Προς το περιεχόμενο

Pedalboards. Παρουσιάστε!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

φοβερο πεταλι το χω κ γω.... ;D

 

 

;) τυχαια ανακαλυψα οτι αν του αλλαξεις το εσωτερικο trimerακι και το βαλεις να ΜΗΝ ειναι true bypass αλλα Buffered bypass κραταει τις ουρες (trails) και χαρηκα ιδιαιτερα!!!! check it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;) τυχαια ανακαλυψα οτι αν του αλλαξεις το εσωτερικο trimerακι και το βαλεις να ΜΗΝ ειναι true bypass αλλα Buffered bypass κραταει τις ουρες (trails) και χαρηκα ιδιαιτερα!!!! check it

ωπα δε το ξερα αυτο...θα το κοιταξω gpiad,θενκς!! :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά είναι ωραίες οι pedalboards σας αλλά να κάνω μια ερώτηση... τα χρειάζεστε ΟΛΑ τα πετάλια που τοποθετείτε σε αυτές σε ένα σετ με την μπάντα σας ή απλά τα βάζετε εκεί "για να υπάρχουν και βλέπουμε" (ή πχ. για παίξιμο στο σπίτι)? Προσωπικά το αποφεύγω αυτό και το θεωρώ λάθος γιατί και συμφόρηση προκαλούν, και δυσκολία στην εύκολη και άμεση πρόσβαση, και στον έλεγχο (αν δεν πάτε σε switchers για να τα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε σε ομάδες). Αυτό που εγώ κάνω είναι να χρησιμοποιώ μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την εκάστοτε περίπτωση και μουσικό στυλ (για να μην αναφέρω πόσο κωμικό γίνεται αυτό που έχω δει μερικές φορές: ένα φιγουρατζίδικο pedalboard με δεκαεφτά πετάλια για ένα σετ στο οποίο χρησιμοποιούνται... τρία ;D).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Παιδιά είναι ωραίες οι pedalboards σας αλλά να κάνω μια ερώτηση... τα χρειάζεστε ΟΛΑ τα πετάλια που τοποθετείτε σε αυτές σε ένα σετ με την μπάντα σας ή απλά τα βάζετε εκεί "για να υπάρχουν και βλέπουμε" (ή πχ. για παίξιμο στο σπίτι)? Προσωπικά το αποφεύγω αυτό και το θεωρώ λάθος γιατί και συμφόρηση προκαλούν, και δυσκολία στην εύκολη και άμεση πρόσβαση, και στον έλεγχο (αν δεν πάτε σε switchers για να τα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε σε ομάδες). Αυτό που εγώ κάνω είναι να χρησιμοποιώ μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την εκάστοτε περίπτωση και μουσικό στυλ (για να μην αναφέρω πόσο κωμικό γίνεται αυτό που έχω δει μερικές φορές: ένα φιγουρατζίδικο pedalboard με δεκαεφτά πετάλια για ένα σετ στο οποίο χρησιμοποιούνται... τρία ;D).

 

Θα συμφωνήσω με τον Bloody_Sunday και θα πω και μια ιστορία!

Είμαι και εγώ όπως πολλοί κιθαρίστες λάτρης των πεταλακίων. Και μάζευα και μάζευα και έλεγα θα φτιάξω την ονειρεμένη (για μένα πάντα) πεταλιέρα.

Το θέμα όμως είναι ότι κουβαλώντας ενισχυτές πεταλιέρα και κιθάρες δύο (μια για backup λόγω του νόμου του Murphy) σε κάθε live ,να που με έπιασε μια μέρα η μέση (οσφυαλγία) και δε μ' άφησε για έξι μήνες!! Οπότε έπρεπε να βρω ελαφρύτερες κιθάρες ενισχυτές και πεταλιέρες!

Μερικά ακόμα επιχειρήματα. Σε κάποια stage η μεγάλη απλά ...δε χωρούσε! Και αν χωρούσε δε σου άφηνε χώρο να κινηθείς ελεύθερα. Επίσης όντως συνειδητοποίησα τις περισσότερες φορές ότι στα live (με τους Eazy ,τις Σταγόνες και τώρα τους Εκμεκ) τα πετάλια που χρησιμοποιώ είναι to drive το distortion και το booster! Οπότε ήταν overkill και για τη μέση και για το  ταπ dancing που έπρεπε να γίνει για να βάλεις ενίοτε λίγο delay λίγο wah κλπ....

 

οπότε τι έκανα??? Κράτησα για το σπίτι αυτή..... όπου βγάζω γούστα μόνος, πειραματίζομαι ηχογραφώ κλπ (την λατρεύω εν τω μεταξύ αλλά δύσκολα να την ξανακουβαλήσω -επιφυλλάσομαι βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ)

 

DSC00422.jpg

 

και στους Εκμέκ έχω την παρακάτω indestructible φάση

 

DSC00423.jpg

 

στο μεσοδιάστημα της οσφυαλγίας , από κόντρα πλακέ και βέλκρο έφτιαξα και κάτι ενδιάμεσο....έχει ακριβώς το σχήμα της τσέπης της θήκης με ροδάκια που πήρα για την κιθάρα... οπότε χωράει μαζί με την κιθάρα και σέρνεται χωρίς να πονάει η μέση (πω πω σα γέρος ακούγομαι)

 

DSC00424.jpg

 

Εδώ βλέπουμε τρία πετάλια του blue pedals που είναι εκπληκτικότατα-τα-τα ,στην άκρη έχουμε το cream wah ,δίπλα του κάτω το plexi 60s και τελευταίο αριστερά πάνω το throbber τρεμολάκι (νονός του ονόματος ο υποφαινόμενος).

 

Πάντως αν τις μεγάλες πεταλιέρες τις χρησιμοποιείτε ολοκληρωτικά και συχνά τότε σας ζηλεύω!  ;) ;)

 

 

 

 

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου