Προς το περιεχόμενο

επιλογη κιθαρας


aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το... και ψόφησε μου φαίνεται!!!

 

Άρη, ψάξε γενικώς σε ότι site βρείς για να μάθεις πρώτα πρώτα τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ όρους που δεν νοείται να μην τους γνωρίζει κάποιος κιθαρίστας που ψάχνει όργανο των ΧΙΛΛΙΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ. Αφού τα αποστηθίσεις και τα κατανοήσεις (το οποίο δε συμβαίνει σε μια-δυο μέρες) πάρε παραμάζωμα όοοοοτι μαγαζί υπάρχει στην πόλη σου, δοκίμασε όλες τις κιθάρες που μπορείς και μετά ΞΑΝΑψάξε στο net άλλη μια όοοολα τα προαναφερθέντα. ΑΦΟΥ λοιπόν αρχισεις και καταλαβαίνεις τι γίνεται γενικώς με μια κιθάρα, πάρε έναν ΚΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ με τα 1500 ευρώ σου γιατί έχεις ήδη τρείς κιθάρες οι οποίες σου φτάνουν και σου περισσεύουν για ότι θέλεις να παίξεις με έναν ΚΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.

 

Οπότε άσε τα Γιαπωνέζικα και τα Αμερικάνικα όργανα προς το παρόν και ψάξου λίγο παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σεβαστη η αποψη σου για τις Schecter φιλε Synyster αλλα κρινοντας απο τη θερμη που τις υποστηριζεις μπορει να παρεξηγηθεις... ;)

 

 

τις υποστηρίζω έτσι γιατί είναι οι μοναδικές κιθάρες που έχω δοκιμάσει πολλά μοντέλα και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος και εκτός αυτού είμαι κάτοχος μιας και εγώ  ;)

 

 

Χωρίς παρεξηγηση... :-\

 

Καμία παρεξήγηση συζήτηση κάνουμε  

Schecter Damien Special FR

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το... και ψόφησε μου φαίνεται!!!

 

γιατί έχεις ήδη τρείς κιθάρες

 

τεσσεροις ... ;D ;D ;D

 

ενταξει παντως η μη γνωση μου γυρω απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα μια κιθαρας δεν με κανουν ντε και καλα κακο κιθαριστα... παιζω 10 χρονια κιθ. απλα δεν ασχοληθηκα ποτε αφου ειχα μια fender  και με αυτην πορευομουν... οποτε πιστευω οτι η μη γνωση δεν σχετιζεται με την αναγκη ενος ποιοτικου οργανου...

 

απο κει και περα νομιζω οτι καταλαβαινω οτι αυτο που θες να πεις ειναι οτι αφυ ψαχνεις ρε μητρο για μια κιθ επανω στα δεδομενα σου μαθε πρωτα τι χαρακτηριστικα υπαρχουν ωστε να μπορεσεις να ψαξεις αυτο ακριβως που σε βολευει... ειδες  ??? ειμαι καλος μαθητης...

 

για να μην ψαχνω και βασανιζομαι μεσα στο διαδυκτιο θελετε αγαπητοι μου να μου πειτε εσεις τα χαρακτηριστικα μιας ταστιερας και οτι αλλο νομιζετε ??? η να με παραπεμψετε βρε αδερφε.... συμπονεστε το ασχετο συμφορουμητη σας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα ότι είσαι κακός κιθαρίστας (αν και βγήκε λίγο απότομο το post μου), αλλά για μένα είναι απαράδεκτο ακόμα και το να σκέφτεσαι λύσεις τύπου partscaster και custom χωρίς να γνωρίζεις ακριβώς τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια κιθάρα. Θα επαναλάβω όμως. Οι 4 κιθάρες σου φτάνουν και σου περισσεύουν, και μην το σκέφτεσαι καν για 5η, άσχετα αν είναι Αμερικάνικη, Γιαπωνέζικη ή απ'τον Άρη. Πάρε ένα ΚΑΛΟ ενισχυτή και θα δείς πως θα έχεις όλους τους ήχους που έχεις στο κεφάλι σου - γιατί κακά τα ψέμματα, τον bandit δεν τον λες και κορυφαίο, έτσι?  ;)

 

Γνώμη μου είναι ΑΦΟΥ πάρεις ενισχυτή, πούλα ότι κιθάρες έχεις και τότε πάρε μια άλλη. Αλλά πρώτα να ξέρεις τι είναι το καθένα.

 

Όσο για τα specs μιας κιθάρας, ευχαρίστως να σ'τα πώ, αλλά αν δεν έχεις και από μια αντίστοιχη κιθάρα να παίξεις δεν θα καταλάβεις τίποτα, παρά μόνο αριθμούς και γράμματα. Όλα στα χαρτιά μπορεί να φαίνονται ίδια μερικές φορές αλλά αυτό είναι ΠΟΛΥ μακριά απ'την πραγματικότητα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Οπότε σου δίνω μια μικρή σύνοψη, αλλά ΠΑΝΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕ όσες περισσότερες κιθάρες μπορείς, έχοντας στο μυαλό σου όοολα αυτά. Και πάνε απ'όλα μην περιμένεις έτοιμα πράγματα, κάτσε και ψάξε. Υπάρχουν ΆΠΕΙΡΕΣ πληροφορίες στο internet και όλες άμεσα προσβάσιμες, οπότε μην περιμένεις μόνο από μια ερώτηση σ'ένα forum. ;)

 

Radius: Όσο μικρότερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η καμπυλότητα της ταστιέρας. Πάει από κάτι 7.5" vintage fender έως 16-17" όπου έχουν οι πιο μοντέρνες κιθάρες (ibanez, jackson κλπ.). Οι fender έχουν αρκετή "κούρμπα" στην ταστιέρα, ενώ αντίθετα οι λοιπές με μεγάλο radius τείνουν να έχουν σχεδόν εντελώς flat ταστιέρες. ΠΡΟΣΟΧΗ, το radius έχει να κάνει με την ταστιέρα, όχι το πάχος μανικιού κλπ.

 

Τα 25.5" κλπ. που είδες είναι η κλίμακα. Υπάρχουν από short scale (δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό) σε LP κλίμακες (24.7"), στο κλασσικό fender, jackson, ibanez κλπ. 25.5" και από 'κεί και πέρα πάει σε βαρύτονες και 7χορδες, όπου πάει από 26.5" έως και 30" (ο δεύτερος αριθμός ισχύει μόνο σε μερικές βαρύτονες). Η κλίμακα είναι ουσιαστικά το πόσο "απλώνει" μια ταστιέρα, ΠΟΛΥ χονδρικά ουσιαστικά το "μήκος" της. ΠΟΛΥ μπακάλικα όμως!

 

Εκτός απ'αυτά υπάρχει και το neck profile της κάθε κιθάρας. Είναι αυτό που βλέπεις ως ένα γράμμα, π.χ. C neck, soft V neck, (thin) U neck και διάφορα άλλα. Για να κάτσω να σου εξηγήσω πως ακριβώς είναι το καθένα θα μας πάρει καμιά μέρα, οπότε συνάπτω μια εικόνα που θα σου δώσει να καταλάβεις στο περίπου πως είναι το κάθε προφίλ, και τα υπόλοιπα θα τα καταλάβεις στην πράξη.

 

Εκτός απ'αυτά τα βασικά, υπάρχουν και τα neck width, αυτός ο αριθμος σε mm που αναγράφεται ως μια μέτρηση πρωτίστως στο nut (π.χ. 43mm στο nut) και στο 12ο τάστο. Αυτό λέει πόσο φαρδιά είναι η ταστιέρα, και συνήθως καταλαβαίνεις πως θα'χεις κι ένα (ΠΟΛΥ ελαφρώς) μεγαλύτερο spacing μεταξύ των χορδών, το οποίο φυσικά περισσότερο το καταλαβαίνεις στο παίξιμο παρά στα χαρτιά. Ακόμα και 43mm με 43mm έχει διαφορά πολλές φορές.

guitarneck-contours.thumb.jpg.6b69bde0a091e8e52ee394e2e43cc580.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω θα ηθελα να πω μια...γνωμη....ΑΡΗ σορρυ κιολας αλλα με 4κιθαρες εισαι μια χαρα....ψαξε βρες τους μαγνητες που σου αρεσουν..και αυτο πιστεψε με θα παρει πολλες δοκιμες.....και θα δεις οτι καποια θα την φερεις στα μετρα σου.....μετα δοκιμασε μαγνητες και για τις αλλες.Δεν μπορεις να λες οι 4 δεν μου κανουν θα παρω αλλη μια μπας και μου κανει γιατι ουτε αυτη θα σου κανει πιστεψε με........βρες το ζευγαρι μαγνητων που σου ταιριαζει στο παιξιμο σου.....βρες ποια απο τις 4 σου ταιριαζει στο χερι........και σιγα σιγα να αποκλειεις προφιλ κιθαρας που δεν ειναι για σενα.

Επισης θα σου προτεινα για ποικιλια ηχων να δοκιμασεις σε καθε κιθαρα να εχεις καποιο συνδιασμο μαγνητων διαφορετικο απο την προηγουμενη  ....ετσι θα εχεις τουλαχιστον 2 που θα ειναι οι αγαπημενες σου τουλαχιστον ηχητικα.Απο κει και περα εαν καποια δεν σου κανει δρομο.......δεν χρειαζεται να την κρατας.......πιστευω ετσι θα περασει παααααααααρα πολυ καιρος.....οπους θα εχεις κατασταλαξει οτι σου αρεσει αυτη η συγκεκριμενη κιθαρα που εχει αυτο το ειδος ξυλου...με αυτους τους συγκεκριμενους μαγνητες......ετσι μελλοντικα  θα ξερεις τι ξυλο προτιμας...,τι μαγνητες,και εαν κατι θες διαφορετικο θα μπορεις να πεις τουλαχιστον.....παιδια μου αρεσει το alder,μου αρεσουν αυτοι οι μαγνητες....μου αρεσει το floyd rose που εχω σε αυτην αλλα θελω πιο μικρο radius........και ετσι αποκλειεις πααααααααααρα πολλες κιθαρες και καταληγεις σε καποιες.....

 

 

 

 

επισης θελω να σου πω και τη γνωμη μου για τον ενισχυτη σου......λυπαμαι αλλα ο ενισχυτης......δεν........και οταν λεω δεν....εννοω δεν ειναι ενισχυτης για να πας να βαλεις επανω κιθαρες ων 1500 και να καταλαβεις με τι οργανο παιζεις..παρα μονο θα καταλαβαινεις οτι σου ταιριαζει στο χερι.....εγω συμφωνω με τον x-minor....παρε με τα 1500(που για εμενα βρισκεις κορυφαιους ενισχυτες) πειραματισου με μαγνητες....και πιστεψε με θα καταληξεις με τις 2 κιθαρες απο αυτες που εχεις...θα τις γουσταρεις τρελα......και θα μπεις στο τρυπακι να παρεις κιθαρα οταν εγω θα εχω πεθανει απο βαθια γεραματα......

Να σου πω μονο οτι εγω ....το τελευταιο 2 μηνο εχω δοκιμασει πανω απο 10 μαγνητες και μπορω τουλαχιστον να ξερω τι μου ταιριαζει......αλλα εαν θες τη γνωμη μου παρε ενισχυτη και ασε αυτο το πραγμα που εχεις......δεν φταινε οι κιθαρες.....αλλωστε με αυτον τον ενισχυτη ελαχιστη συμμετοχη εχουνε ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμ !!!! μαλλον εχετε δικιο ρε παιδια... εχω ειδη 4 κιθαρες...δεν ειμαι και εππαγγελματιας... δεν ξερω εμενα ο μπαντιτ μου αρεσει... εχει πολυ γκαζι... τουλαχιστον γι αυτα που παιζω εγω... βεβαια ιγνατιε εχεις δικιο οτι ο συγκεκριμενος ενυσχητης λιγα περιθωρεια αφηνει σε οποιαδηποτε κιθαρα να δειξει τι αξιζει... ολες ακουγονται περιπου ιδιες... ωραιος ηχος , γκαζιαρικος βεβαια αλλα περιπου ιδιος...

παντως σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια παιδια με πεισατε προς το πςρον αν και δεν μπορω να βγαλωα αυτην την mple elektrik κουκλιτσα esp horizon που ποσταρα παραπανω... παραυτα θα κοιταξω ενδελεχωσ παλαιοτερα ποστς σχετικα με αγορας λαμπατων και προτασεις...σας ευχαριστω και παλι ολους που καθησατε και ασχοληθηκατε τοσες μερες με τα δικα μου...

 

 

υ.γ. ιγνατιε μην ξεχνας οτι εμεις εχουμε αφησει μια συναντηση για την rp1000 στα μεση... μαλλον ποια μεση στην αρχη... γιατι αντε κιθαρα μπορει να με πεισατε να μην παρω αλλα την rp μεχρι το πασχα δεν την γλυτωνω... ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου τα παιδια εχουν απολυτο δικιο. Εαν θεωρεις οτο ο Peavey που εχεις τωρα ακουγεται καλα, αυτο συμβαινει μονο και μονο επειδη δεν εχεις παιξει με καποιον καλο ενισχυτη. Δεν εννοω οτι δεν ξερεις να παιζεις κτλ, απλα προφανως δεν ασχοληθηκες ποτε με αυτο το κομματι της κιθαρας, τον εξοπλισμο δλδ, που για μενα τουλαχιστον, ειναι ενα πολυ μεγαλο κομματι της κιθαρας. Αν δεν ξερεις πως να φτιαξεις τον ηχο που εχεις στο μυαλο σου και απλα πας στα τυφλα ακουγοντας γνωμες αλλων (πολλες φορες κανοντας πραγματα και αγορες χωρις να ξερεις γιατι κτλ) δεν θα καταφερεις τπτ.

Πρεπει να μαθεις καποια πραγματα για τον ηχο, για ενισχυτες, για τεχνικα χαρακτηριστικα σε κιθαρες και ενισχυτες, πως δουλευουν γενικα, τι κανουν οι διαφορες παραμετροι σε εναν ενισχυτη και μια κιθαρα... Αφου τα μαθεις και παρεις μυρωδια απο αυτα, τοτε ξεκινα την αναζητηση ενος καλου ενισχυτη που θα σε καλυπτει για αυτα που θες. Πχ λαμπατο, τι watt, σε τι χωρο θα παιζεις και σε τι εντασεις, τι ηχο ψαχνεις απο αποψη gain, προτιμας vintage ηχο ή μοντερνο; Μηπως πρεπει να πας σε Modelling ενισχυτη; Για σενα θα ηταν μια καλη λυση, γιατι ναι μεν δεν θα εχεις τους αυθεντικους ενισχυτες που εξομειωνει ο modelling ενισχυτης, αλλα θα μπορεσεις να παρεις μια μυρωδια ως προς το τι περιπου ηχο βγαζει πχ ενας rectifier και τι ενας Plexi κτλ.

Βεβαια ακομα καλυτερα ειναιο να δοκιμασεις οσους περισσοτερους ενισχυτες μπορεις απο φιλους, γνωστους, σε μαγαζια κτλ αλλα ξερω οτι αυτο δεν ειναι και τοσο ευκολο, για αυτο προτεινω εναν σχετικα καλο modelling ενισχυτη, οχι πολυ περιπλοκο στις ρυθμισεις, για να αρχισεις να καταλαβαινεις καποια πραγματα. Ετσι μπορεις να καταληξεις περιπου στο τι ηχο χρειαζεσαι και μετα να πας να δοκιμασεις τους πραγματικους αντιστοιχους ενισχυτες μεχρι να βρεις αυτον που σου ταιριαζει. Και μην ξεχνας, οπως μια κιθαρα σου καθεται καπως στο χερι, το ιδιο συμβαινει και με τους ενισχυτες. Αλλιως αντιδραει πχ ενας Plexi, αλλιως θα αντιδρασει ενας 5150 στις δυναμικες σου κοκ.

Το να αγοραζεις κιθαρες και ενισχυτες κτλ βαση γνωμων αλλων, οχι μονο δεν θα σε βγαλει πουθενα, αλλα δεν θα σου επιτρεψει ουτε να μαθεις τπτ, ουτε να διαμορφωσεις το στυλ σου.

Το Internet ειναι η καλυτερη λυση για σενα και δεν εννοω μονο το forum εδω, πηγαινε και σε αλλα fora για κιθαρα και εξοπλισμο, διαβασε stickies, πηγαινε σε sites κατασκευαστων και δες μοντελα, ακου ηχους κτλ. Κανε και μια επισκεψη στο site της Warmoth που περιεχει πολλες χρησιμες πληροφοριες για τα τεχνικα χαρακτηριστικα μιας κιθαρας.

Εχεις πολυυυ δρομο μπροστα σου αν κρινω απο τα γραφομενα σου, μιας και μπορει να παιζεις 10 χρονια και να εισαι πολυ καλος - δεν αντιλεγω - αλλα πιστεψε με, δεν ξερεις ουτε τα ΠΛΕΟΝ βασικα τεχνικα θεματα για να κινηθεις στον χωρο της ηλεκτρικης κιθαρας, ενισχυτες κτλ

Για αυτο τον λογο εισαι και αρκετα πρκατειλημενος οσων αφορα μαρκες, χωρες προελευσης κτλ. Μην ακους γνωμες αλλων, μονο η προσωπικη εμπειρια μπορει να σου δωσει πραγματικη γνωση, ολα τα αλλα ειναι μασημενη τροφη που και να τα μαθεις, ειναι αποψη καποιου αλλου και αρα υποκειμενικη. Η δικη σου αποψη μπορει να ειναι εντελως διαφορετικη για καποια θεματα, οταν μπορεσεις να εχεις ομως δικη σου αποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου