Προς το περιεχόμενο

Αγορά monitors 1000-1700 Ε help


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν μιας και ήρθαν τα χριστούγενα είπα να αγοράσω 2 μόνιτορς σαν δώρο στον εαυτό μου (όσοι μου κάνουν δώρα όλο κάτι άσχετα μου αγοράζουν.. χάθηκε βρε παιδί μου να βρεθεί ένας να μου αγοράσει ένα ζευγάρι μόνιτορς?? ;D ;D :P)

 

Το θέμα είναι οτι εχω μικρή εμπειρία απο μονιτορς και έτσι χρειάζομαι την βοήθειά σας πρίν πάω να ακούσω κάποια.

 

Να πώ οτι δεν έχω την διάθεση να πάρω κάτι που μετά θα το αλλάξω και να μπαίνω στην διαδικασία να χάνω χρήματα με τις μεταπωλήσεις κλπ κλπ. Οπότε θέλω να πάρω κάτι που θα είμαι ικανοποιημένος και ας δώσω και παραπάνω χρήματα απο αυτά που έχω υπολογίσει.

 

Mέχρι τώρα έχω ακούσει τα KRK VXT8 όπου και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που άκουσα. Οπότε καθότι κάνουν 500 το ένα έθεσα ώς κατώτερη τιμή στην αγορά μου τα 1000 Ε. Τα KRK έχουν 8αρι ηχείο που σημαίνει οτι θα έχουν τα απαραίτητα μπάσα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσω έξτρα sub. Οπότε σε αυτή την φάση που γράφω το κείμενο κλείνω προς τα εκεί.

 

Μετά έχω δεί, ρωτώντας κάποιους που ξέρουν περισσότερα πράγματα και κάποια άλλα ηχεία που είναι πιο ακριβά. Αυτά είναι τα εξής

1. KLEIN+HUMMEL O 110D

http://www.thomann.de/gr/kleinhummel_o_110d_aktiv_monitor.htm

2. ADAM S1X

www.thomann.de/gr/adam_s1x.htm_s1x.htm

3. FOCAL SOLO 6 BE

http://www.thomann.de/gr/focal_solo_6_be.htm

Αυτό που με ανησηχεί με αυτά τα μόνιτορς είναι οτι έχουν 5,5 6 και 6.6 ηχείο και ίσως να έπρεπε να επενδύσω και στην αγορά ενός sub και μετά ανεβαίνει πολύ ο προυπολογισμός. Αυτά τα μονιτορς δεν τα έχω ακούσει όμως τα focal μπορώ να τα ακούσω και θα το κάνω μάλλον τα Adam μάλλον δεν μπορώ να τα ακούσω οπότε μάλλον αποκλείονται και τα KLEIN+HUMMEL ίσως και να μπορώ να τα ακούσω.

 

Να πώ οτι τα μόνιτορς προορίζονται για ένα δωμάτιο 6x6 που έχω στο σπίτι μου και προορίζεται για mini studio.

Επίσης εγώ παίζω κιθάρα και η χρήση που θα κάνω είναι είτε να παίζω με backing traks είτε να μιξάρω κιθάρα φωνή και άλλα όργανα προκειμένου να γράψω μουσική. Επίσης έχω για αυτόν τον σκοπό και κάρτα ήχου RME fireface uc. Αυτάαααααα

Οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή ευπρόσδεκτη.!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης μπορείς να δεις και αυτά:

 

http://www.thomann.de/gr/acoustic_energy_ae2204_active.htm

Και δεν θα χρειαστείς sub, έχουν καταπληκτικό ήχο και είναι ανεπάιθητα χρωματισμένα, οπότε δεν θα έχεις μεγάλες αποκλείσεις απο αυτό που φτιάχνεις, μέχρι το αποτέλεσμα σε ένα απλό ηχοσύστημα.

 

Επίσης κλασσική λύση σε 8" είναι και τα mackie 824

http://www.thomann.de/gr/mackie_hr824_mk2.htm

Σ'αυτά όμως μπορείς να διακρίνεις μία έμφαση στα χαμηλά μεσσαία (χρωματισμός), αλλά το αν θα σε ενοχλήσει αυτό ή όχι εξαρτάται απ'το τι είδος μουσικής θέλεις να κάνεις.

 

Τέλος, +1 για τα Adam που έγραψες.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και τίμιος με τον εαυτό μου, ο βασικός σου σκοπός έτσι όπως τον περιγράφεις(κιθάρα,backing tracks κλπ) μπορεί να εξυπηρετηθεί σχεδόν άψογα με πολύ φθηνότερα ηχεία....

 

Αν βέβαια είσαι αποφασισμένος να επενδύσεις γενικότερα (χώρος, τοποθέτηση, da, monitoring) τόσο υλικά όσο και σαν προσπάθεια και στοχέυεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ασχέτως σκοπού και χρήσης τότε τα 3 ηχεία που παραθέτεις είναι όλα πολύ καλές επιλογές αλλά με ουσιαστικές σχεδιαστικές διαφορές....

 

Το ζήτημα λοιπόν είναι να οριοθετήσεις και να αξιολογήσεις σωστά τις ΔΙΚΕΣ σου ανάγκες (πέρα από την απλή περιγραφή της σημερινής ή και κάποιας πιθανά μελλοντικής χρήσης - παρακάτω δίνω ένα παράδειγμα)

 

Ποια είναι όμως η πραγματικά ουσιαστική διαφορά (πέρα από την προβλέψιμη και σχεδόν πάντα ψιλοάσχετη με το θέμα, απάντηση των διαφορετικών " στο LF driver....μιλάμε για 5 " και 6 "...... ) ανάμεσα στα 3 ηχεία που παραθέτεις?

 

Η βασικότερη (πέρα από το LF driver) είναι πως και τα 3 χρησιμοποιούν διαφορετικού τύπου HF driver  (αρκετά συμβατικό για τα K&H , αντεστραμένου θόλου βιρυλίου για τα Focal  και ribbon για τα Adam).

 

Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταστήσει απαραίτητη την ακρόαση τους και την διαμόρφωση προσωπικής άποψης.

 

Προσωπικά δεν έχω ακούσει τα μικρά K&h αλλά τα μεγαλύτερα μοντέλα που έχω ακούσει είναι εξαιρετικά. Παρ'όλα αυτά (αν και θα ήθελα πάαααααραααα πολύ να έχω τα 410) δε νομίζω πως θα μου ταίριαζε η λογική της K&h (έτσι όπως ε΄γω την αντιλαμβάνομαι) σε ένα πολύ μικρό nearfield τουλάχιστον με βάση αυτό που ΕΓΩ ψάχνω σε αυτό- περισσότερα παρακάτω) Τα Adam είναι αρκετά ιδιαίτερα λόγω του ribbon tweeter και μάλλον όχι πολύ κοντά στο δικό μου γούστο.....υπερβολικά διαφορετικά στα ψηλα από το μέσο ηχείο (καλύτερα ή χειρότερα δεν έχει πολύ σημασία).

 

Σε μια αντίστοιχη αναζήτηση λοιπόν (αλλά με πολύ διαφορετικό σκοπό και χρήση  ;)) εγώ κατέληξα στα Focal....και εξακολουθώ να πιστέυω πως είναι η καλύτερη επιλογή σε σχέση τιμής/απόδοσης στα πολύ μικρά nearfield ηχεία. Βασικά στοιχεία που επηρέασαν την επιλογή μου.....

 

- έψαχνα για ported ηχείο με LF driver 5-6.5"

 

- Θεωρώ εξαιρετική (ασχέτως τιμής) και μοναδική την συμπεριφορά των focal στο HF φάσμα.

 

- Με ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένα επίπεδα ακρόασης που καλύπτοντε μεν σχετικά άνετα από τα περισσότερα "καλά" ηχεία της κατηγορίας αλλά σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις αποτελούν και το δυνατό τους σημείο (δηλαδή η σχέση LF driver - amp power - program spl αλλά και η συνολική harmonic & intermodulation παραμόρφωση στα επιθημητά level κλπ κλπ ).

 

- Στην συγκεκριμένη κατηγορία πέρα από την απλή καλή απόκριση και "συμπεριφορά" με ενδιαφέρει πολύ το πως μεταφράζεται (γενικά πάντα) το ηχητικό περιεχόμενο σε αντίστοιχου όγκου και διαστάσεων consumer ηχεία. Η κάπως πιο Hifiντελίστικη συμπεριφορά των focal ταιριάζει γάντι σε αυτό....

 

...και πολλά άλλα (σε σχέση με τον τρόπο τοποθέτησης, την ύπαρξη ενός ολκληρωμένου monitoring συστήματος με άλλα 2 ζεύγη - πολύ διαφορετικών -ηχείων, την συνολική κατασκευή και σχεδίαση ακουστικά αλλά και αισθητικά :o :o κλπ)

 

Θέλω να πω πως και οι ανάγκες που θα οδηγήσουν κάποιον σε μια επιλογή μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές από τις αντίστοιχες κάποιου άλλου....ή μπορεί να είναι και ακριβώς οι ίδιες.

 

Σκέψου λοιπόν (και αν μπορείς περιέγραψε μας) ποιες είναι οι δικές σου ανάγκες....αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να ακούσεις τα ηχεία, αλλά σίγουρα θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος.

 

 

 

 

 

 

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και κυρίως τον Νικόδημο με τις τεράστιες γνώσεις του. Τελικά αγόρασα 2 τέτοια http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=11546

Πραγματικά εκπληκτικά! Τώρα μένει να φτιάξω και τον χώρο με πάνελς κλπ γιατί έχει αντανακλάσεις και θα είμαι κομπλέ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου