με τους 2. Αυτός είναι και ο λόγος που βλεπεις τα fantom-g 6 και 7 απο 1200 εως 1600  :D και τα triton classic, extreme κτλ να αγγιζουν το 2χιλιαρο  :o. Αν είναι δυνατον.

Νικόλα μου, όταν βλέπεις τέτοιες τιμές είναι λόγω της υπεραξίας που έχει η Moss και εννοείται ότι είναι κερατιάτικα λεφτά.

Ένα απλό Triton Classic σε άριστη κατάσταση δεν πουλιέται πάνω από 900 ευρώ και το Extreme έχει λίγο παραπάνω από χιλιάρικο. Λογικές τιμές I think... ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι είναι. Εδώ έχουν πάρει υπεραξία κάτι synth της πλάκας, μόνο και μόνο επειδή είναι αναλογικά. Να μην πάρει υπεραξία μια κάρτα που βοηθάει να βγάζουν το ψωμί τους κάποιοι άνθρωποι  ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έβαλα αγγελία, για να βρω ένα triton extreme 61 σκέτο χωρίς τιπτις επάνω, με 1200 ευρώ και δεν πουλάει κανείς, εκτιμώντας ότι το όργανο ΤΟΥ, κάνει 2000 το λιγότερο (που να δείτε το δικό μου ΟΡΓΑΝΟ πόσο κάνει...). Όσο για την υπεραξία της moss, που βοηθάει τον κόσμο να βγάζει το ψωμί του, δηλαδη τους ΣΚΥΛΑΔΕΣ να παίζουν ΑΗΔΙΕΣ, η "υπεραξία" αυτή συγκεντρώνεται σε 2 ήχους, και όπως πολύ σωστά είπε πριν ο manosx το 99,9% των πληκτράδων, δίνουν 3000 για το τάδε "fantom" η "Korg", κάνουν μια γύρα στα preset και μετά απογοητευμένοι από τον θρυματισμό των ηχητικών τους ονείρων και προσδοκιών, ψάχνουν "άλλους" ήχους να φορτώσουν για να σώσουν την υπόληψη τους, λες και ο ήχος κάνει τον "παίκτη" ή λες και κάνουμε διαγωνισμό καλύτερου VA κλαρίνου... Η πραγματική υπεραξία της moss, υπάρχει μόνο για αυτόν που ξέρει να την προγραμματίζει και ξέρει ότι το triton δεν προφέρεται "Τρίτον" αλλά "Τραϊτον". Γιατί μετά το Τρίτον, υπάρχει μόνο το Τέταρτον. Και τα αυτοκίνητα TOYOTA προφέρονται "Τογιότα" και όχι "Τουγιότα".

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου