Προς το περιεχόμενο

Ταστάρισμα ακουστικής κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους...

Πρόσφατα αγόρασα μια ακουστική κιθάρα Larrivee απ' το Λιόλιο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια ακριβή κιθάρα που μου βγήκε (μάλλον μου μπήκε) 2 χιλιάρικα. Είναι το μοντέλο L-09 στο οποίο και μου έχουν προσαρμόσει ένα πιεζοηλεκτρικό σύστημα για να βγαίνω και στο ρεύμα. Το πρόβλημά μου είναι πως μετά την αλλαγή χορδών από 13άρες που μου πρότειναν στο μαγαζί σε 12άρες, έχω πρόβλημα τασταρίσματος. Στις 13άρες είχα δύσκολο παίξιμο μιας και εκτός από το μέγεθος των χορδών είχα και μεγάλη απόσταση τους από την ταστιέρα. Ζήτησα λοιπόν από τον "ειδικό" που έχουν στο μαγαζί να μου χαμηλώσει τις χορδές αλλά και να μου περάσει 12 άρες. Αυτός όμως εκτός απ' την αλλαγή των χορδών, μου λιμάρισε τον καβαλάρη αρκετά ώστε, όπως μου είπε, να χαμηλώσουν οι χορδές. Από τότε όμως έχω ταστάρισμα στη Μι μπάσα κυρίως από το 5ο τάστο και πέρα. Θα ήθελα να μου πείτε από αυτά που σας ανέφερα αν κατ' αρχήν οι κινήσεις του "ειδικού" ήταν σωστές (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δε μου πολυγέμισε το μάτι) και αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Πέρα απ' αυτό θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κάποιον πραγματικό ειδικό τεχνίτη επί του θέματος που να μπορείς να βασιστείς. Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην αλλαξε τη χορδη μηπως εχει αυτη προβλημα,καλα εκανε ο τεχνικος και σου "εφαγε" τον καβαλαρη μια και ειναι ο μονος τροπος να κατεβει το action,μαλλον ομως τον χαμηλωσε υπερβολικα,δεν ειναι τιποτα πηγαινε την ,αν δεν ειναι προβλημα χορδης,να σου βαλουν εναν καινουργιο.  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά όταν ζητάς χαμηλό action θεωρείται οτι λίγο ταστάρισμα το δέχεσαι. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται με το μάστορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα για το σερβις, γι αυτό και είμαι κάπως καχύποπτος. Δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα, πάντως εφόσον έχεις δώσει τόσο μεγάλο ποσό δεν δικαιολογείται ούτε ένα τσικ παρακάτω από αυτό που θέλεις. Όπως και να έχει, αν δεν βρεις άκρη, σου προτείνω τον Παναγιώτη Λάμπη ( http://www.theartofwood.gr/ ). Είναι πραγματικά άψογος.

...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου