Προς το περιεχόμενο

Κόστος τυμπάνων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι λετε ρε παιδια?

Συγκριση χειρουργιου με τυμπανικα?

 

Ρε σεις οσο θελουν τα πουλανε , λογαριασμο θα δωσουνε?

 

Αμα θες παρτο , αμα δεν θες απλα μην το παρεις.

 

Αλλα η συγκριση αν μου επιτρεπετε ειναι αστοχη.

 

Αλλα για να μην αφησω κενα και στην ιατρικη η ιδια εγχειρηση σε διαφορετικο γιατρο εχει αλλες τιμουλες.Σωστα?Σωστα.

 

Και παλι επιλεγεις που θα φτιαξεις το γονατο οπως και που θα παρεις το ταμπουρο.

 

Αμνοεριφια και σε σας καλο Πασχα

βιρα κι'εχει ο Θεος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 93
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η βία δεν είναι λύση αλλά η Λία είναι Βίσση....

H μόνη λύση απο και πέρα είναι να αγοράζουμε μόνο Granite και Lada Niva........

  Εδώ συζητάμε για το value for money.Το να δώσεις για μια Jag. τα παραπάνω χρήματα,αγοράζεις "ένα κάρο" τεχνολογία αιχμής!Το να σου πουλήσει κάποιος 5πλάσια τιμή ένα τύμπανο ξύλινο τί διάβολο αγοράζεις?!Γιατί εάν μου πεις 80% φινίρισμα και 20% ήχο προσωπικά θα απορρίψω την ακριβή κοστολόγηση γιατί μιας και μιλάμε για μουσική και με απασχολέι τα μάλλα ο ήχος και όχι το ντιζάιν

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και με απασχολέι τα μάλλα ο ήχος και όχι το ντιζάιν

 

Εμενα με απασχολουν και τα δυο ,ελα ομως που οτι και να λετε οι ακριβες σειρες των τυμπανων που αρεσουν σε ΕΜΕΝΑ (Gretsch,Ludwig,TAMA) ακουγονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο τις φθηνοτερες?

 

Για SONOR δεν ξερω,ποτε δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα,αν οντως οι φθηνες σειρες τους ειναι τοσο καλες που ακουγονται το ιδιο καλα με τα Delite ,με γεια σας με χαρα σας... :)

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβασα με πολλη προσοχη ολο το θεμα και ειλικρινα διεκρινα μια ατυπη κοντρα μεταξυ 2 μελων που ο καθενας καταθετει-δικαιολογει -επεξηγει με σθενος την αποψη του οσον αφορα αν αξιζει να δαπανησει κανεις σε ενα επωνυμο μοντελο εταιρειας που κατασκευαζετε σε ευρωπαικο-αμερικανικο εδαφος η απλα στην μακρινη γκατζολια η οπως αλλιως λεγετε πρεπει να καταληξουμε τελικα καπου.

Αποψη μου μετα απο 22 χρονια στο κουρμπετι και εχωντας αλλαξει παρα πολλα μα παρα πολλα σετ τυμπανα και φθηνα και ακριβα και custom μοντελα ειναι η παρακατω.

Πρωτα απο ολα ειναι το budget που διαθετεις για οργανο και αφου τα χωρισουμε σε τρεις βασικες κατηγοριες Entry-Medium-Indermediate σε καθε μια απο αυτες θα βρεις εν ετοι 2010 τουλαχιστον 10 σετ απο διαφορες μαρκες απο ανεκτα εως πολυ καλα παντα με τα χρηματα που διαθετεις αναλογως την κατηγορια.

Ας παρουμε λοιπον παραδειγμα ενα νεο παιδι παθιασμενο για τυμπανα αλλα με πολυ μικρο βαλαντιο το πιθανοτερο ειναι να καταληξει σε ενα κοντινο μαγαζι οργανων και να παρει την φθηνη entry level ντραμς που του προτεινει ο υπαλληλος(μπακαλης)ασχετος γιατι ειναι σε ωραιο χρωμα και θα ταιριαζει και με την επιπλωση του δωματιου!!!!

Αντε το πολυ πολυ να παρει την καλομεταχειρισμενη και ακριβωτερη και καλα που του προτεινε ο προηγουμενος ντραμμερ που επαιζε πριν απο αυτον στο ιδιο προβαδικο.

Περασε ο καιρος και το νεο παιδι αποφασιζει να πουλησει τα φθηνα του τυμπανα τα οποια ακριβοπληρωσε να αλλαξει δερματα -βασεις-πεταλι-πιατινια και για να ακουστουν καλυτερα αλλα τελικα δεν ακουστηκαν καλυτερα μονο υποφερτα.

ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Εδώ συζητάμε για το value for money.Το να δώσεις για μια Jag. τα παραπάνω χρήματα,αγοράζεις "ένα κάρο" τεχνολογία αιχμής!Το να σου πουλήσει κάποιος 5πλάσια τιμή ένα τύμπανο ξύλινο τί διάβολο αγοράζεις?!Γιατί εάν μου πεις 80% φινίρισμα και 20% ήχο προσωπικά θα απορρίψω την ακριβή κοστολόγηση γιατί μιας και μιλάμε για μουσική και με απασχολέι τα μάλλα ο ήχος και όχι το ντιζάιν

Tα τύμπανα δεν έχουν τσιπάκια αλλά ενσωματώνουν άλλη τεχνολογία. Οι ακριβές σειρές έχουν μελετημένα συστήματα στήριξης, επιλεγμένα είδη ξύλου και πολύπλοκη και πανάκριβη επεξεργασία φινιρίσματος συν το πλεονέκτημα της επιλογής σε custom μεγέθη. Η έρευνα που κάνουν οι εταιρείες και την εφαρμόζουν στις ακριβές σειρές γίνετε για λόγως πρεστίζ και απόσβεσης του κόστους και με τον καιρό περνάνε και σε φτηνότερα μοντέλα. Τώρα αν είσαι ικανοποιημένος με τα φτηνότερα μοντέλα κανένα πρόβλημα και τόσο το καλύτερο για την τσέπη σου αλλά δεν μπορείς να βάζεις όλα τα ακριβά μοντέλα στον κάλαθο των αχρήστων........ Τα reference παράδειγμα έχουν όπως και οι ακριβές  σειρές της pearl, βίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούτζινα θηλυκά στα βασάκια για απροβλημάτιστο βίδωμα όσο χρόνια και αν περάσουν λόγω απουσίας σκουριάς....ε αυτό το πληρώνεις. Η dw  μπορεί να έχει την φήμη του εξαιρετικού αλλά και υπερτιμημένου αλλά δεν μπορείς να παραγνωρίζεις ότι είναι η μόνη εταιρεία που διαλέγει να τοποθετεί τα φύλλα κάθετα με τα νερά του ξύλου για μεγιστοποίηση των παραγόμενων χαμηλών συχνοτήτων και να χρησιμοποιεί custom βίδες και περισότερο σπείρωμα για μεγαλύτερη ακρίβεια στο κούρδισμα....και αυτό το πληρώνεις. Όπως πληρώνεις το χειροποίητο και made in usa,greece,germany.... και όχι ένα τύμπανο συναρμολογημένο από μία γραμμή παραγωγής. Πληρώνεις την λεπτομέρεια που για βελτίωση 1% εκτοξεύει το κόστος...... από μία Jaguar των 50000 σε αυτή των 200000 oπως ανέφερες.  Και φυσικά την διαφορά στην ποιότητα δεν θα την εκτιμήσεις έτσι απλά αλλά μόνο σε recording και σε βάθος χρόνου όπως τα vintage τύμπανα άλλωστε.........
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ok αγύριστο κεφάλι δεν είμαι,δέχομαι και σέβομαι τις απόψεις όλων,κόντρα δεν έχω με κανένα,φίλους σας θεωρώ εκ προοιμίου όλους,γι αυτό άλλωστε  και ζήτησα τη γνώμη σας ανοίγοντας το θέμα.

  Δέχομαι λοιπόν οτι ισχύει και εδώ ο νόμος της αγοράς,ό,τι πληρώνεις παίρνεις,δεν υπάρχει υπεραξία στο προιόν τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα ώστε να θεωρήσεις εαυτόν κορόιδο και εάν μπορείς και πληρώσεις το κάτι έως πολύ παραπάνω θα έχεις και αντίστοιχη απόδοση σε γενική ποιότητα και απόδοση του μουσικού οργάνου.

  Συμφωνούμε όλοι λοιπόν?

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα δεν είναι να συμφωνούμε όλοι γιατί τότε θα βαριόμασταν ελεϊνά .....

Απλά αυτό που ήθελα να πω παραπάνω είναι ότι για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα χρειάζεται χρόνος, δοκιμές κτλ. Αυτό που αναφέρεται από πολλούς χρήστες ακριβών σετ είναι ότι εκτός από την διαφορά στην ηχητική ποιότητα με όποιο βαθμό υποκειμενικότητας μπορείς να έχεις(δέρματα,δωμάτιο-ένας τομέας συχνά παραμελημένος-,κούρδισμα κτλ)τα ακριβά έχουν μεγαλύτερο συχνοτικό εύρος απόδοσης. Κοινώς, ενώ ένα φθηνότερο σετ μπορεί να έχει ένα sweet spot που ίσως να απαιτεί και έμπειρο ντράμερ στο κούρδισμα για να αποδώσουν τα μέγιστα, τα ακριβότερα λόγω σκληρότερων ξύλων και άλλων κατασκευαστικών λεπτομερειών αποδίδουν θαυμάσια σε μεγαλύτερο εύρος(χαμηλά-μεσαία-ψηλά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικα, τουλαχιστον στα ταμπουρα με τα οποια εχω ασχοληθει περισσοτερο, οπως και με τα περισσοτερα προιοντα, μετα το περας μιας τιμης, η σχεση ποιοτητας - τιμης ακολουθει εκθετικο προτυπο. Φυσικα εισερχονται και αλλοι παραγοντες που αναφερθηκαν παραπανω οπως το πρεστιζ της εταιριας το οποιο ενισχυει την υπεραξια, το κοστος κατασκευης κτλ

 

melodic drummer, σε καταλαβαινω πολυ καλα στο θεμα τελικης ηχητικης αποδοσης. με προβληματιζε ιδιαιτερα στο παρελθον εαν οντως τα πολυ ακριβα τυμπανα εχουν την ιδια αποδοση αναλογικα με τα λεφτα που πληρωνουμε γι αυτα. παρ αυτα πιστευω πως πραγματικα οι σειρες που δεν ξεπερνουν την φαντασια δηλ εως 3000 οπως ρεφερενς-σταρκλασικ κτλ ειναι νομιζω η επιτομη του value 4 money, διοτι τα τυμπανα εχουν πολυ καλα τεχνικα χαρακτηριστικα αν και το κοστος τους ειναι πολυ υψηλο για μεσαιες τσεπες. ειναι μια επενδυση που διαρκει στον χρονο και σε νομιζω σε στηριζει και στις πιο απαιτητικες περιστασεις.απο κει και περα πιστευω αρχιζει να στρεβλωνεται η κατασταση. αρκει να τσεκαρει καποιος την συλλογη του todd sucherman για να καταλαβει τι εννοω.....

 

Ομως στην τελικη, ποιο το νοημα να παρεις τοσο ακριβα τυμπανα εαν προκειται 1.να σκαβεις τα δερματα απο τη δυναμη, 2.να βαζεις ταινιες-μαφλερ για να μαζεψεις τις αρμονικες και 3.να μην τα κουρδιζει σωστα

 

Φυσικα, ομως μην ξεχναμε οτι τα ντραμς ειναι ενα αγαθο που παρεχεται σε οποιον μπορει να το αγορασει, επομενως δεν εχει σημασια τι θα τα κανω εγω τα SQ2 που παραγγειλα και αν τα θελω για να τα κανω οδοντογλυφιδες ή προσαναμμα για το αρνακι μου, εφ οσον εχω τα $$ να τα παρω  8) 8) 8)

στους κυκλους θετικης ανατροφοδοτησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εαν προκειται 1.να σκαβεις τα δερματα απο τη δυναμη,

 

πιστεψε με στο πολυ δυνατο παιξιμο (με τεχνικη βεβαια οχι βαραμε στο γαμο του καραγκιοζη) φαινεται η διαφορα στα πολυ ακριβα τυμπανα,τα φτηνα απλα "λιμιταρουν" ,τα πολυ ακριβα συνεχιζουν..απροσκοπτα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου