Προς το περιεχόμενο

Schecter C7 Hellraiser Review


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους τους noizαδες! Ετοιμασα ένα review της καινουριας μου κιθαρας Schecter C7 Hellraiser κοκκινη Παρακαλω! που αγορασα προχθες μετα από αρκετο ψαξιμο! Ανεβηκα Γιαννενα στον Ντουκα για δοκιμη κ αγορα, κ η εξυπηρετηση οφειλω να ομολογησω πως ηταν κατι πολύ παραπανω απο ΥΠΕΡικανοποιητικη!

Στο review σιγα σιγα! Κ θα ειμαι αντικειμενικοτατος

 

Playability:

Η κιθαρα είναι 7χορδη για οσους δεν το γνωριζουν κ είναι η πρωτη μου 7χορδη.

Ομολογω πως μια μικρη δυσκολια «προσανατολισμου» θα ελεγα πως υπαρχει για καποιον που πιανει πρωτη φορα 7χορδη. Ευτυχως εγω την συνηθισα πολύ γρηγορα σχετικα την ωρα που εκανα δοκιμη κ μεχρι σημερα ολο κ καλυτερα.

Το action της κιθαρας είναι ελαφρως ψηλα που δεν ενοχλει κ επισης δεν τασταρει καθολου! Μια προσαρμογη χρειαζεται ώστε να συνηθισεις το scale 26.5 που εχει η κιθαρα(μπασο;D) Για αρχαριους δεν ενδεικνυται διοτι θες πολύ τεντομα!

Το μπρατσο είναι «ανδρικο» δηλαδη ψιλοπαλουκι αλλα δεν δυσκολευει παρολο το πλατος της ταστιερας. Σαν της Ibanez δεν είναι.. Μια ελαφρως μεγαλυτερη δυσκολια για οσους εχουν κολλημα με το παχος του μπρατσου θα είναι εμφανης. Η ταστιερα είναι flat σχεδον, όπως φυσικα κ οι χορδες στην γεφυρα που ισως σε καποιον να του φανει λιγο περιεργο γιατι επειδη είναι 7χορδη το δεξι χερι δεν μπορει να «αγκαλιασει» τις χορδες όταν μπουκωνει σε ριφφοκαταστασεις καλα καλα. Εχεις μια αισθηση ότι πατας «ευθεια» αν με καταλαβαινετε. Το μαναδικο μειονεκτημα οσον αφορα το Playability για εμενα θα ελεγα πως είναι η γωνια που εχει το σωμα οπου σου «κοβει» το δεξι χερι στην παπια-αγκωνα κ σε ενοχλει λιγακι. Πλεον το συνηθισα κ δεν το καταλαβαινω καν παντως. Ευκολη προσβαση στα ψηλα ψηλα ταστα λογο της κομψης κ λειτουργικης ενωσης μανικιου με μπρατσο. Οι χορδες που φοραει είναι 10ρες κ για καποιον σαν εμενα που είναι συνηθισμενος στα μαλακα των 9αρων ισως σκεφτει να τις αλλαξει.

Βολευει αρκετα καλα για γρηγορα downstrokes. Oι metalheads θα μεινουν υπερικανοποιημενοι σε αυτό!

Θα συνιστουσα λιγο λαδακι στην ταστιερα. Κ για εργονομια αλλα κ να σκουρυνει λιγο να γουσταρουμε!

Γενικα αν δεν παιζεις σε Jackson,Ibanez,esp κτλ πρεπει να κανεις καποιες υποχωρησεις κ να μετατρεψεις ελαφρως τις συνηθειες σου πανω σε αυτην την κιθαρα. Εχει χαρακτηρα στο παιξιμο που απαιτει ένα διαστημα προσαρμογης

 

Υ.Γ Ορθιος βολευει πολύ καλυτερα παντως

 

Φινιρισμα κ ποιοτητα κατασκευης:

Απιστευτη λεπτομερεια κ συμπαγης κατασκευη σε όλα τα μερη της κιθαρας.

Βαρος σχετικα χαμηλο κ η πανεμορφη λεπτομερεια στο φινιρισμα φαινεται κ στις φωτος που παραθετω. Ομορφα inlays gothic σταυρων κατά μηκος της ταστιερας κ abalone binding στο σωμα κ στο headstock. Maple καπακι «διαφανες» ώστε να δειχνει τα «νερα» του ξυλου κ στο σωμα κ στο headstock. Επισης ιδιος τροπος βαψιματος σε ολο το σωμα της κιθαρας μπρος κ πισω. Βλεπεις το σχεδιο του Μαονιου παντου!

Το βερνικι είναι μπολικο χαριζοντας αξεπεραστη λαμψη κ μακροζωια στο οργανο. Με το ματι που το βλεπω παντως φαινεται αρκετα χοντρο οποτε δεν νομιζω να ξεθωριασει ποτε. Η κιθαρα φωναζει ΠΑΙΞΕ ΜΕ!

 

Ξεκουρδιζει δυσκολα λογο των Locking tuners που εφοδιαζει η schecter σε μερικα μοντελα της. Αν ξερεις να τις περασεις όπως πρεπει το κουρδισμα λογικα κραταει καιρο. 2 μερες παντως που την χτυπαω αλυπητα δεν ενιωσε κατι! Ότι κ να πιασεις από το hardware φαινεται στιβαρο κ δεν νομιζω ποτε να λασκαρει κατι η κ να παιζει-κουνιεται. Από Knobs σε input jack, μαγνητες, το διακοπτη switch κ τα λοιπα όλα φαινονται ΟΚ.

 

Ηχος:

EMG(σε συνδυασμο με μαονι) ολοι λιγο πολύ τους ξερουμε αλλοι τους λατρευουμε κ αλλοι τους μισουμε. Με την διαφορα να την κανει το scale της κιθαρας οποτε ο ηχος διαφερει αρκετα ακομη κ από μια C1 Hellraiser

Εμενα προσωπικα μου αρεσει o bridge για τα δυνατα βρομικα που εχει αλλα στον neck θα προτιμουσα κατι διαφορετικο πιο γλυκο για τα καθαρα κ για τα σολο.

Για metal είναι ότι πρεπει παντως κ γι’αυτό το λογο την αγορασα! Κ από σολος δεν ξερω πολλα. ;D

Πολλοι εχουν αναφερει πως ο ηχος είναι καπως μπασος. Το παρατηρησα κ εγω κ μου φανηκε λογικο λογο της κλιμακας της κιθαρας. Παντως για εμενα τα μπασα κανουν κ παρακανουν που εχει. Κ πριν από αυτην την κιθαρα τον ενισχυτη τον ειχα φουλ στα μπασα για να ευχαριστηθω μεταλ ηχο. Οποτε λυθηκε κ αυτό το προβλημα που ειχα!

Παντως οι μαγνητες splitαρονται σε μονους κ εχεις πολλους συνδυασμους ηχων οπου μπορεις να χρησιμοποιησεις. Δεν τα εχω ψαξει ακομα όλα αλλα μπορεις να φερεις τον ηχο σου στα μετρα σου ευκολα.

Sustain=Πολύ καλη διαρκεια. Δεν λεω ατελειωτο γιατι δεν εχω ποτε δοκιμασει κ την κορυφαια κιθαρα στον πλανητη. Το string through βοηθαει αρκετα σε αυτό παντως.

Προσπαθω να ειμαι οσο αντικειμενικος γινεται παρολο τον ενθουσιασμο μου για το νέο αποκτημα μου.

 

Συνοψιζοντας

Μιλαμε για ένα Θηριο κ το καταλαβαινεις από την πρωτη επαφη μαζι του. Νιωθεις μια μυστηρια δυναμη να σε διαπερνα εκεινη τη στιγμη όπως σε καμια άλλη κιθαρα.

Ετσι ενιωσα.. Σαν κατά καποιον τροπο να κραταω ένα top secret οπλo κατεδαφισεων!

 

ΑΛΛΑ

Είναι μια κιθαρα ιδιαιτερη που δεν κανει για ολους. Οποτε παντα KAΛΗ δοκιμη πριν αγορασετε!

Φτιαχτηκε για μεταλ κ ο ηχος της σε αυτό το ειδος τα σπαει! Σε αλλα ειδη μουσικης πασχει ελαφρως λογο του neck emg.

Κολλημενοι με Ibanez πιθανον να μην τους αρεσει το χοντροτερο(όχι πολύ) μανικι που εχει. Το πλεονεκτημα της κιθαρας αυτης κ ενας λογος που πηρα 7χορδη είναι τα πολλα διαφορετικα κουρδισματα που πλεον δεν χρειαζεται να κουρδιζεις σε κάθε τραγουδι η να αλλαζεις κιθαρα. Εχεις αλλους 3 τονους Δωρο λογο της εβδομης χορδης. Η κιθαρα είναι για μεταλ κ δεν θα την συνιστουσα σε κανεναν ο οποιος παιζει 50%μεταλ κ 50% οτιδηποτε άλλο.. Αν παιζεις στην πλειοψηφια μεταλ αυτή η κιθαρα είναι για εσενα! Για τα λεφτα της την συνιστω ανεπιφυλακτα!

 

Βαθμολογια από εμενα είναι 8/10 με την πρωτη ματια χωρις να το εχω ψαξει καλα στο θεμα ηχου κ να πειραματιστω αρκετα

(καποιος που ηδη ξερει να παιζει σε 7χορδη ισως να της βαλει μεγαλυτερο βαθμο)

 

Υ.Γ

Μπορει να χρησιμοποιηθει κ ως μπασο!

 

Παρακατω εχω φωτος κ καποια βιντεος των οποιων(βιντεος) η ποιοτητα είναι απαραδεκτη αλλα μια ιδεα την παιρνετε για το τι μπορει να κανει η κιθαρα από θεμα (τραντζιστορατου) ηχου.

Παντως βιντεο με real time σχεδον καμια σχεση.

Παιζω με Roland cube20x volume στο 4, με μπασα στο 6, μεσαια στο 2 κ πριμα τερμα στο 10.

Η κιθαρα παντα flat πριμα κ αλλαζω μαγνητες.

Στα βρομικα ρυθμικα μονο bridge

Στα lead  μονο neck

Κ στα καθαρα πειραματιζομαι splitarontas κ αλλαζοντας μαγνητες

Στα βρομικα ο ενισχυτης εχει φουλ gain με heavy metal ηχο κ delay

Στα καθαρα λιγο reverb μονο.

 

Την επιείκεια σας ζητω για τα βιντεος γιατι δεν ειμαι εμπειρος στην κιθαρα(1κ κατι ψιλα χρονο ηλεκτρικη κ 1 ακουστικη) κ ουτε την εχω συνηθισει κ πολύ καλα σαν 7χορδη οποτε have mercy!! Σας ξεμπροστιαζομαι κιολας!

 

Y.Γ

Επισης ξεχασα να αναφερω πως πριν λιγο σηκωσα λιγακι τον neck διοτι ηταν αρκετα χαμηλα κ δεν «επιανε» καλα τον ηχο, κ τωρα η κιθαρα τα ΣΠΑΕΙ (παντα με δικα μου κριτηρια) κ με τον neck!

Δυστυχως στα βιντεος δεν τον ειχα σηκωσει οποτε too bad κ κριμα γιατι ζοριζομουν να βγαλω κ καλο ηχο. Οποτε χαλια το lead video

 

Ελπιζω να απολαυσετε αυτό το review κ τα λεμε

 

FOTOS

DSCI0198.jpg

DSCI0199.jpg

DSCI0203.jpg

DSCI0204.jpg

DSCI0209.jpg

DSCI0210.jpg

DSCI0212.jpg

DSCI0214.jpg

DSCI0217.jpg

DSCI0219.jpg

DSCI0221.jpg

DSCI0223.jpg

DSCI0224.jpg

DSCI0226.jpg

DSCI0227.jpg

DSCI0228.jpg

DSCI0229.jpg

DSCI0230.jpg

DSCI0236.jpg

 

VIDEOS

 

Distortion

 

Καθαρα

 

Lead

 

Μπασατα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιος αρχηγε :DΕυχαριστουμε πολυ για το review :)Ηταν πραγματικα αψογο και βοηθαει πολυ.

    Να προσθεσω πως αν και  δεν εχω ακομα 7χορδη(ειμαι rhythm κιθαριστας και απλα εχω κουρδισμενη την dime μου σε b) αλλα εχω παιξει με πολλες και ο συνκιθαριστας μου στην μπαντα εχει την ιδια με τη δικια σου και σπερνει.Ειναι ΦΟΒΕΡΟ οργανο και πραγματικα τζαμπα για την ποιοτητα ηχου και κατασκευης.Και την  εχω ακουσει σε peavey,boogie,diesel και engl και πραγματικα με εκανε να αγαπησω τους emg που τους σιχαινομαι ;D

    Επισης η μονη 7χορδη που της ριχνει και εχει φοβερα καθαρα αν και ιδιους μαγνητες ειναι η schecter jeff loomis signature η οποια δεν περιγραφεται ;D

  Ασχετο αλλα ποσο την πηρες; :)Αν δεν μπορεις να πεις εδω στειλε ενα πμ πλιζ :)

Καλοπαιχτη και να την λιωσεις :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε μεγειά και καλόπαιχτη!! Το καλό είναι ότι τελικά κατέληξες κάπου  ;)

 

Δεν λες τιποτα!

Βοηθησατε κ εσεις φυσικα! κ σας ευχαριστω ολους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γενικα αν δεν ΠΑΙΖΕΙΣ σε Jackson,Ibanez,esp κτλ πρεπει να κανεις καποιες υποχωρησεις κ να μετατρεψεις ελαφρως τις συνηθειες σου πανω σε αυτην την κιθαρα. Εχει χαρακτηρα στο παιξιμο που απαιτει ένα διαστημα προσαρμογης

 

 

 

Κ μια διορθωση που μολις παρατηρησα οτι χρειαζοτανε!

 

Τιμη στο www.guitars.gr αλλα οι διευκολυνσεις ειναι πολυ πολυ καλες μιας κ αγορασα κ σκληρη θηκη κ μου εδωσαν κ κανα 2 χρησιμα δωρακια!  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασα να ευχαριστησω τον φιλο ntroulis ο οποιος μου εδωσε την ευκαιρια κ το μεσο ωστε να παμε να την δοκιμασω κ να την αγορασω. Πραγματικα η βοηθεια κ η πρωτοβουλια του να παει μαζι με εναν αγνωστο ενα μινι ταξιδακι μονο κ μονο για να δοκιμασουμε κανα 2 κιθαρες ειναι αξιοθαυμαστη!

Τhanks Alex κ σου χρωσταω ε! μην ξεχνιομαστε! Οτι θες εδω ειμαι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασα να ευχαριστησω τον φιλο ntroulis ο οποιος μου εδωσε την ευκαιρια κ το μεσο ωστε να παμε να την δοκιμασω κ να την αγορασω. Πραγματικα η βοηθεια κ η πρωτοβουλια του να παει μαζι με εναν αγνωστο ενα μινι ταξιδακι μονο κ μονο για να δοκιμασουμε κανα 2 κιθαρες ειναι αξιοθαυμαστη!

Τhanks Alex κ σου χρωσταω ε! μην ξεχνιομαστε! Οτι θες εδω ειμαι!

Να σαι καλα δημητρη, τιποτα, ευχαριστηση μου.  το απολαυσα και με το παραπανω, παντως το παιδι που εχει το μαγαζι τα σπαει στην κυριολεξια!!! τετοια εξυπηρετηση ουτε στα ονειρα μας, θα κανω λιγο υπομονη ξερεις. hellraiser c7 white. καλοπαιχτη και να σαι καλα και παλι,και σευχαριστω
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλα δημητρη, τιποτα, ευχαριστηση μου.  το απολαυσα και με το παραπανω, παντως το παιδι που εχει το μαγαζι τα σπαει στην κυριολεξια!!! τετοια εξυπηρετηση ουτε στα ονειρα μας, θα κανω λιγο υπομονη ξερεις. hellraiser c7 white. καλοπαιχτη και να σαι καλα και παλι,και σευχαριστω

 

Δεν πεταγεσαι και απο Αθηνα να ανεβουμε και μαζι στον μαστορα;  ;D ;D ;DΚαι εγω για μια hellraiser 7χορδη λευκη ψηνομαι :DΠαντως μπραβο ρε συ :)Αυτο ειναι συναδελφικη αλληλεγγυη που μας κανει να ειμαστε μια οικογενεια :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου