Προς το περιεχόμενο

TILERA, πόσους επεξεργαστές είπατε?


WilliamSats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες!

 

Και πάνω που λέγαμε οτι με τους 2 ή 4 επεξεργαστές θα ήμασταν εντάξει και καλυμένοι, έρχεται μία εταιρία να ταράξει τα νερά (σε επίπεδο τσουνάμι) στην αγορά των μικροεπεξεργαστών.

Ο λόγος για την Tilera http://www.tilera.com  οπού πρόσφτα ανακοίνωσε τη διάθεση επεξεργαστών για το 2010 με, ακούστε, 16, 36, 64 και 100 πυρήνες! Όχι ο αριθμός δεν είναι εικονικός, είναι πέρα για πέρα αληθινός και μάλιστα το κύκλωμά του θα περιλαμβάνει και ελεγκτή μνήμης καθώς και όλες τις λειτουργίες που μέχρι πρότεινος βρίσκαμε σε North Bridge & South Bridge.

Οι ονομαστικές ταχύτητες των επεξεργαστών θα κυμαίνονται απο 1,1GHz μέχρι και 1,5GHz ανα πυρήνα (δηλαδή για το GX θα είναι 100Χ1,5GHz). Η δε ενσωματομένη μνήμη cache θα αποτελείτε απο L1i 32KB, L1d 32KB και L2 256KB ανα πυρήνα.

Ο ενσωματομένος ελεγκτής μνήμης θα είναι για DDR3 1333 μέχρι και 2133. Ακόμα πάνω στον επεξεργαστή θα βρούμε ελεγκτή δικτύου που φτάνει μέχει τα 2Χ40Gbit (δύο επί σαράντα, για να μην μπερδευόμαστε).

Με τα μέχρι στιγμής λεγόμενα της εταιρίας, η συμβατότητα θα είναι μεγάλη με τα υπάρχοντα software & Hardware καθώς ο προγραμματισμός γίνετε σε ANSI Standard C/C++, υποστηρίζει SMP Linux, virtualization και TMC Libraries.

"People won't have to write new code. Porting is usually as easy as recompile and run,"

 

Gx_diagram.gif

 

Οι υποστηριζόμενες και προτεινόμενες εφαρμογές για τη χρήση των εν λόγο επεξεργαστών είναι (όπως παραθέτει η εταιρία):

Advanced Networking:

Firewall & VPN

Intrusion Detection & Prevention (IDS/IPS)

Unified Threat Management (UTM)

L4-7 deep packet inspection

Network Monitoring & Forensics

 

Wireless Infrastructure:

Base Transceiver Station (BTS)

Base Station Controllers (BSC)

Wireless backbone gateways (GGSN, MGW )

 

Digital Video:

Video transcoding/Transrating

Videoconferencing MCU and endpoints

Streaming IPTV and Video-on-Demand

Video Post-Production processing

 

και

Cloud Computing

Web Applications (LAMP)

Data caching (Memcached)

Database Applications

 

Επίσης πέραν των παραπάνω η χρήση του θα διαδοθεί περισσότερο με την πρώτη μορφή διάθεσης του που θα είναι, ο επεξεργαστής πάνω σε PCIe και θα λειτουργεί σαν δεύτερος (τι δεύτερος... τελος πάντων) επεξεργαστής μέσα στο ίδο κουτί με την κυρίος CPU. Φυσικά και θα υπάρχουν αυτόνομα συστήματα που θα αποτελούνται μόνο απ’τους tilera.

Ο συσχετισμός ταχυτήτων με τους σημερινούς επεξεργαστές βρίσκει τους tilera να είναι στο 4Χ σε σχέση με τους αναμενώμενους Neahalem-EX της Intel  και προσφέρουν ταχύτητες 10Χ ανά Watt παραπάνω σε σχέση με τους υπάρχων.

Εδώ θα αναφέρουμε και την κατανάλωση που είναι ένα πολύ συμαντικό θέμα στις μέρες μας και αυτή βρίσκετε μέχρι τα 55W για τους 100άρηδες και μόλις 5-10W για τους “μικρούς” 16άρηδες, δηλαδή μιλάμε για ένα 16πύρηνο επεξεργαστή με κατανάλωση ATOM.

 

Τέλος, στα σχέδια της εταιρίας είναι να διαθέσει και πλήρως συμβατούς  x86, x64 επεξεργαστές, μιας και όπως προανέφερα, αυτοι που διατίθονται τώρα τρέχουν πάνω σε Linux και Open Source προγράμματα

"We've all seen a lot of guys with a good idea and specialized processor chip come and go. Often times they carried baggage along with them requiring people to use special programming languages or funny libraries to use their chip. TILE-Gx runs Linux and runs C/C++. It's not binary compatible with an x86 processor, but the cloud is such a huge market that areas that don't require binary compatibility are a huge play for Tilera,"

 

"The hardware works, there's no question in my mind. They can run the benchamarks and it looks very good. They are further along than any other massively parallel processor vendor,"

 

"What they don't have is Windows on it. But it is programmable in C and they do have a Linux running on it. So it does have a capability. The real secret to success is how easy is it to program and what kinds of tools do they have to program? People aren't used to programming a large array of processors,"

 

Σκεφτείτε λοιπόν να τρέχετε το αγαπημένο σας DAW, το Video Editor σας και πολλά άλλα σε συνεργασία με 100! Επεξεργαστές.

Ακραίο?

Δεν νομίζω, αλλά ας περιμένουμε και τις τιμές να δούμε τι θα μας πουν.

 

Για περισσότερες πληροφρίες αναμείνατε στο ακουστικό σας, καθώς περιμένω mail απο εκπρόσωπο της εταιρίας, να απαντήσει σε θέματα που έχουν να κάνουν με DAWs.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το Cuda αλλά και πλατφόρμα Tesla, είναι πολλά υποσχόμενα, αν και οι διαφορές είναι πολύ μικρές μέχρι στιγμής λόγο υποστήριξης software.

Επίσης και η ATI έχει κάνει κίνηση με το Stream.

http://ati.amd.com/technology/streamcomputing/opencl.html

Και αν τα αποτελέσματα είναι βάση επεξεργαστικής ισχής της GPU, βλέπω την ΑΤΙ να ξεφεύγει. (Αν το πάρουν τόσο ζεστά όπως η Nvidia.)

 

Η διαφορά με την Tilera, είναι οτι μιλάμε για αυτόνομο επεξεργαστή και όχι για GPU as CPU.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου