Προς το περιεχόμενο

Όψιμο Καλοκαιρινό Κρασί - gkou & gdevelek


gdevelek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν κάτι μήνες πρότεινα στη gkou το Summer Wine.

 

Ελλείψει παρτενέρ, ανέλαβα το ρόλο, ηχογραφώντας για πρώτη φορά τη φωνή μου με ένα μικρόφωνο τύπου "ψείρα" των λίγων ευρώ.

 

Στην πορεία μας τελείωσε και ο Παραγωγός, οπότε έκανα και εδώ το πρώτο βήμα, μειξάροντας με το CoolEdit.

 

Ιδού το αποτέλεσμα!

 

 

 

 

summer_wine.mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, δεν θυμόμουν ποια είναι η πρώτη εκτέλεση του κομματιού.

Με το που άκουσα την gkou σκέφτηκα κατ’ ευθείαν την (θεά) nancy sinatra. Και είπα «κοίτα να δεις τι ωραία που έχει επηρεαστεί». Μετά είδα στο youtube την αυθεντική εκτέλεση και συνειδητοποίησα πως προσπάθησε να το αντιγράψει, τρόπον τινά. Αυτό, φυσικά, δεν είναι κακό. Απλώς, gkou καλό θα ήταν εφόσον έχεις ωραία φωνή να προσπαθήσεις να συνθέσεις κάτι δικό σου. Νομίζω ότι μέσα απ’ τις πρόβες και την εξάσκηση κι αν δεν πιέζεις τον εαυτό σου να τραγουδήσει σαν gibbons, sinatra etc. θα σου βγει αυθόρμητα.

 

Gdevelek, και συ μου άρεσες! Νομίζω πως έκανες μια αρκετά προσωπική ερμηνεία. Ίσως αν προσπαθούσες λίγο να ελέγξεις καλύτερα το συναίσθημα στην φωνή σου θα βελτιωνόσουν. Εννοώ πως δεν είχες πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα τα οποία είναι συνήθως ενδιαφέροντα σε κομμάτια σαν αυτό. Αν θυμηθείς τους σπουδαίους crooner, είναι λίγο σαν να παίζουν στο θέατρο, σαν να μιλάνε. Αυτό προϋποθέτει ευρεία εκφραστική γκάμα.

 

Στην παραγωγή/ενορχήστρωση τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, παιδιά..Σαν μουσική απ’ τους «απαράδεκτους» ακούγεται. Άντε σαν τις ενορχηστρώσεις του Cohen(οι οποίες είναι τραγικές, δεν συμφωνείτε?). Ίσως μια καλή ιδέα είναι να συνεργαστείτε και μ’ άλλους μουσικούς. Σίγουρα θα περάσετε καλά και θα μάθετε πράγματα.  :)   

 

Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Να πω ότι για πρώτη φορά, ο gdevelek μια χαρά τα πήγε! Βέβαια, κάθε φορά θα είναι και καλύτερη, αν συνεχίσει να ασχολείται :) Το κακό με το κομμάτι ήταν ότι δεν είχαμε άλλη λύση από αυτή του backing track, κι έτσι καταφύγαμε σε αυτήν. Επίσης δεν γνωρίζουμε πολλά για μείξη, επεξεργασία κ. λπ.

Σε ό,τι αφορά τη δική μου ερμηνεία, είμαι όντως πολύ επηρεασμένη από αυτή της Nancy Sinatra, παρόλα αυτά, προσπάθησα να προσθέσω λίγο παραπάνω νάζι, κάτι που ίσως τελικά δεν κατάφερα.Δικά μου κομμάτια , σε συνεργασία με μουσικούς πάντα, θα φτιάξω σύντομα :)

yannis37, kostri, σας ευχαριστούμε για την ακρόαση!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λαμβανοντας υποψην τις συνθηκες παραγωγης,backin track-μικροφωνο των 5,2 ευρω..

καθως και την φανερη ελλειψη εφε στις φωνες οπως compressor-reverb,

το αποτελεσμα ξεπερνα τα προσδοκωμενα...

 

gkou,δεν ανταλασσουμε φιλοφρονησεις,δεν σε κολακευω,εχει ψωμι η φωνη σου για υπεροχα πραγματα κι ας μην το βλεπεις επαγγελματικα.Στα χω πει..

 

gdevelek,εμενα μου αρεσε πολυ η φωνη σου,πατας τις νοτες σταθερα κι αν ειχες λιγο βαθος θα ακουγοταν πολυ πιο ομορφα ολα.

Ισως χρειαζοταν λιγοτερη επιτηδευση σε ορισμενα σημεια μιας και η φωνη σου εχει αφ εαυτου της τα στοιχεια που χρειαζοταν το κομματι.

Επισης νομιζω οτι θελεις λιγη εξοικειωση,''αερα''και τσαμπουκα με το μικροφωνο(κι ας κανει 2 ευρω)αλλα αυτο ειναι θεμα ενασχολησης.Εδω ακομα και το 2ο μερος φαινεται πιο ξεθαρρεμενο απ το πρωτο..Αρα..εχεις και συ ψωμι-φρατζολα για επεξεργασια και καλυτερευση.Νικ Κειβ?

 

Μπραβο σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι φωνητικές επιδόσεις είναι αξιοπρεπείς.

Το μπακιτράκι sucks big time. Τελείως elevator arrangment.

Αν είχατε άλλη μουσική και αν βρισκόταν κάποιος να βάλει τις φωνές σωστά στη μίξη, θα είχατε πολύ πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, Gdevelek, ακούγεσαι πολύ καλύτερα με το φτηνομικρόφωνο σου απο την Gkou. Τι μικρόφωνο έχεις Gkou; Σαν να έγραψες μέσω τηλεφώνου είναι... (οκ. υπερβάλλω αλλά καταλαβαίνεις...)

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα..εχεις και συ ψωμι-φρατζολα για επεξεργασια και καλυτερευση.Νικ Κειβ?

 

χμμμ... στον παρελθόν έχω ξαφνιάσει άτομα με τον τρόπο που αποδίδω Cave...  ;D  το ίδιο ισχύει με Depeche Mode... και μερικούς άλλους στο χώρο της ροκ...  το summer wine δεν είναι το πλέον κατάλληλο για μένα για να δειξω τι μπορώ να κάνω αφού είναι πολύ στυλιζαρισμένο

 

ο παραγωγος μας θα έφτιαχνε και το οργανικό μέρος αλλα αφού αποσύρθηκε ξεμείναμε με το μονόδρομο ενος backing track

 

με τη μείξη βλέπετε κάποιο πρόβλημα πέραν της απουσίας εφέ; ρύθμισα σχετικές εντάσεις, κόλλησα τον κάθε στίχο στο κατάλληλο σημείο παίζοντας με τα κλάσματα του δευτερολεπτου  :-\ και το έκανα mixdown... τι θα μπορουσα να έχω κάνει καλύτερα στη μείξη; θέλω να το καταλάβω αυτό για το μέλλον (ίσως)

 

Ευχαριστούμε όσους άκουσαν και σχολίασαν ή θα σχολιάσουν  :)

 

EDIT: ξέχασα να επισημάνω πως, σε μια επίδειξη ηχοληπτικής μπακαλικής, κρατούσα ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από το "μικρόφωνο" για να μου κόβει τα P και Β...  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εφέ θα έφερναν τις φωνές "μέσα" στο κομμάτι. Τώρα είναι "από πάνω". Ξεκάρφωτες.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δικά μου κομμάτια , σε συνεργασία με μουσικούς πάντα, θα φτιάξω σύντομα :)

looking forward. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου