Προς το περιεχόμενο

ηχογραφηση χωρις χρηση pc??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

γεια σας παιδια...μπορει να φανει κουλο το θεμα, αλλα αν και ασχολουμαι πολυ καιρο με την μουσικη δεν ειχα ποτε μου ψαξει το θεμα της ηχογραφησης....Θελω να γραψω καποια κομματια απο ηλεκτρικη κιθαρα και αναρωτιομουν αν με την αγορα καποιου εξοπλισμου (μπατζετ οπωσδηπτε μεχρι 400-500 ευρω) ...

 

Τι εννοείς "να γράψεις κάποια κομμάτια από ηλεκτρική κιθάρα"?

Για ποιο λόγο/χρήση?

Σκέτη ηλεκτρική κιθάρα?

Γιατί ΧΩΡΙΣ υπολογιστή? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το BOSS BR 600, και είμαι πολύ ευχαριστημένος

http://www.thomann.de/gr/boss_br_600_retoure.htm

 

To προτίμησα από την λύση PC + κάρτα + software γιατί αν και ανώτερη, με τρομάζει ο κίνδυνος να κολήσω μετα plug-ins τα VSTs κλπ και να γίνω από μουσικός ηχολήπτης.

 

To BOSS έχει ενσωματωμένο drum machine με πολούς ρυθμούς (μέχρι και ελληνικά), 8 κανάλια που έχουν 8 virtual tracks το καθένα (δηλαδή μπορείς να γράψεις 2-3 versions πχ κιθάρας και να μιξάρεις οποια σου κάθεται καλύτερα) , ενσωματωμένα εφε κιθάρας και φωνής και ενσωματωμένα mastering tools !

 

Μπορείς να βάλεις κιθάρα ή μπάσο DI και να εκμεταλευτείς τα ψηφιακά εφέ (που παραδόξως είναι αρκετά καλά και είναι και παραμετροποιήσιμα...)και το modeling ενισχυτών ή να δουλέψεις πιό παραδοσιακά με εξωτερικό μικρόφωνο

 

Επίσης μπορείς να κάνεις edit, punch in -out (διορθωση live) με κουμπί ή πετάλι , να αντιγράψεις μέτρα ή και να τα πολλαπλασιάσεις (παίζεις 1 φορά και μετά copy).

 

Τα κομμάτια μεταφέρονται σε pc μέσω usb (σε μορφή wav) ή και separate tracks για περαιτέρω edit ή μπορείς να γράψεις απ' ευθειας από τα line out.

 

Εγώ το χρησιμοποιώ για να γράφω τις ιδέες μου σε καλύτερη μορφή από το παλιό ακουστική + φωνη για να τις παρουσιάζω στο συγκρότημα, αλλά μέχρι εκεί αφού μετά το δουλεύουμε αλοιώς.

 

Βέβαια κάποιος μπορεί να γράψει με αυτό ένα αξιοπρεπέστατο demo αρκεί να έχει χρόνο να το μάθει καλά (έχει ένα manual αρκετά μεγάλο)

 

το είχα πάρει 300 € από ελλάδα  αλλά έξω είχε πιό φτηνά (230-270). Πλέον έχει αντικατασταθεί από το BR800 που είναι αναβαθμισμένο.

http://www.thomann.de/gr/boss_br_800.htm

Επίσης με περισότερα λεφτά υπάρχουν και μοντέλα με ενσωματωμένο cd burner.

 

(και όσο θυμαμαι πρίν από 10-15 χρόνια πόσα λεφτά και χώρο ήθελες για να μαζέψεις ένα τέτοιο εξοπλισμό που σήμερα τον βάζουν σε ενα κουτάκι...)

 

Αν και δεν έχω δουλέψει με τα αντίστοιχα προϊόντα αλλω εταιρειών, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει ενα φτηνό οχι PC-based studio.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Φίλε μου υποθέτω πως ΕΧΕΙΣ υπολογιστή, μιας και γράφεις στο noiz.  ;D

 

Πολύ καλό το Zoom που σου πρότειναν παραπάνω, το έχουν δυο φίλοι και είναι πολύ ικανοποιημένοι, ειδικά στην τιμή που μπορείς να το βρεις. Αν θέλεις να ηχογραφείς οπουδήποτε (σχεδόν) ένα τέτοιο εργαλείο (όπως και αυτά της BOSS) είναι ό,τι πρέπει.

 

Αν όμως θα είσαι πάντα κοντά στον υπολογιστή σου όταν ηχογραφείς, δες και κάποιο dedicated interface για κιθάρα. Κυκλοφορούν πολλά και σε εξευτελιστικές τιμές πλέον, με ποιότητα που πριν μερικά χρόνια θα ήταν ασύλληπτη για τόσο μικρό budget.

 

Για παράδειγμα:

 

http://line6.com/podstudioux2/

 

http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/index.php

 

http://www.wavesgtr.com/html/product_gtr3.html

 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα, ψάξτο.  ;)

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο....μπορει να εχω υπολογιστη και να κανω χιλια μυρια οπως και αλλοι αλλα πιστεψτε με δεν θελω να ειμαι πανω απο μια οθονη συνεχεια ειδικα οταν ασχολουμαι με την μουσικη....ειναι θεμα .."αποτοξινωσης" ;) ;)

συν τοις αλλοις με ενα μηχανημα σαν αυτα της zoom η boss που αναφεραν οι φιλοι παραπανω κανεις την δουλεια σου μια χαρα χωρις να μπλεκεις με αλλες συσκευες....keep it simple! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To BOSS έχει ενσωματωμένο drum machine με πολούς ρυθμούς (μέχρι και ελληνικά), 8

 

μετα απο λιγο ψαξιμο και σε συγκρισεις με τα boss br-600/800 με το zoom r-16 ειδα πως το τελευταιο δεν εχει drum machine....οχι οτι με χαλαει, αν και το να βαζεις ρυθμο στα κομματια που βγαζεις ειναι μεγαλο ++, δεν αρκει μονο να πετας μεσα riffs/leads χυμα στο κυμα.....τεσπα, η ερωτηση billpos μια που εισαι χρηστης, το drum machine που εχει μεσα για τα ψηφιακα στανταρ αναλογων μηχανηματων ειναι ικανοποιητικο??? δεν λεμε να σου εχει καναν lombardo ηχογραφημενο μεσα :o :o, τουλαχιστον να ακουγονται και να κανεις την δουλεια σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται τι εννοείς "δουλειά σου" και πόσο είσαι διατιθεμένος να το ψάξεις.

 

Το BR600, έχει πολλά patterns στην μνήμη χωρισμένα ανα τύπο (πχ rock, pop, blues κλπ). Για κάθε τύπο - στύλ μουσικής έχει περίπου 6 διαφορετικούς ρυθμούς και για κάθε ρυθμό έχει 6 τύπους των 4 μέτρων (2 intros, 2 verse, 2 brakes).

Επίσης σου δίνει την δυνατότητα μέσω του USB να φορτώσεις δικούς σου drum ήχους, αλλά δεν το 'χω ψάξει περισσότερο.

Οι περιορισμοί τώρα : σε κάθε κομμάτι μπορείς να δουλέψεις με μέχρι 5 διαφορετικά paterns που έχεις προεπιλέξει. Αυτό είναι ψιλοαρκετό για να κάνεις ένα αξιοπρεπές κομμάτι που θα έχει πχ 1 intro, κάποια μέτρα κουπλέ, 1 brake, τα μετρα του ρεφραίν και πάει λέγοντας. Δεν σε βολέυει αν θές να κάνεις παπάδες με το DM. Σε αυτή την περίπτωση η αγορά ενός εξωτερικού DM (η η χρήση PC) και το πέρασμα των LR tracks του κομματιού σε 2 κανάλια του BOSS μέσω USB ίσως να είναι η λύση.

Αυτά βέβαια για το BR600 που ήταν το παλιότερο μοντέλο, ίσως το 800 να έχει περισσότερες δυνατότητες.

Όσο για την ποιότητα του ήχου, είναι εφάμιλο οποιοδήποτε καλού DM και οι ήχοι του είναι πολύ καλοι, άλλωστε πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσεις για demos και όχι για τελειωτική εγγραφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια που το συζηταμε,αν και ασχετο, μπορει να μου εξηγησει κανεις ποια η διαφορα αν ενα multitrack recorder οπως το r-16 εχει daw controller με καποιο που δεν εχει??? εννοω διαφορα στις δυνατοτητες και οχι για θεμα ποιοτητας ηχου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα faders , knobs  και control buttons που έχει για να ελέγχεις realtime το πρόγραμμα ηχογράφησης πχ. Cubase (DAW - Digital Audio Workstation) που χρησιμοποιείς στον υπολογιστή σου.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

αχα! ευχαριστω loki! ;)ειμαι εντελως αβγαλτος με τα "ηλεκτροτεχνικα" θεματα....θελουν χρονο για ψαξιμο τα ατιμα!

 

Πράγματι θέλουν ψάξιμο αλλά όχι όσο φοβάσαι ότι θέλουν.  :)

Καθώς σε περίπου τα μισά σου post δεν παραλείπεις να επισημάνεις το γεγονός ότι είσαι "άβγαλτος" με τεχνολογικά θέματα, παίρνω την ευκαιρία να αναφέρω κάτι που ίσως σου φανεί χρήσιμο.

Στην εποχή μας, και με τόση πληροφορία εύκολα προσβάσιμη δεν "νομιμοποιείται" ένας μουσικός (έστω και ερασιτέχνης) να "διστάζει" απέναντι σε μια κάρτα ήχου ή ένα plugin. Εξάλλου, δεν είναι και πιο πολύπλοκα από ένα κομπρέσσορα (πόσο μάλλον από μια σειρά με 3-4 πεταλάκια). Και μπορεί ενδεχομένως ο έμπειρος μουσικός ή ο εμπειροτέχνης ηχολήπτης να ξέρει να ρυθμίσει τα κουμπιά του για να πάρει τον ήχο που περιμένει αλλά -πίστεψέ με- η ζωή του θα ήταν πολύ πιο εύκολη και θα γινόταν αποτελεσματικός ΠΟΛΥ γρηγορότερα αν είχε ΚΑΝΟΝΙΚΗ εικόνα του τι σημαίνει σήμα, δυναμική περιοχή, παραμόρφωση, διαμόρφωση κλπ.

 

Μην με παρεξηγήσεις, δεν τα γράφω επιθετικά εναντίον σου αλλά μόλις θυμήθηκα έναν φίλο μου ο οποίος (ύστερα απο 4 χρονια) εξακολουθεί να κοιτάει την TONELAB σαν ιπτάμενο δίσκο.  ;D

Η δικαιολογία "είμαι μουσικός / τραγουδοποιός/ δεν_ξερω_'γω_τι" και "δεν θέλω να μπλέξω" δεν είναι αρκετή. Γιατί η τεχνοβοβία πλήττει (και υποδουλώνει) πρωτίστως τον τεχνοφοβικό.  :)

 

Συγνώμη για το off-topic.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου