Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για το korg N1


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως είναι όμοιο με το Ν5 το μεγαλύτερο όμως?....λίγο σπάνιο μοντέλο και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι βασισμένο στη σειρά Ν364/264 του 1995.

 

Αν είναι έτσι, λογικά θα έχει ai2 synthesis μηχανή πάνω, η λίγο παλιότερη του Trinity.

Επειδή το Ν364 το έχω παίξει θα σου πω ότι για rock έιναι ότι πρέπει με καλά όργανα και πιάνα, καλά εφφέ λιτό, ελαφρύ χωρίς πολύ βαβούρα πάνω.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αφήσει το m50 για να πάρω το 01/W για rock gigs.

Στα μείον του βέβαια η λίγο μάπα lcd οθόνη που έχει αυτή η σειρά και δεν βλέπεις και πολλά, το editing στους ήχους (η C++ πιο εύκολη είναι!...) & το floppy disk, οι παρωχημένοι ήχοι 90's με πολύ καλό κλαβιέ όμως και midi.

 

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πολύ καθώς το μοντέλο είναι παλιό είναι να έχει γίνει αντικατάσταση της εσωτερικής μπαταρίας μνήμης λιθίου, ή να γίνει άμεσα όταν το πάρεις για να μην χαθούν όλα τα user presets.

Πάντως μη περιμένεις και πολλά, δεν είναι Triton...

 

[υ.γ. Αν θες να πάει το θρεντ καμιά 20αριά δελίδες άλλαξε το Ν με Μ, και να δείς τι χαμός θα γίνει!... την τελευταία φορά που ανοίχτηκε θέμα Μ1 πλακωνόμασταν καμιά 10ρια μέρες ώσπου να το κλειδώσουν! ;D :P :o]

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την έκδοση με τα 61 πλήκτρα.Γενικά το θεωρώ ένα αρκετά καλοσχεδιασμένο όργανο και είναι πολύ βολικό για λάιβ παίξιμο.Τι μου αρέσει : Έχει αρκετά assignable controllers (aftertouch , knobs , pedals κλπ) , έχει δυνατό combination mode , έχει ειδικά κουμπιά για octave και portamento  και πολλούς ήχους.Επίσης είναι πολύ εύχρηστο και γενικά έχει ό,τι χρειάζεται για να φτιάξεις βασικούς ήχους.Μπορείς να το αξιοποιήσεις στο 100%.

Όμως με χαλάει ότι έχει μόνο δύο ταυτόχρονα εφφέ , μου φαίνονται λίγα , ειδικά για combi-mode.Τώρα η ποιότητα των ήχων είναι σχετική.Το έχω παίξει μαζί με 01/W , από το οποίο είναι λίγο πιο κάτω σε ποιότητα , αλλά έχει μεγαλύτερη ποικιλία.Πιστεύω ότι το δυνατό σημείο του είναι τα pads και κάποια keyboard sounds.Μάλιστα η έκδοση με τα 88 πλήκτρα έχει μεγαλύτερη rom.

Πιστεύω ότι άμα το βρεις σε μια καλή τιμή , αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου