Προς το περιεχόμενο

Dirty Granny Tales


apos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς, αν το παρακάτω θεωρηθεί διαφήμιση, ας σβηστεί και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη! Δεν έχω καμία φιλική ή... εμπορική σχέση με τη συγκεκριμένη “ομάδα”, αλλά μιας και δεν έχω δει ιδιαίτερες αναφορές (πλην λίγων,  σκόρπιων) για αυτή στο NOIZ, θα ήθελα να πω λίγα περισσότερα πράγματα, αφού πιστεύω ότι αξίζει μεγαλύτερης προβολής!

 

Με αφορμή το ότι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή θα δοθούν οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις των Dirty Granny Tales, θα ήθελα να παρακινήσω όποιον έχει τη δυνατότητα να πάει να τους δει, να το κάνει οπωσδήποτε! Τους είδα πέρυσι το καλοκαίρι και πραγματικά πρόκειται για την αρτιότερη, εντυπωσιακότερη και πιο “καλλιτεχνικά ολοκληρωμένη” παράσταση που έχω δει.

 

Τα παιδιά είναι έλληνες, αλλά, ειλικρινά, η παραπάνω περιγραφή δεν περιέχει καμία επιείκια ή “συμπάθεια” λόγω αυτού του γεγονότος. Κατά τη γνώμη μου και με τις (όχι αμέτρητες, είναι η αλήθεια) παραστάσεις μου σαν κριτήριο, πρόκειται για καλλιτεχνικό αποτέλεσμα διεθνούς κλάσης.

 

Πριν τους δω πέρυσι, είχα ακούσει να αναφέρονται ως οι “έλληνες Tiger Lillies” και ομολογώ ότι προϊδεάστηκα αρνητικά, μιας και αυτομάτως γίνομαι καχύποπτος στο άκουσμα τέτοιου είδους περιγραφών (“οι έλληνες Pink Floyd”, “ο έλληνας Πελέ” κτλ). Μετά βέβαια, κατάλαβα ότι ο προσδιορισμός αυτός αποκλείεται να προωθήθηκε από την ίδια την ομάδα, αλλά μάλλον από κάποιους που έχουν ανάγκη να βάζουν ταμπέλες σε οτιδήποτε και να κατηγοριοποιούν τα πάντα:

 

Τα παιδιά έχουν δικό τους, καταδικό τους ύφος. Οι επιρροές πολλές και ίσως προφανείς, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο υψηλού επιπέδου, που οποιαδήποτε σύγκριση με “κολοσσούς” όπως οι Tiger Lillies (τους οποίους εκτιμώ πάρα πολύ), αυτομάτως τους καθιστά υποδεέστερους, ενώ κατά την ταπεινή μου άποψη είναι από καλλιτεχνικής σκοπιάς τουλάχιστον “ισάξιοι” (συγχωρέστε μου τον αδόκιμο όρο).

 

Δεν θα προχωρήσω σε περιγραφή/ανάλυση του “στυλ” των Dirty Granny Tales και του ύφους της παράστασης. Μπορείτε να δείτε κάποια δείγματα στο Myspace, αλλά πιστέψτε με, τα βίντεο δεν μεταδίδουν στο ελάχιστο το πραγματικό κλίμα και αποτέλεσμα.

 

Σας παρακινώ απλά να πάτε, αξίζει κάθε λεπτό του χρόνου σας και του ευρώ σας! ;)

Εγώ θα ξαναπάω σίγουρα μέχρι την Κυριακή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και -ξαναλέω- το βίντεο δεν "σε βάζει" ούτε στο ελάχιστο στο πραγματικό κλίμα! Αξίζει παιδιά... Είναι κάτι διαφορετικό...  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Η μουσική τους σε στέλνει σε ένα τρομακτικό ταξίδι που δεν θέλεις να έχει γυρισμό. Τους έμαθα πέρισυ τα χριστούγεννα και με ξένισαν στην αρχή. Με τις ακροάσεις όμως τους αγάπησα! Στενοχωρίεμαι όταν σκέφτομαι ότι δεν πήγα σε καμία "παράσταση" τους φέτος λόγω του φόρτου στο πανεπιστήμιο.  :'( Ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να τους δώ!

 

Για όσους δεν τους ξέρετε πάρτε μια γεύση.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά ότι καλύτερο έχω δει στην ελλάδα! Τους είδα σε μία παράσταση τους στην Θεσσαλονίκη πριν κανα μήνα και στις παραστάσεις είναι ακόμα καλύτεροι απο τους δίσκους! Πραγματικά αξίζουν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους είδα φέτος πρώτη φορά. Είναι απλά μοναδικοί! Και δεν μιλάω απλά για την μουσική. Είναι κάτι πολύ περισσότερο και πρέπει να πας σε παράστασή τους για να καταλάβεις.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου